Visszalépett az egy százalékos jelölt

Szabó Szabolcsot választanák a legkevésbé, de Soros őt akarja

Csepel.info

Az ellenzéki Közös Ország Mozgalom közvélemény-kutatása a Momentum visszalépése esetére

Visszalépett a Momentum 1%-os támogatottságúra mért jelöltje Csepel-Soroksáron, hogy Soros György elvárásainak megfelelően Szabó Szabolcs támogatását kérje – értesült a Csepel.info. Ellenzéki felmérés szerint most a Jobbik jelöltje közelíti meg a leginkább a Fideszt, utána jönnek az MSZP és az LMP jelöltjei, majd utolsóként Szabó Szabolcs. 

A Közös Ország mérése szerint ebben az esetben Bangónéra 18%, az LMP-s Tenk Andrásra 15%, Szabóra 13% szavazna, míg Bereczki Miklós, a Jobbik jelöltje 20%-ot érhetne el. Ebben az esetben Németh Szilárd a balliberális szervezet szerint 34%-kal nyerné a választást. 

Lélektani hatás szempontjából azonban kimondottan jól jön Szabónak a Momentum döntése. Ez összhangban áll Soros György elvárásaival is, aki év elején a davosi Világgazdasági Fórumon szólt be azt MSZP-nek amiatt, hogy nem Szabó Szabolcsot támogatják, hanem önálló jelöltet indítanak.

2010 óta nem volt szocialista jelölt az országgyűlési választásokon Csepel-Soroksáron, az ország egyik legerősebb MSZP-s körzetében. A baloldali törpepártok és a DK érdeke is az, hogy Csepelen tért nyerhessenek, ehhez pedig a legkönnyebb út az MSZP visszaszorításában van. Az MSZP érdeke nyilvánvalóan ellentétes ezzel. De Sorosék várhatóan az LMP-t is visszaléptetik, ami után az MSZP-nek sem lesz más választása. Pedig az MSZP sok pénzt beleölt már a csepeli-soroksári kampányba, sőt, a gyanú szerint még választási csalást is elkövettek érte.

Csepel.info

2 hozzászólás “Visszalépett az egy százalékos jelölt” bejegyzésre

  1. Happy szerint:

    “Szabó Szabolcsot választanák a legkevésbé, de Soros őt akarja”

    Látszik, hogy be vagytok szarva Szabolcstól, ha ilyeneket irkáltok róla. Nem Soros akarja őt, hanem azok a csepeli választópolgárok akik 4 évvel ezelőtt is őt szerették volna és meg is választották. Ha pedig tényleg olyan jelentéktelen mint ahogy írjátok, akkor mi a fenének foglalkoztok vele állandóan?
    Komolyan azt hiszitek, hogy a beszélő disznósajt még egyszer nyerni fog?
    Különben én hálás vagyok nektek minden ilyen hazug és csúsztatással teli cikkért, mert ha fullba nyomjátok a Sorosozást az bizony visszaüt. Szóval csak így tovább, HAJRÁ!

  2. Kaschauer szerint:

    Hahaha…
    Szabó Szabolcs lesz a maffabaloldal lekváros buktája.

Itt lehet hozzászólni !