Csepel: hárommilliárd forint a változás az önkormányzati vagyonban

Csepel.info

Kalozhajos_20160709_181318

Több mint hárommilliárd forinttal nőtt a csepeli önkormányzat vagyona egyetlen év alatt – értesült a Csepel.info.

Lapunk információi szerint a 3,12 milliárd forintos vagyonnövelésében az önkormányzati fejlesztések játszottak főszerepet.

Ez azért is örvendetes, mert hosszú ideig a vagyonvesztés és az eladósodás volt a jellemző a XXI. kerületben. Amikor 2010 októberében új vezetést választottak a csepeliek, az év végére várható hiány 4,3 milliárd forint volt. Ezt tetézte, hogy több mint 10 milliárd forintos volt a vagyonvesztés, valamint az, hogy a csepeli önkormányzat még el is adósodott közben.

Csak több éves küzdelem árán sikerült megfordítani a kerület lecsúszását. Ez elsőként azzal sikerült, hogy megszüntették a korrupciógyanús szerződéseket, és rendbe tették Csepel pénzügyeit. Csak ezzel évi kétmilliárd forinttal sikerült csökkenteni a költségvetés kiadási oldalát. A kerület adóssága állami segítséggel csökkent a nullára, de a költségvetési hiányt saját erőből kellett leküzdeni.

A fejlesztések megindulásával Csepel kezdett ismét élhető kerületté válni. Mára a legtöbb közterület megújult. A Kis-Duna part, a Kiserdő, a Tamariska domb és környékük megújulásával ismét élmény a szabadidőt a szabadban eltölteni, a rendőrség, a térfigyelő kamerák és a közterület-felügyelet fejlesztésével a korábbi felére csökkent a betöréses lopások és az autólopások száma, az óvodai, iskolai szolgáltatásokkal, fejlesztésekkel sikerült könnyíteni a családosok, nagycsaládosok helyzetén.

A fejlesztések nem állnak le: információink szerint folytatódik a Kis-Duna part megújítása. Folytatódnak a városrehabilitációs programok és a panelfelújítások, de nem áll le az óvodák, iskolák felújítása sem. Csepel ezen felül sokat profitálhat az esetleges budapesti olimpiai fejlesztésekből is: ennek keretében két új híd épülhet, a kötött pályás közlekedéssel pedig a Boráros tér helyett a budapesti belváros is gyorsabban elérhető lehet.

Csepel.info

37 hozzászólás “Csepel: hárommilliárd forint a változás az önkormányzati vagyonban” bejegyzésre

  1. Ábel Attila szerint:

    A valóságot még csak nem is a vagyon mutatja. Láttam már olyan házat, kertet, lakást, ami sokat ér, de nem kellene, mert nem érezném ott jól magam. A lényeg ott van, hogy Csepel élhetőbb, szerethetőbb hely lett. Sokkal többen mennek ki futni, tornázni a Kis-Duna partra, viszik ki a családjukat, gyereküket valamelyik játszótérre vagy a Kiserdő tornapályájára. Három városrehabilitáció volt eddig, jönnek a következők. Segítettünk a rendőrségnek, a mentősöknek, a családosoknak, egyre másra újultak meg az óvodák, rendelők, orvosi műszerek és szolgáltatások is. És persze még nagyon sok a feladat, sok a teendő, ez kétségtelen.

  2. kispajtás szerint:

    Budapest 2024: újabb látványképek a tervezett olimpiáról
    Egyre nagyobb az esély, hogy a 2024-es olimpiai versenyben Budapest dobogós helyen végez
    Bemutatták kedden Budapest 2024-es olimpiai és paralimpiai pályázatának sportolói bizottságát, amelynek elnöke Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó. Egyben újabb látványképeket is mutattak be a 2024-es tervezett budapesti olimpiáról.
    Hát, hű
    A látványterveken uszodai belső, a Csepel helyett a soroksári régi Nagyvásártelepre tervezett atlétikai stadion látható, valamint Budapest az alkonyi olimpiai nyüzsgésben.
    Máris változtatnak a “budapesti olimpiai” helyszíneken (Index)

    Szóval nagy az esély, hogy dobogós helyen végzünk és Csepelnek köze nem lesz az olimpiához – ha, netán, mégis, valami csoda folytán…
    Ja, és Trump is támogatja a budapesti olimpiát, de ezt csak nálunk mondják… – Hol is van Los Angeles???
    Nesze Csepel, meg olimpia…
    Ennyi idióta barmot egyrakáson, tényleg ennyire hülyének nézitek a választóitokat, a magyar közvéleményt, a lakosságot???

