Csepel fogadja be a Szentatya szobráról leverni kívánt keresztet

Németh Szilárd Facebook oldala

Tisztelt Polgármester úr! Kedves Lénárd!

Mindenszentek Napján írom levelem, amelyben arra kérlek, hogy a Képviselő-testülettel közösen, működjünk együtt egy, önazonosságunkat felvállaló és annak megtartását elősegítő, szimbolikus, de nagyon is hétköznapi ügyben.

A francia Államtanács – egy 1905-ben elfogadott, az állam és az egyház szétválasztásáról szóló törvényre hivatkozva – úgy határozott, hogy egy bretagne-i kisváros, Ploërmel főterén álló Szent II. János Pál szobráról a keresztet el kell távolítani.

Tegnap a reformáció 500. születésnapján Orbán Viktor miniszterelnök pedig így fogalmazott: „Magyarországnak a keresztényellenes, internacionalista erők kormányzása után egy keresztény értékeket követni igyekvő kormányzásra van szüksége.”

Mindkét álláspont ismeretében javaslom, hogy Csepel fogadja be, és őrizze meg a Szentatya szobráról leverni kívánt keresztet, mindaddig, amíg Franciaország a jakobinus kormányzás és az önfeladás útján halad!

Tisztelt Polgármester úr!

Én hiszek abban, hogy magyarságunk és európaiságunk megmaradásának egyik elengedhetetlen feltétele a keresztény értékek megőrzése. Úgy gondolom, hogy Európában azon országoké a jövő, amelyeknek erős hitbéli, nemzeti és családközpontú önazonosságuk van. Semmilyen ideológia, még a szekularizáció hamis értelmezése mentén sem adhatjuk fel önmagunkat. A „szabadság, egyenlőség, testvériség” mellett, kell, hogy éljen bennünk a „hit, remény, szeretet” hármas jelszava is.

Budapest, 2017. november 1.

Hitbéli barátsággal és tisztelettel:

Németh Szilárd

Forrás: Németh Szilárd Facebook oldala

7 hozzászólás “Csepel fogadja be a Szentatya szobráról leverni kívánt keresztet” bejegyzésre

  1. Kérdező szerint:

    Aztaqrva…

  2. none szerint:

    Nos nem tudom eldönteni, hogy kereszt leszerelése, vagy befogadása nagyobb idiotizmus, mindenesetre szoros a csata.

  3. Lovas szerint:

    Akkor te egy tudathasadásos idióta lehetsz. 🙂

  4. Strici szerint:

    Ne csepel fogadja be hanem szemelyesen rezsi biztosunk.
    Es ne a 2 milliardos csarnokara tegye hanem a vallan cipelve vigye romaniaba es adakozza annak a templomnak amit a csepeliek adojabol epitettek ujja.

  5. körorvos szerint:

    Körvonalazódik másik megoldás: Franciaországban magánterület lesz a szobor, és akkor már maradhat a kereszt is.
    Egyébként egy túltolt állam és egyház szétválasztás eredménye az ottani verdikt.
    De ne csudálkozzunk, amikor a francia forradalomban meztelen nő táncolt a templomi oltáron..ez ahhoz képest már a szelídebb változat.

Itt lehet hozzászólni !