Fejlesztés a Jedlikben: európai színvonalú lesz az iskola

Csepel.hu

A Jedlik Ányos Gimnázium fejlesztésével kapcsolatos lehetőségeket, ötleteket vitatta meg első ülésén az a tanácsadó testület február 26-án, amelynek ismert közéleti személyek, tanárok, a diákok képviselője a tagjai.

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a testület elnöke az ülés után sajtótájékoztatót tartott a polgármesteri hivatal épületében.

Németh Szilárd elmondta, hogy a Jedlik Ányos Gimnázium teljes körű felújítását a kormány ötmilliárd forinttal támogatja, és a Weiss Manfréd Terv részeként van rá lehetőség. Az átutalt összeg már megérkezett a csepeli önkormányzat számlájára. Egy egyeztető tanácsadó testületet hoztak létre annak érdekében, hogy az iskola fejlesztésének fő irányait kijelöljék. A testületben csepeliek és a gimnáziumhoz kötődőek vesznek részt, köztük a diákok képviselői, mert az ő jövőjükről van szó. Az a törekvés, hogy a gimnázium tanulói magas színvonalú, megbízható tudást kapjanak, és mint életük legszebb időszakára emlékezzenek majd vissza az iskolában eltöltött évekre. A Jedlikben most és korábban is kiváló pedagógusok oktattak, akiket megbecsülnek. Olyan feltételrendszert akarnak biztosítani számukra, amely lehetőséget nyújt a korszerű oktatásra. A szülők számára az a fontos, hogy gyerekeiket biztonságban tudják.

A Jedliket annak idején a bencések alapították, akik alapos tudást adtak át a diákoknak. Egy munkáskerületben olyan gimnáziumot hoztak létre, amely minőségi oktatást nyújtott. Szellemiségük az évtizedek folyamán megmaradt, és ezt a hagyományt kell folytatni. A felújított gimnáziumnak már a 21-22. század igényeinek kell megfelelnie. A munkálatok várhatóan két évig fognak tartani, s ez alatt az idő alatt az oktatást a kerület egy másik épületében folytatják. Erre az átmeneti időszakra is fel kell készülni, de megéri, mert európai színvonalú intézmény születik újjá Csepelen.

Cs. A.

Csepel.hu

2 hozzászólás “Fejlesztés a Jedlikben: európai színvonalú lesz az iskola” bejegyzésre

  1. Tündér Ilona szerint:

    Látom előkerült Grün, mert innen eltűnt.

  2. Tóth kati szerint:

    Haa az ellenzék nyer eltörlik a családi adókedvezményt,ahogy tették ezt 2002-ben,mert szerintük igazságtalan volt,mert csak az kapta,aki dolgozi.El fogják törölni a Csokot,a nők negyvenéves nyugdíját,bevezetik a sávos adózást,megemlik a gáz árát,nem emelik a fizetésket,migráns adót fognak kivetni,hogy eltarthassák azt a számtalan migránst,akiket majd beeresztenek.Azokat fogják abajgatni.Emberek vigyázzatok,ezek mindent el fognak venni tőlünk!

Itt lehet hozzászólni !