Több ezer családnak segített a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány

Hiradó.hu

Az alapítvány 2017-ben is folytatja a 28-29 ezer család számára segítséget jelentő vetőmagprogramját

mindengyl160324-169w

Háromszázhatvan településen 7488 hátrányos helyzetű, három éven aluli kisgyereket nevelő család vehetett át kilenc hónap alatt összesen több mint 67 ezer élelmiszercsomagot hat multinacionális élelmiszer-kereskedelmi lánc jóvoltából a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány szervezésében.

Noha a törvény szerint minden 14 évesnél fiatalabb, hátrányos helyzetű gyerek jogosult állami forrásból ingyenes étkezésre, ez a valóságban a három éven aluliak számára nem mindig teljesül, mert nem minden kistelepülésen működik bölcsőde – emlékeztetett az alapítvány 2016-os tevékenységéről szóló hétfői budapesti beszélgetésen a kuratórium elnöke.

Hegedűs Zsuzsa hozzátette, a helyzet rendezésére az állam már kiírt egy bölcsődepályázatot, az átmeneti időszakra pedig az alapítvány megkereste a magyarországi multinacionális élelmiszer-kereskedelmi láncokat. Közülük a Aldi, az Auchan, a Lidl, a Penny, a Spar és két hónapig a Tesco is vállalta, hogy havonta élelmiszercsomagot juttat a legrászorultabb kisgyerekes családok számára – számolt be az eredményekről.

Mint hozzáfűzte, az öthónaposra tervezett akció végül kilenc hónapig tartott és értékében ez lett az alapítvány legnagyobb szabású programja: a támogatás teljes összege mintegy 160-170 millió forintot tett ki.

Hegedűs Zsuzsa közölte: az alapítvány 2017-ben is folytatja a 28-29 ezer család számára segítséget jelentő vetőmagprogramját, emellett pedig egy új projektet is elindít a hátrányos helyzetű gyerekek digitális, informatikai képzésére.

A pilot program már zajlik a leghátrányosabb helyzetű kistelepülések óvodáiban és iskoláiban, a 2017 januárjától induló projekt pedig néhány hónapon belül több tucatnyi település oktatási intézményeiben lesz elérhető – számoltak be a részletekről a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány munkatársai.

hirado.hu

Itt lehet hozzászólni !