Donald Trump gratulált a csepeli futóknak

Csepel.hu

img_5793

A hír igaz: Donald Trump megválasztott amerikai elnök még 1997-ben és 1998-ban egy New York-i egy mérföldes futóverseny főszponzoraként gratulált a csepeli Tusai Brigittának és menedzserének, Babinyecz Józsefnek a sikeres szereplésért. Donald Trump üzletemberként támogatta a sportot, a New York-i futóversenyre félmillió dollárt ajánlott fel. Tusai Brigitta az erős nemzetközi mezőnyben hatodik lett mindkét alkalommal, a szintén csepeli Babinyecz József pedig egy korábbi New York-i veterán maratoni versenyen ért el negyedik helyezést.

Az emlékezetes verseny hivatalos elnevezése ez volt: The Donald J. Trump Fifth Avenue Mile, vagyis jelezték a főszponzor nevét és lakcímét, ahol a versenyzők az egy mérföldet lefutották. A helyszín a Trump Tower közelében volt, ahol a megválasztott elnök jelenleg is lakik. Az évente megrendezett hagyományos nemzetközi versenyen meghívásos alapon vehettek részt a világ legjobb férfi és női futói. Mindkét kategóriában tizenöten indulhattak. Köztük szerepelt az akkor 21 éves Tusai Brigitta, aki abban az időben a legjobb magyar női középtávfutó volt, jelenleg pedig a Csepeli Diákatlétikai Club edzője. Az erős mezőnyben 1997-ben és 1998-ban is hatodik lett.   

Babinyecz József így emlékezik a Donald Trumppal való találkozóra: „Az esemény előtt és után is sajtótájékoztatót rendeztek, amelyeken Donald Trump köszöntötte a versenyzőket. Megtiszteltetésnek vette, hogy a világ legkiválóbb futói érkeztek New York-ba. Bőkezűen támogatta a versenyt, Brigitta az egyetlen futásával több pénzt keresett, mint az egész éves itthoni fizetése volt. Trump úr külön gratulált Brigittának és nekem is. Brigittának megemlítette, hogy milyen fiatal, és már komoly sikereket ért el. További jó eredményeket kívánt neki.”

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !