Az MSZP mindig a milliárdosok pártja volt, és ma is az

Fidesz.hu

Az MSZP mindig a milliárdosok pártja volt, és ma is az

Botka Lászlóról, az MSZP miniszterelnök-jelöltjéről is kiderült, hogy a milliárdosok táborához tartozik. A politikus az elmúlt időszakban több tízmillió forintot költhetett luxusnyaralásokra – húzta alá Németh Szilárd.

A Fidesz alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján kiemelte: azt mindig is tudtuk, hogy az MSZP a milliárdosok pártja volt, de ettől a szerepkörétől bármennyire is szeretne, nem is tud megszabadulni. Ma is a milliárdosok és az igazán gazdag emberek pártján áll. Kiszolgálják a brüsszeli bürokratákat, a nemzetközi nagytőkét, a multinacionális cégek érdekeit – mondta.

Németh Szilárd emlékeztetett arra, hogy két hír is megjelent a napokban az MSZP miniszterelnök-jelöltjéről, Botka Lászlóról. Hozzáfűzte, saját Facebook oldala alapján az elmúlt időben több tízmillió forintot költött el luxusnyaralásokra. A Maldív-szigeteken, Zanzibáron és a Vörös-tengeren is járt – sorolta.

A fotók egy dúsgazdag ember életvitelét tükrözik, jól látható, hogy Botka László nem csak a polgármesteri fizetéséből él – fogalmazott. Közölte, Botka László álszent módon viselkedik, mert míg a havi egymillió forint felett keresőket luxusadóval sújtaná, addig az ő polgármesteri fizetése kevéssel éppen egymillió forint alatti, vagyis nem kellene utána az általa javasolt adót befizetnie.

Hogy lehet, most hirtelen egyszerre a szegény, az egyszerű és a dolgozó emberek pártjára állni? –tette fel a kérdést, hozzátéve, mikor az MSZP kormányon volt mindig a dolgozó emberek adóztak a legtöbbet és a legkevesebbet a bankok és a multinacionális cégek.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese elmondta, a tanárok, a pedagógusok, a közalkalmazottak 38 százalékos személyi jövedelemadó kulccsal adóztak a szocialista kormányok alatt, valamint a járulékokat is megadóztatták.

Az MSZP továbbra is az adóemelés pártján áll – húzta alá. Egyúttal felhívta a figyelmet arra is, hogy most a pedagógusoknak és az egészségügyi dolgozóknak 15 százalékos a személyi jövedelemadójuk. Hozzátette: a szocialisták sosem szavazták meg a multinacionális cégeket valamint a bankokat terhelő közös teherviselést célzó törvényeket. Most eszükbe jutott, hogy ezt meg kellene tenni? – kérdezte.

Németh Szilárd felelevenítette a metróbotrányt, amely a rendszerváltozás óta minden idők legnagyobb korrupciós ügye és elérte Gyurcsányt, Bajnait, Medgyessyt, Puchot. Hozzáfűzte, Botkának is van egy dossziéja, ez pedig a SZEVIÉP-dosszié. Az ügyben nyomozás zajlik, 11 millárd forint tűnhetett el. 50 kisvállalkozó ment tönkre az ügyben, 500 munkavállalónak nem fizették ki a bérét– hangsúlyozta Németh Szilárd.

Forrás: Fidesz.hu

18 hozzászólás “Az MSZP mindig a milliárdosok pártja volt, és ma is az” bejegyzésre

  1. kerdezo szerint:

    A FIDESZ MSZMP tagok és milliárdosok pártja.

  2. jocosaurus szerint:

    Bizonyítsák be, hogy ők nem azok. Addig hiteltelen a mutogatás.

  3. robi szerint:

    A megszokott színvonal, agy mosott hülye-gyerekeknek.
    Beveszed? Beeee…

  4. lolka szerint:

    Van aki megzabálja a jövedelmét, van aki elutazgatja, és van aki villát vásárol, igaz szülői támogatással…

  5. Fogarasi László szerint:

    Nem tudom, hogy mi köze van ahhoz a csepeli városvezetésnek, hogy Botka László szegedi polgármester hol nyaralt? Milyen okból kerül fel az önkormányzati hivatalos honlapjára ez „közéleti” hírként?
    Csak nem azért, mert véletlenül Csepelen lakik egy Németh Szilárd nevű pasas, aki arról híresült el, hogy rendkívüli szorgalommal mond napról-napra nagyobb butaságokat? Mi közünk hozzá?
    De ha már ez fontos hír valakinek, akkor hadd segítsek kiegészíteni:
    Ugye megtudtuk, hogy Botka László polgármesteri fizetése kevéssel éppen egymillió forint alatti. Szeged lakosainak száma: 171.952 fő.
    Borbély Lénárd csepeli polgármester havi illetménye 997.200 forint, költségtérítése pedig 149.580 forint. Havi keresete ezzel 1.146.780 Ft. Csepel lakosainak száma: 76 503 fő.
    Én mégsem vagyok kíváncsi arra, hogy Borbély L. hol nyaralt. Még arra sem, hogy szegény miért csak részletekben tudja törleszteni az ittas vezetésért kirótt háromszázezres büntetést.

  6. Katalin szerint:

    Kedves Fogarasi László! Mind a csepel.hu, mind a csepel.info politikai oldal! Hiába a kerület honlapja a csepel.hu, ott ugyanazokat olvashatjuk, mint itt! Mindkettőt Ábel Attila istápolja!
    Ennyi 🙂 A többi Ön által leírtakkal teljes mértékben egyetértek 🙂

  7. admin szerint:

    Moderáltunk. Kérjük a hozzászólókat a kulturált véleménynyilvánítás szabályainak betartására.

  8. kerdezo szerint:

    admin:
    Mi a bajod azzal, ha tényt ír le az ember? Jaaah, fáj az igazság, értem én.

  9. kerdezo szerint:

    admin:
    Kérlek az uszító, pocskondiázó cikkeket azonnal távolítsd el.
    És akkor beszélhetünk a kulturált viselkedésről….

  10. Nagyapó szerint:

    Fogarasi László! Enyhe tévedésben van! Botka et. nyaralási azért érdekesek, mert közszereplő és bevallott jövedelméből ezek az utak “nehezen” finanszírozhatók. Akkor mibúl?
    Botka László polgármesteri fizetése kevéssel éppen egymillió forint alatti, így részéről farizeusi mondás az 1 millió feletti jövedelmek adóztatása (mit szól ehhez Kálmán Olga az Egyenesben?).
    Könnyen dobálódzik a buta jelzővel másnál, amikor nem tudja, hogy a 2012. évi CCIX. törvény szerint:
    “(2) A megyei jogú város polgármestere, a fővárosi kerületi önkormányzat polgármestere megbízatásának időtartamára havonta illetményre jogosult, amelynek összege megegyezik a helyettes államtitkár közszolgálati tisztviselőkről szóló törvényben meghatározott alapilletményéből, illetménykiegészítéséből, vezetői illetménypótlékából álló illetményének összegével.” azaz nem függ a lakosok számától!
    Így már érthető a cikk?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. Fogarasi László szerint:

