A baloldali szavazókhoz szól Vona – szerinte már csak a Jobbikban bízhatnak

Csepel.info, Facebook

Gyurcsány Ferenc mellett Vona Gábor is megpróbálja kihasználni az MSZP összeomlását. Az elmúlt két évben baloldalra állt Jobbik elnöke Facebook oldalán szólította meg azokat a baloldali szavazókat, akik mindenképpen kormányváltást szeretnének. Vona szerint most ő a baloldal reménysége.

Tagadhatatlan, hogy Csepelen is a pozícióharc jellemzi a baloldali pártokat. Szenteczky János MSZP-s pártelnök már 2014-ben Horváth Gyula DK-elnök vereségét ünnepelte, de most ismét hátba szúrta a Gyurcsány-párti politikust. Szabó Szabolcs támogatását Szenteczky és az MSZP elnöksége különböző pozíciók átengedéséhez kötötte. A párt közleményéből kiderül az is, hogy Szabó kerüli a szocialistákat, leülni sem hajlandó velük tárgyalni. Az Együtt politikusának újraválasztási esélyein a gőgös viselkedése mellett szintén sokat ront, hogy tömegesen költöztetne be olyan illegális bevándorlókat, akik még a nevüket sem hajlandók elárulni. De vajon hajlandóak lennének-e a csepeli MSZP-sek és baloldaliak inkább a Jobbik jelöltjére szavazni, mint ahogy az Ózdon történt? Ez bizony nagy kérdés. Az alábbiakban mindenesetre Vona Gábor levelét olvashatják, amihez hasonló még nem volt az elmúlt 27 évben Magyarországon.

Tisztelt baloldali Honfitársam!

Hétfőn egy hosszabb idő óta szervezett tévévitára készültem Botka Lászlóval, a baloldal miniszterelnök-jelöltjével. Botka úr azonban a vita napján úgy döntött, mégsem vállalja a miniszterelnök-jelöltséget. A magam részéről sajnálatosnak tartom ezt a lépést, mert egy felkészült ellenféllel szemben élő adásban szerettem volna bizonyítani, hogy alkalmasabb vagyok azország vezetésére, mint ő. Megmutatni, hogy van programom a társadalom minden tagja számára, legyen az fiatal, középkorú vagy idős, munkás vagy értelmiségi, jobboldali vagy baloldali, vidéki vagy fővárosi. Úgy gondolom, sok baloldali néző is várta ezt az estét. Sajnálom, hogy nem valósult meg, ezért úgy döntöttem, nemzeti, konzervatív polgárként nyílt levélben fordulok baloldali honfitársaimhoz, hogy elmondhassam nekik szóló üzenetemet.

Magyarországon az emberek többsége kormányváltást akar. Meggyőződésem szerint jóval többen, mint azt a közvélemény-kutatók ki tudják mutatni. Az országnak elege van Orbán Viktor aljas, szociálisan érzéketlen, antidemokratikus és korrupt uralkodásából. 2018-ban a társadalom el fogja zavarni a maffiakormányt, hogy a további leszakadás helyett felemelkedő Magyarországot építhessünk. Ehhez azonban minden kormányváltást akaró emberre szükség van.

Hétfőn, Botka László lemondásával megváltozott az ellenzék helyzete. Nem rosszabb lett, hanem egyértelműbb. Világossá vált, hogy ki a kihívó erő. Világossá vált, hogy a kormányváltáshoz nem pártelnökök matematikai képletei kellenek, hanem az erő felmutatása. Világossá vált, hogy a választási sikerhez elszántság, egység, szervezeti háttér, erős támogatottság, program és szorgalom kell. Világossá vált, hogy az a vezető, aki a saját pártjának sorait sem képes rendezni, nem lehet alkalmas egy egész ország vezetésére. A hétfői napig a Jobbik a legerősebb ellenzéki párt és a legerősebb ellenzéki alternatíva volt. Hétfő óta a néppárti Jobbik már nem csupán a legerősebb, hanem – túlzás nélkül állíthatom – az egyedüli kormányváltó alternatíva.

Tisztelt baloldali Honfitársam!

A mai Magyarországon a társadalom egyes csoportjai között már nem az a valódi törésvonal, hogy ki a jobb- és ki a baloldali, hanem az, hogy ki akar kormányváltást és ki nem. Ki az, aki azt kívánja, hogy Magyarország folytassa az útját ezen a leszakadó pályán, és ki az, aki egy felzárkózó és felemelkedő országot szeretne építeni. Ez a közös cél össze kell, hogy kössön bennünket, függetlenül attól, hogy egyébként milyen világnézettel rendelkezünk és milyen kulturális értékrendben hiszünk. A kormány leváltása nem ideológiai, nem érzelmi és nem pártszimpátiát érintő kérdés, hanem össztársadalmi ügy. A kormányváltó szövetséget ezért nem pártoknak, hanem nekünk, a józan ész alapján álló polgároknak kell megteremtenünk. Mindannyiunknak, akik változást akarunk. A néppárti Jobbik 2018-ban ezt a kormányváltó szövetséget fogja megteremteni. A hétfői nap óta ugyanis egyértelmű lett: nem csupán a kormányváltó hangulat van jelen, hanem készenlétben áll a kormányváltó erő is.

Országjárásom, utcafórumaim, intézménylátogatásaim során egyre több baloldali ember lép oda hozzám, és azt mondja: „Vona úr, eredetileg baloldali ember vagyok, de a baloldal teljesen szétesett, alkalmatlanná vált az ország vezetésére, ezért Önökre fogok szavazni.” Ezeken a beszélgetéseken három dolog rendre szóba kerül. Egyrészt a demokrácia jövője, másrészt a Jobbik és a kisebbségek kérdése, végül az Unióhoz fűződő viszony. Meg tudok nyugtatni mindenkit. A 2018-ban megalakuló Jobbik-kormány helyre fogja állítani a magyar demokrácia működését, az intézmények függetlenségét, a fékek és egyensúlyok rendszerét. Minden magyarországi kisebbségnek – etnikai, vallási vagy kulturális hovatartozástól függetlenül – partnerséget és egy felemelkedő ország építésében való közös szövetséget ajánlunk. Senkit nem érhet hátrány a hovatartozása miatt Magyarországon. Az Európai Unióval pedig nem veszekedni kell, mint Orbán teszi, nem is behódolni, mint a szocialisták tették, hanem keményen, határozottan, de kulturáltan tárgyalni.

Tisztelt baloldali Honfitársam!

Szeretném az Önök figyelmébe ajánlani a programomat. Biztosítékként pedig a Jobbik által vezetett települések egyértelmű sikerét és helytállását. A baloldal a történelem során rendre a társadalmi igazságosságért való küzdelmet tűzte a zászlajára. A Jobbik elképzeléseiben többek között szerepel a bérunió, a bérlakásépítési program, az erős szakszervezetek megteremtése, az alacsonyabb nyugdíjak növelése, a devizahitelek felvételkori árfolyamon történő forintosítása, a hazai kisvállalkozások támogatása, a teljes körű elszámoltatás és a korrupció írmagjáig történő kiirtása. Mik ezek, ha nem egy igazságos társadalom és egy élhető ország olyan jogos és reális célkitűzései, amelyek egy baloldali embert is lelkesíthetnek? A Jobbik programja nem egy kényszerzubbony, amit rá akarunk erőszakolni az emberekre, hanem egy ajánlat, amely esélyt ad az egész ország számára a felzárkózásra.

Mint nemzeti konzervatív értékrendű miniszterelnök-jelölt úgy gondolom, hogy történelmi szövetségre van szükségünk a választási győzelemhez, és utána ugyanerre a történelmi szövetségre van szükségünk az ország felemeléséhez is. Elég volt Orbán rögeszmés háborúskodásából, és elég volt az állandó osztályharcból is! Nyugalomra, békére, józan észre és építkezésre van szükségünk. Engem ezért nem az érdekel, hogy ki a jobboldali és baloldali, nem az érdekel, hogy ki idős, középkorú vagy fiatal, nem az érdekel, ki hol él, hogy gazdag vagy szegény, hogy munkás vagy értelmiségi. Nem. Engem egyetlenegy dolog érdekel. Akarja-e velünk együtt leváltani ezt a kormányt, és utána részt akar-e venni a nyugodt és békés építkezésben? Magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel. Ha az Ön válasza erre a kérdésre az, hogy igen, akkor mi összetartozunk.

Köszönöm, hogy elolvasta a gondolataimat.

