Elmarasztalták a csepeli polgármestert

Csepel.info

Borbély Lénárd beszéde a Nemzeti Összetartozás Napján

300 ezer forintos pénzbüntetéssel marasztalták el Borbély Lénárd csepeli polgármestert, amiért két évvel ezelőtt úgy ült autóba, hogy előzőleg alkoholt fogyasztott. A bíróság 19.980 forintos eljárási díj mellett 9 hónapra megvonta a polgármester jogosítványát is.

A büntetés mértékének meghatározásánál súlyosbító körülményként értékelték, hogy gyakoriak az ilyen esetek. Enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy 1999 óta – akkor szerezte meg Borbély Lénárd a jogosítványát – nem okozott közlekedési kihágást vagy balesetet.

A csepeli polgármester 2015. január 24-én egy esti rendezvényen vett részt, ahol alkoholt fogyasztott. Később, hajnalban mégis autóba ült, hogy édesapjához menjen, akinél akkoriban állapítottak meg rákos megbetegedést. A rendőrök éppen akkor tartottak ellenőrzést a közelben: leintették a polgármestert, aki megállt, majd a kérésre megfújta a szondát is. Végig együttműködő volt – mondták el a per során az ellenőrzésen részt vevő rendőrök.

Borbély közleményben kért elnézést a történtek miatt, miközben csepeli baloldali politikusok azt terjesztették, hogy autós üldözés során fogták el a polgármestert, aki ellenállt a rendőri intézkedésnek. Szabó Szabolcs parlamenti politikus most is a titkárnőjét küldte el a tárgyalásra: a bíróságnak figyelmeztetnie kellett őt a megfelelő viselkedés betartására.

A polgármester édesapja a daganatos betegség következtében tavaly nyáron meghalt. Halála után ellenfelei azzal vádolták a polgármestert, hogy közpénzből temettette el édesapját, ezért a hűtési költségektől a halotti tor számlájáig minden dokumentumot nyilvánossá tett.

Csepel.info

Borbély Lénárd közleménye:

Tisztelt Csepeliek!

Közel két évvel ezelőtt, a hajnali órákban úgy ültem autóba, hogy előző este egy rendezvényen alkoholt fogyasztottam. A rendőrség igazoltatott, a szonda elszíneződött. Ilyen hibát még soha nem követtem el korábban. Gyorshajtást és balesetet nem okoztam. Beteg édesapámhoz indultam el, aki akkor már végstádium közeli állapotban volt. Ennek ellenére óriási hiba volt autóba ülnöm, hiszen csupán néhány óra telt el az előző esti rendezvény óta.

Tegnap lezárult az ezzel kapcsolatos eljárás és a bíróság elmarasztalt. 300.000 forint pénzbírságot és 19.980 forint eljárási költség megtérítését szabták ki rám. Emellett 9 hónapra eltiltottak a vezetéstől, ami több mint egy éve le is telt.

A hibámért a bíróságon is bocsánatot kértem, és újra minden csepelit megkövetek!

Az üggyel kapcsolatban a politikai ellenfeleim hamis vádakkal és aljas hazugságokkal támadtak. Mindezt a bíróság jogerős ítélete is alátámasztja. Mindeközben Csepel folyamatosan szépül és fejlődik. 2016-ban 3 milliárd forinttal nőtt a kerület vagyona.

Köszönettel tartozom mindazoknak, akik bíznak bennem, és remélem, hogy a munkámmal hozzájárulhatok kerületünk további épüléséhez.

Budapest, 2016. december 15.

Borbély Lénárd
polgármester

9 hozzászólás “Elmarasztalták a csepeli polgármestert” bejegyzésre

  1. Ilyen szerint:

    Ilyeneknek, egy életre elvenném jogosítványát. Nemvolt pénze taxira:? hagyjuk már a mellébeszélést.

  2. Lovas szerint:

    Gondolom baleset okozását meg nyilvános kivégzéssel büntetnéd, mert az lenne ezzel arányos 🙂

  3. Letiltatni szerint:

    Sajnos igazán jól mutatja az igazságszolgáltatás mai állapotát az imént előadottak is.
    Ismert elkövető, tettenérés, (vélelmezhetően beismerő vallomás) … 2 év eljárási idő.
    Miért?
    A minősítést és az értékelést nem említve..

  4. ilyen szerint:

    Nem, ezzel nem a kivégzéslenne arányos,hanem a börtönbüntetés. Egyébként itt nem is a büntetés a lényeg, hanem az a tény hogy bebizonyíttotta hogy alkalmatlan a felelöségteljes döntésekre, amit a gépjárművezetés kíván.

  5. belekotkot szerint:

    A csepeli polgármester 2015. január 24-én egy esti rendezvényen vett részt, ahol alkoholt fogyasztott. Később, hajnalban mégis autóba ült. A rendőrök éppen akkor tartottak ellenőrzést a közelben: leintették a polgármestert, aki megállt, majd a kérésre megfújta a szondát is. Végig együttműködő volt – mondták el a per során az ellenőrzésen részt vevő rendőrök.

    Mégis miért kellett ezért 2 évig várni. Az USÁ-ban ezt másnap lerendezi a bíróság és kész.
    Hibázott, elismerte, bünti kiszab, kész. Nálunk 2 év aktatologatás. Valami nagyon nincs rendben a bíróságokon.

  6. Anikó (Krizantém u-ból) szerint:

    Nemrégen a Demcsák Zsuzsát is elkapták egy közúti ellenőrzés alkalmával ittas vezetése miatt. Pénzbírság és jogosítvány bevonás pár évre !

  7. kerdezo szerint:

    A harom milliardot Lénárdka mi a picsanak keveri ide?
    Fasz volt, bunhodjon.
    Az, hogy polgarmester, elvileg peldamutato magatartast kell mindig mutatnia, akarcsak a rendoroknek.
    En sm ertem mi tartott ennyi ideig.
    Remelem, a taxit es a sofort nem a kerulet fogja fizetni addg, amig nem vezethet!!!!!!!!!!!!!!!

  8. fghfjhgkjhk szerint:

    Lovas bedobta a kettősmércét. Egyenlőek a törvények (még) nem?
    .
    Anikó meg mással példálózik. Kit érdekel más?
    .
    Elkövette, hibázott, megbüntették, ennyi.

  9. lecsó szerint:

    Ha közel két évig tartott az eljárás, akkor valószínűleg fellebbezés is volt. Miért kellett húzni az időt? Hogyan lehet gyorshajtást okozni?! Honnan lehet tudni, hogy 3 milliárd volt a bevétel, amikor még nem is ért véget az év és nem készült el a mérleg? Hajnalban, piásan a kórházba?!

Itt lehet hozzászólni !