Anyák napi hangverseny a Királyerdei Művelődési Házban

Csepel.hu

gma_2106

Anyák napja alkalmából rendeztek nagy sikerű hangversenyt a Királyerdei Művelődési Házban május 5-én.

A program szervezője Szentkirályi Aladár, a Fasang Árpád Zeneiskola igazgatója volt. A telt házas előadáson a Csepeli Szimfonikus Zenekar adott elő több közismert zenedarabot. Vezényelt Werner Gábor, hegedűn játszott és énekelt Illényi Katica Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, Magyarország Érdemes Művésze. Az eseményen részt vett Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek.

A közönséget Illényi Katica köszöntötte. Külön kiemelte az anyákat, asszonyokat május első vasárnapja alkalmából, amikor a gyerekeket nevelő anyákat ünnepeljük. Elmondta, nagy élmény számára, hogy a Csepeli Szimfonikus Zenekarral ilyen sok néző, hallgató előtt játszhatnak el különféle műfajú zenei darabokat. Bemutatta a teremin nevű hangszert, amelyet a nagyközönség először 2014. január 4-én, a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében megrendezett újévi koncertjén ismerhetett meg. A nemzetközileg is nagyon kevés koncertező tereminművész közül Illényi Katica jelenleg a világon az egyetlen magyar előadó, aki koncertezik ezen a misztikus hangszeren, melyet nem kell megérinteni a megszólaltatáshoz.

A zenekar Illényi Katicával az élen klasszikus- és filmzenét, operettet, tangót, sanzont adott elő a következő darabokból: 80 nap alatt a Föld körül, Dongó Boogie, Rózsaszínű élet, Thais meditáció, El Choclo, Magas szőke, Volt egyszer egy vadnyugat, Hattyú, Vágyom egy nő után, Only you, Féltékenység, Libertangó, Miért van szerelem, Monti csárdás, Bubamara, Esti dal.

Szentkirályi Aladár elmondta, hogy Illényi Katica muzsikus családból származik, édesapjával annak idején együtt zenéltek az Erkel Színházban.  „Katica rendkívül sokoldalú művész. Nemcsak kiváló hegedűművész, hanem énekel és táncol is. A klasszikus zenétől az operettig különféle zenei műfajokban játszik, így mindenkit meg tud szólítani a muzsikájával. Emellett fantasztikus, kedves egyéniség. A Csepeli Szimfonikus Zenekar legutóbb március 16-án adott hangversenyt, előtte pedig az újévi koncerttel lépett fel a Királyerdei Művelődési Házban. A zenekar a műsoraival bizonyítja, hogy nemcsak a komolyzenében, hanem bármely más műfajban is megállja a helyét, hiszen széles repertoárt képes játszani. Legközelebb novemberben lép a nagyközönség elé az ÁMK tornacsarnokában, ahol több mint ötszáz néző is elfér. A műsoron a Mágnás Miska szerepel” – mondta Szentkirályi Aladár.

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !