Több száz tonna galvániszap van még mindig Csepelen (frissítve)

Fidesz-KDNP frakció

Szólt a főnöknek

Szólt a főnöknek

„Téged meg azért fizetünk, hogy itt senki ne fotózzon!” – ezekkel a szavakkal próbálták ránk, a Fidesz önkormányzati képviselőire ugrasztani a biztonsági őrt ma délután, amikor azt ellenőriztük, valóban elszállították-e Csepelről az 1200 tonna galvániszapot – idézi fel a ma délutánt Németh Szilárd és Illés Zoltán közös közleménye.

2007 novemberében, amikor a zöld tárca bejelentette, hogy a TERSZOL Kft. karácsonyig elviszi a 2003 óta Csepelen, törvénytelenül tárolt veszélyes hulladékot és kármentesíti a környezetet, még örültek a sajtó munkatársainak. Ma azonban biztonsági őrök próbálják az arra tévedőknek bemesélni, hogy a telep és a hozzá vezető közterület „tiltott terület”, a több száz tonnányi ott maradt galvániszapot pedig nem szabad lefotózni. A veszélyes hulladék egy jelentős része, körülbelül 300 tonna galvániszap ugyanis titokban itt maradt, mégpedig azon a telephelyen, amelyben a csepeli önkormányzat is tulajdonos.

Van itt még minden

Valahogy itt maradt

Bár az eddig áttetsző kerítést a tender-győztes TERSZOL Kft. vászonmolinóval eltakarta, mégis már messziről látszanak azok az ezer kilogrammos vászonszövésű műanyagzsákok (számításink szerint kb. 300 zsák), amelyekbe a veszélyes galvániszapot csomagolták. A zsákokon kívül még legalább egy tucat konténer is az udvaron áll. Odaérkezésünkkor először a biztonsági őr próbált megakadályozni a felvételek elkészítésében, majd, amikor ez nem sikerült, akkor „szólok a főnöknek” felkiáltással mordult ránk. Jött is a főnök, aki a fent említett módon lebaltázta a láthatóan megszeppent őrt, majd felénk fordulva az után érdeklődött, hogy kik vagyunk. Mi bemutatkoztunk, de ő már erre nem vette a fáradságot, csak továbbra is imamalom szerűen hajtogatta, hogy nem fényképezhetünk.

Gondosan eltakarták

Tiltott zóna, tiltott fénykép

Választ várunk Fodor Gábor miniszter úrtól arra, hogyan fordulhat elő, hogy a TERSZOL által vállalt elszállítási határidő után tíz nappal még mindig legalább 300 tonna galvániszap van a csepeli telephelyen? A szerződésben szerepel-e kötbér (és ennek mekkora a mértéke) az időre el nem végzett feladatokért? Kérdezzük továbbá, hogy mi lett a tenderkiírás és elbírálás körülményei kivizsgálásának az eredménye?

Cimke

Egy zsákban 1.000 kg, 300 zsákban 300.000 kg

Tóth Mihály csepeli polgármestertől az iránt érdeklődünk, hogy ellenőrizte-e az elmúlt időszakban, hogy mi folyik azon az önkormányzati résztulajdonú teleken, ahol a galvániszapot tárolják? Tud-e egyáltalán arról, hogy még mindig veszélyezteti a csepelieket a galvániszap? Ha tud róla, miért nem értesítette hivatalból a képviselő-testületet, miért nem hozta nyilvánosságra, mint közérdekű információt? Mit szól ahhoz Csepel polgármestere, hogy egy önkormányzati résztulajdonú ingatlanon, illetve az előtte lévő közterületen csepeli önkormányzati képviselőket próbálnak megakadályozni munkájuk végzésében?

Budapest, 2008. január 2.

Németh Szilárd
Frakcióvezető
Fidesz-KDNP

Illés Zoltán
Környezetvédelmi szakértő
Fidesz

Kétezer tonna galvániszap volt?

Váradi József, a Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóság főigazgatója a Független Hírügynökségnek megerősítette, a két csepeli telephely közül az egyiken valóban maradt még galvániszap. A szállítás csúszását az okozza, hogy a tényleges mérések szerint több anyag volt a helyszínen, mint amennyit az előzetes felmérések alapján vártak.