  3. mid_the_gap szerint:

    no akkor csak beleférne beszerezni 2-3 lombszívót és összeszedni az avart. Már amit a szél nem hordott még el. A Szent László lakótelepen még mindig bokáig járnak az emberek az avarban.

  4. Betke szerint:

    Ábel úr, a mai híradások alapján az olimpiai létesítmények egy része Csepel-sziget északi részén, de a 9.kerületben épülnek, így kerületünkben változás csak a hév útvonalának módosítása lesz! Valóban így lesz, Csepel kimarad?

  5. kispajtás szerint:

    Betke:

    A volt Nagyvásártelep sosem volt a Csepel-sziget része.
    Ez az olimpiai ámokfutás egy jó nagy szélhámosság, helyezett lesz Budapest, ami ugye elég szép eredmény három induló közül elhozni egy ezüst- vagy egy bronzérmet. 😛
    De itt nem a helyezésre megy ki a játék, ugyebár.
    Egy város nyer, a többinek “jónapot!” 😛

  6. Lovas szerint:

    Csepel megérdemel egy olyan vezetést, ami nem lopja meg. Köszönjük!

  7. kispajtás szerint:

    Lovas:
    Miről beszélsz?
    A lufieregetés szerinted nem kerül pénzbe?
    Elárulom neked, hogy de…
    Sok-sok milliárdba…
    De a legnagyobb bűnnek mégis azt tartom, hogy a nagy csinnadrattával beígért elszámoltatásból semmi nem valósult meg. Azt írtátok, hogy Horváth Gy. Csepel leggazdagabb embere – ja, persze, mert a többi garázda, a köz pénzét hűtlenül kezelők, sikkasztók, szélhámosok és milliárdos vagyonnal rendelkezők azóta már nem Csepelen laknak.
    Idézzek neked a Hamlet-ből? Ha egyáltalán van fingod, hogy miről van szó.
    Inkább maradok Kölcsey-nél, talán ő nem akad fenn a torkodon:

    “Megbünhödte már e nép a múltat, ‘s jövendőt…”

  8. worm szerint:

    Királyerdő is része lesz egyszer Csepelnek? Ott valahogy nem sikerült az elmúlt 6 évben sem fokozni az élhetőséget. A kisposta mellé ígértek játszóteret, nagyobb élelmiszerboltot. Bolt és játszótér nincs, a gyermekorvosi rendelő is elköltözött. Gyerekmentes övezetet akarnak ott létrehozni? Az utak állapota sokhelyen kritikán aluli…

  9. Zsolt szerint:

    Ez jó, akkor most végre befejezik a zajvédő falat a Teller Ede út mellett?
    Több helyen, több száz méteren keresztül hiányos…

  10. Betke szerint:

    Várjuk Ábel úr véleményét olimpia és a hév ügyében!

  11. Letiltatni szerint:

    Rá illene csapni arra az asztalra, hogy Csepel ne csak felhasználják… többek között a fő közlekedési útvonalunkat áldozzák fel.
    Milliárdok mentek már el a tervek egyik, másik variációjára.

  12. fghfjhgkjhk szerint:

    Ezek szerint maradt pénz a Táncsics Mihály bal pályájának aszfaltozására?
    Vagy mégsem?!

  13. Lovas szerint:

    Hát igen worm elvtárs, nagyon rosszat tett Királyeredőnek az 52 km csatornázás, az új utak, a Tamariska domb renbetétele vagy a Kis-Duna part megszépítése 🙂

  14. Letiltatni szerint:

    Csúcsidőben sokadjára mozgatják a vonatokat a Szabadkikötőnél, a fantasztikusan elsikkasztott Corvin csomópontot érintően.
    – Született e megállapodás ami ennek mellőzését ígérte?
    – Ezt a megállapodást hatalmas kampányfogásként tálalták-e?
    – A kapott 500 millió forint értékű hallgatási pénzből, elkezdődött-e már az infrastrukturális tervezés- fejlesztés?

  15. Hajrá Csepel szerint:

    Ezért szavaztunk rátok a 2010-es évben. Az elődöktől szerintem a farkatlan macskapárt vagy a veresegyházi asszonykórus is jobb lett volna Csepelnek. A kommunikációban várnék nagy javulást mert az időnként bizony tragikusra sikerül! Főleg a veterán tanácsnokunknak kellene visszavonulni az írástól mert többet árt mint segít vele!

  16. worm szerint:

    A több mint 20 évig tartó csatornázás elég gáz, de annak nyilván mindenki örül, hogy végre elkészült. Arról már lehetne vitatkozni, hogy a 2010 elején újra megkezdett csatornázást miként érintette a közben végbement országos és helyi fülkeforradalom. Az önkormányzat és a lakosság közötti kommunikáció néhány utcában az elégtelen szintet sem érte el. Valahol elveszett az infó a régi és az új vezetés között, ami miatt a zemberek szívtak. De tény, hogy elkészült.
    Attól, hogy vannak új, aszfaltozott utak, és nem földúton kell közlekedni, még nem válozott semmit, hogy nincs bevásárlási lehetőség. Ha valaki egy nagyobb vásárlást akar elintézni, akkor vagy több átszállással tud eljutni egyik-másik boltba, vagy ha van autója, akkor autózhat. 2 nagyobb üzlet is volt a 148-as busz vonalán, de ezeknek mára hült helye. A járdák felújítása meg érdekesen történt. Ahol jó volt ott “felújították”, ahol dolgozni is kellett volna vele, ott nem történt semmi.
    A kalózhajós játszótér tényleg nagyon jó lett, de messze van. A kisposta mellé polgármesterünk is ígért játszóteret a régi helyére. Az még tervben van? A parti kavicsban meg nagy élmény tologatni a babakocsit.
    Néha az az érzésem, hogy a sikerpropagandára fordított összeget még az eredeti projektbe is nyugodtan bele lehetett volna tenni, több haszna lenne.

  17. kispajtás szerint:

    Hajrá Csepel:

    Szóról szóra… sajnos!!!
    Gratulálok, hogy ily röviden, de annál lényegretörőbben fogalmaztál!
    Ez a lényeg, a többi meg csak lózung 😛

  18. vazul néni szerint szerint:

    Én bőven meg vagyok elégedve az eddigi megvalósításokkal,hogy az álmokból mi valósul meg az a jövő titka ,de előre fikázni a jövőt az hülyeség ,tegyék csak a dolgukat ahogy eddig , az már jó ,ha jobban teszik az még jobb .

  19. TenkA szerint:

    Lovas

    Áruld már el, hogy egy természetvédelmi területen mégis mi a rendbetétel?
    Kíváncsi vagyok.

  20. Nagyapó szerint:

    Eetásak! Nagyon érdekes hazugságokat írnak a Ságvári klónok! Nézzük step by step, ahogy a művelt francia mondja:
    -kispajtás 2016. december 13., kedd – 18:25. Az atlétikai stadiont nem a régi Nagyvásártelepre tervezik. Oda olimpiai falut terveznek! A többi “idióta baromság”!
    -Betke 2016. december 13., kedd – 18:32. Igen, igaza van Csepel é.-i részét a szocik eladták, olimpia oda nem tervezhető.
    – kispajtás 2016. december 13., kedd – 20:41. Megint igaza van, mert “Horváth Gy. Csepel leggazdagabb embere – ja, persze, mert a többi garázda, a köz pénzét hűtlenül kezelők, sikkasztók, szélhámosok és milliárdos vagyonnal rendelkezők azóta már nem Csepelen laknak.” Eetásai egy része télakolt!
    – fghfjhgkjhk 2016. december 13., kedd – 23:00. A Táncsics utca jobb pályáját leaszfaltozták? Nem. Akkor miért aszfaltoznák a balt? Mert baloldal?
    – Letiltatni 2016. december 14., szerda – 09:30. Miért hazudik “hallgatási pénzről”? 500 millióból mit lehet tervezni? Mint okos ember írjon variációkat! Legyen felüljáró, aluljáró,de mi legyen a távvezetékkel, a földgáz-vezetékkel? Hol vezessék? Kinek a területén?
    – worm 2016. december 14., szerda – 11:43. A csatornázást az eetásak évtizedekig ígérték. A polgári vezetés megvalósította. Nem tudom milyen kommunikációt akart, talán a műszaki tervet akarta bírálni, de minden telektulajdonossal megbeszélték a bekötés helyét. Tehát kommunikáltak!
    Talán elfeledte, hogy piacgazdaság van, így ön fizetné az élelmiszerbolt veszteségét? Nyisson egy boltot! Segítsen ön is!
    Gondolom nem hiszi olyan hülyének a kismamákat, hogy homokban, kavicsos, köves úton tologassák a babakocsit?

