Ők a csepeli és soroksári képviselőjelöltek

Csepel.info

Február 16-án, pénteken délutánig 29 képviselőjelölt regisztrálta, hogy el kíván indulni Csepel-Soroksáron az országgyűlési választásokon. Ehhez 500 érvényes ajánló aláírást kell összegyűjteniük.

Az ajánlások gyűjtése idején még növekedhet a jelöltek száma. A választópolgárok több jelöltet is ajánlhatnak. Április 8-án, a választás napján azonban már csak egyetlen jelöltre lehet érvényesen szavazni. Aki a legtöbb szavazatot szerzi meg, az lesz Csepel és Soroksár egyéni országgyűlési képviselője.

A legnagyobb küzdelem jelenleg a balliberális pártok között van. Az Együtt ismét a hivatalosan Gyulán lakó Szabó Szabolcsot fogja indítani. Ő az elmúlt évek csepeli fejlesztéseit nem segítette, inkább az illegális bevándorlók betelepítési ígéreteiben és a határvédelem bírálatában jeleskedett. A betelepítések elsődlegessége miatt az Együtt programja ráadásul önkormányzati összevonásokat és a közlekedési fejlesztések leállítását ígéri, ami nem biztos, hogy szimpatikus a csepeliek többségének.

Szabó 2014-ben úgy tudott nyerni 0,6%-kal, hogy az MSZP és a DK mellett a Párbeszéd is mögé állt. Azonban az Együtt és a DK most külön listán indulnak, ezért Szabó nem engedi, hogy a neve mögött ott legyenek az őt támogató pártok nevei. Emiatt a balliberális pártok összevesztek, és az MSZP, a DK és a Párbeszéd Bangóné Borbély Ildikót támogatják. Bangóné Kabán lakik, ugyanakkor gyakran „ütközik” Németh Szilárddal az Országgyűlésben. Jelszava egyszerű: legyen Csepel megint vörös!

A Fidesz-KDNP ismét Németh Szilárdot indítja a választáson. A képviselő Csepelen lakik, itt volt diák, tanár majd iskolaigazgató, 2010-2014 között polgármester. Az elmúlt nyolc év fejlesztéseiből alaposan kivette a részét. A Csepel számára minden eddiginél nagyobb ütemű fejlődést jelentő Weiss Manfréd Terv elkészítésében is fontos szerepe volt. Most a kerület legfőbb lobbistája, ugyanakkor a Fidesz alelnökeként sok konfliktusos politikai témában kell részt vennie, amiért folyamatosan támadások kereszttüzében van.

A Jobbik Bereczki Miklóst indítja a választáson. A politikus tavaly ősszel költözött Békéscsabáról Soroksárra, és önmagát az egyetlen esélyes ellenzéki jelöltként reklámozza. A Jobbik a többi ellenzéki párt belharcaiban csalódott választók szavazataira vár, ugyanakkor ott is nagy a feszültség Vona Gábor balliberális fordulata miatt.

Az LMP ismét a csepeli Tenk Andrást indítja a választáson. Ő jelenleg önkormányzati képviselő, környezetvédőként próbálja felvállalni pártja zöldpolitikáját. Az LMP több elemző és közvélemény-kutató szerint a választások után a legerősebb ellenzéki párttá válhat.

A Momentum a szintén csepeli kötődésű Dukán András Ferencet indítja a választáson. A párt a budapesti olimpiai pályázat megfúrásával ért el sikert, ám saját ötletük később sem nagyon volt. Csepeli jelöltjük eddig egyszer adott ki közleményt: amikor a Jedlikben egy balesetben összetört egy ablak, és két diák megsérült, ő Németh Szilárd felelősségét firtatta.

A politika humoros oldalát a Kétfarkú Kutya Párt képviseli. „A Corvin csomópontnál átépítés után sincs megoldva a szállítmányozási vonat forgalom. Eddig. Mi egy belvárosig húzódó felüljáróval semlegesítjük a problémát.” – ígéri többek között Soltész Szilvia, a jelöltjük. Azonban a hölgy ellenzékiként máris olyat tett, amit társai nem. Engedély nélkül felújított egy padot Csepelen – anélkül, hogy csak beszélt volna róla.

A hivatalosan bejelentkezett jelöltek:

Jelöltek neve: Jelölő szervezet/független
VARGA JÓZSEF A MI PÁRTUNK – IMA
SZABÓ SZABOLCS EGYÜTT – A KORSZAKVÁLTÓK PÁRTJA
DUKÁN ANDRÁS FERENC MOMENTUM MOZGALOM
WOLF JÓZSEF MAGYAR MUNKÁSPÁRT
NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN FIDESZ – KDNP
BOKOR SÁNDOR EURÓPAI ROMA KERESZTÉNYEK JOBBLÉTÉÉRT DEMOKRATIKUS PÁRT
TENK ANDRÁS LEHET MÁS A POLITIKA
VÁRADI BÉLA MAGYARORSZÁGI CIGÁNYPÁRT
TÓTHNÉ KIRÁLY BEÁTA ÖSSZEFOGÁS PÁRT
PÁVEL ÁGNES AQUILA PÁRT
SOLTÉSZ SZILVIA NIKOLETT MAGYAR KÉTFARKÚ KUTYA PÁRT
BOGDÁN KRISZTIÁN HAZA MINDENKIÉ PÁRT
VERES NIKOLETT SZEGÉNYEKÉRT PÁRT
KÁLLAI JÓZSEF KELL AZ ÖSSZEFOGÁS PÁRT
SZABÓ ZOLTÁN ISTVÁN FÜGGETLEN
BOSSÁNYI EDINA MAGYARORSZÁGON ÉLŐ DOLGOZÓ ÉS TANULÓ EMBER PÁRTJA
NAGY-KOVÁCS GÉZA CSABA ELÉGEDETT MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM
HORVÁTH BALÁZS JÓLÉTI MAGYARORSZÁGOT PÁRT
SZTOJKA FERENC MINDEN SZEGÉNYÉRT PÁRT
KOVÁCS ENIKŐ IRÁNYTŰ PÁRT
PALCZERT ALEXANDRA PETRA CSALÁDOK PÁRTJA
BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT; PÁRBESZÉD MAGYARORSZÁGÉRT PÁRT
SOÓSNÉ DR. GÁSPÁR GABRIELLA FÜGGETLEN
FARKAS ISTVÁN CSABA NEMZETI ZÖLD KOALÍCIÓ
DEBERTOLIS JÓZSEF ÉRTÜNK ÉRTETEK – A HITELES PÁRT
GYŐRI GÁBOR FIATALOK ÉS IDŐSEK TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓJA PÁRT
KEREKES KATA KÖZLEKEDŐ POLGÁROK PÁRTJA
BERECZKI MIKLÓS JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM
SOÓS RÉKA SZEGÉNY EMBEREK MAGYARORSZÁGÉRT PÁRT

Csepel.info

11 hozzászólás “Ők a csepeli és soroksári képviselőjelöltek” bejegyzésre

  1. Csányi László szerint:

    Erre mi szükség van? Csak a fidesz szekerét tolják!!

  2. Lovas szerint:

    Hát igen, az egypártrendszerben a Fidesznek esélye sem volt…

  3. Lacus szerint:

    Ha ott a holdudvarban senki sem ismeri a stíluslapok kezelését, a DIV tagek által nyújtott formázási lehetőségek alkalmazását, akkor használjatok táblázatot, vagy legalább kb. igazítsátok a leghosszabb jelöltnév utáni pozícióra a jelölő szervezeti neveket nem törölhető space használatával, mert ez így nagyon béna! xD

  4. csak úgy ... szerint:

    Németh Szilárd ugyanazt ígéri, amit korábban (2014) Borbély L. Sőt még rátesz egy lapáttal, de határidők itt sincsenek.

    This entry was posted on 2014. szeptember 17. szerda at 12:20
    Jelentős fejlesztések kormányzati segítséggel – programot hirdetett Borbély …
    http://csepel.info/?p=36878

    részlet..

    Teljes egészében elkészül a gerincút az EU, a kormány és a főváros támogatásával, így már a kerület összes belső lakónegyede megszabadulhat az átmenő gépkocsiforgalomtól. Felújítják és 2×2 sávosra bővítik a Gubacsi hidat, hogy csúcsidőben is gyorsabb legyen az áthaladás rajta. Gyalogos és kerékpár hidat építenek a Kis-Duna fölé, a mai „csőhíd” helyén.

    Egyszer, majd, talán. Arra azért gondosan ügyelnek, hogy határidő ne nagyon legyen.

  5. Betke szerint:

    Ez komoly?

  6. Johnny szerint:

    Gyönyörű szerkesztés, gratulálok hozzá, primitív egy munka.
    A “téma” nem érdekel. 🙂

  7. csak úgy ... szerint:

    A külalak kritika hatott, valaki utána nézett a -nek. Gratulálok, fejlődő képes csapat !

  8. csak úgy ... szerint:

    <table> a table-t előbb likvidálták.

  9. […] Ők a csepeli és soroksári képviselőjelöltek […]

  10. Kaschauer szerint:

    Egyedól a FIDESZ lesz képes olyan eredményeket elérni a következő 4 évben, mint aminek a hatására évről évre jobban élünk, szilárd Magyarország biztonsága és van esélye a keresztény magyar kultúra megőrzésének.
    Nincsen más alternatíva Magyarország számára!

  11. bagoly szerint:

    Látom, hogy csak Kaschauer józan ezen az oldalon!

Itt lehet hozzászólni !