Két választás Magyarországon

Vélemény – Ábel Attila

Vasárnap Kiskunhalason a Fidesz, Hódmezővásárhelyen a független jelölt nyert. Utóbbit – de csak az utóbbit – azonnal a magukénak tudták az ellenzéki pártok, pedig egy sem indult el azon a választáson.

Magyarország számára a vasárnapi választások mégis két különböző jövőképet mutattak. Két nagyon eltérőt, amik körül léteznek variációk, de nincs köztes út. A kiskunhalasi egy világos jövőkép. Ha nyer a Fidesz, sok tekintetben az folytatódik, ami most van. Kiegyensúlyozott és növekvő gazdaság, növekvő bérek, egymással kardoskodó ellenzék. A dilettáns, kiégett ellenzéket pedig talán leváltja pár éven belül egy új, fiatal, kormányzóképes ellenzéki erő. Hozzáteszem, a vásárhelyi pofont ekkor sem szabad elfelejteni, hiszen erősen 2002-es utánérzés a történet.

A másik jövőkép rövid távon tiszta, hosszabb távon zavaros és átláthatatlan. Veszít a Fidesz, de nem nyer senki, hiszen nincs kormányzóképes ellenzéki erő. Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei egyenesen gyűlölik egymást. A hírre még április 8-án éjjel áttöri néhány száz illegális bevándorló a magyar határt, és napokon belül újabb tízezrek érkeznek. Április 9-én reggel beomlik a magyar tőzsde: a gazdaság nem szereti a bizonytalanságot. Április 10-11-én leáll az építőipar – hiszen minden ellenzéki erő a beruházások leállítását ígéri. Ismét nőni kezd a munkanélküliség – bár elsőre még nem sokat. Az ellenzéki vezetők április 12-re kijózanodnak az ünneplésből. Rájönnek, amit most is tudunk: nincs kormányképes erejük, és mostantól egymás ellenfelei.

Ebben az esetben káosz lesz. Ebből vagy valamelyik ellenzéki párt vagy a Fidesz tud kijönni győztesen. Nem tudni hány hónap vagy év múlva. Csak az biztos, hogy ez az idő elveszett idő lesz. Mivel káoszban a rend pártján állnak az emberek, a Fidesz jó eséllyel kétharmados vagy négyötödös fölénnyel térne vissza a következő választáson. Ezt csak gyilkosságokkal, statáriális törvénykezéssel lehetne megakadályozni – jogállami keretek között erre nem látok esélyt. A kérdés tehát az, hogy mennyibe kerülne, mennyire fájna ez a káosz az országnak.

Forrás: Ábel Attila, Facebook

39 hozzászólás “Két választás Magyarországon” bejegyzésre

  1. robi szerint:

    Kevésbé kellett volna mohónak lenni a birodalmakat építő politikusoknak (valamint holdudvaruknak) és akkor Ábelnek nem kéne félelmet kelteni egy kis migránsozással és gazdasági csőd rémképével.
    Utóbbi egyébként bármikor bekövetkezik, ha netán egyszer bukik a birodalom, mert a baráti cégek egy pillanat alatt elveszíthetik állami megrendeléseiket.

    Nem hiszem egyébként, hogy most jön el a fordulat, de egy kis majré nem árt a felkapaszkodottaknak.

  2. Nagyapó szerint:

    Eetásak! Ne lihegjék túl győzelmüket. Kaptak egy béna kacsát másfél évre. Lesz egy polgármester, akivel szemben ül 10 Fidesz-KDNP, 2 Jobbik, 2 MSZP-DK-EGYÜTT képviselő.
    Ha “ügyes”, elkormányozza Hódmezővásárhelyt, mint tette a szintén “független” Tétényi Éva Esztergomban. Teljes csőd. Igaz, jelenleg polgári kormány van, így a miniszterelnök megerősítette, hogy Hódmezővásárhely fejlesztéséhez továbbra is biztosítják a forrásokat. Nem tesznek úgy, mint a szocik kormánya, amikor Lamperth Mónika kijelentette, “hiába nyertek, a pénz nálunk van”!!!
    Most képzeljék el ugyanezt országos szinten! 106 “független” egyéni képviselő kell, de mi lesz a pártok funkcionáriusaival? Nem lesz 4 évre jól fizetett állás (l. Szabó). Ki kerüljön a kevés listás helyre? Szép bokszmeccsek nézői leszünk.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. robi szerint:

    Igaza lehet az öregnek.
    Szerinte megválasztott 10 fideszes nem a város érdekét fogja képviselni, hanem a felső pártvezetését.
    Bukjon a magányos polgármester, szopjanak a fityiszt kapó választók, hogy lehetett ennyi eszük, hogy szembe mentek a birodalommal?

  4. propaganda szerint:

    Jót röhögtem a cikken, kösz, Ábel. Annyira be van tojva az Ábel, hogy azonnali migránsinvázióval, gazdasági összeomlással, gyilkosságokkal, káosszal fenyeget arra az esetre, ha nem az ő pártja nyerne a választáson. Jó poén, humorista produkcióban elmenne, csak az a szomorú, hogy ez az ütődött komolyan is gondolja.

  5. Tóth kati szerint:

    Örülhet az ellenzék,győzött a jelöltje.És örülhetünk-e mi,ha győz áprilisban az ellenzék?Ha győznek vége a Csoknak,a családi adókedvezménynek,a rezsicsökentésnek,a 15%-os szja-nak,a nők negyvenéves nyugdíjának,az ingyen tankönyvnek,azErzsébet táboroknak,a kedvezményes diákhitelnek…stb.Lesz viszont gázár emelés,sávos szja adó,lesz migráns adó,hogy el lehessen tartani az ide áramló és nyugat felől idetoloncolt sok százezer migránst,lesz megint vizitdíj,esetleg máshogy fogják hívni.Ne gondolják,hogy nem lesznek Tiborcok,csak másként fogják hívni őket,pl Leisztinger,Kóka,Gyurcsány,Gőgös…stb.Emberek ébresztő,van mit veszíteni!

  6. pl szerint:

    Tóth kati szerint: Ne ordibálj szerencsétlen… láthatod, az emberek kezdenek ébredezni nélküled is… 🙂

  7. pl szerint:

    Ceterum censeo… Ha Nagyapó kinyitja a száját, szar fröcsög belőle…
    “Kaptak egy béna kacsát másfél évre”… Nagyapó! Ha kicsi gerinc lenne… Nem szégyenli, hogy csípőből megjósolja, hogy a Fideszes képviselők lehetetlenné teszik majd a városlakók nagy többségének választottjának ténykedését? Hivatkozik Tétényire, akit szintén ellehetetlenítettek, pedig a köztörvényes Meggyes Tamás helyett választották meg az Esztergomiak!
    Ceterum censeo… Ha Nagyapó kinyitja a száját, szar fröcsög belőle…
    Tényleg… Nagyapó! Magának talán van gyermeke(i), unokája(i), esetleg már dédunoka(ák). Nem szégyelli magát, ilyen idősen segget nyalni? Hogy a pokolban nincs, nem talál más dolgot magának? Ez az erőlködés egészen komikus, és talán majd leszármazottjai is élvezni fogják (vagy nem)
    Ha Márky-Zay diplomával, rakat gyermekkel, vallással nem elég Magyar, akkor a Fideszed szerint ki? Te?(!) Légyszí ne tovább…
    Ceterum censeo… Ha Nagyapó kinyitja a száját, szar fröcsög belőle…

  8. Tóth kati szerint:

    Pl szerint!Én nem vagyok szerencsétlen,én csak felhívom arra a figyelmet,hogy mit fogunk veszíteni,ha visszajönnek a komcsik,vagy nevezzük őket demokratikus bal oldalnak.Megpdgyessi,ahogy hatalomra került megszüntette a családi adókedvezményt,azt mondta igazságtalan,mert csak az kapja,aki dolgozi.Nekik az egykulcsos adó is igazságtalan.A csokot is be fogják szüntetni,ahogy a kedvezményes lakáshitelt is megszüntették és rászabadították az országra a devizahitelt.Ha nyernek a migránsokat fogják az országra szabadítani.Nem képzeled ugye,hogy Gyurcsányék majd nemet mondanak az EU betelepítési programjára,vagy bármire is mernek majd nemet mondani?És szerinted lesz gázár emelés?Szerinted majd akkor nem lesz korrupció?Nem lesznek Czeglédik,Gyurcsányok,Kókák,Demszkik,Leisztingerek,Bajnaik….stb?

  9. pl szerint:

    Kati! Bele ne zizulj a rettegéseidbe… Nagyon tájékozatlan vagy a tizenöt évvel ezelőtti (!) eseményekkel kapcsolatban (devizahitel, adókedvezmény), azon kívül úgy sejtem közgazdász sem vagy (egykulcsos adó, csok). Tudod, egyik oldalon vannak akiknek tetszik, a másikon akik FIZETIK közteherben. De (!) például dicsérd meg a majd kétszeresére duzzadt lakásárakat! (hopp hova ment a csok?) Úgy sejtem, te a egyik oldalon állsz. Elfelejtetted megdicsérni a 27%-os ÁFÁ-t, ami mindjárt 78000 forintra redukálja a 100000 forintos minimál bért. Mesélj arról is, hogyan korrelál a világpiaci gáz ár a rezsicsökkentéssel a FIDESZ-d szerint! És végül Kati nem vagy te jós sem, ismereted tudásod meg nincs, hogy megjósold, mit tenne a mai(!) helyzetben régmúlt potentát, és mit az új helyzetben az ellenzék!

  10. Nagyapó szerint:

    pl! Miért van az, hogy aki baloldali az mind trágár bunkó? Vagy csak a prolik komcsik írnak ide?

    pl, robi, propaganda! Nem tűnt fel, hogy Hódmezővásárhelyt eddig is kormánypárti képviselők irányították és kitűnően? Kapjanak észbe, hogy az új polgármester is konzervatív (tehát a baloldal elért kb. 1 %-ot. Semmilyen ellenzéki logó nincs mögötte, mert tudta, hogy az csökkentené szavazótáborát), így természetes, hogy amennyiben a város érdekeit nézi, együttműködik a képviselőtestülettel (megjegyzem, az ellenzék eddig is megszavazott szinte minden előterjesztést).

    Megjegyzem pi., az új polgármester nevében a Zay a családnév, csak az írandó y-nal!!! Ha ennyire kedveli, írhatnám nyalja….., akkor írja helyesen a nevét, Márki-Zay Péter!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. pl szerint:

    Nagyapó… “aki baloldali az mind trágár bunkó?” azt nem tudom, de te minősítettél mindenkit (Ceterum censeo…) kommunistának, akinek nem tetszik gazember csürhéd. (meglehetősen rég óta!)
    “Hódmezővásárhelyt eddig is kormánypárti képviselők irányították és kitűnően?”… Elegánsan(?) hazudsz! Vásárhelyt Lázár irányította régóta, pont úgy, mint Csepelt a Beszélő Krumpli!
    “baloldal elért kb. 1 %-ot”… Segíjjmán’ hol írtam a baloldalról? Én csak a mocskos gazembereket veszem számra! Egyébként is szánalmas az érved, hisz megad bizonyítod, hogy már a konzervatívoknak is tele a töke aljasságaitokkal! Nem írod, miért helyes “béna kacsát” csinálni a nagy többséggel megválasztott új Polgiból!
    Legyen igazad is, természetesen a Zay-t elírtam.
    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.
    Ceterum censeo… Ha Nagyapó kinyitja a száját, szar fröcsög belőle…
    Tudod, az elsőből következik a második… 🙂

  12. Johnny szerint:

    “szerinted lesz gázár emelés?”

