Közvélemény-kutatás: kioltja egymást a csepeli ellenzék

TK

Megszületett a Soros György hálózatához kötődő, a kormány megbuktatására ellenzéki pártokat összefogó „Közös Ország Mozgalom” csepeli-soroksári közvélemény-kutatása. Az ellenzéki szervezet szerint nem lehet pontosan megállapítani, ki a legesélyesebb ellenzéki jelölt. Ha jelöltjeik nem lépnek vissza valaki javára, akkor a fideszes Németh Szilárd az abszolút esélyes. Ha visszalépnek, akkor is Németh az esélyesebb, de az ellenzék így már reménykedhet a győzelemben.

Soros György hálózata a nemzetállamok és a zsidó-keresztény kultúra felszámolását tekinti céljának. Ennek egyik eszközét látják az illegális muszlim bevándorlók tömeges betelepítésében. Ehhez azonban előbb meg kell dönteni a jelenlegi kormányt, mert nem hajlandó beleegyezni a kötelező betelepítési kvótába. Ebben próbál segíteni a „Közös Ország Mozgalom”, melyet Gulyás Márton vezet. Gulyás nagy fegyverténye, hogy a Jobbikot is be tudta húzni a kormányellenes szövetségbe, melynek végső célja így az illegális bevándorlók kötelező betelepítése.

Az ellenzéki mozgalom kutatása szerint a Csepelen lakó, fideszes Németh Szilárdra a jelenlegi felállásban a szavazók 35%-a voksolna, amivel kiemelkedik a többi jelölt közül. A Kabán lakó, MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó és Bereczki Miklós, a Jobbik Békéscsabáról érkezett jelöltje a kutatás szerint egyaránt 20%-ra számíthatnának. Utánuk a csepeli Tenk András, az LMP jelöltje következik 13%-kal, és csak utána jön Szabó Szabolcs, az Együtt Gyulán lakó jelöltje 12%-kal. Gulyásék szerint a csepeli Dukán András Ferenc, a Momentum jelöltje mindössze 1%-ot tudna szerezni.

A Soros Györgyhöz kötődő szervezet indirekt becslést is készített a szerintük megjósolható eredményről az ellenzék összefogása esetére. Ebben négy ellenzéki jelölt is hibahatáron belül kerülne. A legjobb eredményt, 48%-os esélyt ebben a becslésben a csepeli Tenk András, az LMP jelöltje érhetné el egy szemtől szembeni versenyben Németh Szilárddal szemben.

A kutatás meglepetése tehát az, hogy nem Szabó Szabolcs és nem is Bangóné Borbély Ildikó lenne a Csepelen élő Németh Szilárd ellen a legesélyesebb jelölt. Még az ellenzéki szavazók is ide kötődő jelöltet támogatnának szívesebben. Ugyanakkor az ellenzéki kutatók mérései és becslései alapján Tenk András nyerési esélyei még mindig elmaradnak Németh Szilárdétól, akinek ebben a felállásban 52%-os esélyt jósoltak.

A Jobbik jelöltjeit azonban nem kérik visszalépésre. A pártot az eredmények alapján inkább csalinak lehet használni. Egy jobbikos jelölt visszalépése esetén ugyanis a jobbikos szavazók akkor sem támogatnák az ellenzék betelepítés-párti jelöltjeit, ha a Jobbik kifejezetten erre kérné őket.

A Soros Györgyhöz kötődő szervezet összegzése inkább politikai nyilatkozatnak mint kutatási eredménynek tűnik, melyben visszatérnek a Soros szívéhez legközelebb álló Együtt és Szabó Szabolcs támogatására. Így szól:

Összegzésképp elmondhatjuk, hogy habár magasabb elsődleges szavazataránya miatt Bangóné tűnik a legesélyesebb baloldali jelöltnek, Szabó Szabolcs nagyobb arányban képes integrálni az ellenzéki szavazókat a szocialisták jelöltjénél. A Jobbik erősödése a kerületben nem jelent veszélyt az ellenzéki mandátumszerzésre, ám a “demokratikus ellenzéki” együttműködés nélkül ebben a kerületben is könnyed győzelmet arathat a kormánypártok jelöltje. A kerület olyannyira ellenzéki érzelmű, hogy a hagyományos baloldali fölény ellenére a szavazók látens preferenciát figyelembe véve még Tenk András vagy a jobbikos is potenciális kihívója lehetne itt Németh Szilárdnak. Ám ebben a választókerületben végsősoron minden az esetleges visszalépésekről meghozandó politikai döntéstől függ.

A Közös Ország Mozgalom teljes csepeli-soroksári kutatási eredményét és annak szöveges elemzését itt olvashatják el.

TK

6 hozzászólás “Közvélemény-kutatás: kioltja egymást a csepeli ellenzék” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Jó a kérdés ” akar-e kormányváltást?”, sok válasz az igen, igen, de mire? (Mozdonycsere a Transzszibériai vasúton. Mire? Vodkára)
    Szabó már bizonyított, ismét őt akarjuk?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. propaganda szerint:

    Ki az a TK?

  3. királyerdei szerint:

    A “régi szép időkben” cask felakasztották egymást. 🙂

  4. Jolly Joker szerint:

    Azért indul több párt, mert ahogy a fenti ábra is mutatja a 32% a 68% ellenében nem esélyes. Valamelyik javára pedig vissza fognak lépni a többiek.

    A baloldal olyan, mint egy iszlám terrorista sejt. A végső cél a hatalom megszerzése és a lopás bármi áron, szövetkeznek bárkivel, akár az ördöggel is (Karácsony Gergely után szabadon). Most új taktikával próbálkoznak, indítanak több jelöltet és majd a többiek átadják a szavazataikat annak az egy közös jelöltnek, akit majd kiválasztanak közösen.

    Nem értitek? A közös céljuk, hogy NE!!!!!!! a Fidesz nyerjen. A többi lényegtelen. Az egyetlen cél a Fidesz leváltása (és persze a lopás, amit nem mondanak).

  5. Tóth kati szerint:

    Gyurcsány totál részeg volt tegnap az ellenzéki egyeztetésen.Vágó Gábor szerint gyurcsány be volt rúgva,kritikán alul viselkedett.Hányinger.

  6. Kaschauer szerint:

    Gyurcsány az utóbbi hetekben egy percre sem józanodott ki.
    De az elvtársait ez nem zavarja, mert rajta keresztül kaják a Czeglédi által elsíbolt százmilliókból a részüket.

Itt lehet hozzászólni !