Jelentős fejlesztések kormányzati segítséggel – programot hirdetett Borbély Lénárd

Csepel.hu

Jelentős fejlesztések kormányzati segítséggel

Borbély Lénárd, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje 35 pontban foglalta össze azokat a legfontosabb tennivalókat, amelyeket választási programként Csepel jövőképéről megfogalmazott.

Ezek közé tartozik a munkahelyteremtés, a családok támogatása, a közbiztonság erősítése, a betegellátás korszerűsítése, a természet kincseinek megőrzése, a kerületi sport fejlesztése – mondta Borbély Lénárd alpolgármester, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje azon a lakossági fórumon, amelyet a Királyerdei Művelődési Házban rendeztek meg szeptember 16-án. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára előremutató, jó programnak nevezte a Fidesz-KDNP jövőképét.

Kontrát Károly az Országjárás rendezvénysorozat keretében érkezett Csepelre, és támogatásáról biztosította Borbély Lénárdot és programját. „Csepel valóban új utakon jár, és érdemes ezen tovább haladni. A kormány és a – reményeink szerint az újraválasztott Tarlós István főpolgármesterrel együtt – a főváros is támogatni fogja Csepelt a 35 pontban ismertetett programja alapján.”

Munkahelyek, családtámogatás

Borbély Lénárd a munkahelyteremtés kapcsán megemlítette, hogy elindították a Weiss Manfréd munkahelyteremtő programot, és a kormánnyal együttműködve ötezer munkahelyet hoznak létre. Csökkentik az építményadót, radikálisan mérséklik az önkormányzati üzlethelyiségek díját, valamint inkubátorházat építenek a kezdő vállalkozásoknak. Felvirágoztatják a Munkásotthont: együttműködve a Csepeli Munkásotthonnal és a kormánnyal, közösen felújítják a nagy múltú épületet.

Valamennyi panelépületet felújítják az EU és a kormány támogatásával, az önkormányzati lakások bérleti díját pedig befagyasztják. Folytatják a bölcsődés, óvodás és iskolás gyermekek támogatását úgy, hogy nem engedik felemelni az étkezések térítési díját. Tanévkezdési támogatást adnak minden rászoruló családnak. Felújítják a bölcsődéket, óvodákat és a kerületi iskolákat. Minden csepeli nyugdíjasklub számára ingyen klubhelyiséget biztosítanak, és a nyugdíjasoknak nem kell belépőt fizetniük a Csepeli Strandra.

Közbiztonság, egészségügy, fejlesztések

A közbiztonság erősítése érdekében több rendőr és közterület-felügyelő lesz az utcákon, javítják a közvilágítást és fejlesztik a térfigyelő kamerarendszert. Rendbe teszik a romossá vált Görgey Iskola környékét: a korábbi vezetés idején off-shore tulajdonba átjátszott intézményt visszaszerzik, majd a lakók véleményét figyelembe véve közparkot, játszóteret, sportpályát létesítenének a lebontott iskola helyén.

Folytatják az út-, csatorna- és járdaépítéseket. Kormányzati segítséggel minden utat leaszfaltoznak, és kiépítik a csapadékvíz-csatorna rendszert. Teljes egészében elkészül a gerincút az EU, a kormány és a főváros támogatásával, így már a kerület összes belső lakónegyede megszabadulhat az átmenő gépkocsiforgalomtól. Felújítják és 2×2 sávosra bővítik a Gubacsi hidat, hogy csúcsidőben is gyorsabb legyen az áthaladás rajta. Gyalogos és kerékpár hidat építenek a Kis-Duna fölé, a mai „csőhíd” helyén.

Korszerűsítik a betegellátást, amelynek során modern műszerekkel szerelik fel a kerületi orvosokat. Megszüntetik a várólistát és bevezetik az egynapos sebészetet. Megőrzik a 24 órás orvosi ügyeletet. Visszaállítják a 2010 előtt megszüntetett gyermektraumatológiát és korszerűsítik a felújításra szoruló tüdőgondozót.

Természet, szabadidő, sport

A természet kincseinek megőrzése érdekében teljes hosszában felújítják és visszaadják a csepelieknek a Kis-Duna partot. Szabadidőparkot és pihenőligetet építenek a Daru-dombon. Kalandparkot és lovaspályát alakítanak ki az Akácfa utcai kiserdőben. Csepel Vize néven új gyógy- és ásványvizet adnak Magyarországnak, amelyet Csepel termálforrásaiból nyernek ki.

Csepelt a sport és az élmények szigetévé alakítják. A kormánnyal közösen nemzetközi vízi sport központot építenek Észak-Csepelen. Minden csepeli gyermek számára biztosítják a sortolás lehetőségét. Önkormányzati egyesület létrehozásával és az anyagi terhek átvállalásával lehetővé teszik a sportolást minden fiatal számára. Megszüntetik a Csepel SC-ben uralkodó áldatlan állapotokat. Együttműködve az egyesületet működtető alapítvánnyal, megnyugtatóan rendezni kívánják a Béke téri sportklub helyzetét. Támogatják a terület felújítását és működésének biztonságát. Új közösségi sport pontokat építene ki kerületszerte. Továbbfejlesztik a Csepeli Strandot; élménymedencét építenek és lefedik a gyógymedencét is.

Forrás: Csepel.hu

16 hozzászólás “Jelentős fejlesztések kormányzati segítséggel – programot hirdetett Borbély Lénárd” bejegyzésre

  1. belekotkot szerint:

    Felújítják és 2×2 sávosra bővítik a Gubacsi hidat, hogy csúcsidőben is gyorsabb legyen az áthaladás rajta.
    Az Ady Endre út továbbra is 2×1 sávos marad így a dugó egy kicsit odébb kerül, de megmarad.

  2. felix szerint:

    Már attól féltem, hogy valami hihetőt ígér.

  3. Zulu szerint:

    Szerintem nagyon ígéretes program.
    Eddig is sokat fejlődött Csepel, de ha ez megvalósul, akkor igazán nagyot fog nőni a kerület értéke minden szempontból.

  4. csepeliblogos szerint:

    Belekotkot
    További rávezető utakról nem tudsz? Pl.Védgát-ahol nyugat-kelet írányban átjön a Teller Ede út felől a teherforgalom?

  5. belekotkot szerint:

    Kedves csepeliblogos !
    Jöttél már csepelre délután erzsébet felől ?
    Mindenki az Adyn megy tovább. Tudom valahogy a gerincút felé kellene terelni őket de ez nagyon nehéz lesz.

  6. felix szerint:

    Túlságosan is ígéretes.
    Világváros lesz Budapest, ha egyetlen kerületre ennyi pénz jut.
    Előre szólok, hogy amilyen ütemben javul Csepel közlekedés olyan ütemben fognak átjönni az M0- ról.

  7. Ábel Attila szerint:

    Felix: az elmúlt négy év is túlzás volt, nem? 16 évig csak ígértétek, ígértétek a sok fejlesztést, mi meg megcsináltuk.

    Ha bárkinek azt mondták volna, hogy négy év alatt rendbe lehet tenni a csődközelben álló önkormányzat pénzügyeit, meg lehet építeni a gerincutat, a két belvárossal összekötő bicikliutat, 52 km csatornát, végig lehet vinni három városrehabilitációt, amellett is panelprogramokat, rendbe lehet tenni a Tamariska dombot, a Daru dombot, a Kis-Duna partot, a Kiserdőt, a Petőfi teret, a közterületeken virágok lesznek bogáncs helyett, több lesz a rendőr, négyszer annyi a közterület-felügyelő, négyszer annyi a működő kamera, rendszámfelismerő rendszer épül, megújul a királyerdei rendelő, új műszereket kap a rendelőintézet, a Jahn Ferenc Kórház, új óvodai helyiségek épülnek, iskolafelújítások, laborfelújítások lesznek, ingyenes lesz a HPV-elleni oltás stb stb. akkor azt mondtátok volna, hogy ez lehetetlen.

    Nektek lehetetlen is lett volna, ezért nem voltatok rá képesek 16 évig: mi meg képesek voltunk minderre 4 év alatt.

  8. kerdezo szerint:

    Mikor lesz az Aradi Vértanúk útja végre végig aszfaltozva?

  9. felix szerint:

    Ábel Atilla.
    Amennyiben leszámítjuk azokat a projekteket amelyeket az MSZP indított el, akkor szinte végig kertészketétek a négy évet.
    Vedd elő írásjel felsorolásait és akkor láthatod, hogy mi történt a szocik alatt.
    Igaz a látványra sajnos nem adtak, pedig volt aki többször is szolt ez ügyben nekik.
    Hiba volt.

