Szabó Szabolcs pártja kizsarolt mindent, majd összeomlott

Nem szívesen adják vissza, ami az államé

ATV

Az Együtt elnökségi tagjának egy pici, hétvégi háza van, ezt elvehetik, illetve éveken keresztül levonhatják majd a fizetése harmadát is. Azt mondta az ATV Startban, nem belőle fog meggazdagodni a NAV.

Szabó Szabolcs örül annak, hogy bekerült a parlamentbe, ismét megköszönte a csepeli és soroksári választóknak a voksokat, ugyanakkor elismerte, hogy pártja, az Együtt „elég rosszul szerepelt”. A Csepel.info úgy tudja, hogy Szabó győzelme a csepeli szocialistáknak kimutathatóan hatalmas véráldozatot jelentett. Szenteczky János pártelnök pedig úgy nyilatkozott, hogy két képviselői helyet is elvesztettek emiatt.

Az ATV Start című műsorában arról beszélt, hogy szerinte jó programot, és szakpolitikai anyagot raktak össze. Még ülepedni kell a dolgoknak, de úgy véli, hogy

ebben a formában az Együttnek valószínűleg vége lesz. A kérdésre – miszerint, mint pártnak lesz-e vége – azt mondta: szerinte igen.

Ha egy párt nem éri el az 1%-ot sem a választásokon, akkor ennek ez lehet a vége, noha még elnöki döntés nem született erről- magyarázta.

Majd ezt követi még a felvett kampánytámogatás visszafizetése is. Elmondta, hogy a 200 millió forint nem reális, mert ebbe már a kampány elején felvett 27 millió forintos hitelüket is beleszámolták, amit már törlesztettek. Itt a listás kampánytámogatásról van szó, ami emlékei szerint 153 millió forint (az Együtt elnöke összesen 194 millióról beszélt – a szerk.), vagy hasonló nagyságrendű összeg. Kiemelte, hogy „ez is sok”.

Az elnökségi tagoknak kell ezt visszafizetniük, amiről már tegnap egyeztettek is egy jogásszal. A NAV úgy fogja ezt behajtani – mondta – mintha adótartozás lenne, vagyis elvileg elvehetik minden ingatlanjukat és ingóvagyonukat is. Hozzáteszi: nem belőle fog meggazdagodni a NAV, mert egy pici, hétvégi háza van. Illetve a fizetése harmadát tudják levonni hét éven keresztül, ha jól emlékszik.

Szabó Szabolcs szerint „szerencse a szerencsétlenségben”, hogy például neki nincsen gyermeke, akiről gondoskodnia kellene, miközben Szigetvári Viktornak most fog gyermeke születni, elnöküknek, Juhász Péternek és az Együtt elnökségi tagjának, Hajdu Nórának is vannak gyermekei. „Bízunk benne, hogy megtaláljuk majd azt a megoldást, hogy ne az utcára kerüljünk”.

Tervezik azt, hogy kívülről is megpróbáljanak bevonni segítséget, de még keresik ennek a lehetőségét. Közben Juhász Péter bejelentette, hogy adományokat várnak, hogy ki tudják fizetni azt az összesen 194 millió forintot, amit az eredménytelen választási szereplés miatt vissza kell adniuk, hozzátette, ha ennél több pénzt kapnának, azt a politikájuk folytatására fordítanák.

Forrás: ATV

14 hozzászólás “Szabó Szabolcs pártja kizsarolt mindent, majd összeomlott” bejegyzésre

  1. MT szerint:

    Inkább a kamu sz@rokon hajtsák be a lóvét az utolsó Ft-ig, ami szépen a zsebikéjükbe vándorolt. Zéró kampányt folytattak, még arra sem vették a fáradtságot, hogy egy nyomorult papírfecnivel hírdessék magukat vagy létrehozzanak a közösségi oldalakon egy profilt maguk számára.

  2. Horváth János szerint:

    Igazad van! Nem sztárolhat mindenkit közpénzből a Csepeli Hírmondó!

  3. csak úgy ... szerint:

    ” Csepeli Hírmondó valóban megsértette az esélyegyenlőség a jelöltek és jelölő szervezetek közti eljárási alapelvet azzal, hogy Németh Szilárdot népszerűsítette.

    … 1 380 000 Ft bírság megfizetésére kötelezték.”

    Ezt ki fizeti ki?

  4. Valéria szerint:

    Szégyelljék magukat! Még van pofájuk adományt kérni! Számítani kellett volna arra, hogy mi lesz ha nem kerülnek be…most meg még sajnáltatják magukat! Az is szégyellje magát aki rájuk szavazott!!! Remélem, hogy mindenüket elveszik és mennek az utcára!!!