Mivel a galvániszap mennyisége meghaladta azt, amiről az eredeti közbeszerzési kiírás szólt, így új, közzététel nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárást kell lefolytatniuk a vállalkozóval a többi elviteléről, közölte Váradi József. Az eljárás közbeikatása miatt az eredeti, december 31-i határidő csúszik. Ha nem egyeznek meg a céggel, akkor új közbeszerzési eljárást kell kiírni.

A főigazgató arról is beszélt, hogy 1500 tonna galvániszapot – amennyiről a szerződés szólt – már elvittek, és még körülbelül 4-500 tonna vár elszállításra. Mivel nem nagy mennyiségről van szó, és a cég elvégezte a maradék becsomagolását, így reményeik szerint január 15-e reális határidő a telep teljes megtisztítására, tette hozzá.

Forrás: Index.hu

27 hozzászólás “Több száz tonna galvániszap van még mindig Csepelen (frissítve)” bejegyzésre

  1. Csepeli Galvániszap szerint:

    Ez a mi kis végtelen történetünk… no meg a repülőgépek.

  2. Hamika szerint:

    annyira otvar hely ez a csepel sziget,itt mindent lehet! ez csak egy lepukkank munkássziget.

  3. ballib szerint:

    Ahhoz képest, hogy csak megsaccolta szili, hogy 300 zsák van ott, magabiztosan dobálózik a számokkal. Az államot is pont így vezették!

  4. Bóbita szerint:

    Nemcsak csepel sziget otvar, hanem az egész ország. Jobban tudják a dolgokat elkenni, elsimítani, mint valóban megoldani. A vajazás jobban megy, ott lehet kenőpénzt felszedni. Sajnos így történik minden a szociknál.

  5. id_hu_ba szerint:

    K.ballib!
    Neked az a problémád, hogy “szili” megsaccolta…..
    Nekem és minden normális embernek pedig az okoz fejfájást, hogy akár egy zsák is itt maradt, miközben azt híresztelik, hogy elszállították!

  6. Csepeli Galvániszap szerint:

    Úgy tűnik Ballib, hogy Szilárd megint alulbecsülte a mennyiséget. Pedig – feltételezem – te az ellenkezőjét gondoltad volna. Ugyanakkor nem volt olyan rossz becslés, ha igaz a hír, akkor a hivatásos szakemberek nagyobbat tévedtek, amikor megbecsülték a galvániszap mennyiségét.

    Mindemellett elgondolkoztató, hogy vajon
    – nem vittek-e a Fidesz által felfedezettnél is több újabb hulladékmennyiséget a telepre május végéig?
    – valóban 1500 tonna galvániszapot dolgoztak már fel a cég emberei?

  7. Morzsi szerint:

    “Nembaj”, így az őrzésre “kirendelt cég tulaja megtudja szavazni az önkormányzatba, hogy őrizhesse még egy kicsit ezt a szemetet, még “csak” egy vadiúj Ford Mondeót vett belőle!

  8. Laja szerint:

    Ballib!

    Az államot is így vezették. – ezt írod.

    Mikor volt jobb állapotban az ország (minden tekintetben)? 1998-2002 között, vagy pedig most?

    Gondolkodjál, mielőtt fröcsögsz.

  9. Galináné T. Gertrúd szerint:

    Valóban érdekelne, hogy az őrzést védő szervezet “fejét” miért nem lehet számonkérni: 1. őrzése alatt még tettek le galvániszapot a területre (számot azért nem írok mert ti tudjátok pontosan hány tonnát) és ezzel hatalmas kárt okoztak-a lerakokkal együtt, nekünk valamennyienknek
    2. Minden felelősség és minden kijelentés végső felelőse a jog szerint egy szervezetnél annak vezetője. Miért nem történik végre felelősségre vonás az őrző védő vezetőjét illetően és miért még újabb jó üzletet hoz neki ez a felháborító aljasság?

