Folytatódik a bérverseny a kereskedelemben

Csepel.hu

Idén tovább emelkedtek a bérek a kiskereskedelmi üzletláncoknál. A Csepeli Állások Oldalának szerkesztői, hogy kiderítsék, mennyivel is kereshetnek többet a dolgozók, megkeresték a kerületben is jelen lévő üzletláncokat.

A Lidl tavaly 1,2 milliárd forintot invesztált az alkalmazottak támogatásába, nyilatkozta a vállalat. „A tavalyi béremelések után ez év március 1-jétől további, átlagosan 8 százalékos emelést kaptak a bolti és raktári fizikai dolgozók.” – közölte a vállalat. A bérfejlesztés következtében a Lidl áruházaiban dolgozó munkavállalók átlagkeresete jelenleg bruttó 334 ezer forint, amellyel az iparágra jellemző átlagbéreknél magasabb fizetést biztosít munkavállalóinak a cég.

Az Aldi nem árulta el, hogy pontosan mennyit emeltek. A cég megkeresésünkre úgy fogalmazott, hogy a vállalat minden évben törekszik a kifizetett munkabérek reálértékének megőrzésére. „Bár az infláció ma Magyarországon alacsony szintű, cégünk idén januárral a munkavállalók béreit az inflációt meghaladó mértékben növelte”- áll a cég részünkre megküldött nyilatkozatában. A cég továbbá példaként ismertette, hogy ma egy 30 órában dolgozó bolti eladó legmagasabb elérhető bruttó fizetése 233.325 forint, amely kiegészül a vasárnapi pótlékkal és az Erzsébet-utalvánnyal.

A Tesco 2015 júliusa és 2017. júliusa között 7,4 milliárd forintot fektetett a bérek emelésébe. Júliustól újabb 1 milliárd forintos bérfejlesztést valósított meg a cég. A Tesco a jelenlegi és a januári béremeléssel együtt 13 700 munkavállaló bérét emelte meg átlagosan 12,4%-kal. “Mostantól minden, a Tescónál legalább 6 hónapja dolgozó munkatárs legkevesebb bruttó 165 000 forintot keres, míg jövő januárban ezt a fizetést még tovább fogjuk emelni, ismételten a szakképzett minimálbér fölé.” – mondta Pártos Zsolt működési ügyvezető igazgató.

A Spar a tavalyi évben 4 milliárd forint összegű béremelést hajtott végre. Az ez évi bérfejlesztés pedig eléri a 7 milliárd forintot, melyet a járulékcsökkentés csak 1,5 milliárd forint erejéig kompenzál, a nagyobb rész tehát saját forrás. „A kevesebbet keresők kapják a legnagyobb emelést, a magasabb jövedelműek fizetése pedig szintén jelentősen emelkedik.” – hangsúlyozta Maczelka Márk kommunikációs vezető.

A Penny-Market nem kívánt nyilatkozni. Az „anyavállalatunk döntése alapján társaságunk ezen információkat üzleti titokként kezeli, ezért ezek nem megoszhatóak.”- közölték.

A teljes cikket a Csepeli Állások Oldalán olvashatják.

Csepel.hu

 

 

 

Itt lehet hozzászólni !