Az idén 60 éves Csepel Autógyárra emlékeznek Szigethalmon

Lakihegy Rádió

retro1

Fotók: Ábel Attila

A hatvanadik születésnapját ünnepelné – ha még létezne – a Csepel Autógyár. Kleineizel Ilona Múzeumpedagógus a Szigethalmi Helytörténeti Gyűjtemény vezetője elmondta, hogy a kerek évforduló alkalmából nyílik kiállítás, a hajdanán 11 000 embert foglalkoztató gyár tárgyaiból, fényképes emlékeiből, és egyéb relikviákból.

A Szigetszentmiklóson épült üzem eredetileg a Weiss Manfréd Gyár (Csepel Művek elődje) repülőgépgyárának épült. Gyártottak is egy kis ideig repülőket, de aztán a fő profil az autógyártás lett, ami egészen a 80-as évekig kitartott.

retro2

A szervezők kérnek minden olyan lakost, akinek tárgyi, írásos, vagy fényképes emléke van a gyárból – a gyárról, bocsássa a gyűjtemény rendelkezésére, azzal is gazdagítva a kiállítást. A Szigethalmi Helytörténeti Gyűjtemény Csepel Autógyár című időszakos kiállítása, szeptember 26-án nyílik meg Szigethalmon a Fiumei út 48-as szám alatt.

Forrás: Lakihegy Rádió

A témához kapcsolódó képek a Csepel.info-n:

Van képed hozzá? Csepel retro I.

A témához kapcsolódó cikk az Origón:

Megfakult múzeum

4 hozzászólás “Az idén 60 éves Csepel Autógyárra emlékeznek Szigethalmon” bejegyzésre

  1. Kovács Ernő szerint:

    Félnek a tótok – elhalasztják a DAC-Slovan mérkőzést?
    Kommentalok.hu!!!

  2. prokee szerint:

    …és nem jutott két saját kép, sem az autókról, sem a gyárról ?

  3. lolka szerint:

    Erről a tipusról egész elfeledkeztem, de úgy emlékszem ez nem volt olyan jó, mint a kupos orrú. Talán az eggyik benzines a másik dizel volt?

  4. Jeniszej szerint:

    Több tucat BKV-dolgozó kapott 30-40 milliós végkielégítést az elmúlt években, de volt olyan is, aki 84 millióval távozott a cégtől – tudta meg a Magyar Rádió, amely megszerezte a cég belső ellenőrzése által készített összesítést. A kifizetett milliókról szóló listát a BKV eredetileg közzé akarta tenni, végül mégsem tette: a jelentésben hatalmas fizetésekről és prémiumokról is szó van.

Itt lehet hozzászólni !