    A másik észrevételem : Nagyon rossz és fájó volt olvasni ” az otvar Csepelt” Én azt kérem mindenkitől aki csepeli vagy valamilyen formában kötődik Csepelhez, hogy szeresse Csepelt és keresse, hogy mi az ,az akár a legkisebb dolog is amit megtehet Csepelért, mert akkor már többet tett, mint szidni. Szerintem nagyon össze kellene már végre fognunk és mindenki nézzen magába, hogy valóban tettünk-e mi valamit Cspelért?
    Tudjátok csepp a tengerben, de a tenger cseppekből lesz!!.
    Gondolkozzatok és akinek van bármi jó ötlete vesse fel és tegyünk valamit.

  10. jani szerint:

    Az a javaslatom: a jelenlegi MSZP-s bagázst legközelebb el kell távolítani az önkormányzatból / NEM KELL MEGVÁLASZTANI ŐKET !!!! / Jók nekünk az egyszerü munkás emberek is, akik tudják mi a becsület és a tisztesség. Ők biztos Csepelért dolgoznának nem a lóvéért.
    Van az önkormányzatban egyetlen egy melós ?
    Arra kérdésre, ” mikor volt jobb minden tekintetben az ország ? ” sokan azt mondják a rendszerváltozás előtt. Vajon miért ? Csepelért való összefogás az igazi megodás függetlenül a az elkötelezettségektől !!!!! Egyébként ha igaz a mondás, hogy fejétől büzlik a hal a “hatalmat gyakorló országgyülésbe” sem kellene ez a sok jogtudós, orvos, meg mindenféle értelmiségi. A józan ésszel gondolkodó egyszerü munkás is tudná képviselni az őket odaküldők érdekeit. Nem felejtené el kik küldték őt oda, és miért.

  11. Csepeli Galvániszap szerint:

    Ha lehetne, én vissza is vinném az összes olyan embert, aki visszasírja a Kádár-rendszert. Legalább rájönnének, hogy nem a Kádár-rendszer volt olyan jó, hanem akkor voltak fiatalok, és az volt jó. Mert az általános áruhiány, a mindent elborító bürokrácia, uram-bátyám rendszer, hazugság nem jó élmény.

    A baj sajnos az, hogy demokrácia ide vagy oda, az ország az uram-bátyám rendszer és a hazudozás szempontjából máris visszasüllyedt a Kádár rendszerbe.

  12. Katalin szerint:

    Az ország már nem a kádár rendszer szintjére süllyedt, hanem most már az alá. Szerintem. Hazugságot-hazugsággal lepleznek, mind kormányzati, mind önkormányzati szinten. Ezt a “bagázst” már réges-régen el kellett volna távolítani nem csak az önkormányzat épületéből, hanem annak környékéről is. Figyeljünk oda hova tesszük legközelebb az ikszet, hátha egy jobb világra ébredünk. A galvániszap most már nem csak a mi ügyünk. Egész Budapest, sőt végig a Duna mellet élő városok és falvak lakói is veszélyben vannak.Összefogással rá lehetne kényszeríteni az önkormányzatot, mi több, a fővárosi önkormányzatot, hogy erőteljesebben lépjen ezen ügyben.

  13. jani szerint:

