Így épül a sváb tájház Csepelen

Mi folyik itt már megint?

Csepel.info

Hagyományos módszerrel, kézi erővel, vályogtéglákból épül a sváb tájház a csepeli Királyerdei Művelődési Ház udvarán. Pont úgy, ahogy az évszázadokkal ezelőtt tették ezt a Csepelt újranépesítő svábok. Csak a vályogtéglák gyártásánál, az összetevők keveréséhez használnak gépet – értesült a Csepel.info.

A művelődési ház melletti buszmegállónál épül meg a kerület vezetői által megígért új bevásárlóház (eredetileg a ’70-es években ígérték azt meg a tanácsi vezetők). A bolt épületében kap majd helyet a kis posta is. Ezek engedélyeztetése információink szerint megkezdődött.

Mi folyik itt Csepelen?

Információink szerint nyár elejéig szeretnék átadni a kibővített és megújult kalózhajós játszóteret. A kalózhajó parti sziklák között lesz zátonyra futtatva, mellette fantáziadús kalózkunyhók is épülnek. Úgy tudjuk, hogy egy új mászóháló és polip-homokozó építése is szerepel a tervekben.

A Rákóczi Kert felújítása is hamarosan megkezdődik, a Kis-Duna parton pedig már folyik a leendő többfunkciós tornacsarnok építése, amely a sportrendezvények mellett helyet ad majd a csepeli iskolák báljainak és az önkormányzati rendezvényeknek.

A közelben a visszavásárolt Napközis Tábor területén ismét hasonló, gyermekeket szolgáló intézmény épül. A jogi problémák rendezése esetén megkezdődhet az egykori Görgey Iskola épületének bontása is. Utóbbi helyszínen a korábbi tulajdonosok által indított per okoz jelenleg még gondot.

Úgy tudjuk, hogy a Csepeli Munkásotthon felújítására is megvan a pénzt, azonban addig az a felújítás sem kezdődhet meg, amíg az ingatlant gyakorlatilag a csepeli MSZP pártszervezet bitorolja, és nem adják vissza köztulajdonba.

Nyárra remélhetőleg benépesülhet a Szent Imre téri pavilonsor, ahol BKV jegypénztár is lesz. A Csepeli Strandon jelenleg is folyik az új csúszdák építése. Ezen túl a strand és uszoda gépészete is megújult.

Megkezdődött az Iskola téri KRESZ park teljes felújítása, és 2000 új fát is ültet a kerület. Mint ismert, 1994-2010 között az akkori városvezetés nem fordított gondot facsere-programra, így a kerület faállományát az elmúlt nyolc évben kellett felújítani, gyarapítani. Éppen ezért úgy tudjuk, hogy Csepel a legtöbb fát ültető kerületek “versenyében” ma már az első helyen áll. De nem csak a faállomány újul meg, kerület-szerte sok virágágyást is létrehoztak az elmúlt években a Városgazda szakemberei.

Csepel.info

Egy hozzászólás “Így épül a sváb tájház Csepelen” bejegyzésre

  1. borsodivilagos szerint:

    Megkérdezném az itt sűrűn előforduló tanácsnokokat és alpolgármestereket a következőkről:

    – Kinek az ötlete volt a házat az udvaron felépíteni?Eddig lehetett rendezni programokat a műv. ház udvarán. Eddig sem volt sok hely, de lehetett. Közvetlenül mellette megvették a telket, lebontották a házat, miért nem ott épült fel a ház? Ehelyett egy rendezvény helyszínt töröltünk a listából.

    – Póni sétányi iskola előtti útszakasz. Kinek sikerült kérvényezni, hogy az eddig relatív nyugalomban a sparhoz sétálok közé autókat engedjenek? Természetesen megjelentek a behajtani tilos ellenére a “szemben közlekedők” is.

    Csupán ennyi a kritikám. A játszótér oké, ott csak annyi az észrevételem, hogy jó lenne megvizsgálni, hogy miért olyan sok a karbantartás és tényleg igazságos-e más területekkel szemben az ilyen nagyságú fejlesztés mértéke?

Itt lehet hozzászólni !