Hatalmas sikert aratott az Egressy Horvátországban

Egressybeni.hu

dscf0351

Kovács Zalán

1604364_903678223003523_369825823046264688_n

Gecse Máté

A horvátországi Varasdon Gecse Máté, az Egressy Béni Református Művészeti Szakközépiskola tubás tanulója 2. helyezést ért el, míg tanára, Kovács Zalán László tubaművész 1. lett.

A horvátországi Varasdon március 24-31. között tartják a nagyszabású Fafúvós és Rézfúvós Nemzetközi Versenyt, amelynek a város központjában található, csodálatos Erdődy Palota ad otthont. A tubások kezdték a versenyt, akik a tanulóknak kiírt egyfordulós Junior és a művészek számára meghirdetett kétfordulós Grand Prix kategóriákban mérték össze tudásukat.

A Juniorok mezőnyében Gecse Máté, az Egressy végzős tubása 2. helyezett lett. A zsűri nagyon elismerően nyilatkozott játékáról. Joseph Steinböck zsűritag, a Müncheni Zeneművészeti Egyetem tubaprofesszora meghívta kéthetes nyári akadémiájára a fiatal tehetséget.

A művészeknek kiírt Grand Prix nyertese Kovács Zalán László tubaművész, az Egressy tubatanára lett, aki első helyezettként részt vesz a verseny nagydíjáért folyó megmérettetésben is, a többi hangszer győztesével egyetemben. A hangszerkategóriák nyertesei március 31-én mérik össze tudásukat, és aznap este a gálakoncert keretében veszik át a díjaikat.

A két tubás felkészülését Mocsári Emma tanárnő, az Egressy tubatanszakának zongorakísérője segítette.

  1. március 27.

Itt lehet hozzászólni !