Csepeli járműtörténet képekben

Csepel.info, Mr.Gabee

nevtelen

Mocsár Lajos segítségével ma két fotót mutatunk meg.

  • Az első fotón a BX 58-19 es rendszámú ráncajtós Ikarus 280-as típusú autóbusz Kőbánya,Városközpont végállomáson 1993-ban az 51-es járaton.
  • A második képen 2004-ben készült ex miskolci Ikarus 280-as autóbusz látható az 52-es vonalon.

csepel.info

6 hozzászólás “Csepeli járműtörténet képekben” bejegyzésre

  1. Zolika szerint:

    “A második képen 2004-ben készült ex miskolci Ikarus 280-as autóbusz látható az 52-es vonalon.” 😀

    Igen, ez volt az a dicstelen korszak a főváros történetében, mikor a kedves elvtársak vidékről összehordott roncsokkal foltozgatták a buszpark réseit. Áldásos tevékenységük az évtized végére oda vezet majd, hogy a működésképtelen lesz a közlekedési cég.

  2. ZsiványZoli szerint:

    Ezek még mindig jobbak mint a gagyi-ratyi műanyagbuszok,ezeket fillérekért lehet javítani a telephelyen,nem kell hozzá külön szervíz.Kár hogy új Ikarusok nincsenek,drágán veszik vagy bérlik a törököknél összelapátolt mercit vagy a kínai alkatrészektől hemzsegő volvot.Hazátlan szar mind,aki tönkretette a Magyar ipart.

  3. fghfjhgkjhk szerint:

    Zolika!
    Ez volt az “ADK”-s rendszámsorozat, amit a MKV ígéretével ellentétben valóban roncsként adták át, felújítás helyett.

    ZsiványZoli!
    A Mergákról még annyit, hogy a törököknél egy nem fut belőlük! Ők komolyabb buszokat gyártanak, “Otokar” és a kemény “BMC”-k. Amik ide ugye nem jók… Az, hogy Ikarus miért nincs? Van VT és Arriva együttes…

  4. Zolika szerint:

    Ezek “jobbak” te “okosZoli”!? Te ökör, szerinted miből robbant le naponta 700, amikor hideg volt a tél… pont az ilyen miskolci bontószökevényekből. Ez akkor volt jó, mikor gyártották, de az már 2004-ben is vagy 15 éve történt, 2010-re meg több mint 20. Ezt sikerült Demszkájnak, és a rab madaraknak produkálnia Budapesten.

  5. ZsiványZoli szerint:

    Így van,ezek akkor voltak jók,mikor gyártották.A baj az,hogy már nem gyártanak újabbakat,modernebbeket.Nincs hazai ipar és ebben bűnös az utóbbi 26 év összes politikusa.Egyébként vidéken még futnak keletnémetországból visszahozott példányok is nagy mennyiségben.Tatabánya,Szombathely például.Fideszes vezetésű megyeszékhelyek!Mindegy az hogy fidesz vagy mszp vagy akármilyen párt irányít.Magyarország marad a gányban ha nem lesz hazai ipar,mezőgazdaság.Jókai szavaival,Magyarországot nem szabad eladni a Mennyországért sem.Hát a politikusok eladták és még csak nem is lett mennyország….

  6. ZsiványZoli szerint:

    Ja és ökör te vagy zolika,ha nem látsz tovább az orrodnál.Új buszban utazva ugyanolyan rabszolga marad a melós,csak megint elköltöttek az adójából újabb milliárdokat,amivel külföldiek lettek gazdagabbak.

Itt lehet hozzászólni !