A csepeli Fidesz-KDNP nem asszisztál törvénysértéshez

Az MSZP szerint így nem dolgozik a Fidesz

Fidesz-KDNP frakció, MSZP frakció, Csepel.info

A Csepel-Hárosra vonatkozó szabályozási terv volt a mai rendkívüli képviselő-testületi ülés egyik napirendje.

A kerületi Fidesz-KDNP frakció vezetője közleményt adott ki a törvénytelenül előterjesztett napirenddel kapcsolatban, melyet, és az MSZP válaszközleményét az alábbiakban olvashatják.

A Fidesz-KDNP nem asszisztál törvénysértéshez

Törvénysértő szabályozási tervet vett fel napirendjére és próbált elfogadni a csepeli önkormányzat MSZP-s többsége, miután a múlt hét csütörtökön ugyanezeket a javaslatokat, ugyanilyen okból nem tárgyalta a testület. Az önkormányzat hivatalos ülését csütörtökön egy MSZP-s válságtanácskozás, azaz pártpolitikai okból halasztotta el kedd délutánra a csepeli polgármester, az MSZP helyi elnöke. Amikor azonban a keddi testületi ülésre a Fidesz-KDNP frakció tagjai megkapták a meghívót, már más időpont és más napirend szerepelt rajta, mint amelyet az önkormányzat elfogadott.

„Megítélésünk szerint a tárgy szerinti szabályozási terv az itt lakó több ezer ember érdekeit nem képviseli” – így jellemezte az Állami Főépítész azt a Csepel-Hárosra vonatkozó szabályozási tervet, amelyet a csepeli önkormányzat – korábbi döntésével ellentétesen – kedd délelőtt napirendre vett.

A hivatalos levél hangsúlyozza, helytelennek tartják, hogy miközben a lakók érdekeit nem képviseli, a szabályozási tervből fakadó megvalósítási költségeket mégis az itt lakó adófizetőkre hárítják. „Nem életszerű és a gyakorlatban szinte megvalósíthatatlannak tűnik több ezer itt lakó emberrel településrendezési szerződést kötniük, különösen esetünkben, ahol a legnagyobb jóindulat mellett sem nevezhetők az itt lakók e szerződések kedvezményezettjeinek” – emeli ki az Állami Főépítész .

Szeles Gábor, a csepeli önkormányzat jegyzője törvényességi észrevételben jelezte, hogy a szabályozási terv elfogadása jogszabály-ellenes, Pabar Lajos, a Csepel-Háros Lakossági Érdekvédelmi- és Érdekképviseleti Egyesület elnöke pedig levélben fordult a testület tagjaihoz, hogy eljárást fog kezdeményezni azok ellen, akik a határozatokat ennek tudatában megszavazzák. A hárosi lakók képviselője szerint az önkormányzat vezetése kezdettől fogva törvénysértő módon jár el velük, és semmilyen kompromisszum-készséget nem mutat.

A Fidesz-KDNP frakciója a szabálytalanul összehívott és törvénysértő javaslatokkal kiegészített testületi ülés elleni tiltakozásból nem vett részt a döntéshozatalban. A szabályozási tervet végül csak a minősített többség hiánya miatt nem tudta a képviselő-testület elfogadni. Elfogadtak ugyanakkor egy, a szabályozási tervet támogató tanulmánytervezetet, amely szintén csak befektetői érdekeket támogat – szemben a lakosság érdekeivel. Az áterőltetett tanulmányt ugyanaz az Ecorys Kft. jegyzi, amely a Csepel SC beépítését és még jó néhány önkormányzati beruházást is tervezett – ki tudja mennyi közpénzt felemésztve.

Frakciónk elfogadhatatlannak tartja, hogy az MSZP országos válsága már az önkormányzat rendes működését is zavarja, és a párt vezetői azt fontosabbnak tartják a kerület vezetésénél. Azt pedig egyenesen megengedhetetlennek tartjuk, hogy a kerületi mutyi-ügyek miatt olyan szabályozási tervet tárgyaljon vagy fogadjon el egy önkormányzat, amely úgy követel komoly anyagi áldozatokat az érintett lakóközösségtől, hogy közben érdekeikkel ellentétes!

Németh Szilárd
Frakcióvezető
Fidesz-KDNP csepeli frakció

Nem érdekli a Fideszt Csepel fejlesztése, a díjhátralékosok és a gyerekek sorsa

Munka helyett nyilatkozatokat fabrikál a Fidesz-KDNP frakció Csepelen

Furcsa, egyben szánalmas közjátékot „élvezhettek” a mai csepeli Képviselő-testületi ülésen megjelentek. Előbb konstatálhatták, hogy a rendkívüli ülés időpontja egyedül a Fidesz-KDNP képviselőinek okozott megoldhatatlan problémát, és nagy részük meg sem jelent a testületi ülésen (a többi párt képviselője igen, hiszen ezért kapják a fizetésüket).

Németh Szilárd frakcióvezető és Borbély Lénárd frakcióvezető-helyettes legalább eljött, de csak azért, hogy egy félóra erejéig pózolhasson a kamerának.

Majd miután napirendi javaslataikat a testület (nem csak szocialista!) tagjai nem támogatták, elegánsan távoztak a teremből. Mint utóbb kiderült, végleg, a további munkában már nem vettek részt.

Ha maradtak volna, akkor hallhatták volna, hogy a testület tagjai lefolytatják a vitát pl. a hárosi szabályozási terv kérdésében. Hogy megismerték nem csak a lakók egy bizonyos körét képviselő Csepel-Háros Lakossági Érdekvédelmi- és Érdekképviseleti Egyesület véleményét, hanem az Állami Főépítész írásos véleményét is. Ezeket a vélemények tiszteletre méltóak, de érveik igaza vizsgálandó és a végső döntésnél figyelembe veendők.

A két fideszes képviselő élőben láthatta volna, hogy a testület többsége nem támogatta és elhalasztotta a döntést ebben a nehéz fejlesztési kérdésben. Bár érdeklődve hallgattuk volna érvelésüket, hogy az elfogadott tanulmányterv (!) hogyan tud kizárólagosan befektetői érdekeket támogatni, szemben a lakosság érdekeivel (melyek azok?), vagy a kerületi mutyikról szóló rész kifejtését. Eltávozásukkal legalább megúszták, hogy ezeket a kijelentéseiket bármivel alá kelljen támasztaniuk (bár amúgy sem szokásuk).

Ezúton is szeretném Pabar Lajos, a Csepel-Háros Lakossági Érdekvédelmi- és Érdekképviseleti Egyesület elnökének fenyegetőzését – mely szerint eljárást fog kezdeményezni azok ellen, akik megszavaznak neki nem tetsző döntéseket – tisztelettel visszautasítani.

A FIDESZ-KDNP képviselői – távollétük, illetve az ülésről való lelépésük ezt mutatta – a hárosiak ügye mellett érdektelennek tartották többek között a csepeli önkormányzati lakásokban élő díjhátralékosok sorsát érintő kérdéseket, az egészségügyi szolgáltatások térítési díját, az iskolás gyerekek problémáinak megoldását és még sok más helyi feladat teljesítését. Ezek is a testületi ülés napirendjén szerepeltek.

Kár érte. Reméljük, a következő testületi ülésen újra körünkben üdvözölhetjük őket!

Borka-Szász Tamás
MSZP frakcióvezető

69 hozzászólás “A csepeli Fidesz-KDNP nem asszisztál törvénysértéshez” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    Börtönbe a Csepeli MSZP-s képviselőtestülettel!

  2. miska72 szerint:

    Mekkora bőr van ezeknek az arcukon?

  3. 666/ szerint:

    miska72.
    Maximálisan igazad van.

  4. 666/ szerint:

    miska72
    Maximálisan igazad van.

  5. 666/ szerint:

    Pl.A kis telkeken a 3-4 lakásos társasas házak….
    Azokra nem vonatkozik a törvény,hogy mennyit lehet beépíteni?
    Meg még lehetne sorólni, de semmi értelme,amíg az MSZP van hatalmon semmi nem fog változni.
    Sajnos:((

  6. Papi szerint:

    Mikor érdekelte ezt az önkormányzati vezetést az emberek érdeke? Megmondaná valaki!! Ez az MSzP-s önkormányzat ugyan annak a szélsőséges nemzetközi nagytőkét kiszolgálló hazug pártnak a része amely az országot is nyomorba döntötte!
    Szebb Jővőt!

  7. bolemann lajos szerint:

    “A Csepel-Hárosra vonatkozó szabályozási terv volt a mai rendkívüli képviselő-testületi ülés témája.”

    Ennyi a hír. A többi kissé zavaros, nem igazán értem mi a baja a helyi fidesznek.
    Szóval fejlesszünk, de erre ne herdáljuk közpénzt és ne hárítsuk az ott lakókra és tartsuk távol a befektetőket, mert azok a befektetéseikből, kit tudja miért, hasznot remélnek (mocskos kapitalisták).
    Jó lenne megismerni egy fideszes alternatívát is, mert a fikázást kissé kevésnek tartom (és ezzel nem vagyok egyedül).

    Csak nagyon csendben jegyzem meg (remélem ezért nem bannolnak ki) jó lenne ha bizonyos helyi ügyekben a csepelinfó leközölné a szocik álláspontját is. Olykor-olykor.

  8. kovács Ernő szerint:

    No klikk, de az utolsó cikket nézd meg! Tudod hol? Ez a való világ!!!!!!

  9. Nagyapó szerint:

    Valamikor ez a terület zártkert volt. Csak szerszámtároló épületet lehetett építeni, majd a kispénzű emberek elkezdtek építkezni, a tanács pedig nem tett semmit (hasonlóan a sóderbányák melletti területhez). Ki volt akkor a tanácstitkár? Ugyanaz, aki ma alpolgármesterként szintén nem tud, nem akar semmit tenni. Észre kellene venni az et.-aknak, hogy az ott élő emberek semmibevételével nem lehet megoldást találni.
    Bízzunk a jövőben! Irány a 2/3!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  10. bolemann lajos szerint:

    Eccerű!
    Tehát az a bűnük, hogy akkor nem dózeroltak, most meg az a bűnük, hogy dózerolni akarnak.

    Van sapka, nincs sapka.

  11. Gordon szerint:

    A bűnük az, hogy rosszul vezetik a kerületet.

  12. Papi szerint:

    T.Bolemann Lajos!
    Talán olvasd el a cikket! és gondolkodj el, hogy mi a hiba. Kétt kiaragadott részlet:
    „Megítélésünk szerint a tárgy szerinti szabályozási terv az itt lakó több ezer ember érdekeit nem képviseli” – így jellemezte az Állami Főépítész azt a Csepel-Hárosra vonatkozó szabályozási tervet, amelyet a csepeli önkormányzat – korábbi döntésével ellentétesen – kedd délelőtt napirendre vett.”
    “Szeles Gábor, a csepeli önkormányzat jegyzője törvényességi észrevételben jelezte, hogy a szabályozási terv elfogadása jogszabály-ellenes, ”
    Pedig Szeles Gábor nem Fideszes ugye tudod!
    Ne mindig a politikai hozzáállást nézd néha próbáld meg az emberek érdekeit is figyelembe venni!
    Szebb jővőt!

