Együtt a fogyatékosokért

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat immáron második alkalommal elnyerte a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést. A díjat Borbély Lénárd polgármester Balogh Róberttel, a HSZI jelzőrendszeri tanácsadójával együtt vette át a Nemzeti Színházban rendezett díjátadón december elsején. A fogyatékos emberek közelgő világnapja alkalmából a Salva Vita Alapítvány gálaműsorán 28 nagyvállalat, kisvállalkozás, civil szervezet és állami intézmény képviselői vehették át az elismerést.

A díjat minden évben az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az American Chamber of Commerce in Hungary, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen adja át a pályázati feltételeket teljesítő munkáltatóknak.

Az önkormányzat minden lehetséges eszközzel támogatja a fogyatékos emberek részvételét szabadidős és kulturális eseményeken. Az ügyfélfogadás területén dolgozó kollégáknak pedig érzékenyítő tréninget tartottak ebben a témában. A polgármesteri hivatal valamennyi bejáratát akadálymenetesítették, hogy a mozgássérült és a látássérült ügyfelek is könnyen meg tudják közelíteni.

A fogyatékkal élő embereket foglalkoztató munkáltatók utat és példát mutatnak a többi vállalkozás, illetve szervezet számára, ezért ők a kormány szövetségesei – mondta el Czibere Károly, a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár a díjátadón.

Hangsúlyozta: a csökkent munkaképességűek foglalkoztatása a gazdaság, a társadalom és a kisebb közösségek számára egyaránt fontos. Az államtitkár kiemelte: a gazdaság számára azért fontos, mert a dinamikus növekedést elsősorban a munkaerőhiány veszélyezteti, a fogyatékkal élők viszont mozgósítható tartalékot jelentenek. A fogyatékkal élők javíthatják a munkahelyi közösségek, vagyis a kisebb közösségek állapotát is, erősítve a dolgozók empátiáját – tette hozzá. Továbbá arról is szólt, hogy a kormányzat igyekszik olyan ösztönző feltételrendszert kialakítani, amely segíti a fogyatékkal élők foglalkoztatását.

Az ENSZ 1992-ben nyilvánította a fogyatékkal élő emberek világnapjává december 3-át.

Antal Zsuzsa

Fotó: Somfai Sándor

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Együtt a fogyatékosokért” bejegyzésre

  1. Nagyanyó szerint:

    Gratulálok mind a három fogyatékosnak! 😉

Itt lehet hozzászólni !