Csecsemő és kisgyermek objektív hallásszűrő készüléket kapott a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház

MTI, Kormány.hu, Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház, Csepel.info

nemzeti-gyermekvedo-atado

Fotó: Delpestikorhaz.hu

Az új készülék a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat felajánlásával került az Dél-pesti intézménybe. A fejlesztési program összesen tizenhat budapesti és Pest megyei szülészeti osztályt érint, tizenkét kórházat a gyermekmentő szolgálat támogat, négyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma. 

Balog Zoltán köszöntőjében kiemelte a koragyermekkori intervenció fontosságát, hiszen a születési rendellenességek, károsodások annál jobban gyógyíthatók, fejleszthetők, minél korábban kiderülnek.

adomanylevel

Fotó: Delpestikorhaz.hu

Ezért is fontos az a rendelet, amely szerint már a szülészeti osztályon át kell esnie az újszülöttnek az első hallásvizsgálaton – emelte ki a miniszter. Balog Zoltán elmondta, a minisztérium európai uniós forrásból 170 millió forintot fordított a készülékek beszerzésére.

keszulek-1-emmi-hu

Fotó: Bartos Gyula/EMMI

 

Edvi Péter elmondta, hogy a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat saját gyűjtéséből több mint 34 millió forint gyűlt össze erre a célra. Hozzátette: az Emmi uniós pályázati pénzből valamennyi magyarországi kórháznak biztosította már az objektív hallásszűréshez szükséges készülékeket, a központi régióban, Budapesten és Pest megyében azonban nem lehetett pályázatot kiírni. Ezért gondolták azt, hogy gyűjtésükkel ezt a térséget célozzák meg.

keszulek2-emmi-hu

Fotó: Bartos Gyula/EMMI

Így már valamennyi olyan magyarországi kórháznak, amelyben van szülészeti osztály és perinatális intenzív centrum, lesz az újszülöttel és a csecsemők vizsgálatához szükséges hallásszűrő készüléke.

kormany.hu

4 hozzászólás “Csecsemő és kisgyermek objektív hallásszűrő készüléket kapott a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház” bejegyzésre

  1. next szerint:

    A cikk írója egyszer elmehetne körülnézni oda, hogy milyen állapotok uralkodnak. Bár az már tényeken alapuló újságírás lenne, nem a főnök se…lása 🙂

  2. Nagyapó szerint:

    Igaz. A berendezés smafu, a lényeg az ellopott csapok, meg, hogy “Balog monnyon le”! Igaz next?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. fghfjhgkjhk szerint:

    Nagyapó!
    Gondolom, hogy Ön a Kútvölgyibe, rosszabb esetben a Honvédba jár, ha kell?!
    Szerencsémre én sem megyek ide, ha…
    Azonban látogatni sajnos néha igen.
    A mocsok és a fertő feltakarítása és egy hébe-hóba festésbe nem rokkanna bele az állami kassza, nekem ez a meglátásom.

  4. next szerint:

    Nagyapó! Nevedből kiindulva te már csak tudod. Ez az igazi komcsi szemlélet, a valóságot nem elmondani. Ilyen idiótáknak mint neked,ezzel befogni a száját

Itt lehet hozzászólni !