    Kérdezi Kati. Én meg kérdezem, hogy miért kell a világpiaci ár felett megvenni, valamint miért nem lehet már végre olcsóbban adni? Költői.

  13. robi szerint:

    Nagyapó!
    Én most is a diplomámból élek és szakmai munkát végzek, nem politikusok gerinctelen háziszolgájaként.
    Komcsizzon, prolizzon csak kedvére, ha erre utasítják!

  14. Tóth kati szerint:

    Amikor a szocik emelgették/13-ezor/a gáz árát,mindig az emelkedő világpiaci árra fogták.Sőt a benzin árát is mindig erre fogva emelték.Emlékszik ugye Robika a négyszáz ft fölötti benzinárakra?És egyszer se csökkent a gáz ,benzin ára a szocik idején,hiába csökkent a világpiaci ár.Akkor hogy is van ez?

  15. propaganda szerint:

    Katika, a 400 Ft fölötti benzinár bőven a Fidesz alatt volt.

  16. k szerint:

    a “független” győztes polgármester első útja a bukott mszp által kinevezett polgármesterhez, a szegedi parkolási maffia keresztapájához, botka lászlóhoz vezetett, aki egy EU zászlót adott ajándékba a magát “keresztény”, “nemzeti”, “radikális” pártnak valló jobbik által támogatott újdonsült városvezetőnek.

  17. Johnny szerint:

    Komolyan kérdezem Ábel Attilától:
    – nem találtál egy sima, ingyenes, jogtiszta képet?
    A royalty fotostól ezt a képet nem jogtisztán szerezted, mert bennemaradt a logo!
    Szerintem egy politikus adjon már magára, az ilyen piti részletekben is.

  18. Hajrá szerint:

    Tóth Kati jól látja a dolgokat, teljesen igaza van.

  19. Johnny szerint:

    …de Tóth kati azt elfelejti, hogy nem a szocik vannak nyolc éve és mégsem csökkent a földgáz ára, a világpiaci ár legdrágább szintjéig sem. Az olaj árát már nem is feltételezem, hogy visszanézte, legalább 8 évre.

  20. Nagyapó szerint:

    Johnny! Szép szoci hablagy a gáz áráról. Árulja el országunk mennyiért vásárolja az orosz földgázt, hogy tudjam hasonlítani a világpiaci árhoz?? Azután azt is árulja el hol van a világpiac, mert én csak olyan gázról tudok, amit vagy közvetlenül vásárolunk az oroszoktól, vagy a németországi láncon keresztül, magas tranzitdíjakkal.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  21. kilgore trout szerint:

    Mint korábbi Fidesz tag és szakértő, szégyenkezve nézem azt a rákosista ámokfutást, amit ma a párt rendez. Sajnálom, hogy egyszer majd úgy fogja végezni, ahogy az MSZP.

  22. Johnny szerint:

    Nagyapó!
    2013 óta van ez a találmány, ugye?
    A lényeg, hogy azóta csak csökkent az orosz gáz ára!
    https://www.indexmundi.com/commodities/?commodity=russian-natural-gas&months=120
    Ezt nehéz lesz kidumálni, a moslék szocizásodat meg tartsd meg magadnak. A jelzőiddel jogod van a családodat illetni, de senki mást nincs.
    Köszönöm.

  23. Nagyapó szerint:

    Johnny felkapott egy szoci blöfföt, mint tyúk a forró taknyot. Vegye már észre, hogy a hosszútávú szerződéseknek semmi közük a napi árakhoz. Ha annyira okos és tájékozott, miért nem írja meg, mennyiért vesszük a gázt? Csa hazudozik. Talán azt is elárulná, hogy az előző 20 év alatt felhalmozott adósságunk, ami a lekötött, de át nem vett gáz árából ered, hogyan befolyásolja a lakossági árat?
    Örülök hogy bevallotta, hogy szoci bőrbe bújt igazi komcsi, ezért sértődött meg, így igazam van, hogy

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop

  24. pl szerint:

    szarfröcsögő…
    Mekkora öngól!
    “Ha annyira okos és tájékozott, miért nem írja meg, mennyiért vesszük a gázt?”… Hoppá! Miért nem írjátok meg ti? Miért dugdossátok, rejtegetitek? Miért nem írjátok meg, mennyiért veszi az ELMÜ, és FDESZ közeli, teljesen feleslegesen (ill. lopási szándékkal beiktatott) offshore cég a gázt, mennyiért, mennyi haszonnal adják tovább!

  25. Johnny szerint:

    Öreg!
    Előnytelen szerződéssel, az ipari gázt veszi az ország, 400USD/1000m3 fix áron.
    Sarkítva: 104 forintért. A duplájáért kapjuk.
    A személyeskedésről leírtam már a véleményem.
    Sehol és semmi politikába nem szóltam bele, de rólad meséltek, hogy ki voltál.
    Na szevasz, mehetsz ceterumozni a picsába.

  26. Johnny szerint:

    Cseréljétek már le ezt a nem jogtiszta képet.
    Vicc.

  27. Nagyapó szerint:

    pl “A kőolaj és az olajtermékek világpiaci árának csökkenése következtében a földgáz importára a jövő esztendő első negyedében a jelenlegi árhoz képest várhatóan mintegy 7 százalékkal tovább mérséklődik – tájékoztatta Szitó János, a Panrusgáz vezérigazgatója az MTI-t. A magyar-orosz gázipari társaság azért tette közzé előrejelzését, mert a sajtóban a közelmúltban ezzel ellentétes információ látott napvilágot. A megjelent hírek szerint a Gazprom jövőre mintegy 25 százalékkal drágábban exportálja a földgázt.

    A hírt cáfolva Szitó Jközölte, hogy a Panrusgáz Rt. és az orosz Gazexport között hosszú távú gázszállítási szerződések vannak érvényben, ezek tartalmazzák az ár megállapításának feltételeit is. Ezeket a szabályokat 1996. október 1-jétől alkalmazzák a magyarországi gázszállításoknál.

    A Panrusgáz Rt. importálja Magyarországra a Gazpromtól származó földgáz teljes mennyiségét. A társaság tavaly csaknem 8 milliárd köbméter földgázt importált, ami a magyarországi gázellátás mintegy 60 százalékát tette ki. A társaság a Mol Rt., az orosz Gazprom, az Általános Értékforgalmi Bank és az Interprocom tulajdonában van, tavalyi mérlegfőösszege 55 milliárd forint volt.” (http://www.energiainfo.hu/csokken_az_importgaz_ara-7169/)

    A nemzetközi szerződéseket nem kötik pl.a bunkó pl. orrára. Mit kezd vele? Érdeklődött volna 1996-ban. Ja, akkor a maffiabal volt és az pl.-nek jó volt, most ugyanaz rossz??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  28. pl szerint:

    Szarfröcsögő:
    Azt sem tudhatjuk meg, hogy az MVM és FIDESZ közeli, teljesen feleslegesen (ill. lopási szándékkal beiktatott) offshore cég a gázt, mennyiért, mennyi haszonnal adják tovább? Egyáltalán miért van beiktatva? ISMÉTLEM, ordítva, hogy OFFSHORE!
    Nem néznéd vissza véleményeteket az “offshore lovagokról? Ha igaz ez a gáz mennyiség a negyven százalékot teszi ki. Erről nem érdemes beszélned?
    Hazudsz, félre beszélsz de nem meglepő. Az viszont érdekelne, a hatvan százalékodról, hogy ki kötötte azt a szerződést, mert ha szuper titkos is szerinted te szerencsétlen, az eredménye nem, hiszen tudjuk, hogy a háztartásoknak biztosított gáz ára köszönő viszonyban sincs a valóban elérhető árral!…
    Ja és maffia FIDESZ a módi már, nem a maffia baloldal!
    Az evolució végeredménye ebben az országban, és Csepelen is végül csak az lesz, hogy a gerincesek legyőzik a gerincteleneket!
    Még áruljátok már el… a Beszélő krumplit hogy mertétek lámpavasra húzni?
    Ceterum censeo… Ha Nagyapó kinyitja a száját, szar fröcsög belőle…
    Freud?… 🙂

