Egynyári növényekkel szépülnek a kertek, parkok – Folytatódott a „Virágos Csepelért” program

Csepel.hu

tbe_2908

Változatos színekben pompáztak a virágok szombaton reggel a Csepeli Városgazda telephelyén, ahol a Zöldterület-fenntartási Osztály munkatársai nyolc órától osztották az egynyári növényeket.

A „Virágos Csepelért” programra jelentkezők immáron negyedik éve május hónapban veszik át az igényelt darabokat. Az önkormányzat február végén meghirdetett felhívására több mint kilencszáz pályázat érkezett a társasházak és a kertes házak lakóitól. A virágágyások beültetésére lakcímenként (társasházaknál lépcsőházanként) negyven darab egynyári virág volt elvihető.

Az érdeklődőknek a városgazda munkatársai segítettek többek között a petúnia, begónia, büdöske, kokárdavirág, kakastaréj, paprikavirág kiválasztásában, valamint a programra jelentkező iskolákhoz és óvodákhoz is kiszállítják a növényeket. „Zömében olyan virágokat válogattunk össze, melyek most elültetve látványosan mutatnak a kertben, parkokban. A rendszeres ápolással és öntözéssel tavasztól késő őszig szebbé teszik környezetünket” – számolt be oldalunknak Dzsida László városfenntartási főosztályvezető.

Fotó: Tóth Beáta

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !