20 állása van a BKV-vezérnek

Blikk

A közlekedési vállalatnál Kocsis István prémiumokkal együtt havonta 3 millió 375 ezer forintot kap. A vezérigazgató más cégeknél is vezető tisztséget tölt be.

Azért kap kettő és negyed millió forint havi prémiumot Kocsis István, a BKV vezérigazgatója, mert bejár a munkahelyére, és elvégzi a munkáját – derítette ki a Blikk.

Kocsis István fizetése 1,5 millió forint, és ehhez kap még 150 százalékos prémiumot, vagyis összesen 3 millió 375 ezer forintot tehet zsebre csak a közlekedési vállalattól. Mindazok után jár neki ez a keresetkiegészítés, hogy kipattant a botrány, a BKV-nál 100 milliós jutalmakat osztogattak szét az igazgatóknak az elmúlt években.

Kocsis István korábban bejelentette: megszüntette a visszásságot. Mindezek tük rében furcsának tűnik a fizetését meghaladó havi prémium. – Nem jár automatikusan a prémium a BKV vezetőinek, így Kocsis Istvánnak sem, ezért pluszfeladatokat kell teljesíteni – közölte a cég sajtóirodája. Kérdésünkre elárulták, melyek azok a többletmunkák, amelyeket a 2,2 millió forintért el kell végeznie a vezérigazgatónak.

Így például „biztosítania kell az üzleti terv teljesítését”, az sem baj, ha veszteséges a cég, és gondoskodnia kell a 4-es metró építésével öszszefüggő feladatok végrehajtásáról. Ezenkívül stratégiai tervet is le kell tennie az asztalra, amely a BKV működési feltételeit biztosítja.

Eddig nem kaptunk választ arra, hogy nem ezekért a feladatokért kapja-e a fizetését Kocsis István, és miért jár ezért prémium. Azt sem tudtuk meg, hogy az ország egyik legnagyobb közszolgáltató cégét irányító vezérigazgatónak hogyan jut ideje még 19 másik cégnél munkát vállalni. Kocsis István ugyanis a BKV-n kívül ennyi társaságnál, intézménynél tölt be felelős posztot, vagyis összesen 20 ember helyett dolgozik. Ezzel a teljesítménnyel alighanem ő a legsokoldalúbb és legstrapabíróbb menedzser az országban, de talán az egész világon is.

Kíváncsiak lettünk volna, hogy a 20 felelős beosztás nem vonja-e el Kocsis figyelmét és energiáját a közlekedési vállalat irányításától, de nem kaptunk választ. Azt sem tudtuk meg, naponta hány órát dolgozik a BKV-nak Kocsis István, és mennyi időt szán a többi 20 cégre…

Forrás: Blikk

19 hozzászólás “20 állása van a BKV-vezérnek” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Ezt a pofátlanságot.

  2. Földhözragadva szerint:

    Normális az az ország, ahol ilyenek megengedettek?

  3. vermes szerint:

    Az összes tolvaj férget a BKV-nál le kell küldeni egy lapáttal a 4-es metró alagútjába. A műszak végén pedig berobbantani az alagutat.

  4. miska72 szerint:

    Azt arohadt székhámos gazember szocialista kurv@ anyátokat!
    RENDSZERVÁLTÁST!
    ÉLJAN A GÁRDA!
    HAJRÁ JOBBIK!
    NINCS MESE ITT FORRADALMAT KELL CSINÁLNI!
    ÉLJEN A MEGYAROK NYILAI!

  5. miska72 szerint:

    20 EMBER MUNKÁJÁT VÉÉGZI?
    A KURV@ ANYJÁT!

  6. lolka szerint:

    O sz t o d i k ilyen egyszerü osztodik, mint a sejt, aszt szokták mondani aki sok mindenhez ért az nem ért semmihez. Gondolom a stratégiaitervet minden nap el kell készitenie… Na nem kell ám mindent komolyan venni ö csak papiron van annyi helyen, ha meg nem, hát akkor ezért ilyen nagy a munkanélküliség az egyik ember “beleszakad” a munkába a másiknak nem jút munka. Miért nem vesznek fel több embert, hogy szerencsétlen ember belene rokkanjon a munkába és akkor jútna idő a családra is… én úgy tudom sajnálni az illyen munkamániás, törekvő, tenni akaró és csak a munkának élő embereket….

  7. miska72 szerint:

    ELEGEM VAN EBBŐL A TOLVAJ BANDÁBÓL!

  8. miska72 szerint:

    A MENEKÜLÉSI TERVÉT VÉGEZZE, MERT JÖVŐRE VAGY FELELŐSÉGRE VONJÁK, ELKÓBOZZÁK A VAGYONÁT, VAGY A NÉP KÖTÉLRE TESZI!

  9. miska72 szerint:

    AMIKOR SZABADSÁGON VAN, ÚGYAN ÚGY MEGY MINDEN.
    ÚGYAN ILYEN SZARUL MINT MOST, AMIKOR DOLGOZIK.
    AKKOR MIT CSINÁL EZ A TETŰ?

  10. admin szerint:

    Miska, megszerkesztettük egy korábbi hozzászólásodat, nyugodj le.

  11. miska72 szerint:

    HA AZAK A GAZEMBEREK ILYEN DOLGOKAT MEGTEHETNEK AKKOR ÉN IS FOGALMAZHATOK ÍGY!
    SZABADSZÓLÁS VAN!
    GAZEMBEREK RETTEGJETEK!

  12. miska72 szerint:

    NEM KELL SZERKESZTENI!
    JOGOM VAN HOZZÁ!

  13. miska72 szerint:

    ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

  14. miska72 szerint:

    NYUGODJAK LE?
    ETTŐL A HÍRTŐL KI TUD NYUGODT LENNI?

  15. én szerint:

    Hány embert tett lapátra ez a SZEMÉT? Arról nem is beszélve, hogy munka nélkül kaszál mindenhol. Ne hazudja, hogy ennyit dolgozik! Képtelenség! Most már lehet tudni, miért nincs ideje a BKV-ra, miért történhet meg bármi a BKV-nál. Nem ér rá foglalkozni vele, mert pénzt keres (lop). Rohadt tetű!!!!!!!!!!!!!!!De a haverok is, akik hagyják ezt!

  16. médi szerint:

    És mi mégis láncot hordunk…..?

  17. rockersrac szerint:

    NEEEM! nem berobbantani az alagutat,meg mi az hogy műszak végén? ezek életük végéig dolgozhatnának azért amennyit kaptak! Megcsináltatni velük normálisan az alagutat,meg mindent amit kell,aztán fogni neki a következőnek! 😀

  18. ifjútitán szerint:

    Jellemző a mai kormányzó elitre és a holdudvarára.

    Kocsis ugyanúgy mint az önkormányzatoknál a vezetők be sem járnak, semmit sem tudnak az általuk irányított cégekről, mégis látványosan “megszakadnak” a sok munkától.

    Sajnálatos, hogy sokan még mindig hordják a rózsaszín szemüveget és istenítik ezeket az embereket és hőn szeretett pártjukat.
    Szánalmasak mind.

    Szebb Jövőt!

  19. titok szerint:

    Csak egy ilyen lenne nekem boldog ember lennék,csak egy, nem több ,elég lenne.

Itt lehet hozzászólni !