  21. Nagyapó szerint:

    Ajjaj! Lemaradt!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  22. kispajtás szerint:

    Nagyapó:
    Kár volt ennyit erőlködnie, ez az összevagdosás nyilvánvaló terelési és ferdítési célzattal készült.
    Egyébként az sem ártana, ha naprakész lenne az információk ügyében.
    Nem elég a farsangra készülődve állandóan leporolni a jelmezt…
    Úgyis tudni fogja mindenki, hogy Ságvári et. jelmezében Nagyapó rejtőzik 😛

  23. Betke szerint:

    Nagyapó, akkor mi volt az a hülyítés, hogy az eredeti terv szerint az olimpiai létesitmények egy része Csepel északi részén lesz és ez nekünk majd hoz a konyhára! Akkor is már el volt adva a terület, tessék egy kicsit emlékezni! Még látványterveket is láthattunk, ami mára már rég aktualitását vesztette!

  24. Lovas szerint:

    Tenk úr, például az, hogy rend van, nincsenek bent a drogosok, alkeszok és bagolyvadászok, az ösvényeken meg nem rodeóznak. A Tamariska domb megszépült és rendezett lett.

  25. TenkA szerint:

    Értem. De ez a rendezett dolog, nekem még sem kerek. Mind1.

  26. Nagyapó szerint:

    kispajtás Nagyon tetszik, hogy minden adat nélkül írogat. Még néhány népi bölcsesség hiányzik.
    Saját pártja történetét illene ismernie, ugyanis Ságvári et.-nak 32 álneve (nickneve) volt.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  27. kispajtás szerint:

    Nagyapó:
    Mire ez a nagy erőlködés?
    Már teljesen hiteltelenné vált a rögeszméjével, hogy mindenki ellenség.
    Írtam, olvasson és ha megértette, folytathatjuk.

  28. fghfjhgkjhk szerint:

    Lovas!
    A rend és az, hogy valami le van mindenki elől kerítve, az igen szélsőséges párhuzam.
    Nehéz tönkre tenni, ha zárt a terület.
    Ha már az alkeszek!
    Kisboltok előtti tömegek?
    😉

  29. Nagyapó szerint:

    Betke! Emlékezem! A PwC 2002-ben készített tervet az olimpia helyszínére (Csepelen az olimpiai falu). Az É-i területet a szocik nagy hirtelenen 2005-ben adták el.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  30. fghfjhgkjhk szerint:

    Nagyapó!
    A Fidesz nem ült ott a felügyelőbizottságban?
    Volt itt egy személy, – azóta kitiltott aki megírta ezt már többször.
    A IX. kerületi, Duna City mennyiért adta el a Nagyvásár telepet?
    Gondolom, hogy nem ingyen bocsátotta a köz javára?
    Ne fárasszuk egymást! 😛

  31. Hajrá Csepel szerint:

    fgh……jkh!

    Van türelmed vitatkozni.Ha a Tarjányira gondolsz a kitiltással az ő hozzászólásai kimondottan hiányoznak a Csepel Info oldaláról! Vigyázz mert a Nagyapó még a PISA tesztet is kitöltötte.:) Igaz soha nem fogja bevallani a 3 pontját. Nem értem a főnöke miért nem szól rá!Az öszes bizonytalan szavazót a kedvenc pártja ellen fordítja az írásaival. Az ilyenre szokta mondani a gk. vezető sógorom a forgalomban “ez már azt sem tudja hogy elindult otthonról”. Mivel lelkesen szeret idézgetni ez a mindenhez is magas szinten értő fiatalember ezért küldenék neki egyet a kedvenc könyvemből: “A párthűség nemgondolkodást jelent.Azt jelenti hogy nincs szükség gondolkodásra.Párthűség egyenlő: tudattalanság”. Ha azt írod neki hogy Schmitt majnem doktor csere Plagi az atlantai Olimpia kampányánál a Magyar sport ellen tevékenykedett akkor az a válasza hogy mindenki lopta a doktoriját és a diplomáját abban az időben.Meg különben is a Gyurcsány! Szerencsére volt aki piszkosul felháborodott a zagyvaságán! Nekem csak annyi jött le ebből hogy akkor ő is így szerezte a diplomáját de akkor mire vergődik vele?Most már a fiatalok közel 60%-a rendelkezik ezzel. A PISA tesztet 3-4 perc alatt kitöltöttem mert kedvelem az ilyen teszteket és csak az ornitológiai kérdést buktam be az elején.Nagyapót olyannak tartom itt mint a legtöbb 85 éves sofőrt a forgalomban! A baleset után 40 méterrel megállnak és találgatnak hogy mi történt.

  32. Betke szerint:

    Nagyapó, mint már írtam, volt olyan látványterv, ahol az említett területen, a csepeli oldalon volt egy kisebb stadion és az olimpiai falu. Terv volt az is, hogy a sportesemény után szoc.lakások lesznek. Ez már bőven akkor volt, amikor a mai kormányzó párt előállt, hogy Magyarország rendezzen olimpiát. Akkor mikori is a dátum? A terv 2010 után került nyilvánosságra, vagy a terület akkorra visszakerült volna az önkorihoz? A tervek módosításánál nincs csepeli lobbi?

  33. kpeter szerint:

    Sosem voltam egy Fidesz-fan, de 7 éves korom óta ebben a kerületben élek (most 34).
    Merem állítani, hogy az elmúlt 6 évben több olyan számomra fontos és tetsző dolog történt, mint ami az MSZP-s önkormányzat alatti idő alatt összesen.
    A Kis-Duna parti fejlesztésnek külön örülök.
    További sok sikert kívánok a megújításhoz szükséges melóhoz, remélem, egyszer a sétáló utcából is sikerül kipucolni a dzsuvát és megszüntetni azt, hogy a bady hamy környéknén állandó legyen a verekedés, óbégatás és a cigók minden estés közterületi műsora.

  34. fghfjhgkjhk szerint:

    kpeter!
    Ki az, aki nem örülne valami fejlesztésnek? Szerintem mindenki.
    Az a baj, hogy minden nap kampány van, amiből nekem és a környezetemben élők elmondása szerint is jó lenne, ha már elég lenne. Ez az önfényező propaganda még Kádár alatt sem érte el ezt a szintet, vagy nem volt ennyire zavaró? Ki tudja.
    Azt még hozzátenném, hogy a Királymajor nem csak a Duna partból áll.

  35. Lovas szerint:

    fghfjhgkjhk: te csinálod itt minden nap a kampányt.

  36. kpeter szerint:

    Azt gondolom, hogy a PR-ral és az elvégzett munka ismertté tételével egyáltalán nincs baj. Ezt csinálja minden magára valamit is adó vállalkozás a profit érdekében és ugyanúgy ez teszi egy önkormányzat a szavazatok érdekében.

  37. fghfjhgkjhk szerint:

    Lovaska! Mikor olvastál tőlem politikai oldalt támogató hozzászólást? Idézz vissza. 😉
    kpeter!
    …, a másik párt (versenytárs) non-stop b…gatása nélkül. Gondolom, hogy az Ön vállalkozása sem a versenytárs szapulására építi a PR-t?

Itt lehet hozzászólni !