  13. hollósi szerint:

    Ebből a szabályozási tervből a büdös életben nem lesz semmi.
    Réges- régen kompromisszumot kellett volna kötni a szakembereknek a valósággal. Az önkormányzatnak többek között erre a rendezésre is kevés volt a 15 év ( ld. gerincút, Csepel SC, stb)
    A megoldás marad az utódjának.

  14. miska72 szerint:

    bolemann lajos, ezen a hozzászólásodon én csak 🙂 🙂 🙂 🙂 tudok.

  15. Kál Károly szerint:

    Tisztelt Fórumozók!
    Csak röviden és tényszerűen.
    A Fidesz-KDNP frakcióból ketten vettek részt a Kt. ülés elején. A hárosi napirend vitájának kezdetén Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) képviselő úr javaslatára a Kt. a képviselők hozzászólása előtt meghallgatta a hárosi terület jelen lévő két képviselőjét.
    A Hárosi Egyesület vezetője azt képviselte, hogy a területen lakók nem bocsátják ingyen rendelkezésre az ingatlanjaik egy részét a közterületek létrehozásához.
    A másik területen élő civil képviselő viszont úgy nyilatkozott, hogy szívesen lemondanak ingatlanjaik egy részéről még ingyenesen is a terület fejlesztése érdekében.
    A jegyző törvényességi észrevétele szerint a rendelet megalkotása a azért jogszabályba ütköző, mert a kihirdetéstől nem telt el a törvényben előírt 30 nap. A határidő június 26-án jár le.
    A Fidesz-KDNP jelenlévő két két képviselője ( Németh Szilárd, Borbély Lénárd urak, még a vita befejezése előtt elhagyták az ülés termet.

    A rendelet megalkotására azért nem került sor, mert az SZDSZ frakció képviselői, figyelembe véve az állami főépítés és a jegyző véleményét, nemmel szavaztak. Vagyis teljesítették azt a kötelességüket, melyet az önkormányzati törvény és a képviselői eskü szövege is tartalmaz ” a jogszabályokat betartom és betartatom”.
    Tehát nem hogy nem

  16. Kál Károly szerint:

    Bocsi de véletlenül mellé ütöttem.

    Tehát nemhogy nem aszisztáltak, hanem nem szavazatukkal megakadályozták, hogy jogszabályba ütközően kerüljön megalkotásra egy kerületi rendelet.
    Ezek a szigorúan vett tények, minden érzelmi attitűd nélkül.

  17. tojgli szerint:

    Szuper, Kál 🙂
    Azért tapsot ne várjon az csepeli szdsz azért, mert kivételesen úgy szavazott, hogy az megfelel az esküben foglaltaknak.

  18. Gordon szerint:

    Kál úr! Ezzel végleg felbomlott Csepelen a koalíció?

  19. LB szerint:

    Gordon!

    Dehogy bomlott föl! Kál úr hszéből teljesen nyilvánvaló, hogy 27-én – vagy később – már meg fogják szavazni, mivel akkor már nem lesz törvénysértő!

  20. Kál Károly szerint:

    Kedves Gordon!
    Ami nem volt az nem is bomolhatott fel.

  21. bolemann lajos szerint:

    Kedves LB!
    Olvastad a rendezési tervet? Tudsz róla valamit,
    vagy csak vaktában fikázol.

  22. Földhözragadva szerint:

    Admin, erről a “rendezési tervről” nincs vmi -innen a fotelból is elérhető- infód?

  23. Tóth János szerint:

    Tisztelt Fórumozók és Képviselőtársaim!

    Ismét nem esik szó lényeges dolgokról-szerintem.
    Tamás nem írt arról, hoyg a frakciójuk hányszor nem jött el rendkivüli Kt. ülésre.(amikor ezt mi kértük)
    Károly nem írta le azt, hogy az állami főépítész szerint a rendelet tervezetet csak június 16-án, a” tárgyi dokumentáció egy részét” június 4-én kapta meg.(innen kell számolni a 30 napot)
    Tamás nem ír arról sem, hogy a rendkivülinek nevezett Kt. ülést délután 16 órára hívta -erdetileg- össze az ülést. Ez nem akadályozta volna eredetileg lekötött munkahelyi elfoglaltságaimat. (mert vannak ilyenek)
    Arról sem szól senki,hogy a rendes ülést azért kellett berekeszteni, mert az ülésvezető veszélyben látta a határozatok elfogadását (tehát néhányan eltávoznak) Nos kiszámítható, hogy nem ellenzéki képviselőkről volt szó.

    Azt pedig, hogy az SZDSZ megakadályozta a rendelet elfogadását szerintem logikus lépés volt,hiszen mutatja az MSZP gyengeségét és kiszolgáltatottságát.
    Szép napot kívánok.

  24. Borbély Lénárd szerint:

    “Nem érdekli a Fideszt … a gyerekek sorsa”

    Kedves Tamás!

    Ha már ezt leírtad, azt is írd meg légy kedves, hogy a csepeli Fidesz-KDNP frakció azt az MSZP-s javaslatot sem támogatta, hogy a bölcsődei, óvodai és iskolai étkezési díjakat ismételten megemelje az önkormányzat.

    Viszont Te és az MSZP frakció megszavazta.

  25. Lexon szerint:

    Kedves Lénárd!

    Nem innen kellene üzengetni. Be kell járni dolgozni. Ha én tüntetôleg kivonulok a munkahelyemrôl, mert nemértek egyet valamivel (függetlenül attól, hogy igazam van-e), akkor másnap be se kell mennem. Az Ön esetében ez súlyosbodik azzal, hogy embereket képvisel, megbízták Önt azzal, hogy képviselje ôket, dolgozzon értük. Dolgozzon… És az a szerencséje, hogy nem én szavaztam Önre, mert bizony számonkérném az esküjét…

  26. Gordon szerint:

    Kedves Kál úr!

    Jó tudni, hogy ami nem volt az nem is létezhet (koalíció). Ahhoz mit szól, hogy pártja a hatodik (igen “előkelő”) politikai erő lett az országban. Nevezetesen a Fidesz, az Mszp, a Jobbik, az MDF, és az LMP mögött (az és a második között 40% van, utána jönnek a futottak még)? Ön szerint is megbüntették Önöket a szavazók?

  27. Gordon szerint:

    Lexon! Számonkérheted az esküjét, de a bíróság nem fog neked igazat adni. A képviselői mandátum szabad és a politikai tiltakozás elfogadott(jobb helyeken – a mi közéletünknek ehhez még érnie kell) módszerere az esetleges távolmaradás.

  28. Lexon szerint:

    Bíróság?! Személyesen mennék hozzá, a többit a fantáziádra bízom.

  29. asdf szerint:

    Lexon, ha bent van a testületben akire szavaztál, légyszíves kérd számon tőle az esküjét. köszi.

  30. Ábel Attila szerint:

    Csatlakoznom kell az előttem szóló frakciótársaimhoz:

    1. Teljesen abszurdnak tartom, hogy az önkormányzat testületi ülését egy helyi MSZP-s pártértekezlet miatt halasztották el egy olyan időpontra, amit aztán – ahogy azt Tóth János is írta – később még meg is változtattak. Miért nem lehetett a pártértekezletet elhalasztani, nem az lett volna a logikusabb? Miért kell minden képviselőnek az MSZP kénye-kedve szerint beosztani az idejét, csak mert a csepeli elvtársaknak értekezletük van, és azt fontosabbnak tartják az önkormányzat ülésénél?

    Talán Borka-Szász Tamásnak is el kellene azon gondolkoznia, hogy ha a gyerekek sorsát olyan fontosnak tartja, akkor miért nem tárgyalhatta a testület a rendes ülésén az előterjesztéseket?

    Tessék már eldönteni, hogy mi a fontosabb!

    2. Az előbbiek után olyan napirenddel hirdették meg a testületi ülést, ami különbözött a csütörtökitől, és olyan pontok lettek rá felvéve, amelyek jogszabály-ellenesek voltak, és még ezen felül a hárosiak érdekeit is sértették.

    A frakciónk ilyen körülmények között élt a tiltakozás egyik legerősebb formájával.

    Lexon: igazad van, be kell járni dolgozni. De nemcsak el kell kezdeni a munkát, hanem be is kell fejezni. Erre csütörtökön volt lehetőség, de az MSZP egy pártértekezlete miatt elhalasztotta az ülést. Márpedig, ahogy az szintén elhangzott, van nekünk rendes munkahelyünk is, és a kedd délután 4 órai ülést megint megváltoztatták, amit már nem is tudott mindenki leegyeztetni a munkahelyével. Nekem személy szerint is sértő, hogy az MSZP helyi megbeszélései szerint kell beosztanom az időmet, de ez a stílus arra is rámutat, hogy az MSZP mit gondol az önkormányzati munkáról.

    Egyéként, ha már itt tartunk, érdekes módon a Csepel SC ügye olyankor nem volt fontos a csepeli MSZP frakciónak, amikor rendkívüli ülésen lehetett volna érvekkel, ellenérvekkel megvitatni a jövőjét. Ma is csak a szövegelést lehet a tervekről hallani, meg égbe kiáltott hatalmas, sok tízmilliárdos összegeket. Az elmúlt három év alatt senki nem állt elő a tervekkel. Ugyan miért?

  31. Gordon szerint:

    Ja, hogy te már nem is bíróságban gondolkodol? Érdekes. Hasonló kijelentéseket szoktak tenni ezen a fórumon egy-egy radikális megmondóemberek… (a többit mindenki fantáziájára bízom).

    Egyébként meséld már el, hogy ha személyesen “mennél” hozzá (azaz Borbély Lénárdhoz), akkor mit csinálnál? Szerintem sokan kiváncsiak vagyunk rá.

  32. Gordon szerint:

    Az előző hsz-em értelemszerűen Lexonnak szólt. Várom válaszát. Mit csinálnál Lexon?

  33. admin szerint:

    Földhözragadva, az előterjesztések fent vannak a csepel.hu-n. Ott el tudod olvasni, és a mellékelt rajzokat is meg tudod nézni. A képviselők is azt kapják kézhez.

  34. Kál Károly szerint:

    Kedves Gordon!
    Tényleg próbáljuk meg feltételezni, hogy amit a másik leír az úgy is van.
    Nem csak látszólag, de 98-tól Csepelen nincs koalíció az MSZP és az SZDSZ között. Az MSZP-nek erre nem is volt és nincs is szüksége az évek óta fennálló abszolút többsége miatt.
    A kérdésére a válasz igen, megbüntették a szavazók az SZDSZ-t. Ebből okulnia és tanulnia kell.

    Még egy téma, kicsit ide tartozik. A június 18-ai Kt. ülésen Németh Szilárd frakcióvezető úr kezdeményezte a Fidesz-KDNP listáról újonnan bekerült képviselőjük pénzügyi bizottságba történő beválasztását valamint általuk javasolt két nem képviselői bizottsági tag megválasztását és eskütételét.
    A napirendre vétel kapcsán Németh és Borka frakcióvezető urak között igen szenvedélyes vita alakult ki ennek kapcsán, de az álláspontok semmit sem közelítettek.

    Az SZDSZ frakcióvezetője szünetet kért s ez alatt az MSZP és a Fidesz frakcióvezetőjével lefolytatott egyeztetésen felajánlotta a pénzügyi bizottsági tagságáról való lemondását. Ezt a Kt. ülésen is bejelentette, melynek eredménye, hogy Noé László úr tagságát a pénzügyi bizottságban
    valamint a két külsős tagot is a javasolt bizottságokba a testület megszavazta.
    Ezúton is eredményes munkát kívánok a megválasztottaknak.

  35. Földhözragadva szerint:

    Köszi, megnézem.

  36. Borka-Szász Tamás szerint:

    Kedves Ábel Attila!

    Teccik tudni az a legnagyobb gond, hogy az egész közleményük nyilvánvaló hazugságokra épül (bocsánat: spekulációkra és “jóindulatú” feltételezésekre), és ezeket Ön (és párttársai) TÉNYKÉNT próbálják eladni.
    Utána pedig az igen kedvelt goebbelsi módszer: minden hozzászólásban addig kell ismételni “tényként” hivatkozva rá, amíg csak bele nem ég a közönség erre fogékony részének agytekervényeibe.

    1. “Teljesen abszurdnak tartom, hogy az önkormányzat testületi ülését egy helyi MSZP-s pártértekezlet miatt halasztották el egy olyan időpontra…”
    ÉS EZT HONNAN TETSZIK VENNI?
    Jaj, a közleményben még az is szerepel, hogy “válságtanácskozásra” gyűlt össze a csepeli Mszp, és “ez már a kerületi munkát veszélyezteti”.
    MEG AHOGY MÓRICKA KÉPZELI…

    2. “Az előbbiek után olyan napirenddel hirdették meg a testületi ülést, ami különbözött a csütörtökitől, és olyan pontok lettek rá felvéve, amelyek jogszabály-ellenesek voltak, és még ezen felül a hárosiak érdekeit is sértették”

    A következőkről érdemes tájékoztatni a nagyérdeműt:
    – A testületi ülést összehívó polgármester akármilyen napirendi pontokkal összehívhatja a testületi ülést;
    – az ülés kezdetekor a testület (többséggel) akármilyen napirendi pontot felvehet és levehet (kedden is ez történt);
    – a hárosi előterjesztés mint anyag jogszerűségében komoly jogászi vita bontakozott ki, hogy mihez képest a 30 nap és az lejárt-e (a testület NEM döntött ebben a kérdésben, tehát a vita immáron akadémikus és politikai lehet)

    Az pedig, mi a hárosiak érdeke, az tessenek már kicsit kifejteni. Mert odáig mindenki eljut, hogy induljon fejlődésnek az a terület és külterületből egyszer végre legyen már belterület (mivel a kerület része).
    A kérdés csak az: HOGYAN ÉS KI FIZESSE A SZÁMLÁT? Értsd: az ottani utak, csatornák, és törvényileg előírt közintézmények (pl. iskola!) kiépítésének sok-sok milliárdos költségét?
    Hogyan oszoljanak meg a költségek az önkormányzat (csepeli adófizetők pénze) és az ottani telektulajdonosok között? Ez A KÉRDÉS.

    Ideje lenne már, ha ezekre a kérdésekre a csepeli Fidesz is világos válaszokat adna. Az előterjesztés legalább egyfajta stratégiát felvázolt ebben a kérdésben (igen, a helyben lakók áldozatvállalását is kérve, cserébe, hogy a belterületté minősítéssel a sokszorosára ugrik majd az ottani magántulajdonban lévő ingatlanok értéke).
    Ezt persze lehet nagyvonalúan a hárosiak érdekeivel ellentétesnek minősíteni, de akkor kérjük az alternatív megoldás felvázolását!

    Vagy Csepelen is az országos Fidesz recept alkalmazandó? Minden úgy rossz, ahogy van, de hogy mi mit tennénk? Nos, azt majd elmondjuk, ha hatalomra jutottunk… addig gondosan titkoljuk.

    Teccik tudni az a legnagyobb gond, hogy az egész közleményük ilyen nyilvánvaló

    Teljesen abszurdnak tartom, hogy az önkormányzat testületi ülését egy helyi MSZP-s pártértekezlet miatt halasztották el egy olyan időpontra

  37. Borka-Szász Tamás szerint:

    Az utolsó két bekezdés véletlenül ott maradt, csak ismétel

  38. Borka-Szász Tamás szerint:

    Kedves Tóth János!

    “Tamás nem írt arról, hoyg a frakciójuk hányszor nem jött el rendkivüli Kt. ülésre.(amikor ezt mi kértük)”

    Értem. Ha az MSZP képviselői nem jelennek meg egy rendkívüli Kt. ülésen munkahelyi elfoglaltság miatt, akkor az valamiféle kifogás. Ha a Fidesz képviselői (nem Önre célzok), akkor az OK.
    Azért nem ezt boncolgattam a hozzászólásban, mert szerintem ez nem témája a topiknak és a közleménynek.

    Azt már csak megjegyzem: két Fidesz képviselő eljött az ülésre és önként távozott. (Kiváncsi lennék, hogy a munkahelyükre visszatértek-e nyomban, vagy ott továbbra is úgy tudták, hogy testületi ülésen vannak).
    Ha tiltakozni akarok egy napirendi pont ellen, akkor ki lehet vonulni csak arról a napirendről is, ám utána nem tudom mi akadályoz meg valakit, hogy a TÖBBI témában részt vegyen a munkában.

    Vagy persze tudom a választ: the show must go on….

  39. Borka-Szász Tamás szerint:

    Kedves Tóth János!

