Feljelentés, helyreigazítás: Kiakadt a csepeli választási bizottság Bangóné hazugságai miatt

Csepel.info

A választási bizottság délutáni ülése (fotó: Ábel Attila)

Ezekben a percekben is ülésezik a csepeli választási bizottság azok miatt a kamuhírek miatt, melyeket Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselőjelölt hintett el a balliberális és a Simicska Lajoshoz kötődő médiában – értesült a Csepel.info.

Információink szerint a bizottság várhatóan sajtó-helyreigazítást fog kérni a Hír TV-től, a 24.hu-tól, a Magyar Nemzet Online-tól, az Indextől és a HVG-től. A választási bizottság elnöke emellett rágalmazás és becsületsértés miatt fontolgatja a feljelentést Bangóné ellen.

Kora délután Németh Szilárd országgyűlési képviselő jelentette be, hogy a Bangóné által tett, szerinte rágalmazó kijelentések miatt bírósághoz fordul.

A választási bizottság ülésén tételesen cáfolták Bangóné Borbély Ildikó kijelentéseit. Kiderült, hogy nem az MSZP választási delegáltja kezdeményezett feljelentést több, választási ajánlást gyűjtő szervezettel szemben. A gyanú szerint ezek a szervezetek egymástól szerezhettek adatokat, de régi adatbázisokból dolgoztak, így már nem élő személyek hamis ajánlásait is leadhatták. A feljelentést a bizottság egyhangú szavazás után tette meg, nem az MSZP-s delegált kezdeményezésére.

A bizottság ülésén kiderült, hogy hazugság volt az is, hogy a “kamupártok” és a Fidesz által leadott ajánlások között átfedés lett volna. Ilyen nem történt, egyezések nem voltak. Az MSZP delegáltja ezt nem vizsgálta, nem tett erre javaslatot sem, a korábbi bizottsági ülésen semmi ilyesmiről nem beszélt. Vagyis Bangóné összes kijelentése légből kapott hazugság volt.

A választási bizottság Bangóné hazugságai miatt várhatóan közleményt fog kiadni, vezetője pedig feljelentést fontolgat az MSZP országgyűlési képviselője ellen – tudta meg a Csepel.info.

Csepel.info

3 hozzászólás “Feljelentés, helyreigazítás: Kiakadt a csepeli választási bizottság Bangóné hazugságai miatt” bejegyzésre

  1. soros szerint:

    Minden józan gondolkodású ember tudja, hogy a fidesz érdeke, hogy minél több kamupárt legyen. Ha ez fáj, akkor nem kellene annyi kamupártot támogatnotok..

  2. Ábel Attila szerint:

    A Fidesznek az az érdeke, hogy a szavazói elmenjenek szavazni. Kamupártokra nem szavaznak az emberek, ez elég régi tapasztalat. Bangónénak is csak botránykeltésre kell ez az ügy. Szerintem ők maguk kreálták. Bangóné kampánycsapata képes erre, nem véletlenül Szenteczky és Takács az oszlopos tagok benne.

  3. […] is az MSZP, hanem a csepeli választási bizottság tett rendőrségi feljelentést. A bizottság kedden felháborítónak nevezte azokat az állításokat – köztük nyilvánvaló hazugságokat – amiket Bangóné mondott a csalás […]

Itt lehet hozzászólni !