Újabb pert vesztett az ex-politikus

Csepel.hu, Csepel.info

Személyiségi jogi pert vesztett Gulyás Gábor, aki 16 éven keresztül volt MSZP-s önkormányzati politikus a csepeli Királymajorban – értesült a Csepel.hu.

A pert azért indította az Ügyvédi Kamarából kizárt jogász Ábel Attila alpolgármester ellen, mert álláspontja szerint nem lehet visszavonult politikusokat a politikai tevékenységükkel kapcsolatban kritizálni vagy őket kritizáló archív fotót, montázst megjelentetni. A másodfokú bíróság nem osztotta az ex-politikus álláspontját, és a csepeli alpolgármesternek adott igazat. A Csepel.info úgy tudja, hogy Gulyás 1,6 millió forintot akart kapni kárpótlásul azért, mert politikusként ábrázolták abból az időből, amikor politikus volt.

Az MSZP-s politikus emiatt a montázs miatt kezdett pereskedésbe még 2010 előtt, utolsó perét most vesztette el

Gulyás Gábor egyike volt azoknak, akik botrányos ügyeikkel keltettek feltűnést, és nagyban hozzájárultak a csepeli MSZP bukásához. Botránysorozatát az indította, hogy kiderült: eltulajdonította egy rokkantnyugdíjas ügyfele pénzét. Gulyás az ügyfele pénzét a saját számlájára utaltatta. A cukor- és szívbeteg férfi ennek következtében sokáig a gyógyszereit sem tudta megvenni, és egészségi állapota tovább romlott. A politikus azonban addig hitegette ügyfelét, hogy végül büntetőjogi értelemben elévült az ügy. A Budapesti Ügyvédi Kamara azonban nem tűr meg ilyen visszaéléseket, ezért a történtek után kizárták Gulyás Gábort a kamara tagjai közül. Úgy tudjuk, hogy a politikus ennek ellenére sem adta vissza ügyfele pénzét, a beteg férfi pedig azóta elhunyt.

Nem sokkal az első botrány után kiderült, hogy a politikus tele volt hasonló ügyekkel. Ezekről ráadásul a csepeli MSZP-s vezetés is tudott. Ennek ellenére sokáig védték, a kamarai kizárás után pedig állást szereztek neki abban az iskolában, ahol Deme Gábor volt a gazdasági vezető. Így lett a politikus a csepeli kettős gyilkosság egyik tanúja is – bár a tárgyaláson már alig emlékezett valamire a történtekből.

Ábel Attila alpolgármester a történtekről elmondta: „Gulyás Gábor több pert indított ellenem, mindegyik eredménytelen lett. Németh Szilárddal szemben is pereskedett, ott is vesztett. Százezrekkel tartozik nekünk. A tartozásait viszont nem adja meg. Még a képviselői telefonszámláját sem fizette ki, pedig hét éve volt már erre.” Hozzátette: ahogy Németh Szilárd, úgy ő is jótékony célra ajánlja majd fel ezt a pénzt, legalábbis ha Gulyás valaha kifizeti.

Forrás: Csepel.hu

14 hozzászólás “Újabb pert vesztett az ex-politikus” bejegyzésre

  1. névkötelező szerint:

    Ábel, attól, hogy másokat fikázol, te még nem leszel jobb ember, sőt.

  2. Ábel Attila szerint:

    Az igazság szerintem nem fika, bár nyilván nézőpont kérdése ez is.

  3. kispajtás szerint:

    Szerintem inkább egy gennyes fekély volt Csepel “testén”, undormány egy alak.

  4. névkötelező szerint:

    Ábel, próbálj néha-néha valami pozitív dolgot is cselekedni, értéket teremteni. Ne folyton csak azon járjon az eszed, hogyan mocskolhatnál be, döngölhetnél a földbe másokat. Alpolgármesterként az lenne a dolgod, hogy tegyél valamit Csepelért. Ezt nem látom.

  5. Lovas szerint:

    névkötelező: és még kérjen is bocsánatot amiért feljelentették és megnyerte a pert. Tudod, ti kommunisták azért vicces alakok vagytok.

  6. kispajtás szerint:

    Lovas:
    Most, hogy már bevetted az esti piaadagodat és a napi kommunistázás is megvolt, mehetsz aludni.
    Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy kinek van szüksége ma, 2017-ben egy ilyen szánalmas baromra, mint amilyen te vagy?

  7. Nagyapó szerint:

    A ragyogó elme, kispajtás, megint nagyot alkotott!! Értelme nincs annak amit írt, de legalább eléggé durva. Igazi komcsi Török tanítvány!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Alien szerint:

    Az lesz majd a szép, amikor a szereplők mind volt politikusok lesznek, meg némely kommentelő is! Perelhetik egymást, a kutya sem lesz kíváncsi, ki lesz a pernyertes! 😉

  9. Letiltatni szerint:

    “Ami a vörös kommunistáknak 4-es metró, az a narancsszínű csinovnyikoknak Belgrád- Budapest vasútvonal a kínai tehervagonoknak történő kiszélesítése – a letelepedési kötvényt vásárlók csábítása?

    Igazából 750 milliárd lesz a korrupciógyanús gigaberuházásunk, míg korábban mondjuk 550 milliárdos teljes költség keringett a hírekben.
    Megszavazták a kormánypártok a parlamentben, már idén elindulhat az egyik legnagyobb és legfurcsább óriásberuházásunk a Budapest-Belgrád vasútvonal kínai tehervagonok számára történő kibővítése. Pafféri Zoltán, az építkezést lebonyolító, részben állami Kínai-Magyar Vasúti Nonprofit Zrt. vezetője a Világgazdaság szerint egy konferencián azt is elmondta, hogy kamatokkal együtt, és nemrég hozzácsapott plusz 80 milliárdos költséggel

    Ki tudja, hogy mi értelme az egésznek?
    A Figyelő korábban a kamatterhek nélkül számolva megnézte, hogy érdemi forgalombővülés esetén is
    leghamarabb 2400 év múlva térülhet meg Magyarországnak
    a gigaberuházás. Ez a vasútfejlesztés a kínaiaknak lehet bármennyire is fontos, hogy az áruik olcsóbban eljussanak a kínai COSCO társaság által üzemeltetett pireuszi terminálokból Nyugat-Európába. A lapnak a vasútépítést vivő külügy annyit mondott: „nehezen számszerűsíthető, hogy mekkora haszonnal jár” ez a projekt – ezért inkább meg se próbálták számszerűsíteni, vagy csak nem árulták el az eredményét.
    Kívülről nézve nagy hülyeség

    A magyar oldalon 166 kilométert kell majd átépíteni, és 160-nal mehetnek rajta majd elvileg a 740 méter hosszú kínai vonatok az újonnan épített vágányon.

    Az építkezést döntő részben ismeretlen kamatú kínai hitelből csináljuk majd, kínaiak fogják építeni egy magyar–kínai vegyesvállalaton keresztül, és arról is hallani lehetett, hogy kínai fél kínai mozdonyokat és vasúti kocsikat szeretne a vonalra. Az egész átépítés nagyjából hat évig tartana a tervek szerint.

    Korábban a Figyelő által megkérdezett vasúti szakemberek szerint pluszforgalomként irreális évi 1600 (napi 4,4) vonatnál többel számolni, hiszen például a Pireusznál nagyobb hamburgi kikötőből is csak napi egy konténervonat jár Magyarországra. Tehát ha bejön, és évi 1,6 millió tonnával lesz nagyobb áruforgalom a vonalon, akkor fog megtérülni a pályahasználati díjakból 2400 év alatt a nagy ötlet.
    További furcsa körülmény, hogy állítólag van ennek a projektnek megvalósíthatósági tanulmánya, csak azt a kérdések felmerüléskor már gyorsan titkosította is a kormány. Most Pafféri se mondta el, hogy mégis miért költünk ilyesmire, mekkora forgalmat és társadalmi hasznot várnak miből, homályosan csak úgy fogalmazott, hogy majd lesznek másodlagos hatások is, a vasútvonal mentén például
    összeszerelők létesülhetnek,
    és akár személyszállítás is nőhet esetleg. Mondjuk az se teljesen világos, hogy miért éri meg hosszú távon drágán vasutaztatni a kínai árukat, ha hajóval a nyugat-európai városokhoz Athénnál sokkal közelebb is ki tud kötni bárki nagyobb kikötőkben.
    Korábban az EU gyanította, hogy a korrupció is motiválhatja ezt az egészet, emiatt kezdte el egyre erősebben kérdezgetni a magyar kormányt az ügyről. Pafféri erről annyit árult el, hogy most épp nincs ez ügyben kötelezettségszegési eljárás. Mondjuk eddig se volt, csak az azt elindító folyamatok zajlottak. Pafféri szerint átírtak mindent, ami az EU-nak nem tetszett, így például lesznek nyílt közbeszerzések, és majd a magyar-kínai állami megállapodás is megfelel majd később minden EU-s szabálynak.”

  10. Hajrá Csepel szerint:

    Látok egy pozitív dolgot a képen! A sör.:)

  11. kispajtás szerint:

    Nagyapó még mindig képes rombolni. 😛
    Jobb lenne, ha este már nem írna semmit a nyilvánvalóan módosult tudatállapotában.

  12. Nagyapó szerint:

    Nem tudom Letiltatni honnan másolta a cikket, de írója még ellenzékinek is igen buta. Lássuk a hülyeségeket „Belgrád- Budapest vasútvonal a kínai tehervagonoknak történő kiszélesítése”. Elárulom, hogy Belgrád, Budapest, sőt Pireusz is Európában van, így a nyomtáv 1435 mm, de Kínában is ilyen síneken robognak még a nagy-sebességű vonatok is ( a szuper vasút 400 km/ó sebességgel).
    A megtérülést nem biztos, hogy a Figyelő jobban tudja, mint a kínaiak, sőt a kínaiakat nem érdekli az ellenzéki szövegek, ők számolnak.
    Miből gondolják, hogy a kínai mozdonyok, vagonok rosszabbak, mint az Alstom? Ja, hogy olcsóbbak, az nem számít?
    A Magyarországra érkező kínai áruk zöme Hamburgból kamionnal jön, így ótvaros hazugság a napi egy konténervonattal számolni (rollerrel, repülővel még kevesebb jön). Ez a vonal csapás lenne a németeknek (Figyelő figyelem) mivel Hamburg forgalma csökkenne, ezért próbálják megfúrni, mint a Déli Áramlatot.
    Sőt sok kínai áru jön Kopren keresztül, de valószínűleg a kínaiaknak még ez is drágább, mint Pireusz.
    Az viszont, hogy a kínaiakat is korrupcióval gyanúsítják, röhejes.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. Nagyapó szerint:

    Tényleg eetásak! Mi van Gulyással? Jó ember? Lehet indítani képviselőnek, mint Dopemant?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  14. névkötelező szerint:

    Nagyapó, a kiszélesítés jelen esetben azt jelenti, hogy 1 vágány helyett 2 lesz.

Itt lehet hozzászólni !