Trükkös módszerrel jutottak be a lakásokba

POLICE, Mr.Gabee, Csepel.info

A rendőrök keresik azt a három nőt, akik egy vallási csoport tagjainak adták ki magukat, így jutottak be egy pesterzsébeti és egy soroksári lakásba. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitánysága 01200/2599/2016. bűnügyi számon eljárást folytat lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.

Egy nő 2016. november 8-án 11 óra körül becsöngetett egy pesterzsébeti lakásba – egy vallási csoport tagjának kiadva magát –, majd papírt és ceruzát kért az ottlakótól. Amikor bement a konyhába, társai is beléptek a lakásba, egyikük vizet kért. Eközben az elkövetők a sértett jóhiszeműségét kihasználva ellopták a táskájában lévő több tízezer forintot, majd elhagyták a helyszínt. A társaság két tagja pár órával később megjelent egy idős férfi soroksári lakásán és – ismerőseinek kiadva magukat – beszélgetni kezdtek a férfival, afelől érdeklődtek, hogy hová rejtené a lakásban az értékeit. Eközben hazaért a sértett fia, ezért a két nő távozott a lakásból.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a grafikán látható nőket felismeri, tartózkodási helyükről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, hívja a 06-1-421-1800 telefonszámot, az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számát, a 107-es vagy 112-es központi segélyhívó számok valamelyikét.

Egy hozzászólás “Trükkös módszerrel jutottak be a lakásokba” bejegyzésre

  1. Karesz szerint:

    Péntek (12. 09.) délután a felső képhez hasonló 40-50 év körüli, festett sötét vörös hajú nő Csepelen a Kecsege, Damjanich, Juharos Erkély környékén cirkált nagyon erősen nézelődött be minden házhoz.
    Reggeli futásaim során pedig szintén ezen a környéken szoktam látni, egy kb: 155 cm magas, 30 év körüli vékony testalkatú srácot fekete dzseki, fekete füles sapka van rajta. Aki szintén erősen nézelődik be a házakhoz.

Itt lehet hozzászólni !