    Lehet hogy azokat, akik élvezték a sokak által ma átkosnak nevezett Kádár rendszert, és ma szidják azt vissza se engednék. Több egykori elvtárs a rendszerváltáskor észbekapva azonnal váltott, meglátva a jó lehetőséget. Ezek az emberek ugyan miről beszélnek. Csak vissza kellene nézni kik is ezek. Ma bizony az ÚR titulus jár nekik. Végig kell menni a “haldokló ” gyárban ahol egykor több tizezren dolgoztak . Ma ott csak pusztulást, romhalmazt látni. Ezt hozta a nagy rendszerváltozás. Igaz a mai kapitalizmus sokat igér és nem ad semmit. Viszont ha jól emlékszem az “átkos” azért adott valamit / munkát , kenyeret, ingyen tanulási lehetőséget, eü.ellátást, stb./. Minden rendszenek meg van a maga sajátos értékrendje. Ma az az értékrend: a kisembernek nincs semmije , tehát nem is kell neki semmi, nem számit mit mond , mit akar Az urak meg gazdagodjanak, lehetőleg mások kárára. Azt állítják ma demokrácia van. Aztán milyen demokrácia az, ahol állandóan bizonygatni kell , hogy létezik. A megválasztott képviselők meg nagy ívben “tesznek” a választóikra. Akkor van csak rájuk szükség ha választani kell menni. Van ám akkor igérgetés, még oda is hidat igérnek ahol nincs is folyó. Ha meg ez netán nem tetszik amit kitalálnak számunkra ” el lehet innen menni ” mondá a miliárdos nagyvezír. Lehet hogy nem volt minden jó akkor, de legalább becsülete volt a tisztességes munkának. Lehet, hogy akkor is loptak – de soha ilyen sokat – lehet hogy csaltak is, de legalább hagytak élni bennünket, és volt munka, és hagytak valamit
    zsebeinkbe. Nahát valamit így is össze lehet hasonlítani mint sok más egyéb dolgot. A mostani urambátyámozást meg össze sem érdemes hasonlítani az “átkoséval” . Bürokráciáról kár ma beszélni, mert az van,- nagyságrenddel nagyobb. Az árú valóban bőséges, csak ki tudja megfizetni.
    Ki ki gondolja át az élményeit, aztán tegye gondolatban magában oda, ahová értékrendje , felfogása szeint való. Természetesen joga mindenkinek véleményt alkotni, még akkor is ha az nem eggyezik másokéval. Az igazság egyébként mindig létezett, a hazugságot pedig mindig kitalálták. A legszebb az volna a dologban, ha mai vélemény ,és nézet különbségek ellenére is összfognánk és tennék valamennyiünk boldogulására. Ez lenne a nagy durranás.

  14. […] folyik a csepeli galvániszap elrejtése, miután kedden a Fidesz képviselői megdöbbenve tapasztalták: legalább 300 darab, egyenként ezer kilogrammos galvániszap-tároló zsák van még a […]

  15. Kriszti szerint:

    Aki nem szeret csepelen lakni az menjen oda ahol neki jobb.Nem fröcsögni kell hanem menni hogy aki tud tenni csepelért az a helyébe lépjen. Én nagyon szeretek itt élni . Ami nem jó számomra azon változtatok.( legalább is megpróbálok )

  16. Wass Albert barátja szerint:

    Kedves Hamika!
    Azért: „otvar hely ez a csepel” – ráadásul kis betűvel a Csepel – engem nagyon nyomaszt, biztos a fiatalos lendület így nyilvánul meg benned. Egy kicsit szerényebben!
    Az is lehet, hogy ez az őrző cég arra „szerződött”, hogy még több galvániszapot lehessen elhelyezni ezen a területen. Szilárd, mivel nem vitt „anyagot” megpróbálták elhajtani. Ők azért vannak ott, hogy biztonságosan még beláthatatlan mennyiségű iszapot le lehessen rakni? Ezt persze én sem gondolom komolyan.
    De „ballib”! Az írod, hogy „szili” – ismét kis betűvel – „csak megsaccolja” a mennyiséget és, hogy „az államot is pont így vezették”! De kik? És mikor? Hol vagy Anti, Borbán Viktor, kovács ernő és a többiek…? Most miért hallgattok? Kellemetlen, rossz fényt vet a csepeli szocikra az ügy? Addig, amíg az országnak olyan miniszterelnöke van, aki a hazugságot igazságbeszédnek, a fejlesztést bezárásnak – sorolhatnám az ellentéteket – bevált vezetési stílusnak tartja, miért gondoljuk, hogy elv-társai másként tegyenek? Ma bocsánatos „bűn” hazudni, becsapni a másikat. Miért ne? Gyurcsány is ezt teszi.
    Lapozzatok a „csepeli liberális magazin” című pulitzer díjas remekműbe. Kál Károly kerületi SZDSZ elnök többek között arról szól, hogy a liberalizmus számára „…a mindenkiben meglévő tehetséget felszínre hozza”. Ezt a tehetséget úgy kell érteni, hogy az általa vezetett Korund Kft. Több millió Ft-ért őrzi az önkormányzati tulajdont? Kriszta mondja a frankót.

  17. Morzsi szerint:

    Lehet, hogy azon kéne elgondolkozni:
    VAJON MIT VITTEK EL A GALVÁNISZAP HELYETT?
    Így a szállító cég is jól jár, az “őrző” cég is jól jár, MI MEG LE VAGYUNK SZARVA!

  18. id_hu_ba szerint:

    Jani!
    Tiszteletben tartva álmaid vágyát, miszerint a Kádár rendszert óhajtanád és ismét fellendíteni a régi “kőbalta” gyárakat, hogy a KGST segitségével Szovjet (golyós) számítógépre cserélni, a következőt ajánlom:
    Költözz Kubába, Fidi bácsi szereti eszmefuttatásod.
    Úgy érzem a többség fejlődő (előre) országot szeretne, igaz más -hozzáértő – vezetőkkel.

  19. Andrew Toth szerint:

    A nagyim meg a rákosit akarja…

  20. atata szerint:

    A liberális Csepel förmedvénnyel szennyeztem tegnap a tudatom, ebből megtudtam minő gigászi háttérmunkát végzett a helyi a helyi szadesz a galvániszap témában- tulajdonképpen ők kezdeményezték az elvitelt. Valószinűleg a galvániszap tette olyan iszamos hazugsággal telivé azt a drága papírt amire nyomtatodott -nyilván “ingyenesen”, esetleg a párt-finanszirozási összegben hivatalos mód elszámolva.
    Nézem a fiatal környezetvédők önvallomásait, nem botránkozom meg, de John Emese- akinek a mamája véletlenül vezetőkáder az eü-min-ban -olyan magabiztosan ferdíti el a valóságott, hogy meggyőződésem hogy csak hittel teheti, mert én pénzért sem tudnék ilyen következetesen kitartóan handabandázni és hazudni. Tudom mellesleg erre képezik őket, olyan személyek mint pl drkendepéter.
    A csepeli oldalakon, természetesen megakarnak győzni arról hogy milyen jó nekem, hogy gazdaságosan beépítik a Kisduna partot, továbbá milyen klassz ötlet a Csepel Sc családjaink által összeadott vagyonkáját belisei off-shore cégbe vivő társaság azon écája, hogy “egy-két edzőpálya helyén a jelenlegi rendezési tervnek megfelelően” úszodát létesítsen. Nem a Csepeli-strand mellett, ahol egyébként az infrastruktúra meg van, ahová Avarkeszi “úr” melldöngetve igérte -úgyan kissebbet de a miénket.
    Vajon mit tartalmaz még a rendezési terv, milyen meglepetésekre kell még felkészülnünk?
    Én szüleltett lokálpatrióta vagyok, de Hamika otvarozásával egyet értek, mert lehet a legfényesebben megterített asztalon a legdrágább ételek halmaza is ha a házigízda szájából a szar frecseg -az határozza meg a minősítést.
    Egyebek mellett azt is lebírják írni , hogy “a sport elvtelen támogatásá-val ” nem értenek egyet, vajon szerintük a sport “elves” támogatása milyen?
    Ahhoz, hogy egy teniszező vagyonokat tudjon “gazdaságosan” összeteni-szezni 10-15 év elvtelen munkája szűkséges -“elvtárskáim”- a rátermett-ség mellett.
    A jelenlegi magyar liberalizmus fő ismérvei:
    -a “gazdaságosság” jelszavával elsorvasztani a jövőt( a gazdaságosság az azonnal nekem fizetőt jelenti esetükben)
    – a nemzet gyilkosság,- az egészségügy reformjai által többek közt
    -A társadalom atomizálása, az ego tudat erősítésével, és a szolidaritás, összefogás jelentőségének és lehetőségeinek csökkentésével
    – a történelmi tudat, a nemzet tudat értéktelenné tétele “massza” emberek kialakítása
    Íme nem erőrendben sorolva a legfontosabbakat, ha esetleg korábbi tankönyveitek okán másra tudtok tippelni az is igaz de annyi mindent nem tudok leírni.
    Janinak a munkásnak is tudok igazat adni egyféle biztos lét tudat nagyon is hiányzik ma, ha a jövőképet a múltból kell meríteni az azonban igen szomorú.