    Nagyapó! Szerintem ön van tévedésben a kérdést illetően, tehát megismétlem: Mi köze van ahhoz a csepeli városvezetésnek, hogy Botka László szegedi polgármester hol nyaralt? Milyen okból kerül fel az önkormányzati hivatalos honlapjára ez „közéleti” hírként?
    Van jónéhány pénzügyi téma, amire inkább érdekelné a csepelieket. Csak néhány példát mondok: Miért kell immár több mint egy éve alkalmazni az önkormányzat korábban nyugdíjba ment pénzügyi vezetőjét havi 350 000 Ft-ért, külön irodával, számítógéppel, plusz laptoppal, plusz okostelefonnal és persze plusz abszolút titoktartási kötelezettséggel? Nincs megfelelő utódja? Miért kell alkalmazni a Demokrata című lap újságíróját a csepeli önkormányzatnál havi 30 órás megbízással 450 000Ft-ért? Nem elég, amit a Hírmondótól kap a cikkeiért? Miért kell a csepeliek pénzéből évről-évre milliókkal finanszírozni a Fidesz bálványosi nyári egyetemét? ….s még lehetne folytatni a sort.
    Ha már jogszabályt idézett, hadd hívjam fel figyelmét az alábbi törvényre:
    2011. évi CXII. törvény III. FEJEZET
    32. § A közfeladatot ellátó szerv a feladatkörébe tartozó ügyekben – így különösen az állami és önkormányzati költségvetésre és annak végrehajtására, az állami és önkormányzati vagyon kezelésére, a közpénzek felhasználására és az erre kötött szerződésekre, a piaci szereplők, a magánszervezetek és -személyek részére különleges vagy kizárólagos jogok biztosítására vonatkozóan – köteles elősegíteni és biztosítani a közvélemény pontos és gyors tájékoztatását.
    33. § (1) Az e törvény alapján kötelezően közzéteendő közérdekű adatokat internetes honlapon, digitális formában, bárki számára, személyazonosítás nélkül, korlátozástól mentesen, kinyomtatható és részleteiben is adatvesztés és -torzulás nélkül kimásolható módon, a betekintés, a letöltés, a nyomtatás, a kimásolás és a hálózati adatátvitel szempontjából is díjmentesen kell hozzáférhetővé tenni (a továbbiakban: elektronikus közzététel).
    Most pedig nézze meg, hogy mit talál önkormányzatunk honlapjának Üvegzseb rovatában! Ezt:
    Kezdőlap » Üvegzseb » Polgármesteri Hivatal » 2016. évi kifizetések
    2016. évi kifizetések A könyvtár üres.
    2017. évi kifizetések A könyvtár üres.
    Akad-e olyan csepeli képviselő, aki szóvá teszi a törvénysértést, vagy csak egymással szórakoznak továbbra is?

  12. robi szerint:

    A komcsizás a törvényesített kifosztás leplezésére szolgál, a kollaboráns régi haverok tényleges felelősségre vonása nélkül.

  13. kispajtás szerint:

    Nagyapó:
    Fogarasi László igencsak konkrét, mindenkit érdeklő kérdéseket vetett fel, jogosan.
    Tudom, nem ön az illetékes ezek megválaszolására, csak a terelés a dolga.
    De valaki mégiscsak kiállhatna nyíltan, mellébeszélés nélkül a csepeliek elé.

  14. Nagyapó szerint:

    Fogarasi László. Egy szocialistával nehéz vitatkozni, mert azonnal másról kezd beszélni amint nehézséget érez, azaz másról beszél, mint Bodóné, mikor a bor árát kérik.. A polgármesteri fizetésről szóló törvényt azért idéztem, mert láthatóan nem tudta (vagy félre akarta vezetni az olvasókat), miért akkora a polgik fizetése, amekkora. Nem a lakosok számától, színüktől, a település területétől, stb. függ.
    Fogarasi László! Botka viselt dolgainak azért van helye a csepel.infoban, mert Botka az MSZP miniszterelnök jelöltje, így a csepelieknek sem mindegy milyen ember a leendő kormányfő (nem lesz az).
    Írása többi része irreleváns.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  15. Katalin szerint:

    Nagyapó! Botka viselt dolgairól nemcsak a csepel.info ír, hanem a csepel.hu is, ami a kerület önkormányzati, hivatali oldala, nem pedig politikai oldal! Erről van szó, csak figyelmesen kéne olvasni!

  16. Fogarasi László szerint:

    Drága Nagyapó!
    Örülök, hogy legalább a Bodóné hasonlatot meg tudta jegyezni, amit éppen én írtam egykor önnek egy más téma kapcsán. Nem tudom, hogy miképpen kell egy szocialistával vitatkozni, és ha velem vitatkozik, ön sem fogja megtudni, mert nem vagyok az. Ha skatulyába akar szorítani, talán szociáldemokrata vagyok. De szerintem egy vitában a tényeknek és az érveknek kell dominálniuk, nem pedig a vitapartner címkézésének.
    Most pedig megpróbálok lehajolni arra a színvonalra, amelyen az ön gondolkodása működik – bár a derekam ezt nem igazán szereti:
    1. Elég jól ismerem a jogszabályokat, tehát azt is tudom, hogy több évi befagyasztás után az idei évtől emelkedtek a polgármesteri (és az alpolgármesteri) fizetések, illetve azt is, hogy ez a mérték együtt mozog a jelenlegi kurzus által tömegesen kinevezett helyettes államtitkárok fizetésével. Nota bene: még az önkormányzati testületi ülések jegyzőkönyveinek is rendszeres olvasója vagyok (ugyanis jót tesz a vérnyomásomnak). Lásd a 2017. jan. 26-i ülés jkv.-ét.
    2. Ha jól értem önt, akkor azért fontos a csepeli önkormányzat honlapján is megjeleníteni Botka László fizetését, mert ő az MSZP miniszterelnök jelöltje lett. Hát ettől még nem kellene ennyire betojni! Nagyon sajnálom, hogy ön szerint a Botka jövedelméről, ami törvényes, a nyaralási szokásairól, ami pedig magánügy, szóló információk fontosabbak a csepeli önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatos információknál, tényeknél. Emlékszik még ön egyáltalán az eskütétele szövegére?
    3. Az ön gondolatvilágában, a példálózva felvetett, a csepeli önkormányzat gazdálkodását és annak nyilvánosságát érintő kérdések irrelevánsak és terelésnek minősülnek. Tehát önt ezek nem érdeklik. Tehát ön ezeket válaszra sem tartja érdemesnek. Ráadásul ön szerint általában is a csepeliek számára fontosabb Botka László jövedelme, mint az, hogy miképpen gazdálkodnak a pénzükkel. Önt még az sem érdekli, ha az önkormányzat vezetői törvényt sértenek. Hát ezen csak ámulok! Miért ül ön ott, ahol? Nem kellemetlen nagyapó korban is néma mameluknak lenni? Gondolt már az unokáira?
    4. És végezetül: a konkrét eredeti kérdéseim továbbra is válaszra várnak!

  17. Nagyapó szerint:

    Fogarasi László! Becsülöm hatalmas egoizmusát, hogy egy ismert közmondást – Bodóné…..- magáénak tulajdonít. Rendben, ön találta ki, védesse le!
    Nem kívánom skatulyába szorítani, mert oda a svábbogarat szokták, az ellenfelet sarokba szorítják.
    De, ahogy szás et. mondta:
    pro primo először: ismerteti a jogszabályt, de nem érti azt, hogy Botka et. fizetése 997 000 Ft, és követeli az 1 millió Ft feletti fizetések luxusadóval történő terhelését. Ez egy pofátlan, farizeus gondolkodás. Gondolom szociáldemokrata erkölcse ilyenkor mélyen alszik.
    pro primo másodszor:Nem kell az óvódás szöveg! Nem félek Botkától (ha elolvasta bejegyzésemet!), sőt a nyáron leváltják, mert egy “0”, akivel nem lehet nyerni. Viszont valahogy nem stimmel a jövedelme és a nyaralási kiadásai. Megmagyarázná, mert ez NEM magánügy (mibúl??)? Pontosabban nem stimmel a bevitel és a kiadás egyenlege, azaz modernül az input & output.
    pro primo harmadszor: a csepeli önkormányzat gazdálkodása irreleváns a cikkben írottakhoz. Hogy értse SEMMI KÖZE A CIKKHEZ!! Írhatna Simon et.-ról, Sápi et.-ról, vagy Paksról, annak sem lenne köze a cikkhez.
    Ha nem érti az önkormányzatban zajló folyamatokat, kérdezze az ön által megválasztott Szabó képviselőt, vagy a közgyűlésben időnként megjelenő – delegált – MSZP-s, DK-s, LMP-s, Együttes képviselőket.
    pro primo negyedszer:a sok zöldség közül nem tudom kihámozni az eredeti kérdést. Mi volt az??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  18. Fogarasi László szerint:

    Nagyapó!
    Az, hogy mondanivalónkban használunk egy közismert szólást, közmondást, szállóigét azzal éppenséggel nem azt akarjuk elhitetni, hogy magunk találtuk ki – hiszen akkor nem volna közismert. A többi dologról való vitát önnel immár reménytelennek tartom, hiszen vagy nem képes megérteni, hogy miről van szó, vagy nem is akarja.
    Ezért a továbbiakat inkább beszélje meg orvosával vagy gyógyszerészével! / Vigyázat, ezt sem én találtam ki!/

Itt lehet hozzászólni !