Tájékoztatás – KSH adatfelvétel a kerületben

Csepel.hu

Tisztelt csepeliek!

A Központi Statisztikai Hivatal az idei évben is önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket végez a kerületben. Az adatfelvételt a Statek Kft. igazolvánnyal ellátott munkatársai végzik. A válaszadás nem kötelező.

A válaszadásra kijelölt háztartások címét matematikai-statisztikai módszertani alapokon véletlenszerűen választottuk ki, a válaszadás önkéntes. Az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalmi jellemzők feltérképezésében, például a munkaerő-felmérés információin alapuló foglalkoztatottság és munkanélküliség nemzetközi standardoknak megfelelő mérésében.

A felvételek Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási számai és megnevezései:

– Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei

– Lakosság utazási szokásai

– Háztartások információs és kommunikációs technológiai eszköz-használata

– Háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvétel, naplóvezetés

– Háztartási Költségvetési és Életkörülmény Adatfelvétel, éves kikérdezés

– Népszámlálás próbafelvétel

 

Az adatfelvételek statisztikai célból történnek, az adatok kizárólag összesített formában kerülnek nyilvánosságra. Az egyedi adatokat bizalmasan kezeljük, azok mások számára nem hozzáférhetőek. Az adatgyűjtés során a statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvénynek, valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvénynek megfelelően járunk el.

A lakosság részére munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:00 óra között, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766 telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu email címen adunk további felvilágosítást. Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldal nyújt tájékoztatást.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !