Tartós burkolatot kap az M0-ás Csepelnél

Magyar Idők

m0-mti

Fotó: MTI

Pályázatot írtak ki az M0-s déli szektorában az M6-os és az 51-es út közötti 11,5 kilométeres szakasz bal pályájának felújítására. A nagy forgalmú út magában foglal három Duna-hidat, tucatnyi felül- és aluljárót. Az aszfaltburkolatot ellenállóbb betonra cserélik.

Az M0-s déli szakasza Magyarország legnagyobb igénybevételnek kitett gyorsforgalmi útja, a nyári csúcsidőszakban átlagosan mintegy 75–100 ezer jármű halad át rajta naponta. Ezen gyorsforgalmi út három Duna-hidat és számos csomópontot tartalmazó, alig több mint 10 kilométeres darabjának felújítására készül a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt.

A néhány napja közzétett felhívás a fővárost elkerülő gyorsforgalmi út déli szektorának renoválásával kapcsolatos tervezési és kivitelezési munkákat célozza az M6-os autópálya és az 51-es számú főút közötti részen. A kivitelezőnek a meglévő autóút aszfaltburkolatú bal pályáján kell nagy szilárdságú, kétrétegű, mosott felületű, 26 centiméter vastag betonburkolatot építenie. A három sávon, valamint leállósávon a burkolat felülete mintegy 150 ezer négyzetméter, tartalmaz még három külön szintű csomópontot, egy pihenőhelyet, tíz felüljárót és két aluljárót.

A szakasz magában foglalja a Deák Ferenc (Hárosi) Duna-híd, valamint két másik híd felújítását. Az érintett útrészen mindenhol kicserélik a szalagkorlátokat, és ahol szükséges, a kandelábereket is. A Hárosi híd mederhídjának felszerkezetét – közvetlenül az utat tartó gerendákat – nem cserélik ki. Emellett 130 ezer négyzetméter zajfal telepítésével fejlesztik a szakasz zajvédelmét, csökkentve ezáltal a XXII. kerület, a Hárosi híd és környéke, Dunaharaszti és Szigetszentmiklós zajszintjét. A szerződéskötéstől 2019 júniusig terjedő időszakban kizárólag előkészítési, illetve a zajárnyékoló fal megépítésére irányuló munkák végezhetők. A kivitelezési munkák 2019 júliusa után kezdődhetnek meg. A kivitelezési munkák áráról, illetve a befejezés várható időpontjáról a pályázati kiírás nem közöl adatokat.

Az M0-s déli szektorának fejlesztése, valamint a körgyűrű továbbépítése az északi és a nyugati szektorban az elmúlt évek legnagyobb horderejű budapesti közúti beruházása. A déli szakasz fejlesztése több ütemben zajlik. Tavaly már átadták a forgalomnak az M7–M1-es közötti 2,7 km hosszú szakasz rekonstrukcióját. Itt a meglévő 2×2 sávos autóút forgalmának folyamatos fenntartása mellett, a bal pálya kiépítésével 2×3 sávot és egy leállósávot alakítottak ki, a bal pálya befejezését követően pedig a régi, elhasználódott jobb pályát is újraaszfaltozták.

magyaridok.hu

4 hozzászólás “Tartós burkolatot kap az M0-ás Csepelnél” bejegyzésre

  1. Csepelsziget überalles szerint:

    De jó lesz, így se lehet kijutni haláltelekről 45 perc alatt a nullásra fél 7 és 8 között.

  2. Letiltatni szerint:

    Nincs gerincút

  3. bhu szerint:

    És szó sincs róla, hogy mikor lesz.

  4. […] Csepel.info úgy tudja, hogy a két új híd, az M0-ás közelgő fejlesztése valamint a csepeli önkormányzati útépítések mellett a következő hónapokban újabb […]

Itt lehet hozzászólni !