Csalók járják a csepeli utcákat a vagyonadóval kapcsolatban!

Senkinek sem adott értékbecslési megbízást az önkormányzat

Csepel.hu, Csepel.info

A lakosságtól érkezett információk szerint Csepel több pontján olyan személyek tűntek fel, akik ingatlan-értékbecslőnek adták ki magukat. Ezek az ismeretlen személyek arra hivatkoztak, hogy a tervezett (de még hatályba nem lépett), a 30 millió forintos értékhatárt meghaladó ingatlanok értékbecslését, összeírását végzik – mint állították ‑ a Csepeli Önkormányzat, illetve a Csepeli Polgármesteri Hivatal megbízásából. Ez hazugság, tudatos félrevezetés!

Felhívjuk a csepeliek és minden olvasónk figyelmét arra, hogy Budapest, XXI. Kerület Csepel Önkormányzatának és Polgármesteri Hivatalának egyetlen vezetője vagy munkatársa sem adott ilyen megbízatást senkinek. Ilyen megbízatás egyébként az önkormányzat és annak hivatala részéről ‑ törvényi felhatalmazás hiányában – nem is adható.

A 2009. évi LXXVIII. törvény az egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adóról a lakóingatlanokra, vízi járművekre és légi járművekre vonatkozik. Ez a vagyonadó néven ismertté vált jogszabály kizárja, hogy az önkormányzatok bármilyen előzetes felmérést vagy értékbecslést végezzenek, végeztessenek. Kérjük, hogy aki a fentiekben jelzett félrevezetési, csalási kísérlettel találkozik, az a lehető leggyorsabban értesítse a rendőrséget.

A 2009. évi LXXVIII. törvény az egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adóról (vagyonadó) az önkormányzat honlapján letölthető.

csepel.hu

2 hozzászólás “Csalók járják a csepeli utcákat a vagyonadóval kapcsolatban!” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Most akkor reszkethetnek a milliomosok?

  2. titok szerint:

    Nem!
    A nyugdíjasok!
    Ők a préda.

    A nyáron, három idős embert csaptak be a kert városban ,de feljelentést nem tett egyik sem.Minek?- mondták.

    A Szabadkai és Szebeni úton.Én a boltosoknak azért szóltam ,hogy az idős vevőket figyelmeztessék,hiszen élelmiszer boltba mindenki jár.

Itt lehet hozzászólni !