  21. jani szerint:

    T. id_hu_ba !

    Rövid csevejünkből kiderült, hogy sok mindenben nem vallunk azonos nézetet, illetve bizonyos dolgokról másképpen gondolkodunk.A régi “kőbalta gyárakról annyit : azért gyártottunk itt, motorkerékpárt, varrógépet, motorház megmunkáló gépsort, a világkiállításon dijat nyert marógépet, a légpárnás köszörüt itt találta fel egy melós, gyártottunk jó strapás kerékpárokat, huzalt is öntöttün bár mennyire is hihetelenül hangzik . Sorolhatnám még, de ha csak a kőbaltás szemmel nézi valaki akkor felesleges. Sok mindent mást gyártottunk és gyártottak az országban. Nem csak golyós számitógépre cserélte az ország hanem gázra olajra energiára, alapanyagokra, és sok minden másra ami nekünk nem volt. A mezőgazdasági termékeink is jó csere alapok voltak. A KGST-ben tiszteségesebb játékszabályok uralkodtak, mint a mai EU-s közösségben, ahol szemrebbenés nélkül megölik a magyar ipart a mezőgazdaságot ,ha érdekeik úgy kívánják.
    Bár én nem küldtelek el sehová -még melegebb éghajlatra sem- nem akarok Kubába költözni. Viszont elmondom neked, szívesen megnézném és üdülnék ott úgy mint sokan mások, a mostani hatalomból. Legalább elmehetnék egy kicsit ebből, a most zord, rideg, kegyetlen ,hideg, önző országból, pihennei.Sajnálatomra a lehetőségeim korlátozottak e téren. Fájdalmadra, juszt is vissza jönnék, mert akármilyen is az ország állapota ma, ez a hazám, ez a szülőföldem.
    Én nem ajánlom neked viszont a “nagyszerü” Amerikát se mert talán nem éreznéd ott jól magadat, és rosszat nem akarok neked. Nehogy azt hidd hogy a fejlődés ellen vagyok , vagy nem akarom az ésszerű, a mindenkit szolgáló változásokat. Viszont az nem jó ha mindenre ami régen jó volt, azt mondják, és azt mondod meg kell változtatni.
    Más felfogásaink ellenére azért látod,hogy találunk közösen vállaható dolgokat amiért érdemes lenne tenn valamit A jó irányú változást te is akarod, én is akarom, a többség is ezt akarja. Hát akkor legyen !
    Csepelen is van néhány olyan dolog amit sokak akarnak . Épüljön meg a gerinc út végre másfél évtizedes igergetés után, jobb legyen a levegő, ne repüljenek ránk a repülők ilyen alacsonyan, legyen jobb a közlekedés, a Kis-Duna maradjon meg szépséges partjaival, ne épüljenek oda sok emeletes, csak a gazdagok által megfizethető jacht kikötős csoda paloták, épüljenek mindenki által , a fiatalok által is megvásárolható lakások. a fiatalok, ingyen tanulhassanak, ujra lehetne gondolni a kórházunk vissza szerzését, nem kellene ilyen módon változtatni a eü.-ellátáson, vigyázni kellene a csepel sport létesitményeire nehogy azt is ” elprivatizálják” . és lehetne tovább sorolni, és te is tudnál még mondani változtatásra váró dolgokat, ügyeket. Abban is egyeértek veled, hogy hozzáértő-egyben hiteles- új vezetők kellenek. Ezekben és a le nem irt változtatások viszont csak közös, összefogással tudom elképzelni. A jó ötleteket – legyen az bárki ötlete – ha Csepel fejlődését, lakóinak boldogulásást szolgálják, fel kell karolni, támogatni kell, és segíteni kell.
    Megmondom őszintén akkor lennék csak igazán boldog ha gyárkapukon müszakváltáskor itt Csepelen, és máshol is az országban, tódulnának a mukások kifelé. Szeretném azt olvasni, hogy azzal dicsekszik a gazdasági miniszter , hogy Csepelen gyártják a postások kerékpárját, amely vetekszik minden tulajdonságában a külföldivel., és milyen sikereket értünk el a gyártott termékeinkkel Átvitt értelemben, sok dolgos munkás kezet kívánok ennek a meggyötört kis országnak, és minden lakójának. Meggyöződésem ha nem termelünk értéket, csak kereskedünk, adunk veszünk, és elveszünk, és esetenként 4oo százalékos kamatból, a profitból, és pénz forgatásából akarnak csak megélni sokan, akkor ez ország valóban el fog veszni. Amit gondolom velem együtt, te sem akarsz.
    Tegyünk érte,hogy ne igy legyen!

    Üdv.: Jani

  22. Egy veszélyeztetett szerint:

    annyira otvar hely ez a csepel sziget,itt mindent lehet! ez csak egy lepukkank munkássziget.

    “hamikának” üzenet: végtelenül sajnálom, hogy ez a sok ember egészségét – többek között az én, fiam és barátamin – veszélyeztető felelőtlen , környezetünket károsíti magatartás ilyen érzést váltott ki belőle, de ez igazolja, semmivel sem különb azoknál, akik ezt az undorító dolgot művelik. Csepel sziget nem ótvar, az igen, ahol hamika lakik, mert az emberek, azok magatartása adja meg az őróla és környezetéről alkotott véleményt. Inkább ilyen hozzászólást ne fűzzön hozzá.

  23. Hamika szerint:

    Egy veszélyeztetett

    hmm ez nagyon frappáns volt,gondolkozz el azon hogy ez miért pont a komcsi szigeten történik…Ilyen más normális kerületben sosem fordulhatna elő.Elég csepel fejlődérére gondolni,komolytalan.

  24. Stomp szerint:

    @Hamika:

    te hol élsz? “Ilyen más normális kerületben sosem fordulhatna elő.” ezt írod. említs már Budapesten egy “normális” kerületet! volt szerencsém már lakni a X., XIII. XIV., XV. kerületben. ráadásul mindegyiknek a valóban normálisabbik részében.

    most Csepelen lakok. korábban azt gondoltam róla, hogy messze van, rossz innen bejárni dolgozni vagy eljutni a belvárosba, stb. hát korántsem! bátran kijelenthető, hogy semmivel sem rosszabb kerület, mint bármelyik másik. sőt! még csak nem is kullog valahol hátul a rangsorban. nem vagyok csepeli születésű, mégis szeretek itt lakni.

    más: “lepukkant munkássziget”??? na ez a másik legnagyobb gond ebben az országban. minden hülyegyerek arról álmodik, hogy diplomásként rommá fogja magát keresni. hát lehet leszállni a földre! amit most magad körül látsz bárhol a városban, azt bizony nem diplomások, ha Munkások építették! lehet vergődni, hogy építész tervezte, de a tervekben nem árulnak semmit, nem vetítenek mozifilmet, stb.

    újabb brainstorming: “komcsi sziget”??? ki vagy te, hogy bárkinek a nézeteit ilyen szinten megkritizáld vagy általánosíts felettük? ez egy szabad ország. mindenki el tudja dönteni, hogy kinek hisz! ezért nem ítélhető el senki, és ráadásul nem csak “komcsik” vannak errefelé. bár a hozzászólásodból az is látszik, hogy fogalmad sincs a szó jelentéséről.

    záróakkord: ha csak ilyen hozzászólásaid lesznek, akkor tégy meg egy szívességet a világnak: menj el egy gyorsulási versenyre meghalni légyszi! köszi!

  25. jani szerint:

    Sokakra ráférne a “komcsizás előtt”, ha utána néznének ki is az kommunista, és milyen értékrendet képviselnek. A tisztességes kétkezi munkának ma nincs becsülete.Mi lenne ebből az országból ha nem lenne munkás. Már látszik a “nagyszerű jovő”

  26. […] Több száz tonna galvániszap van még mindig Csepelen […]

  27. […] és fényképekkel mutattuk be, hogy az új hordókat kik tehették le. Mint tudjuk, a galvániszap mennyisége végül csaknem a duplája lett annak, mint amennyire a szakértők korábban éveken keresztül becsülték. Arról is […]

Itt lehet hozzászólni !