A kormányváltás és egy felemelkedő ország reményében,

Tisztelettel:

Vona Gábor

 

10 hozzászólás “A baloldali szavazókhoz szól Vona – szerinte már csak a Jobbikban bízhatnak” bejegyzésre

  1. Ábel Attila szerint:

    Az MSZP bukása a saját begyepesedett és elöregedett pártcsinovnyikjainak, a megújulás képtelenségének és Gyurcsánynak egyaránt köszönhető. Botka rossz jelölt volt, még Mesterházynál is rosszabb. De ő már a múlt. Most találnak majd egy olyan jó kiállású, Medgyessyhez hasonló bábembert, aki mögött Gyurcsány elképzelhetőnek tartja a visszatérését. Elvégre most már ismét Gyurcsány diktál a baloldalon.
    Az meg ne lepjen meg senkit, hogy a Jobbik tárt kapukkal fogadja a csalódott MSZP-seket. A Jobbik jobboldali hívei az elmúlt pár évben a Fideszhez pártoltak, szélsőjobboldali csalódottjaik új radikális pártot keresnek. Vonának ezért hihetetlenül nagy szüksége van a baloldaliakra ahhoz, hogy a pozícióját megerősíthesse. Különben őt is kinyírják.
    Így megy ez. Vona nyáladzó szája mögött nincs semmi más, csak pozícióféltés és hatalomvágy.

  2. Valaki szerint:

    Attila! Ez nyilvánvaló, hogy hatalom vágy van Vonában. De hol itt a gond? Csak akkor tud rendet tenni ebben az országban, ha mindent megtesz, hogy hatalomra jusson Ő és a pártja? Nem? De! Akkor meg? 😀

  3. Lovas szerint:

    A gerinchiány a valódi gond.

  4. robi szerint:

    Nocsak!
    Ábeltől megtudhattuk, hogy a Vonát a hatalomvágy fűti.
    Szerencsére ő az egyetlen hazai politikus, aki hatalom éhségben szenved.

  5. Nagyapó szerint:

    Vonával az a probléma, hogy nagyon buta. Nem tud előre gondolkodni, a pillanatnyi széljárást figyeli, ezért forog, mint a szélkakas. Azt mondta, hogy az iszlám a legtisztább vallás, üdvözölte a migránsokat, majd követelte a határvédelmet.
    De nézzük jövőképét:
    – „helyre fogja állítani a magyar demokrácia működését,” hogyan, angol választási rendszert vezet be?
    – helyre fogja állítani „az intézmények függetlenségét”! Ellenzéki bírókat, ügyészeket számvivőket nevez ki? Egy Fideszes, egy DK-s, egy szoci?
    – „Minden magyarországi kisebbségnek – etnikai, vallási vagy kulturális hovatartozástól függetlenül – partnerséget és egy felemelkedő ország építésében való közös szövetséget ajánlunk.” Értjük. Nem lesz cigányozás, zsidózás, iszlámozás, sőt tagságukat velük duzzasztja. Szivárványszínű zászlót készít a buzik megnyerésére.
    – Vona szerint fontos a bérunió. Azonos bért fog fizetni a Mercedes Stuttgartban, és Kecskemé-ten???
    – „a korrupció írmagjáig történő kiirtása.” Remek! Kezdheti Simicskával!!!
    A sok zagyvaságból kimaradt az egészségügy, az oktatásügy rendbetétele, kerítés helyett határőrök állítása, új autópályák és szupervasút építése.
    Nagyon lebecsüli Vona „baloldali Honfitársai” szellemi színvonalát, ha az hiszi, hogy az általa írt zagyvaságokat elhiszik.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. robi szerint:

    A Jobbikra nem kizárólag azok szavaznak majd át balról, akik elhiszik szavait. Nem Vona elismeréséről szólhat a történet.
    Azok is szavaznak majd a Jobbikra szép számmal, akinek elegük van a jelenlegi rezsim túl terjeszkedéséből. Aki nem akarja, az természetesen ebből nem vesz észre maga körül semmit.

    Szabó Szabolcs esélyét sem az adja jövőre, amit eddig alkotott. Sokkal inkább majdani ellenfelének elutasítása miatt reménykedhet a duplázásban.

  7. Gandalf szerint:

    Nincsenek baloldali vagy jobboldali emberek, becsületes emberek vannak vagy tolvajok!

    Ne igyatok előre a medve bőrére, lehet hogy a nép bölcsebb mint hinnétek!

  8. Pákozdi József szerint:

    Nagyapó! Erre mit válaszolsz!
    Hazudtok és loptok éjjel és nappal!
    https://youtu.be/1Z-kvyFDvpE

  9. Lovas szerint:

    Azért van annak egy kis pikantériája, amikor egy náci párt dögölőzik a zsidókhoz meg a liberálisokhoz.

  10. Nagyapó szerint:

    Bár a nagyon buta Vona szerint a “nyugdíjasok szájából szennyvíz folyik” elmondom, hogy van némi különbség a legálisan befektető muzulmán (zsidó, kínai, indiai) bankárok és a Jobbik által fuvarozott migránsok között!
    Megjegyzem Pákozdi József sem kért elnézést a csepeli Jobbik nevében a csepeli nyugdíjasoktól Vona otromba meghatározása miatt!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !