Molnár László a Tipegő bölcsődének ajánlotta fel pénzjutalmát

Csepel.hu

Az 1956-os forradalom emléknapja alkalmából vehette át a Csepel Örökség-díjat Molnár László vállalkozó, aki a díjjal járó 300 ezer forintot azonnal felajánlotta egy csepeli bölcsőde javára. A választás az egykori ÁMK bölcsődéjére, a Tipegő bölcsődére esett, amely játékokat vásárolt a pénzből.

Az új játékokat november 9-én adták át a kicsiknek. Az eseményen részt vett Borbély Lénárd polgármester és Morovik Attila alpolgármester. A gyerekek nevében dr. Juhászné Kazup Erzsébet, a bölcsőde szakmai vezetője mondott köszönetet Molnár Lászlónak és feleségének, Molnár Erikának.

Borbély Lénárd az önkormányzat háláját fejezte ki az adakozónak, egyúttal megemlítette, hogy jövőre felújítják a bölcsőde udvarát.

Az új játékok látványa karácsony szentestéjét idézte, hogy már eljött a Jézuska. A játékok többnyire fejlesztő típusúak, vannak köztük különféle babák, bábok, fából készült játékszerek.

„Árva gyerekként nőttem fel, nem ismertem sem az apám, sem az anyám. Az ötvenes években kerültem Csepelre, ahol szakmát tanultam, és elvégeztem a gimnáziumot. 1956 novemberében hagytam el az országot. Jelenleg az Egyesült Államokban, Floridában élek, ahol 25 éve alapítottam a Trust Hungary hordógyárat. A magyarok jó tudásúak és kreatívak, csak hagyni kell őket érvényesülni. Idén háromszor voltam Magyarországon. Csepel mindig a szívem mélyén van, szívesen jövök ide. Amikor valamilyen elismerést kapok, a vele járó pénzösszeget gyerekek javára szoktam felajánlani. Most is jó helyre került az adomány, mert a kicsik nagyon örülnek a játékoknak” – mondta Molnár László lapunknak.

 

Cs. A.

Fotó: Vermes Tibor

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Molnár László a Tipegő bölcsődének ajánlotta fel pénzjutalmát” bejegyzésre

  1. bagoly szerint:

    Gratulálok, nemes és példás cselekedet volt !

Itt lehet hozzászólni !