Bővül a sportolási lehetőség a Kis-Duna parton és kézilabda pályával gazdagodik az ÁMK

Csepel.hu

Augusztus 21-én rendkívüli testületi ülés keretei között döntött Csepel városvezetése az előterjesztett napirendi pontokról.

A képviselő testület döntései nyomán a Kis-Duna part labdarúgó pályával gazdagodik, megszavazták a Nagy Imre ÁMK kézilabdacsarnokkal való kibővítését, a Daru-domb dr. Urmánczy Nándor szoborral egészül ki és Csepel önkormányzata támogatja a Fiumei Magyar Napokat.

A csepeli önkormányzat és a Magyar Labdarúgó Szövetség gyümölcsöző együttműködése egy újabb lépést tudhat maga mögött. Egy, a Kis-Duna parton található telek hosszas egyeztetések után ismét önkormányzati tulajdon lett. Ezen a részen kerül majd kialakításra a futballpálya, a hozzátartozó öltözők és a világítási rendszer, melynek 90%-át az MLSZ állja. Csepel városvezetése kiemelt feladatként tekint a fiatalok sportolási lehetőségeinek bővítésére és a Kis-Duna part sportolási és rekreációs célú kihasználására.

Dr. Urmánczy Nándor erdélyi író, 1902 és 1918 között a Magyar Országgyűlés képviselője volt. Az ő kezdeményezésére készültek el a Szabadság téren az Észak, Dél, Kelet és Nyugat szobrok, melyeket 1945-ben a szovjet katonák romboltak le, nevéhez fűződik az ereklyés országzászló is.

Csepel és Fiume testvérvárosi kapcsolata 1997-re nyúlik vissza. A két város több mint húsz éve támogatja egymást kulturális rendezvényekkel, a Fiumei Magyar Napokon Csepel is képviselteti magát.

AT

Csepel.hu

17 hozzászólás “Bővül a sportolási lehetőség a Kis-Duna parton és kézilabda pályával gazdagodik az ÁMK” bejegyzésre

  1. Dzsinácska szerint:

    Ha nem bontják le sürgősen a csikó iskolát, garantálom hogy rengeteg szavazattól fognak elesni a jövő évi önkormányzati választásokkor, ebben biztos vagyok!

  2. kérdés szerint:

    Az is kérdés, mi lesz helyette. Parkot emlegettek, remélhetőleg nem más lesz belőle.

  3. Pilsner Urquell szerint:

    Kizárt, hogy park. Hacsak kőpark nem. A növényzet nem hoz pénzt, favágáskor is csak keveset.

  4. kérdés szerint:

    Gyanús, hogy pedzegetni kezdték, hogy a csepeliek több lakóparkot szeretnének. 🙂 pl. ezen az oldalon is. Az is érdekes, hogy milyen megállóval került az önkormányzat tulajdonába. 🙂

  5. Strici2 szerint:

    Az amk sportcsarnokaban levo kezilabdapalya helyen epul az uj kezilabdapalya?

  6. Tündér Ilona szerint:

    Tisztelt Admin!

    Igaz, hogy a volt Napközis Tábor helyén lesz a focipálya?

  7. admin szerint:

    Nem igaz. A napközis tábor melletti beton pálya helyén lesz egy focipálya, ahol a gyerekek focizni is tudnak.

  8. Strici2 szerint:

    A napkozistabor mellett nincs betonpalya.
    Evezostelep-volt ovoda-volt napkozistabor-park-kaloz jatszoter.
    Hol a palya?

  9. Tündér Ilona szerint:

    T Admin!

    Köszönöm a választ, de azért pontosítsunk.
    Van a régi Napközis Tábor akkor ide nem épül, van a régi Úttörő Tábor és mellette a park közepén van egy régi aszfaltozott pálya ami nincs bekerítve, ide fog épülni?
    Előre is köszi a választ.

    ui: a hrsz, sokat nem mond,egy térkép igen.

  10. admin szerint:

    Strici, a napközistábor csak egy telek a kerítésen belül, valójában ott kettő van. Nem a kerítésen kívül kell ezért keresgélni. Ahol a focipálya lesz, ott korábban sem voltak épületek, lévén az másik telek – még akkor is, ha a kettő egybe van kerítve.

  11. Strici2 szerint:

    Az a ket telek az ovoda es a napkozistabor. Mostmar egyben.
    Az oviban nem volt hasonlo, a taborban volt egy kosar es ket kezipalya.
    A napkozistabor az ebedlotol a parkig egy volt.

  12. Tündér Ilona szerint:

    T Admin!

    Akkor mégegyszer pontosítanám a kérdést:

    Igaz, hogy a volt Napközis Tábor területén belül lesz a focipálya?

  13. admin szerint:

    Nem igaz. A Napközis Tábor területén voltak a tábor intézményei, és ott egy új napközis tábor lesz. Ahol nem volt semmi, az állami terület volt, és nem az önkormányzaté. Ott lesz a focipálya, amit a napközisek is használhatnak majd.

  14. Tündér Ilona szerint:

    Maradjunk abban, hogy a régi csepeliek (királyerdeiek) az egész kerítéssel körbevett területet Napközis Tábornak hívják, nincs nekem bajom a focipályával és avval sem, hogy megújítják a területet.
    Csak a ködösítést utálom a Tóthék is csak mismásoltak.
    Ki kell mondani egyértelműen, igen ott fog épülni Oszt Jónapot!

  15. Strici2 szerint:

    Elol az utca fronton volt egy rakrarszeru epulet, mellette gondnoki lakas. Merolegesen az ebedlo/konyha.
    Azutan valami pici vezetosegi epulet kosarpalya medence, tobb epulet amik csoportszobak voltak utana 2 kezipalya es egy pici jatszoter.
    Ez megtoltotte lazan a telepet.
    Hol nem volt semmi?

  16. Tündér Ilona szerint:

    Az admin a jobboldalra gondol szerintem ott volt régen az aszfaltos pálya, csak mivel ő valószínűleg nem királyerdőben nőtt fel, így ő csak helyrajzi számot és telekkönyvet ismer és nem a régi tábort, emiatt ő azt a részt úgy tekinti mint a napközis táboron kivűli területet.

  17. Tóth Kati szerint:

    T Admin!Arra nem gondolták még,hogy a Csepeli gyerekeknek építsenek egy normális tanuszodát?Csepel összes gyereke az elmúlt 40!évben a Tanműhely közben lévő ócska lepukkant egy medencés uszodában tanult,tanul meg úszni.Az Összes!nem előbb ezt kellett volna építeni polgármester.a birkózó csarnok helyett?Ráadásul olyan helyen,ami könnyebben megközelíthető a jelenleginél?Hangsúlyozom,Csepel összes gyereke ezt az ótvaros,lepukkant uszodát kell, hogy használja.Ráadásul jó kieső helyen.Úszni megtanulni alapvető dolog.Egêszséges,életmentő.Nem pár birkózó gyerekről szól,hanem az összes csepeli gyerekről.Fontossági sorrend és akarat kérdése.Mit szól hozzá kedves Admin?

Itt lehet hozzászólni !