    “Azt pedig, hogy az SZDSZ megakadályozta a rendelet elfogadását szerintem logikus lépés volt,hiszen mutatja az MSZP gyengeségét és kiszolgáltatottságát.”
    Ez a mondata teljességgel értelmezhetetlen így egyben, de kérem segítsen megvilágosodni.

  40. Borka-Szász Tamás szerint:

    Kedves Borbély úr!

    A díjhátralékosok sorsának rendezéséről elegánsan elfelejtett nyilatkozni… 🙂

    Ezt mennyire tartja fontos kérdésnek, mint képviselő? (kifejezetten az előterjesztésben foglalt tartalomra célzok)

    Ön szerint jól tette a testület, hogy elfogadta az előterjesztést?
    Ha igen, miért nem szavazta meg?
    Ha nem, miért nem támogatta volna azt?

  41. Borbély Lénárd szerint:

    Kedves Tamás!

    “Azt pedig, hogy az SZDSZ megakadályozta a rendelet elfogadását szerintem logikus lépés volt,hiszen mutatja az MSZP gyengeségét és kiszolgáltatottságát.”

    Szerintem pontosan érthető ez a mondat, és nagyon is igaz.

    A díjhátralékkal kapcsolatos előterjesztés pedig teljesen másról szól, mint amire itt próbálsz utalni, de szerintem ezt is tudod. A bejegyzésed ezen része nem más, csak hangulatkeltés.

    A munkahelyekről pedig annyit, hogy nem mindenkinek van 10 millió forintos szerződése a kormányzattal. Ugye érted? Így könnyű vidámkodni, és könnyű mosolyogva megszavazni a csepeli bölcsödések, óvodások és iskolások étkezésének ismételt megemelését. Ez az idei második emelés Csepelen. Akit persze nem érintenek a csepeli díjszabások, azoknak ez nyilvánvalóan nem probléma.

  42. Borbély Lénárd szerint:

    A pontosítás kedvéért: a második térítési díj emelés 2009-ben.

  43. Ábel Attila szerint:

    Kedves Tamás,

    MSZP-s párttanácskozás volt meghirdetve csütörtökre, ha jól tudom öt órára. Én úgy hallottam, hogy emiatt szakították félbe a testületi ülést. Ennek tényét magát Ön sem cáfolta, elég buta dolog is lett volna. Egyébiránt nem valami sötét besúgórendszer a bűnös abban, hogy hallottunk a pártértekezletről, csak nem mindenki tudta, hogy ez titoknak minősül (vagy ha hallotta is, nem tudatosult). 🙂

    Mindez nem goebbelsi módszer. Egyébiránt Önök tudtommal ennek egy tükörfordítását ismerik. 😉

    Csütörtökön ugyebár azt mondta a polgármester, hogy kedd délután négy órára hívja össze a testületet az ülés folytatására. Ezek után valóban Móricka íze van, hogy nem délután négyre, hanem reggel kilencre hívta össze, és nem az ülés folytatása volt, hanem új napirendű ülés.

    Ami pedig az új napirendre vonatkozik: “A hivatalos levél hangsúlyozza, helytelennek tartják, hogy miközben a lakók érdekeit nem képviseli, a szabályozási tervből fakadó megvalósítási költségeket mégis az itt lakó adófizetőkre hárítják. „Nem életszerű és a gyakorlatban szinte megvalósíthatatlannak tűnik több ezer itt lakó emberrel településrendezési szerződést kötniük, különösen esetünkben, ahol a legnagyobb jóindulat mellett sem nevezhetők az itt lakók e szerződések kedvezményezettjeinek” – emeli ki az Állami Főépítész .”

    Pabar úr, a hárosiakat képviselő egyesület vezetője is az új napirendi pontok elfogadása ELLEN volt. Mi kell az Állami Főépítésztől, az érintettektől meg a csepeli jegyzőtől (!!!), hogy az MSZP frakció tudatáig eljusson valami? Népszavazási kezdeményezés?

  44. Gigi szerint:

    Érdekes itten olvasni a pengeváltást… Nem a testületi ülésen kellene ezt? Tart, ameddig tart. Folytatódik, ha folytatódnia kell. Mindkét félnek.

    Az sem világos, miért kell munkahelyi elfoglaltságra hivatkozni (adott esetben mindkét félnek), ha utóbb úgyis elismerik, hogy tiltakozásul maradtak távol. Már megint hülyének vagyunk nézve… 🙁

  45. Ábel Attila szerint:

    Gigi, lehet, hogy a munkahelyeden az igazolt hiányzást többször is elnéznék. Nekem már komoly gondom van ezzel – és nem vagyok egyedül.

    Csütörtökön minden adott volt az ülés befejezésére, ami a már említett okok miatt nem történhetett meg.

  46. miska72 szerint:

    Hát ezt a csepeli Önkormányzatot fel kellene oszlatni és elkergetni őket világgá!
    Vagy lehetne velük tenni mást is! A fantáziátokra bízom. 🙂 🙂 🙂 🙂
    Egyeseknek jó a fantáziájuk. 😉
    Könyörgöm …………………. velük!

  47. Gigi szerint:

    Munkahelye válogatja, kinek milyen könnyű/nehéz. Amikor beteg a gyerek, akkor is otthon kell maradni, ha a főnöknek nem tetszik. Amikor a képviselői munkát kell elvégezni, akkor is be kell járni az ülésekre, ha lehetetlen időpontra teszik.

    Amúgy a képviselők a munka melletti politizálással tisztában voltak, amikor megválasztották, még inkább amikor jelölték őket? És vajon milyen indokkal szoktak elkéredzkedni, mi az “igazolt hiányzás”, amikor havonta egy nap rendes ülés van? És a bizottsági munkára hogyan kapnak szabit? Nem tudom, azért érdekel.

    Amúgy nem akarok egyedül az időpontkérdésnél leragadni. Kívülállóként inkább az a benyomásom, hogy megint a szokásos összecsapás tanúi vagyunk…

  48. - szerint:

    Gigi, az a baj, hogy rohadt kommunisták vezetik a kerületet. Ez a lényeg.

  49. ficánka szerint:

    Borka-Szász bedilizett? Magával beszélget? Orvost!!!!

  50. miska72 szerint:

    Tisztelt -:

    Meg egy Szélhámos! 😉

  51. miska72 szerint:

    ficánka, vagy túl sok borkát töltött a garatra. 🙂 🙂 🙂 🙂

  52. miska72 szerint:

    A gazember mindíg gazember marad!
    Hiába ül ide oda!

  53. LB szerint:

    Tamás!

    Ha jól tudom, a 29 fős KT-ban 15 fős a szocialista frakció.
    Ez még mindig abszolút többség. Ha ennek ellenére nem tudtátok garantálni az előterjesztésetek elfogadását, az a gyengeségeteket jelzi. Szerintem erre gondolt Tóth János.
    Ugynakkor azt is, hogy közületek sem volt mindenki számára elfogadható az időpont, különben ott lettetek volna teljes létszámban, ugye?!

    Nem tudom, mekkora befolyásotok van a csepel.hu szerkesztőire, de úgy gondolom, épp ideje lenne aktualazálni a képviselők névsorát!
    http://www.csepel.hu/modul.asp?name=Static&file=kepviselok

    Több hónap telt el a 3. vk képviselőjének a megválasztása óta, de még mindig nem került fel az oldalra! 🙁

  54. Gigi szerint:

    Ezt tényleg ideje pótolni, az oktatási és egyéb intézmények vezetőinek, telefonszámainak aktualizálásával együtt!

  55. Gigi szerint:

    Kedves -,

    de az – ugye – nem baj, hogy vagyunk még egy páran, akik nem tudunk/akarunk szemellenzősen gondolkodni, hanem kíváncsian hallgatjuk meg a feleket, és úgy döntünk? A végén úgyis minket is érzelmek vezetnek, mert tisztán (objektíven) látni nem lehet az ellentmondó állítások között… 🙁

  56. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Gigi!
    Azt írtad: “Érdekes itten olvasni a pengeváltást… Nem a testületi ülésen kellene ezt?”
    Én élvezettel olvastam a képviselők pengeváltását!
    Végre, kezd hasonlítani a dolog a demokráciához!
    Nem csak semmitmondó egy-kétsorosok, hanem információ tartalommal bíró, személyüket felelősséggel vállaló polgárok érdemi vitái.
    Erről kellene szólnia a csepeli médiáknak is.
    Üdv menyus

  57. Gigi szerint:

    Kedves menyus,

    érdekesnek minősítettem, nálam ez nem pejoratív, hanem az érdeklődésemet lekötő-kitöltő 🙂

    Az más kérdés, hogy a testületi ülésen is ilyen kulturáltan kellene vitatkozni.

    Abban pedig teljesen egyetértek veled, hogy a helyi média (ez a szó egyes számban fejezi ki a médiumok összességét) is foglalkozhatna hasonló részletességgel a témákkal.

  58. - szerint:

    Szégyen, mind Takácsra, mind Csepelre nézve, hogy amit LB beillesztett, linket, még mindig így nézhetjük meg.

    Ezek szerint még a Takácsa a 3.körzet képviselője.

    Mocskos kommunisták ezek, mondom én. Még a saját halottjukat sem tisztelik.

  59. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Gigi!
    Bocs a slamposságomért (médiák)
    Üdv menyus

  60. Borka-Szász Tamás szerint:

    Kedves Lénárd!

    “Azt pedig, hogy az SZDSZ megakadályozta a rendelet elfogadását szerintem logikus lépés volt,hiszen mutatja az MSZP gyengeségét és kiszolgáltatottságát.”
    “Szerintem pontosan érthető ez a mondat, és nagyon is igaz.”

    Hát, kedves képviselő úr, úgy látszik Magyarországon alaposabb a magyar nyelvtan és szövegértés tanítása az általános iskolában…
    A mondat nyelvtanilag helyes, tagmondatonként is van értelme, de egyben összetett mondatként semmi értelme..

    “A díjhátralékkal kapcsolatos előterjesztés pedig teljesen másról szól, mint amire itt próbálsz utalni, de szerintem ezt is tudod. A bejegyzésed ezen része nem más, csak hangulatkeltés. ”
    Kifejtenéd az itt fórumozó csepelieknek, miről szól? Hadd tudják már ők is, ha már nem tudtad tűmogatni. Szerintem joguk van a tájékoztatáshoz!… 🙂

    “A munkahelyekről pedig annyit, hogy nem mindenkinek van 10 millió forintos szerződése a kormányzattal. Ugye érted?”
    151-edszer is leírom külön neked itt a fórumon: nincs semmilyen szerződésem a kormányzattal. Ugye érted? 🙂
    Írhatom lassabban is, csupa nagybetűvel, kiemelve stb. ha ez segít.

  61. Borka-Szász Tamás szerint:

    Kedves Ábel Attila!

    “MSZP-s párttanácskozás volt meghirdetve csütörtökre, ha jól tudom öt órára. Én úgy hallottam, hogy emiatt szakították félbe a testületi ülést.”

    Válaszok:
    1. Fél 6-kor volt a tanácskozás, a Kt. ülés 4 óra előtt (ha jól emlékszem) szakadt félbe.
    2. A többit rosszull hallotta. Kérem, máskor füleljen jobban! 🙂

    A hozzászólás második felére lásd korábbi részletes válaszomat! El kellene olvasni. Azzal semmire nem jutunk, hogy x-szedszer is idemásoljuk a főépítész és Pabar úr mondatait, mint abszolút igazságot tálalva.

    Komolyan érdekelne, ha kifejtené a Fidesz fejlesztési stratégiáját és koncepcióját a hárosi területtel kapcsolatban (lehetőleg ne marketing szinten). Concreto! A jobboldali szavazóknak joguk van ezt tudni!
    :-):-):-)

  62. Borka-Szász Tamás szerint:

    Kedves LB!

    Önnek abban igaza van, hogy az 1 fős többség nagyon törékeny. Egyetlen képviselő betegsége, halaszthatatlan elfoglaltsága (bármi) miatt már nincs meg az abszolút többség. Ez nem a gyengeség jele, ez sajnos tény, amit sok szervezéssel (lehet) kell kezelni.
    Azt felróni a többségnek, hogy olyan időpontra hívja össze a testületi ülést, amikor vélhetően biztosítani tudja a többséget, nos eléggá álnaiv és mulatságos. Feltéve, de nem megengedve kiváncsian figyelném egy fordított felállásban a jobbos többség gyakorlatát a kérdésben.

    Amit még érdemes elmondani az olvasóknak: csak az előterjesztések egy (kisebb) része igényel MINŐSÍTETT (azaz 15 igenes) többséget, a többinél az egyszerű többség is elég. Ezt pedig 14 mszp-s képviselő is tudja “hozni”, mivel az ellenzéki képviselők száma mindösszesen 13. (feltételezve, hogy teljesen egységesen szavaznak).

    A csepel.hu-ra vonatkozó megjegyzése jogos és ül! 🙁

  63. LB szerint:

    Tamás!

    Az eltelt 24 óra kevés volt a javításra! 🙁

    Ha jól számoltam, jelenleg 2 fős többségetek van (14 képviselő+polgármester kontra 13 “ellenzéki” képviselő).
    A jegyző úr véleményét ti is megkaptátok – miszerint formailag jogsértő a tervezet -, ennek ellenére – jó szokásotokhoz híven – mégis beterjesztettétek. Bíztatok benne, hogy elegen lesztek. Most nem jött be, mivel az SzDSz képviselői nem álltak mellétek, arra hivatkozva, hogy az előterjesztés törvénysértő.
    Ezentúl olyan időpontot válasszatok, amikor biztosítani tudjátok, hogy mindannyian ott legyetek, és akkor nem kell a törvényességgel “bajlódnotok”, erőből mindent meg tudtok szavazni!

    Más.
    Nem régen szó volt egy másik topikban a Csepel Sc-ről. Ott azt írtad, hogy a kialakult helyzetért az alapítvány vezetői a felelősek. Ebben teljes mértékben egyet értettem veled és kértem, hogy sorold fel az alapítvány kuratóriumának jelenlegi és korábbi vezetőit. Sajnos a mai napig nem kaptam tőled választ! 🙁 Miért???

  64. József az ács szerint:

    Én nem tudom, hogy Kálnak mennyire vastag a bőr a pofáján, de elkotródhatna a francba.
    Aki asszisztált a mérgező anyagok körüli mizériában az ne jópofizzon.
    Kuss Kál Karcsi.
    Kuss.

  65. Huba szerint:

    Borka-Szász Úr!

    Ön, mint a választók bizalmából megválasztott többségi helyzetben lévő képviselőnek van e lelkiismereti furdalása az alábbiak miatt?
    Tehermentesítő út.
    Nyomvonalba eső 210 m2 családiház 2236 m2 összközműves telekkel kisajátítandó (első lépésben megegyezés alapján) 17 mill. Ft-ért /Szlávik Z./
    Az ingatlanadó Offshore Péter által kiadott ingatlanérték alapjául szolgáló, Csepelre vonatkozó egyedi építésű ingatlanok m2 ára: 275.000,-Ft, mely alapján majd az APEH ellenőriz.
    Segítek számolni:
    210 X 275.000 = 57.750.000
    Mivel a garázs m2-e > mint 24 m2, ezért 1.1-es szorzó = 63.525.000,-
    Mivel 10 éven belül (2év) volt felújítva, 1.1-es szorzó = 69.877.500,- és akkor a 2236 m2 telket felejtsük is el.

    Tehát: ha el kell venni az államnak az ingatlant, akkor az csak 17.000.000,-Ft-ot ér, egyébként ha adóznia kell utánna, fizessen 69.877.500,-Ft után?

    Ha nem is a teljes különbözetet, ki akarja zsebbe tenni az én érdekeimet képviselők közül…………….?

  66. miska72 szerint:

    MSZP! ELÉG ELÉG ELÉG ELÉG ELÉG ELÉG ELÉG ELÉG ELÉG

  67. miska72 szerint:

    Na eléglegyen már!

  68. Márta szerint:

    Kál ,Borka önök mindig olyan okosakat irnak ,csak nekem ment el az eszem ?
    látom önöket nyilt testületi ülésen ,és kerülget valami amit én h…….. ingernek nevezek !!!!
    Remélem az az ragaszto a székhez már nem sokáig tart:)
    vagytalán van még ami eladó ki adóóóóóó?

  69. Huba szerint:

    Borka-Szász Úr!

    Nem gondoltam volna (dehogy nem), hogy ennyire részletesen válaszol.
    A civakodás, vádaskodás, gyalázkodás belefér, úgy időben mint fáradságban. Ha már érdemi kérdésről van szó, mindkettő hiányzik.
    Erről jut eszembe egy dakota mondás: úgy indúl, mint egy Mercedes, de az első pocsolyánál kiderül, hogy egy ócska Trabant.

Itt lehet hozzászólni !