Képmentő: ilyen volt a Kis-Duna öböl 2006-ban

Csepel.info

Ma már itt gyönyörű nádas, padok és világítás is van

 

Különleges fotókat kaptunk, amelyek a csepeli Kis-Duna öblöt mutatják még 2006-ból.

Bár a képek alapján hihetetlennek tűnik, de ez a terület volt akkor a Kis-Duna part egyetlen valamennyire rendben tartott és fejlesztett része.

Nem sokkal a fényképek elkészülése előtt kotorták ki az öblöt, ezért még nem regenerálódott a nádas. A képeken még nem látható a kis híd sem, amit a 2006-os önkormányzati választási kampányban építettek. Akkoriban csak a választások előtti évben volt néhány látványfejlesztés. A hídon sajnos meg is látszott a kampányhevület, mivel nem foglalkoztak a korhadás elleni védelemmel. Így amikor egy horgász a tiltás ellenére autóval ment rá, beszakadt alatta a padlózat, ami miatt 2014-ben teljesen fel kellett a hidat újítani.

Olyan volt, ilyen lett

A Kis-Duna partról és az öbölről vasárnap mutattunk fotókat és egy panorámaképet. Mindkét fotósorozatot Ábel Attila alpolgármestertől kaptuk.

Csepel.info

11 hozzászólás “Képmentő: ilyen volt a Kis-Duna öböl 2006-ban” bejegyzésre

 1. csepelimen szerint:

  szép munka, bár botor dolog őszi képet tavaszival összehasonlítani.

 2. admin szerint:

  Ősszel már volt híd. Ezek a képek kora tavasziak, 2006 márciusának végén készültek.

 3. Normális csepeli szerint:

  Admin: Szeretném megkérdezni, hogy mik voltak a teljes feliratok a táblákon!

 4. admin szerint:

  Ez egy jó rejtvény. Nincs olyan képünk, amiből kiderülne az eredeti felirat. A következőre tippelünk:

  ÉLŐHELY REKONSTRUKCIÓ
  ALATT ÁLLÓ TERÜLET
  A KIS DUNA ÖBÖLBEN
  ??????
  ÉS CSÓNAKÁZNI (itt a betűket is összecserélgették a későbbi jótevők)
  ??????

  Aki megfejti a többit, annak gratulálunk.

 5. Normális csepeli szerint:

  Köszönöm a segítséget!
  Nem értem, miért csak matricával lett anno kiragasztva.

 6. Ábel Attila szerint:

  Akkoriban nem számított, hogy igényes legyen egy kiírás. Az öböl körüli sétányt facölöpökkel csinálták meg úgy, hogy eleve a talajvízben álltak a cölöpök. A híd sem kapott a korhadás ellen védelmet. Kampányfeladat volt, egy évig kellett, hogy jó legyen. Azzal a szöveggel ment az egész, hogy így majd felértékelődik a szomszédos Ifjúsági Tábor területe, ahol majd hatszintes wellness központot csinálhat valaki hotellel. A trójai faló a Ibiza lakópark volt, ha megépül, akkor már nyugodtan lehetett volna mondani, hogy ha van egy hatszintes épület, miért ne legyen több is.

  A Tamariska dombon kuka sem volt. 2006 tavaszán úgy alakították ki a Kossuth Lajos utca melletti parkolókat, hogy ősszel felbontották az összeset, és újra megcsinálták. Ugyanez történt a Szent Imre téren a szökőkútnál. Átadták tavasszal, majd felbontották, és átadták ősszel is. A sétáló utcát azokban az években kétszer vagy háromszor felbontották és újrakövezték. A Kiserdő szemétlerakóhely volt. 16 évig állította az MSZP-s vezetés, hogy nem lehet rendbe tenni. Amikor ez megtörtént Németh Szilárd polgármestersége idején, sajnos még egy holttestet is találtak ott. Ilyen körülmények voltak.

  http://csepel.info/?p=1783

 7. Betke szerint:

  Most viszont a Duna parton birkózó csarnok épül. Kíváncsian várjuk, milyen beruházás lesz még például a napközis tábor helyén? A Sétáló utca piac felöli oldalán az OTP mellett sem sikerül a vízvezeték hosszútávú megoldása, mert ismét felbontották a parkolót és az utcát!
  Kapunk valami érdemleges választ arra, hogy a Kossuth Lajos utca-Sétáló u. mindkét megállójában lévő gusztustalan, koszos bódék mikor lesznek lebontva? A bokros ágyásokban és a buszmegállóban a padokon csont részegen fetrengőket kinek kellene eltávolítani? Hála a nemzeti trafikoknak, amiből szerencsére itt találhatunk vagy ötöt, árulhatnak szeszes italt! Hol igyák meg, ha nem a közvetlen környezetben! Bár állítólag közterületen tilos a szesz fogyasztása!

 8. admin szerint:

  Napközis tábor lesz Betke. A birkózó csarnok pedig akkora lesz alapterületben, mint a mostani betonpálya.

 9. Dr Bubó szerint:

  “A birkózó csarnok pedig akkora lesz alapterületben, mint a mostani betonpálya.”

  az pont a annyival nagyobb a szükségesnél, mint a mostani betonpálya.
  a csarnokot nem a kisdunapartra, hanem a Csepel SC területérre, vagy vhol a központba kell tenni, és áéllami tulajdonban kell tartani, nem a közutálatnak örvendő csőrmester magánalapítványáéba…

 10. admin szerint:

  A Csepel SC területén nincs lehetőség sportlétesítményt építeni. A tulajdonosok plázát és lakóparkot, idősek otthonát szeretnének. A Kis-Duna part viszont végig pihenő és sportfunkciót tölt be, a csarnok pedig a birkózóké lesz.

 11. Józan szerint:

  “Admin: Napközis tábor lesz Betke.” Miért, döntött a képviselőtestület, hogy mégsem épít futballpályát a napközis tábor helyére?

Itt lehet hozzászólni !