  5. Qqriq szerint:

    Teljes vagyonelkobzást!!!!!!! Földönfutóvá kell tenni minden népellenséget!

  6. Krtek szerint:

    Dolgozzák le közmunkában.

  7. robi szerint:

    Előre ne temessetek senkit:
    Már 30millió gyűlt össze a számlájukra.

  8. Qqriq szerint:

    …a Soros Alapítvány jóvoltából.

  9. robi szerint:

    Nem kizárt, ezért ostobák az előre kárörvendők.

  10. Qqriq szerint:

    Soros semmit nem ad ingyér!

    “A Nyílt Társadalom Alapítványok alapítója a világ egyik vezető filantrópja, Soros György (…)
    Soros 1979-ben kezdte jótékonysági tevékenységét, amikor ösztöndíjakat adott fekete dél-afrikaiaknak az apartheid idején. Az 1980-as években azzal segítette a nyílt eszmecserét a kommunista Magyarországon, hogy hozzáférhetővé tette betiltott szövegek fénymásolatait. A berlini fal leomlása után létrehozta a Közép-európai Egyetemet, hogy előmozdítsa a kritikus gondolkodást, amely akkor még idegen volt a szovjet utódállamok legtöbb egyetemétől.

    Amikor a hidegháború véget ért, jótékony tevékenységét kiterjesztette az Egyesült Államokra, Afrikára (…)
    A Nyílt Társadalom Alapítványok jelenleg több mint harminc nemzeti és regionális alapítványt fog össze; ezek mindegyike saját helyi tanácsadó testülettel rendelkezik, melyek felügyelik a munkát és a támogatásokat a helyi igényekhez igazítják.
    Az első alapítvány Magyarországon jött létre 1984-ben, a legújabb pedig Mianmarban, 2016-ban. (…)
    Az Alapítványok a második legnagyobb magán támogató szervezet az Egyesült Államokban a Bill és Melinda Gates Alapítvány után.”

  11. Qqriq szerint:

    Soros Tivadar volt az az eszményi apa, akirôl bármely veszélyben lévô fiú álmodhat. A 14 éves Gyuri, akibôl a felnôtt George lett, e vészterhes idôszakot a nagy kalandok koraként élte meg. (…) A Soros család egyetlen dologra összpontosított: a túlélésre. Sok zsidó valahogy egyezkedni próbált a hatóságokkal, hogy enyhítsen megpróbáltatásain és elkerülje a deportálást. Tivadar más utat választott. (…) Az alkuknak ez a mestere, ez a látszólag nemtörôdöm ember, aki bárkivel könnyen barátkozott, családja minden tagjának hamis papírokat szerzett, s a városon belül és kívül mindenkit más helyre szállásolt el. Ugyanezt tette sok barátjával és rokonával is; a szükséges anyagiakat nagystílû hamispapírügyletekbôl teremtette elô. (…) Jellemzô viszont, hogy ezután sem élt remeteéletet: „árja” papírjai birtokában viszonylag szabadon eljárt a közeli uszodába, kávéházakba és vendéglôkbe, sôt a színházi bemutatókat sem hagyta ki.”
    http://www.multesjovo.hu/hu/aitdownloadablefiles/download/aitfile/aitfile_id/561/

  12. Öreg Rocker szerint:

    Csepelen lakok, de azért nem jelentkeztem be állandóra, hogy ne kelljen Rezsi Szilárdra szavaznom, Varga Mihályra örömmel szavaztam.
    2002. óta vagyok FIDESZ szavazó, de amit Németh Szilárd művelt a helyi újsággal, azt kikérem magamnak!
    Laktam sokfelé, a IV., XIII., III. kerületben, mindenütt egyenlő megjelenést kaptak-kapnak a jelöltek.
    Németh Szilárd: SZÉGYELLD MAGAD!
    Nem vagy demokrata és sosem leszel az.

  13. Jobban szerint:

    Németh Szilárd alelnök és képviselő úr sokat tett, tesz és fog tenni Csepelért. Ha valakinek szégyellnie kell magát, az nem Németh Szilárd. Persze belátó képesség is szükséges a dolgok reális érzékeléséhez és értékeléséhez.
    Vajon Fidesz szavazóként kedves Öreg Rocker miért nem ír hasonlókat a “dicső” csepeli baloldalnak, akik 4, azaz négy cikluson keresztül mit tettek a kerülettel? Ellenzékiként pedig plusz két ciklusban?
    Elgondolkodtató…

  14. Horváth János szerint:

    Ez így túl általános! Nem ártana egy felsorolás Németh Szilárd dicső tetteiről!

Itt lehet hozzászólni !