Móra gála a Radnóti Miklós Művelődési Házban

Csepel.hu

Gálaműsort rendezett a Móra Ferenc Általános Iskola, hogy bemutassák legtehetségesebb növendékeinek szerteágazó tudását. Az eseményt a Radnóti Miklós Művelődési Házban tartották meg június 2-án, amelyen a diákok szülei, rokonai, az iskolai tanárai vettek részt. A Móra gálát Mikus Juditnak, a Móra Ferenc Általános Iskola igazgatójának ötletére rendezték meg első alkalommal és a közönség nagy tetszésére.

Az esemény egyik apropója az volt, hogy a Móra Ferenc Általános Iskola akkreditált kiváló tehetségpont lett. Mindezt annak köszönhette, hogy az intézmény diákjai még soha nem értek el olyan jó eredményeket a kerületi, megyei és országos versenyeken a különféle művészeti ágakban, mint az elmúlt esztendőben.

Kiss Szabolcs, a gála fő szervezője azt mondta, hogy rendkívül sok tehetséges diák jár az iskolába. Különösen a néptáncosok, az énekkórus és a drámai színi körösök jeleskednek. Az Alapfokú Művészeti Iskola (AMI) Móra Színköre négy éve alakult, jelenleg több csoportja van. Jövőre utánpótlás csoportot is indítanak, mert az egészen fiatalok is kimagasló tehetséget mutatnak. Növendékeik rendszeresen fellépnek különféle budapesti és országos versenyeken, amelyeken jó eredményeket érnek el. Külön említésre méltóak az énekesek, valamint a vers- és prózamondók, akik komoly hírnévre tettek szert. Az intézmény AMI és Móra Színkörének, valamint a Szederinda néptánccsoportnak tagjait rendre meghívják fellépésekre. Név szerint kiemelkedő Víg Villő énekes és Kurucz László vers- és prózamondó, akik kiemelt aranyérmesek lettek. Az iskola művészeti tevékenységét komoly figyelemmel kísérték az erre hivatott szakértők, akik végül akkreditált kiváló tehetségpontnak nyilvánították az intézményt.

A diákok a péntek esti gálaműsoron ebből a tudásukból adtak ízelítőt a közönségnek.

Cs.A.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !