Két évet kérnek még a szennyvíztisztítóra

Világgazdaság, MTI

Magyarosan épül, tehát lassan

A 491 millió euróból megvalósuló csepeli központi szennyvíztisztító 2010. december végi befejezési határideje és a projekt pénzügyi elszámolásának záró időpontja két évvel történő meghosszabbítását szorgalmazta a Főpolgármesteri Kabinet.

A főváros februárban már kezdeményezte az Európai Bizottságnál, hogy az unió által szabálytalan közbeszerzések miatt megvont 40 millió eurót, illetve a közbeszerzések során megtakarított 63 millió eurót új projektelemekre fordíthassák. Az eredeti költségvetésből fennmaradó megtakarításokkal együtt 132 millió euró sorsa függ az EU döntésétől.

vg.hu

9 hozzászólás “Két évet kérnek még a szennyvíztisztítóra” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    Mi készül itt el határidőre, és megfelelő minőségben?

  2. Jeniszej szerint:

    Ezt a Budapest szívében épülő “kártékony beruházást” mely a környezetvédelem álcájában bújva teszi tönkre az Európa legszebb városának központi részét még mindig nem késő visszabontani.
    Igen! – máshol a Fővárostól távolabb felépíteni szolgálná legjobban az itt élő emberek érdekeit.
    Ilyen beruházást ott érdemes felépíteni, ahol az összes műveletet meg lehet oldani a víz tisztításától a keletkezett mérgező anyagok feldolgozásáig.
    Érthetetlen számomra ez a tervezés, mellyel egy egész városrészen történő utaztatásával oldható meg a mérgező anyagok elszállítása a “megsemmisítő” helyre.

  3. Prendick szerint:

    Vajon be akarják egyáltalán fejezni? Vagy csak elrakták a “szakértői díjakat”, aztán maradnak a betontorzók 2050-ig?

  4. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Jeniszej!
    Szerintem a tervezés, – a szó nemes értelmében – nem hozható közvetlen kapcsolatba egy ilyen bolsevik típusú gigantomán nagyberuházással.
    Ezek a “tervek” szerintem egyértelműen egyéni és csoportzsebek (fogalmazzunk diplomatikusabban: csoportérdekek) kiszolgálását voltak hivatva kielégíteni.
    Meggyőződésem szerint egy normális ország normális fővárosa nem fogja szinte a teljes város szennyvízét egyetlen helyre koncentrálni!
    Gondolj csak bele, amikor egy esetleges havaria következtében Buda úszni fog a mocsokban; vagy egy esetleges rosszindulatú támadás akár az egész várost is eláztathatja!
    Olyan apróságokról már nem is beszélek, hogy milyen “terv” az olyan, ahol a kitűzött próbaüzem idején még azt sem találták ki, hogy mi a fenét csinálnak azzal a bitang sok iszappal?
    Egy ésszerűen és logikusan gondolkodó nagyváros arra törekedett volna, hogy minél több kicsi, emvberléptékű tisztító, lehetőleg a keletkezés helyéhez minél közelebb lássa el a feladatot!
    De ez szóba sem jöhetett, mert azt a sok kicsi ingatlant mind jó áron lehetett privátizélni.
    Üdv menyus

  5. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Prendrick!
    Nagyjából biztos befejezik!
    Nagyjából, ami kishazánkban mindig azt jelentette: funkcionálisan. A gigászok esetében szinte mindenhol elfogyott a pénz, mire a beruházás környezetvédelmi, szociális, vagy csupán esztétikai jellegű elemei kerültek volna sorra.
    Itt is csak az biztos, hogy az egész város bűzös szenynye ide fog jönni Csepelre. S hogy utána mi lesz?
    Majd beszélhetünk róla, ha megépül a közel 20 éves csepeli gerincút.
    Üdv menyus

  6. Prendick szerint:

    Szerkezetkész lesz, mi? A cső ideér, csak nem lesz a végén szűrő.
    Ez azért lesz szép, mert a csatorna többi részén el fogják zárni a szabad kiömléseket, tehát ha nem készül el a szennyvíztisztító, tényleg a cső végén fogják kiengedni azt, ami eddig azért valamennyire eloszlott.
    Rá az ivóvízkutakra.
    Szép jövő várható.

  7. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Prendrick!
    Szerinted a gigász üzleti egyeztetéseiben felmerült egyáltanán, hogy egy meghatározó ivóvízbázit veszélyeztet bármilyen váratlan esemény?
    A szennyvíz üzleti érdekkör valószínűleg nem érdekelt az ivóvíz bizniszben.
    Üdv menyus

  8. Prendick szerint:

    Menyus, rájöttem valamire. Miután sikerül beborítani a szennyvizet az ivóvízkutak mellé, sürgősen szükség lesz egy szép nagy, víztisztító beruházásra is. Szintén százmilliárdokért.
    Valamivel keresni kell a közeljövőben is.
    Ne legyen igazam. 😉

  9. József az ács szerint:

    Ma a Szabadkikötőnél a tekintetem megakadt a rozsdásodó vágányokon.
    Miért is nem vasúton akarják elszállítani a szennyvíziszapot?
    Bárhová eljuttatható vasúton a trutyi. És csak tizede lenne a kőtség.
    Nagyon hülye vagyok, ugye?

Itt lehet hozzászólni !