Társasjáték csata a Családsegítő Közösségi Házban

Csepel.hu

Közös társasjátékozást rendeztek iskoláskorú gyerekeknek a Csete Balázs út 5. szám alatt található Családsegítő Közösségi Házban augusztus 23-án, amelynek a célja az volt, hogy a szünidő vége felé szórakoztató élményt nyújtsanak a résztvevőknek. A versenyben legalább huszonöt gyerek vetélkedett, és mindenki díjat kapott.

A nyári hónapokban természetesen más alkalmakkor is mód nyílt az ilyen jellegű kikapcsolódásra. A Családsegítő Közösségi Ház különféle programokkal várja folyamatosan a gyerekeket, szülőket és az idősebb korosztály tagjait, hogy tartalmasan, szórakoztatóan töltsék el az időt – közölte Virág István, a közösségi ház munkatársa.

A közösségi ház célja, hogy fejlesszék a szakköröket, a közösségi játékokat, figyelmet fordítsanak az egészséges életmódra. Ez egy szabadidős tér, ahol az önszerveződő csoportoknak adnak ingyenes lehetőséget a programokon való részvételre. Vannak régi és új klubok. Nemrég újraalakult a pingpong klub, amelynek keretében nyolc-tíz felnőtt szokott játszani a nagyteremben minden pénteken 13 és 16 óra között, de szükség esetén más időpontokban is lehetőség van játékra. Közkedvelt a baba-mama klub, amelyet a gyesen és gyeden lévő édesanyák látogatják a gyerekeikkel együtt. Azon túl, hogy megbeszélik egymással a közös dolgaikat, játékokat is szerveznek részükre csütörtökön 10 és 12 óra között. Általában tíz-tizenkettő fiatalasszony szokott rajta részt venni, de várnak másokat is. Két nyugdíjasklub létezik. Az egyik szerdán 14 és 16 óra között működik, s többnyire kötetlen beszélgetéssel telik az idő. A másiknak kedden késő délután adnak helyt a nagyteremben, ahol a résztvevők élő zenére szórakoznak, ismerkednek. Az álláskereső klub kedden és csütörtökön 9 és 11 óra között várja az érdeklődőket, akiknek ingyen rendelkezésükre áll az internet. Szerdán délelőtt zenés átmozgató tornát tartanak.

A közösségi házban szociális munkás és szociálpedagógus segíti a hozzájuk forduló családokat tanácsokkal, ügyintézéssel, amennyiben azonban nem sikerül megoldani a problémájukat, továbbküldik a Humán Szolgáltatások Igazgatósága (HSZI) szakembereihez. Adományosztás is folyik: az adományokat az ökumenikus szeretetszolgálat biztosítja. Hetente többször osztanak gyümölcsöt, zöldséget, pékárut fél 12 és 13 óra között.

A gyerekekre külön figyelmet fordítanak. Hétfőn, szerdán, pénteken 9 és fél 12 között kézműves foglalkozást tartanak, kedden és csütörtökön 9 és fél 12 között pedig társasjátékkal múlatják az időt. Mivel voltak gyerekek, akik a nyári szünidő idején nem jutottak táborba, szabadidejük nagy részét itt töltötték. Délelőttönként tanulók pótvizsgára való felkészítését is vállalták. Nyolc darab számítógép áll rendelkezésre, amelyeket bárki ingyen igénybe vehet délutánonként. A közösségi ház tervei között szerepel, hogy a szünidő befejezése után drámafoglalkozásokat indítsanak, és később saját színi előadásokat rendezzenek. A gyerekek a tanév idején 13 óra után kereshetik fel a közösségi házat, ahol internetezhetnek, pingpongozhatnak, részt vehetnek a kézműves és társasjáték programokon. Nekik szól az a hír, hogy „Nyári szünet gyerek szemmel” címmel rajzpályázatot hirdettek óvodásoknak, valamint alsó és felső tagozatos iskolásoknak. A rajzpályázatokat szeptember 21-ig adhatják le a Csete Balázs utcai közösségi házban vagy a Táncsics Mihály út 69. szám alatt lévő Humán Szolgáltatások Igazgatóságán.

Cs. A.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !