Új játszóudvart avattak az Erdősori bölcsődében

Csepel.hu

Átadták a Mázoló utcában található Erdősori bölcsőde felújított játszóudvarát november 9-én. Borbély Lénárd polgármester köszöntőjében azt mondta, hogy az utóbbi időben természetessé váltak a bölcsődék, óvodák felújításáról szóló híradások. A csepeli önkormányzat számára fontos a jövő nemzedéke, gyermekeink jövője.

Virág Ágnes részlegvezető arról beszélt, hogy nagy nap a mostani, és örömmel tölti el a gyerekeket és nevelőiket a bölcsőde udvarának újjávarázsolása. Az avató ünnepségen megjelent Morovik Attila alpolgármester és Nagyné Kovács Tímea, a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának (HSZI) intézményvezetője.

Borbély Lénárd felidézte, hogy a csepeli önkormányzat 2014-ben döntött a bölcsődék, óvodák, játszóterek felújításáról. A Csepeli Gyermeksziget Program a gyerekekről, a jövő nemzedékéről szól. Idén 400 millió forintot költenek négy óvoda és két bölcsőde rendbetételére. A tervek között szerepel, hogy megújítják, bővítik a Duna-parton található kalózhajós játszóteret, jövőre pedig újabb óvodák, bölcsődék felújítását végzik el. Az Erdősori bölcsőde játszóudvarának újjávarázsolása a Csepeli Városfejlesztési Kft. beruházásában valósult meg 43 millió forintból. A gyerekek egy új, játékokban gazdagabb udvaron játszhatnak mostantól.

Nagyné Kovács Tímea emlékeztetett rá, hogy az Erdősori bölcsőde 1975 óta működik, de az azóta eltelt időben csak kisebb javításokat végeztek el benne. Most vadonatúj, szép játszóudvart adnak át a kicsiknek.

A munkálatok során új kerítést építettek. Megemelték a terepszintet, amely így egy szintbe került a terasszal, ezáltal megszűnt a balesetveszély. 390 négyzetméteren fektettek le térkő burkolatot, 220 négyzetméteren pedig öntött gumiburkolatot. Csaknem ezer négyzetméteren gyepesítették a földet. Tizenkét új játékot helyeztek ki, kettőt pedig felújítottak. A nyári hőségre tekintettel két párakaput telepítettek, emellett három napvitorlás árnyékolót építettek a homokozó fölé.

Az Erdősori bölcsődei részleg Csepel kertvárosias részén várja a kisgyermekes családok jelentkezését. A bölcsőde 78 férőhelyes, hat csoportszobában szakképzett kisgyermeknevelők biztosítják a beíratott gyermekek gondozását, foglalkoztatását. Jelenleg 67 kisgyermekről gondoskodnak, a beíratások és a beszoktatás az év folyamán folyamatosan zajlik.

 

Cs. A.

Fotó: Vermes Tibor

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Új játszóudvart avattak az Erdősori bölcsődében” bejegyzésre

  1. olvaso szerint:

    Ismerek olyan ovodát, ahol a felújítási munka e nyáróta folyik, de még mindig nincs kész, és ahogy látom, naponta kb 3 ember dolgozik rajta a felújításon… Így mikor tudják használni az ovódások az udvarjukat, jövő nyáron lesz kész?

Itt lehet hozzászólni !