A Parlament küszöbén a budapesti olimpia ügye

Egyhangú volt a döntés – Észak-Csepelre irányul a szervezők figyelme

Csepel.hu, Csepel.info

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén egyhangú döntést hozott arról, hogy – élve felterjesztési jogával – kezdeményezi a kormánynál és a parlamenti frakcióknál az olimpia törvénytervezet elfogadását.

A testület kiállt amellett, hogy Budapest 2011-ben pályázzon a 2020-as Nyári Olimpiai Játékok és Nyári Paralimpiai Játékok megrendezésére. A kezdeményezők képviselői a közjogi méltóságokhoz és a parlamenti pártok vezetőihez írt levelükben elszámolnak törekvéseikről és találkozót kérnek …, hogy „részletes szakmai prezentáció keretében ismertessék a parlamenti szavazáshoz az olimpia megpályázásának részleteit, célját és jelentőségét az ország felemelkedésében, valamint az olimpiai főhelyszínnek kijelölt észak-csepeli területek fejlesztésének nemzetgazdasági projektté nyilvánításának fontosságát.”

csepel.hu

A részletekről itt olvashat bővebben.

22 hozzászólás “A Parlament küszöbén a budapesti olimpia ügye” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Álmodik a nyomor.
    Ez passzol a félig elkészült szennyvíz telephez!

  2. lolka szerint:

    Lehetöleg olyanok döntsenek akik ott lesznek majd 2020-ban is és tudják vállalni a felelőséget! Nehogy véletlen az legyen a vége, hogy “más fa….val verik a csalánt” ugyan is Pécsett is nagyon akadozva mennek a dolgok, hol erre nincs pénz hol arra stb. Most ujjong mindenki, amikor a bukszába kell nyulni akkor megy a tologatás. Különben is egy vacak metrot nem tudunk megcsinálni. Egy hid felújitás 30 milliárd (déli körgyürű M6-tól a régi 51-ig kettő az az 2db hiddal 28.5 milliárd. Na szóval olimpia az nagyon kell, mert ha nem rendezünk olimpiát Brüsszel az asztal körül fog kergetni? Elöbb talpra kell állitani az országot, asztán lehet, de egy olimpiától nevárjuk már, hogy kijövünk a sza…..ból.

  3. Vátesz szerint:

    Még mindig nem tudjuk, hogy Glatz Ferenc és Medgyessy Péter milyen tanácsokat adtak és mennyiért, nevezett személyek Tóth Mihály polgármesternek adtak tanácsot a Stratégiai Tanácsadó Testület tagjaiként, többek között Észak-Csepel- Wallis ingatlanügyben is.
    A Keller László kezdeményezte üvegzseb törvény szerint, mivel itt közpénz kifizetése történt, kíváncsian várjuk mind Tóth Mihály polgármester mind a tanácsadók válaszát.
    Amennyiben ez 2010 őszéig nem történik meg, kérem a leendő önkormányzatot, tegye közzé a fenti közérdekű adatokat.

  4. lolka szerint:

    GERINC-ÚT 1993-2009 ÉLŐ PÉLDA, HOGY AZ ADÓN KIVÜL MENNYIRE VESZIK FIGYELEMBE AZ A D Ó F I Z E T Ő K E T!
    Lehet várni a “közérdekű adatokat”…Egy Tóth Mihálynak kerületi polgármesternek, kutyakötelessége lett volna pl. demszkiből (a fővárosból) ki préselni a GERINC-ÚTAT a polgárai érdekében nem tette…

  5. G21 szerint:

    Csepel. Ez a föld mindig is nagyon jó talaja volt a magyar sportnak, és lenne ma is ha nem tették volna tönkre teljesen a csepeli sportot. És akkor ide akarják az olimpia központját? Érdekes. Még mondják, hogy a sport az politika mentes. Álmok, édes álmok??!! HAJRÁ CSEPEL!

  6. lolka szerint:

    És milyen sok élsportolót nevelt az országnak, Europának Csepel SC.

  7. miska72 szerint:

    Lolka na ezért hajtsuk el őket mint a magzatvizet. 😉

  8. csepeliiszap szerint:

    Lehet a tervezetre költeni a súlyos százmilliókat, milliárdokat – tudjuk ép ésszel hogy az egészből úgy sem lesz semmi… vagyis lenyúlás azért lesz, de semmi más.

  9. lolka szerint:

    hogy” „részletes szakmai prezentáció keretében ismertessék a parlamenti szavazáshoz az olimpia megpályázásának részleteit, célját és jelentőségét az ország felemelkedésében, valamint az olimpiai főhelyszínnek kijelölt észak-csepeli területek fejlesztésének nemzetgazdasági projektté nyilvánításának fontosságát.” ” Nagyon Sukoro szagú…

  10. lolka szerint:

    miska72:
    hazudtunk reggel, délben,és még este is/ ezzel úgy át van ivódva minden, olyan ez mint a parlagfü nem lehet kiirtani…kiirthatatlan…Elhajtani nem lehet mint a magzatvizet, csak tövestül lehet kitépni…

  11. Jeniszej szerint:

    Sport az országházban azt se tudják a sok elhízott képviselő úr, hogy mifán terem Még,- hogy ezek döntenek?

  12. csepeliiszap szerint:

    Találtak egy rést, egy újabb lehetőséget, ahonnan még pénzt lehet kiszivattyúzni. Egyébként a fővárosi főépítészasszony, Beleznay Éva pár napja még azt nyilatkozta, hogy toronyházakat terveznek a csepeli szigetcsúcsra.
    Akkor most mivan??? Olimpia vagy toronyházak??? A soha meg nem valósuló tervekkel még igazán szép pénzeket lehet fogni. A jó levegő és a jó kilátás mindenesetre biztosított a szargyár szomszédságában. Röhej! :DDD

  13. hlajos szerint:

    Lehet, hogy valami park, vagy erdősítés jobb lenne oda.

  14. Gordon szerint:

    Ekkora parkra meg erdőre azért szerintem nincs szükség. Mindenesetre érdekes lesz, hogyan oldják majd meg a közlekedést. Egyszer adott ugye egy 2×2-sávos út, meg egy 2×1-sávos, ami a főváros többi részéből Csepelre vezet. Csak nem gondolják komolyan, hogy a megnövekedett forgalmat ezen az összességében 2×3 sávon le lehet majd bonyolítani? Persze ha addigra lesz magassági kormány a Suzukikban, akkor nem lesz gond.

  15. Vátesz szerint:

    Lehet, hogy börtön lesz a csepeli Szigetcsúcson? Valami rafinált üzletember rájön (például az én mostani beírásomból), hogy Magyarországon rövidesen választások, s kormányváltás lesz. A fejek ma nem a porba hullanak, hanem a hozzátartozó porhűvellyel együtt börtönlakók lesznek. Itt az óriási biznisz, nincs elég börtön, másrészt az állami vagyon eltulajdonítók hozzátartozói biztosan költenének rá, hogy szeretett, még ükunokáikat is eltartójuk jó körülmények között raboskodjon. Másrészt a Rózsadombról Csepelen a beszélő mégis közelebb van, mint Sátoraljaújhelyen vagy Szegeden.
    Másrészt lenne hová kizsuppolni a guantanamoiakat, ami USA és EU-s pénzeket is megmozgatna.

  16. hollósi szerint:

    Aki olimpiát mond, azt is tegye hozzá, mennyi pénz szükséges hozzá!!!
    És persze javasoljon további intézkedéseket a nyomorult helyzetben élő milliók további megsarcolására. Esetleg büntesse meg a zöldön áthaladókat, vagy további harmadik világbeli tahó intézkedéscsomagot tegyen közzé.

  17. hollósi szerint:

    T.Öreghalász!
    Javasoltál valamit, ki állja az olimpia cehjét???

  18. lolka szerint:

    Az északi rész egyik felén a szenyviztisztitó a másik egy spanyolé, akkor most mi van? Van még ott egyéltalán hely?-vagy csak álmodozunk a vak világba…

  19. Papi szerint:

    lolka!
    Valahogy ki kell rántani a spanyol tulajt a csődből! Hát ezt a Magyar ellenes kormány és a Csepeli önkormányzat majd megcsinálja az, hogy ez mennyibe kerül nekünk? őket ez nem érdekli!

  20. lolka szerint:

    „részletes szakmai prezentáció keretében ismertessék a parlamenti szavazáshoz az olimpia megpályázásának részleteit, célját és jelentőségét az ország felemelkedésében, valamint az olimpiai főhelyszínnek kijelölt észak-csepeli területek fejlesztésének nemzetgazdasági projektté nyilvánításának fontosságát.” ” Nagyon Sukoro szagú…
    Ez a” nemzetgazdasági projekté nyilvánitás”

  21. csepeliiszap szerint:

    Ez a Fővárosi Közgyűlés egy gittegylet és hogy még mi??? Miska elmondja nekünk, amivel csak mélyen egyetérteni lehet.

  22. Demeter J. szerint:

    Álmodik a nyomor. Befektetőkről, amikor aki csak teheti, kihúz innen.
    Elfelejtettük, hogy háromszor jelentkeztünk foci Eb-re és mindenkinek odaítélték csak nekünk nem? Nem kértek belőlünk.
    A csepeli helyszin a lehető legrosszabb döntés lenne.
    Ma már a jelentősebb beruházások szerte a világon autópályák mellé épülnek.

Itt lehet hozzászólni !