  29. csak úgy ... szerint:

    “A Kúria eltiltotta a Csepeli Hírmondó kiadóját a további jogsértéstől,

    és kötelezte, hogy tegye közzé:

    megsértette a jelöltek és jelölő szervezetek közti esélyegyenlőséget azzal, hogy Német Szilárd István, a FIDESZ-MPSZ és KDNP közös országgyűlési képviselőjelöltjét népszerűsítette.”

    Nem találom a közzétételt !!!
    De van kb. 12 hivatkozás NSz-re, és egészen visszafogottan, talán 5 kép.

  30. csak úgy ... szerint:

    https://négynégynégy.hu/2018/03/07/szerda-este-kepviselojelolti-vita-lesz-csepelen

    18 ezer megtekintés, ha ők, mi, egy jelöltre szavaznánk!

  31. Nagyapó szerint:

    Pl (így pont nélkül) igazi fajtája a maffiabalnak. Rágalmaz, hazudik (reggel, este, meg éjjel), de mindezt értelmetlenül. Mit jelent ez a marhaság, idézve Pl-t (így pont nélkül): “Azt sem tudhatjuk meg, hogy az MVM és FIDESZ közeli, teljesen feleslegesen (ill. lopási szándékkal beiktatott) offshore cég a gázt, mennyiért, mennyi haszonnal adják tovább? Egyáltalán miért van beiktatva? ISMÉTLEM, ordítva, hogy OFFSHORE!” Kik közé? Ki,mi? Hogyan?
    Érdemes lenne elvégezni a 6.-at!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  32. Johnny szerint:

    Értitek…
    Van, akinek jár, van, aki meg kapja be!

    “Írásban is megjelent a részleteket tartalmazva a kormány szerdai döntése a téli rezsicsökkentésről. A rendelet egy érdekes pontja alapján a nagy társasházban élők egy része nem biztos, hogy jól jár.

    Az intézkedés a “Kormány 37/2018. (III. 8.) Korm. rendelete az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő lakossági földgázfogyasztók részére biztosított téli rezsicsökkentésről” címet viseli a legfrissebb Magyar Közlönyben. Az Orbán Viktor által aláírt rendelet kimondja, hogy

    a lakossági fogyasztók a téli fogyasztási időszakban bekövetkező fogyasztásnövekedés finanszírozását segítő juttatásra (a továbbiakban: juttatás) jogosultak, az e rendeletben meghatározott feltételek szerint.

    A támogatás összegét egyébként a rendelethez csatolt rövid melléklet szabályozza.

    Az egyetemes szolgáltatóval egyetemes szolgáltatói jogviszonyban álló lakossági fogyasztó részére
    1. a 2017/2018-as gázév téli fogyasztási időszakában bekövetkező fogyasztásnövekedés finanszírozását segítő juttatás összege – a 2. és 3. pontban foglaltak kivételével – 12 000 forint.
    2. A 20 m3 /h alatti gázmérővel rendelkező fogyasztói közösség esetében a 2017/2018-as gázév téli fogyasztási időszakában bekövetkező fogyasztásnövekedés finanszírozását segítő juttatás összege az 1. pont szerinti összeg kétszerese, azaz 24 000 forint, függetlenül attól, hogy az adott fogyasztói közösség hány vételező taggal rendelkezik.
    3. A 20 m3 /h vagy a feletti gázmérővel rendelkező fogyasztói közösség esetében a 2017/2018-as gázév téli fogyasztási időszakában bekövetkező fogyasztásnövekedés finanszírozását segítő juttatás összege az 1. pont szerinti összeg tízszerese, azaz 120 000 forint, függetlenül attól, hogy az adott fogyasztói közösség hány vételező taggal rendelkezik.”

  33. propaganda szerint:

    Hiába a Kúria ítélete, Németh Szilárdból nem lett kevesebb

    Hír TV, 2018. március 10., szombat

    Bár a Kúria-ítélet is erre kötelezné, nem lett kevesebb a Németh Szilárddal kapcsolatos tartalom a Csepeli Hírmondó nevű kerületi lapban. Az Együtt aránytalanság miatt fordult a helyi választási bizottsághoz, mivel a huszonnégy oldalas kiadvány nagy része a fideszes alelnökről szólt, aki a körzetben egyéni jelöltként is indul. A többi párt jelöltje egy kétoldalas összeállításban szerepelt.

    Az Együtt ismét a választási bizottsághoz fordul.

    „Németh Szilárd a Csepeli Hírmondóban tényszerűen túl sokszor szerepel, ezt a Kúria a március 6-ai ítéletében megállapította, és a Csepeli Hírmondót eltiltotta ennek a gyakorlásától, és ítéletében arra kötelezte, hogy az ítéletet is tegyék be az újságba. Ehhez képest nem történt semmi, a március 8-ai újság ugyanúgy tele van Németh Szilárddal, és nem jelent meg benne az ítélet, ezért kénytelenek voltunk újra a választási bizottsághoz fordulni, és ismét végig kell vinnünk egészen a Kúriáig” – mondta Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője.

  34. Jobban szerint:

    Az a kerület szerencséje, és a mi szerencsénk is, hogy Németh Szilárdból nem lett kevesebb, aki ellenzékiként is tett Csepelért (galvániszap mentesítés, …..) folyamatosan szolgálja a kerület javát…Mit tud a mostani ellenzék felmutatni? Amíg a kerületet irányították csak az ígérgetésig jutottak…és vajon mit tettek az elmúlt négy évben?

  35. Tóth kati szerint:

    A komcsik még soha jót nem tettek ennek az országnak.Nem kellene vitatkoznunk,inkább azon legyünk,hogy hatalomba soha többet ne kerüljenek.És akkor talán egyszer végleg megszabadulunk tőlük.A komcsiliberal egy külön fajta.Kontraszelektált,ostoba,idióta és hazaáruló.Soha ne szavazz rá!

  36. tyuki szerint:

    Jézusom! Információt próbálok keresni, egy erre létrehozott oldalon, és ez trágya ömlik az arcomba?
    Ráadásul ez az elmerottyant az alpolgármester?

    Bocsánat! Egyeseknek a bemutatkozás helyett is fontosabb, hogy jobb vagy bal, pedig azt sem tudják, hogy mi az. Tehát… ahhoz a többséghez tartozom, aki nem akarja a demokratikus ellenzéknek hívott gittegyletet, a Fidesz kommunista pártot, és a Jobbikos cukinácikat sem Magyarországon látni. Elnézést ha ezzel csalódást okozom egyeseknek és nem tudnak zsigerből komcsizni, libsizni vagy fityeszezni.

    Nos! Szégyellje magát, aki ilyen sületlenségeket ír, közzétesz, támogat.
    Vagy minimális gazdasági ismereteknek is hiányában van, vagy hazudik, vagy teljesen megzakkant. Mindenki döntse el melyik a rosszabb.

    3 nap alatt világvége? Az MSZP 3 nap alatt egy örsi gyűlést nem tudna leszervezni!
    Összeomlik a tőzsde? Maximum a Konzum-ot lenne értelme shortolni!
    Migráns hordák (valószínűleg a zombikkal, vérfarkasokkal, vámpírokkal) együtt csak azt nézik, hogy határvadászaink fegyvereiket hátrahagyva, letépve tizedesi rangjelzéseiket, fegyvereiket eldobálva bolyonganak szülőfalujuk felé?
    Építőipari munkások (ukránok, románok, bangladesiek, vietnámiak – természetesen hetediziglen itt született tisztes magyar emberek) reményvesztetten ténferegnek a Széll Kálmán (Moszkva) téren, mert nem tudnak fát kivágni és betonozni?

    Na most komolyan?
    Tessék ezt a szemetet levenni, és arra lennék kíváncsi mikor újítanak fel utakat, milyen útlezárások várhatóak és Dr. Kovács háziorvos mikor lesz szabadságon.

  37. csak úgy ... szerint:

    “A napokban megint a Daru domb környékén jártam. Kíváncsi voltam, hogy most milyen állapotban van a nemrég fejlesztett terület. A látvány sajnos minden képzeletemet alulmúlta! A képek magukért beszélnek! Ezt kapták a csepeliek majd 300 millió forintért?

    Az még hagyján, hogy Németh Szilárd agymenéseit minden körülmények között teljesítenie kell Borbély Lénárdnak és ezért most fel van túrva a terület. Ugyanis a Fidesznek mindenképpen szüksége van egy újabb országzászlóra Csepelen (potom 19 millióért!) és nem találtak jobb helyet neki, mint a Daru domb. Mégis siralmas a látvány, ahogy fél méter mély nyomvályú jelzi, merre közlekednek a munkagépek az elmúlt napokban. Nem is tudom, hogy fognak itt napokon belül országzászlót avatni és ünnepi rendezvényt tartani, de ez legyen az ő bajuk.

    Az viszont már felháborító, hogy a beruházás a mai napig nincs kész, holott a szerződés szerint a kivitelezés határideje augusztus 10-e volt. A mai napig félkészen áll ott a gördeszka pálya, leszalagozva. Meg is kerestem a jegyzőt, hogy megtudjam, kap-e kötbért az önkormányzat a késedelem miatt.

    A másik, amit megkérdeztem, hogy történt-e műszaki átadás-átvétel már. Erős a gyanúm ugyanis, hogy az, amit a Daru dombnál látunk nem felel meg például a díszfű fogalmának. Ha pedig valaki átveszi és kifizeti így a munkát, azzal anyagi hátrányt okoz az önkormányzatnak.

    Pedig nem kevés pénzről van szó. Elnézést is szeretnék kérni az olvasóktól, mivel a korábbi írásomban véletlenül egy rossz összeget tüntettem fel. Sajnos a beruházás teljes költsége nem “csak” 186 millió forint, hanem majdnem 300 millió! Ez persze nem feltétlenül lenne baj, ha láthatóan jó minőségű munkavégzés történne. A látottak alapján azonban erősen kérdéses, hogy mi került ezen a beruházáson ennyibe. Kivágtak több tucat fát, kialakítottak néhány betonücsörgőt a parton, lefektettek nem kis mennyiségű térkövet. Azon kívül van egy félig kész gördeszka pálya, sok ezer négyzetméternyi, díszfűnek egyáltalán nem nevezhető gazos terület és nagyjából ennyi. Elvileg 4500 cserje és 1000 évelő növény is ültetésre került, bár ezek egy részéről nehéz elképzelni, hogy megérik egyáltalán a tavaszt.

    Segítene a tisztán látásban, ha tudni lehetne, hogy mi mennyibe került a kivitelezés során. Érdekes módon azonban az önkormányzat nem hajlandó kiadni a részletes költségvetést. Joggal merül fel az emberben, hogy miért nem ismerhetjük meg az adatokat, hacsak nincs valami titkolni valója Borbély Lénárd polgármesternek és fideszes többségének.”

Itt lehet hozzászólni !