Magyarország meg tudja védeni a saját és schengeni határait

Fidesz.hu

Magyarország meg tudja védeni a saját és schengeni határait

A hatályba lépett és megerősített jogi határzár, a kerítés megépítése, és annak intelligenssé tétele, valamint az élőerő szavatolják Magyarország és Európa biztonságát – jelentette ki Németh Szilárd a nemzetbiztonsági bizottság szerdai ülését követően.

A testület fideszes alelnöke közölte, a bizottsági ülés legfontosabb témája az illegális bevándorlás, illetve a vele kapcsolatba hozható terrorizmus megfékezése volt. A szolgálatok és a rendőrség egyértelművé tették, hogy Magyarország Európában egyedülálló módon meg tudja védeni a saját és schengeni határait – húzta alá.

A tegnap hatályba lépett jogi határzár megerősítésével ma Magyarországra, illetve hazánkon keresztül Európába egyetlen egy illegális bevándorló sem tud úgy belépni, hogy ne tudnánk, miért jött és mit akar – fogalmazott Németh Szilárd.

Emlékeztetett, a schengeni egyezmény arról szól, hogy kizárólag a határátkelő helyen, annak nyitvatartási idejében, megfelelő törvényes dokumentumokkal lehet bejönni Európába. Egyúttal felhívta a figyelmet arra is, együttműködési kötelezettsége van annak, aki Európába érkezik; fel kell tárnia, hogy miért jött, ha pedig menekült, akkor részt kell vennie a menekültügyi eljárásban.

A tegnap hatályba lépett és megerősített jogi határzár, a kerítés megépítése, és annak intelligenssé tétele, valamint az élőerő szavatolják Magyarország és Európa biztonságát – mutatott rá a  kormánypárti politikus.

Forrás: Fidesz.hu

Itt lehet hozzászólni !