  10. Kisapám szerint:

    Ábel Attila! Hazudozni és más tollával ékeskedni nem szép dolog!
    A gerincúthoz, a kerékpárutakhoz egyáltalán semmi közötök nincs, az előző vezetés munkája érett be, ti egy szalmaszálat nem tettetek keresztbe ezek érdekében.
    A csatornázáshoz is alig van valami közötök.
    Az irredenta országzászló meg a sok-sok emlékmű, szobor, anyámkínja, az valóban a ti nevetekhez fűződik.

  11. Pákozdi József szerint:

    Nyílt levél Borbély Lénárd (Fidesz) és Horváth Gyula (DK) polgármesterjelölteknek.
     
    Csepelen az elmúlt négy évben két olyan nagyberuházás történt uniós támogatással, ami a lakosság figyelmét és érdeklődését komolyan felkeltette.
     
    Ilyen beruházás volt a csatornázás, illetve a gerinc út kivitelezése. Mind a két beruházást magáénak tekinti úgy a Fidesz, mint az MSZP. Lakossági megkeresésre határoztam el, hogy nyílt levél formájában megkérdezem önöket, hogy mi a valóság. A választópolgárok kíváncsian érdeklődnek, hogy kinek köszönhetik Csepel majdnem 100% csatornahálózatának megvalósulását és a gerinc út által csökkent forgalmat Csepel belvárosában.
    Én egyértelmű választ nem tudok erre a kérdésre adni. Megkérem Önöket, hogy osszák meg nyílt levélben azokat az információkat erről a két beruházásról, aminek a birtokában vannak!
    Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm a választópolgárok nevében.
     
     
                                                                                       Pákozdi József
                                                         Jobbik Magyarországért Mozgalom
    Csepel polgármesterjelöltje

  12. Kisapám szerint:

    Pákozdi József: pedig ez pofonegyszerű, meg kell nézni a projektek hivatalos megnevezéseit és számait.
    Gerincút: “Budapest XXI. kerület csepeli gerincút kiépítése: KMOP-2.1.1/A-2008-0013”.
    Ott az évszám benne: 2008.

    Már javában épült 2010-ben a gerincút, amikor az önkormányzati választások után átvették a vezetést a fideszesek. Nekik már semmit sem kellett csinálniuk.

    Csatornázás: “Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep és kapcsolódó létesítményei COL 4 Csepeli főművi rendszer és kapcsolódó öblözetei”
    Projekt dátumok: Műszaki tartalom jóváhagyása 2009.06.14. Határidő módosítás jóváhagyása 2010.08.12. Közbeszerzési eljárás indítása 2010.09.11.”

    Ez is már teljesen elő volt készítve, megvolt hozzá az eu+fővárosi+állami pénz is, a fideszesekre maradt a közbeszerzés lefolytatása, azt se hamarkodták el éppenséggel.

    Az is látható, hogy a csatornázás a Központi Szennyvíztisztító kapcsolódó beruházása, ez ugye 2009-ben készült el, ezután lehetett csak megkezdeni a csepeli csatornázást.

  13. grün szerint:

    Pákozdi József!
    “Megkérem Önöket, hogy osszák meg nyílt levélben azokat az információkat erről a két beruházásról, aminek a birtokában vannak!”
    .
    És én mekkérdezhetem?!
    A zutóbbi pár évben mint a Jobbik választott képviselője, elteccettél summantani néhány tanácsülést, hogy most a gerincútról és a csatornázásról utólagos kérdezősködésbe csapott át a kampányod?! 😀 😛

  14. Pákozdi József szerint:

    Kedves grün!
    Az én tudomásom szerint még az MSZP volt kormányon amikor a munkagépeket be “deponálták” a Csőgyár utca elején és a munkálatok elkezdődtek! De a dilemmám azért van, mert ezt a beruházást még talán 1993-ban megígérték, és nem történt 2010 év elejéig semmi, csak az előkészületek, és az ingatlanok kisajátítása! Ezen kívül másról nincs infóm! Én válaszolok ha kérdeznek, és talán nem csak engem érdekel a nyílt levélben megfogalmazott kérdés, mint ahogy írtam!

  15. Pákozdi József szerint:

    Kisapám!
    Köszönöm a tájékoztatást!

Itt lehet hozzászólni !