Felháborító csúsztatás a metró-ügyben

Fegyelmi vizsgálatot indíthat Hagyó ellen a Fidesz

MTI, Gondola, Csepel.info

Tovább gyűrűzik a botrány az M4 ügyében: az unió csak 180 milliárdot ad a metróépítésre. Szabálytalan közbeszerzések miatt bukik a főváros majd 60 milliárdot, azonban Demszky ezt örömhírként próbálja eladni az embereknek – fogalmazott sajtótájékoztatóján Tarlós István.

Vissza kellene térni a realitásokhoz a metróépítéssel kapcsolatban – hívta fel a figyelmet a Fidesz szakpolitikusa. Felháborító, abszurd csúsztatás Demszkyék részéről, hogy a végül megítélt 180 milliárdos uniós támogatást örömhírként adja elő.

Emlékeztetett: a főpolgármester úgy nyilatkozott, hogy milyen jó dolog ez a 180 milliárd forint, mert így legalább ezt nem az adófizetők pénzéből kell azt kifizetni. Abszurd ez a szemlélet! Nincs itt szó másról, mint arról, hogy az ígérgetések ellenére most 60 milliárdot igenis az adófizetők pénzéből kell állnia a fővárosnak – tette egyértelművé Tarlós István.

Budapestnek és a BKV-nak már így is 280 milliárd forintos adóssága van, erre most 60 milliárddal kevesebbet ad az unió. Mondják meg, hogy mindezt miből fogják kifizetni! Senki nem tudja, hogy ezt a hihetetlen mértékű pénzhiányt a város miből fogja pótolni – fogalmazott a fideszes képviselő. Az M4 első szakaszának számláját sem fogják tudni kifizetni, a második szakaszhoz pedig egyetlen fillér sem áll rendelkezésükre. Sőt: egy környezetvédelmi és egy úthatósági engedélyen kívül semmi nincs meg, a kiviteli tervek készítését még meg sem pályáztatták – taglalta.

Hozzátette: elfogadhatatlan, hogy a pályázatokat író közbeszerzők nincsenek tisztában azzal, hogy vannak EU-s szabályok, amiknek igenis meg kell felelni. Így is örülhetünk, hogy az unió méltányosan járt el velünk szemben, hiszen a korábbi román és bolgár esetekben a támogatás teljes összegét megvonták hasonló hibák miatt – húzta alá a politikus.

Fegyelmi vizsgálatot indíthat Hagyó ellen a Fidesz

Sajnálatos továbbá, hogy Demszky Gábor főpolgármester ígérete ellenére nem vonta el Hagyó Miklóstól a BKV-t felügyelő hatáskörét. Pedig biztosítékként hozzátette: ebben a kérdésben biztosan nem fog senkit átverni – fűzte hozzá Tarlós István.

Elmondta, elküldték azt az ügyészségi megkeresést, amelyben a múlt szerdán ismertetett öt ügy kivizsgálását kérik a legfőbb ügyésztől.

Augusztus 19-i sajtótájékoztatóján Tarlós azt mondta, a fővárosi ellenzék a közeljövőben sorozatban fog az ügyészséghez fordulni, mivel úgy látják, remény sincs arra, hogy a BKV-nál és a Budapest vezetésében történtekről a közvélemény hiteles tájékoztatást kapjon.

A politikus akkor öt ügyet nevesített, amelyekkel a vádhatósághoz kívánnak fordulni: ezek négy tanácsadói szerződéssel, valamint Hagyó Miklós MSZP-s főpolgármester-helyettes szóvivőjének – akit Tarlós István H. É.-ként említett – párhuzamos munkaköreivel kapcsolatosak.

gondola.hu

Az előzményekről itt olvashat.

3 hozzászólás “Felháborító csúsztatás a metró-ügyben” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Kovács Ernő szerint:

    Sólyom László sétál k.hu

  3. Öreg halász szerint:

    2010-re nem lesz semmi, ami ne omlott volna össze vagy ne a teljes katasztrófa szélén lenne. Amit Demszky és az MSZP művelt a fővárossal, az maga a katasztrófa.

Itt lehet hozzászólni !