Az MSZP utánajárna, mit művelt az elmúlt években Budapesten

Hírszerző

A szocialisták nem tudják, mint tettek az elmúlt években (Fotó: Hírszerző)

Az MSZP hat évre visszamenőleg minden fővárosi céget és intézményt átvilágítana, erre javaslatot is tett. A Fidesz szerint a szocialisták úgy tesznek, mintha harcolnának a saját maguk által kifizetett összegek ellen.

Hat évre visszamenőleg minden fővárosi cég és intézmény menedzsmenttel kapcsolatos munkaszerződéseinek átvilágítását javasolja a fővárosi MSZP, és ehhez az ellenzék bevonásával egy munkabizottság felállítását kezdeményné, majd az eredményeket 90 napon belül a Fővárosi Közgyűlés elé terjesztenék.

Burány Sándor, az MSZP budapesti szervezetének elnöke és Steiner Pál, a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakciójának vezetője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: ami a fővárosi cégeknél és intézményeknél az utóbbi években kialakult, abból az MSZP-nek elege van. Rendet kell tenni, mert a BKV-s végkielégítési ügy „csak a jéghegy csúcsa”, ezért 2003-ig visszamenőleg minden fővárosi cég és intézmény menedzsmenttel kapcsolatos munka- és tanácsadói szerződéseit átvilágítanák.

A szocialisták szerint ki kell derülnie, hogy ki gazdálkodott pazarlóan, és ki tartotta be a jogszabályokat. Azt is javasolják, bővítsék az igazgatóságok, felügyelőbizottságok és tanácsok hatásköreit, hogy a munkaszerződéseket csak azok jóváhagyásával, az igazgató ellenjegyzésével lehessen megkötni.

Fónagy János a Fidesz fővárosi elnökeként támogatja azt a fővárosi szocialista javaslatot, amely szerint hat évre visszamenőleg minden fővárosi cég és intézmény menedzsmenttel kapcsolatos munkaszerződéseit átvilágítanák; az ellenzéki politikus erről egy vasárnapi sajtótájékoztatón beszélt, újságírói kérdésre.

Fónagy János sajtótájékoztatóján a szocialista javaslatra úgy reagált: mint a Fidesz fővárosi elnöke támogatja a javaslatot. Hozzátette ugyanakkor, hogy “nem a végkielégítés a bűnös (…), hanem azok, akik a végkielégítést ilyen felháborító és meggyőződésem szerint jogellenes módon használják”.

Burány Sándor és Steiner Pál sajtótájékoztatójára Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője is reagált. Az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az MSZP és az SZDSZ több milliárdot költött a fővárosban és állami cégeknél is horribilis összegű végkielégítésekre, “BKV-t csináltak az egész országból”.

“Most, hogy a sajtó és az ellenzék lebuktatta őket, a szocialisták úgy tesznek, mintha éppen ők harcolnának a – saját maguk által kifizetett – végkielégítések ellen” – írta Szijjártó Péter, aki megjegyezte: “ennyire azért nem kellene hülyének nézni az embereket!”

Emlékeztetett rá: szombaton újabb milliárdos végkielégítési listára derült fény a BKV-nél, ami szerinte egyértelmű bizonyíték arra, hogy “a BKV a szocialisták kifizetőhelyévé vált”.

Forrás: Hírszerző

7 hozzászólás “Az MSZP utánajárna, mit művelt az elmúlt években Budapesten” bejegyzésre

  1. csepeliiszap szerint:

    Aha… Egy pár dolgot a nyilvánosság elé tárnak, ezzel leplezve a hatalmas lenyúlásokat. Az már mindenki számára világos, hogy hol kell keresni az állam eladósodásának okait. Jócskán van mit keresni az állami cégek, önkormányzatok és közhivatalok háza táján. Lopnak, csalnak, hazudnak és nyomorba döntik az országot és ezt még hagyjuk is. Kell, hogy hagyjuk???

  2. Vátesz szerint:

    Nem akartok előbb PPP konstrukcióban építeni egy kényelmes új börtönt, hátha magatokat is bűnösnek találjátok a közvagyon ellopásában? Kár, hogy Demszkyn és bandáján kívül más még nem vezette Budapestet a rendszerváltás óta, milyen jól jönne most, ha például 90-94 között valaki más lett volna Budapesten, rá lehetne kenni az azóta eltelt 16 évet is. Próbálkozni lehet az előző rendszerrel is, dehát akkor is ők voltak hatalmon. Nincs mit tenni, a horthyfasisztákra kell kenni mindent.

  3. Jani szerint:

    Jó a cím!:)))

  4. tibor szerint:

    A kérdés ugyanaz, mint annak idején a Tocsik ügyben: hová lett a pénz? A többi csak PARASZTVAKÍTÁS!
    Azt ugye a képen látható urak sem akarják velünk elhitetni, hogy a végkielégítésből befolyt összeg teljes egészében a felvevőnél maradt?

  5. Jeniszej szerint:

    Csak nem az igazi baloldali értékkel dicsekedő baloldal bontogatja szárnyait?
    Meglepődnék! („Le a burzsujokkal, fel-fel ti éhes rabjai a főldnek”) hí-hí.

  6. Papi szerint:

    És Zusi fogja elvégezni a vizsgálódást Fletóval.

  7. miska72 szerint:

    “Az MSZP utánajárna, mit művelt az elmúlt években Budapesten”?

    Azt se tudják mennyit loptak?
    Na azért nem stimmel a vagyonbevallásuk? 🙂 🙂

    Könyörgöm RENDSZERVÁLTÁST!

Itt lehet hozzászólni !