Tájékoztatás a téli tüzelőanyag osztásról

Csepel.hu

Kedves csepeliek!

Az alábbiakban egy tájékoztatást olvashatnak a téli rezsicsökkentés részeként ingyenesen igényelhető tűzifa, szén és egyéb fűtőanyagokról. A Kormány szeretné támogatni azokat a háztartásokat is, akik eddig nem részesültek támogatásban és a vezetékes gáz vagy távfűtéstől eltérő módon fűtenek.

Ezek a háztartások évi egyszeri támogatásban részesülnek a helyi önkormányzattól, a fűtőanyag igénylését legkésőbb október 15-ig kell benyújtani. Az igényelhető fűtőanyagok a tűzifa, szén, propán-bután gáz, fűtőolaj és pellet/brikett.

A évi egyszeri tüzelőanyag igénylésére azok a háztartások jogosultak, akik eddig nem részesültek a téli rezsicsökkentés valamilyen formájában és a háztartás fűtését nem vezetékes gáz vagy távfűtéssel oldják meg. A pályázatok elbírálását a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság végzi, a csepeli önkormányzat közbenjárásával.

Felhívjuk a kedves lakosok figyelmét, háztartásonként csak egy igénylés nyújtható be és hogy ha az ellenőrzés eredményeként valószínűsíthető, hogy az igénybejelentés során rosszhiszeműen járt el, az önkormányzat szabálysértési, vagy büntetőeljárást kezdeményezhet.

Az igénybejelentő lapot letölthetik docxIDE kattintva.

Az adatkezelési tájékoztatót megtekinthetik docxIDE kattintva.

A kapcsolódó kormányrendeletet megtekinthetik pdfIDE kattintva.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !