A sportolók is a beépítést választanák?

Németh Szilárd nyílt levélben válaszolt a mesteredzőnek

Sportfórum, Fidesz-KDNP frakció

A sportolókat mélyen felháborította a pusztítás terve

A sportbarátok tüntetése a lámpákért – most ők is lebontatnák?

A Csepelen működő 11 sportegyesület közös nyilatkozatban támogatja a Csepel SC Alapítvány napokban nyilvánosságra hozott 62 milliárdos beruházási tervét. Az egyesületek vezetői és neves kerületi sportolók a koncepciót ellenző politikusokat álláspontjuk megváltoztatására kérik – írja a Sportfórum a Kajakkenusport.hu-t idézve.

Mint az ismert, nem sokkal korábban a csepeli sportbarátok még egyöntetűen tiltakoztak a stadion lebontásának és a Csepel SC beépítésének terve ellen. Az alábbiakban a Sportfórum cikkét majd Németh Szilárd sporttanácsnok a hírre reagáló nyílt levelét olvashatják.

A tízhektáros területen 11 sportegyesület működését biztosító Csepel SC Alapítvány napokban nyilvánosságra hozott koncepciója három ütemben megvalósuló, 62 milliárd forintba kerülő fejlesztési tervet tartalmaz. Az első, 2010-től 2014-ig tartó szakaszban 5,6 milliárd forintba kerül egy fedett uszoda, továbbá egy-egy sport-, birkózó- és vívócsarnok, fitneszterem és pihenőpark megépítése. Ezek mellett kereskedelmi és szolgáltató célú beruházások is szerepelnek, 15,6 milliárd forint értékben. A második és harmadik ütemben egészségügyi rendelők, lakások, irodaházak, üzlethelységek és közösségi parkok, bowling és fallabda-pálya, kiállító terem, valamint az egyesületek klubszékházainak felépítését tervezik.

A tényleges munkálatok megkezdéséhez azonban szükség van a sportcélú felhasználás kizárólagosságát előíró fővárosi szabályozási terv módosítására, valamint az összes kerületi ellenzéki frakció támogatásának megszerzésére.

A sportegyesületek tavaly még, az ellenzéki frakcióhoz hasonlóan, szintén a sportcélú felhasználás kizárólagossága mellett érveltek, azonban az alapítvány által kidolgozott sportkoncepció, és annak betartására nyújtott garanciák miatt megváltozott az álláspont. A most kiadott, közös nyilatkozatukban egységes támogatásukról biztosítják a fejlesztési tervet, valamint kinyilvánítják, hogy a terület jelenlegi övezeti besorolásának megtartása a csepeli egyesületi és tömegsport ellehetetlenülését eredményezi.

A véleményük megváltozásáról az egyesületek nevében Ludasi Róbert, olimpiai és világbajnok kenuzók mesteredzője elmondta, a jelenlegi terv támogatja leginkább a sport ügyét és a gyakorlatban is megvalósítható. Az a régebbi elképzelésünk ugyanis, hogy egy olyan befektető érkezik, aki többmilliárdos beruházásának megtérülését kizárólag a sporttevékenységtől reméli, irracionális várakozás. Mára szembesültünk azzal, hogy két út van. Az egyiken a kerületi önkormányzat és a csepeliek, valamint az állam finanszírozná a sportéletet. Ezt az utat már jó ideje járjuk, mostanra az is kiderült, hogy zsákutca. A másik lehetőség az – amiről most szó van –, nyílt pályázat útján kiválasztani azokat a beruházókat, akik a meghatározott keretek között a kerületi, a sport és a saját érdekeiket összehangolva, mindenki számára nyereségesen tudják megvalósítani a kitűzött célokat.

A mindenkori önkormányzatnak az összes frakciójával egyetemben a kerület számára legkedvezőbb szerződési kondíciók elérésére, a széles körű garanciák bekérésére, valamint a megvalósulás szoros ellenőrzésére kell koncentrálnia. Ezért az egyesületek nevében arra kérem a politikusokat, ne indítsanak kampányt a jelenlegi, reménytelen helyzet konzerválásáért, inkább fogalmazzuk meg közösen a mindenki számára elfogadható feltételeket. A sport egy olyan ügy, amiért érdemes, sőt félre kell tenni a politikai szempontokat. Le kell ülnünk politikai, gazdasági és sportszereplőknek közösen, hogy kidolgozzuk a lehető legjobb megoldást, a lehető leggyorsabban – zárta szavait Ludasi Róbert.

Forrás: Kajakkenusport.hu, Sportfórum

Tisztelt Mesteredző úr! Kedves Róbert!

„A Csepelen működő 11 sportegyesület közös nyilatkozatban tudatta: támogatja a Csepel SC Alapítványnak a klub otthonául szolgáló tízhektáros területre vonatkozó 62 milliárdos beruházási tervét. Az egyesületek vezetői és neves kerületi sportolók a koncepciót ellenző politikusokat álláspontjuk megváltoztatására kérik.” Ez olvasható egy internetes közleményben, amit Te jegyzel, mint a sportegyesületek képviselője.

A közlemény sejtelmes, de mégis tudni, kinek szól első sorban. Nekem, mint a kerület sporttanácsnokának. Ha megengeded, én Neked címezve válaszolok.

Kedves Róbert!

Ha valaki, akkor Te igazán tudod, hogy mit jelent a közösség által Rád ruházott felelősség. Az emberek bizalma, érdekeik és akaratuk képviselete. Tudod, mert olimpiai, világ- és Európa-bajnok kenuzók mesteredzője, a Csepeli Kajak-kenu Egyesület elnöke, illetve most a csepeli sportegyesületek és a Csepel SC Alapítvány jelenlegi vezetőinek szószólója is vagy.

Kérlek, hidd el, én is átérzem annak a felelősségét, ami megválasztott önkormányzati képviselőként, sporttanácsnokként engem terhel. Mindkettőnknek legjobb tudása, lelkiismerete szerint kell azokat képviselniük, akik ránk bízták magukat. Engem még képviselői esküm is kötelez.

Fentieknek megfelelően én azt mondom: nem az számít, hogy mit akar néhány politikus, sportvezető, befektető a Csepel SC kapcsán, hanem az a lényeg, hogy mit akarnak a csepeli választópolgárok. Ugyanis a Csepel SC-t a csepeli emberek építették, gyarapították, korszerűsítették évtizedeken keresztül, gyakran ingyen munkát vállalva. Gyermekként nekem is felemelő érzés volt 1972-ben, a müncheni olimpia évében, a Csepel SC alapításának 60. évfordulóján villanyfényes meccset nézni, vagy edzeni a kivilágított atlétika pályán!

A 75. évfordulón már csak egy emlékkönyvre futotta, aztán pedig egyre jobban bealkonyult. A teljes sportvagyont 1991-ben kimentették a Csepel SC Alapítványba. Ma már ott tartunk, hogy az alapítói jogokat egy off-shore cég bitorolja, sőt a kuratóriumban is az ennek az emberei ülnek. Az önkormányzat éveken keresztül támogatta százmilliós nagyságrendben az alapítványt, mégis meg kellett szüntetni a Csepel SC egyesületet, mert milliárdos nagyságrendű köztartozást halmozott fel. Közben eladtak szinte mindent: a belvárosi vívótermet, a Balaton-parti és a csokonyavisontai szállodákat, sőt a központi telek egy részéből, ingatlanmegosztással benzinkutat gründoltak. Viszont semmilyen felújítás, modernizálás nem történt a központi sporttelepen, de tönkrement a külső rekordtan-borítás, szétrohadt a sátorral fedett atlétika pálya, lerobbantak az öltözők, csarnokok. Szóval, teljesen legatyásították az egész sporttelepet. Sőt, már a tulajdonjog is inog! Az egyik kereskedelmi bank 8 millió Euró (2,4 milliárd Ft) és járulékai erejéig jelzálog és vételi jogot jegyeztetett be a Béke téri Csepel SC sporttelepre.

És mindezeknek nincs felelőse? Sőt, ma azok az elv- és üzlettársak akarják 62 milliárdos „befektetéssel” megmenteni a központi sporttelepet „a reménytelen helyzet konzerválásától”, akik leginkább felelősek a kialakult helyzetért. Ha Csepel MSZP-s politikai vezetése nem a „befektetőkkel” kacsintott volna össze, akkor ma nem ez az áldatlan állapot jellemezné a kerületi sportéletet.

A fentiekből láthatod, de szerintem Te eddig is nagyon jól tudtad, hogy a politika nem ma nyúlt bele a Csepel SC életébe, és nem is arról az oldalról, akiknek közleményedet szántad. Talán, ha évekkel ezelőtt írod azt, hogy „a sport egy olyan ügy, amiért érdemes, sőt félre kell tenni a politikai szempontokat”, akkor hallgattak volna rád a kerület szocialista urai. Bár azért efelől erős kétségeim vannak!

Kedves Róbert!

Én továbbra is azt képviselem, hogy a Csepel SC további sorsáról helyi népszavazáson kell a csepelieknek dönteniük. Sajnálom, hogy egy egykoron híres kerületi sportolótársad volt az, aki megakadályozta, hogy a múlt vasárnap, az EP-választással egy időben dönthessenek a csepeli választópolgárok erről a kérdésről. További fontos lépéseknek tartom, hogy Csepel népe az alapítványtól visszaszerezze közösségi tulajdonba, amit most el akarnak tőlünk orozni.

Amit ismételten nyílt szívvel, a csepeliek támogatását magam mögött tudva megígérhetek Neked, az, az, hogy továbbra is mindent megteszek azért, hogy a Csepel SC vagyonát kizárólag közhasznosításra, az utánpótlás nevelésére, verseny-, szabadidő és parasport céljaira megőrizzük és fejlesszük tovább. Egyetértek mindazokkal, akik szerint olyan példaképekre van szükségünk, akik egykoron és ma a Csepel SC és a nemzeti trikolór színeiben küzdöttek, s értek el világraszóló eredményeket.”

Budapest, 2009. június 9.

Sporttevékenységed iránti elismeréssel és sportbaráti tisztelettel:

Németh Szilárd
sporttanácsnok

65 hozzászólás “A sportolók is a beépítést választanák?” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Ki kell venni az offsorozó ügyeskedők kezéből a Csepel SC-t, mert egy “szép”napon arra ébredhetünk, hogy már semmi nem maradt belőle. Ellopták, elhordták, eltüntették.

  2. Öreg halász szerint:

    Ha ezek az egyesületek nem a Csepel SC Alapítványtól kapnák a pénzt, most meglepődtem volna.

    Amikor anyu azt mondta, hogy ha nem megyek el a fodrászhoz, akkor nem kapok zsebpénzt, kénytelen-kelletlen elmentem.

    Bár azért furcsa, ha egy egyesület olyasmit támogat, hogy bontsák le a stadiont, és lakóház legyen a helyén. Majd a focisták átveszik a birkózók mezét és úgy sportolnak tovább?

  3. Prendick szerint:

    Ezzel a remek koncepcióval csak az probléma, hogy sosem lesz rá 62 milliárd. Ezért a szokott ütemezést fogja követni, ha nekiállnak.

    1. Ledózerolnak mindent és megígérik a gyönyörű jövőt.
    2. Felépülnek az irodaházak, a lakások és megígérik a gyönyörű jövőt.
    3. Lesz egy fittneszterem és megígérik…
    4. Ásnak egy lyukat a medencének, ami tíz évig lyuk marad és megígérik…
    5. Megmagyarázzák, hogy ugye a gazdasági nehézségek, meg a nemzetközi helyzet is fokozódik, ezért a sportberuházások eltolódnak 2095-re, de a gyönyörű jövő az biztos.

    Közben a szakosztályok bódékba kerülnek, a focipályán felvonulási épületek és daruk lesznek, végül az egész csődbe megy és fillérekért megveszi az Elephant Holding.

    Csak a csóró sportolók nem látnak az orruknál tovább és azt hiszik, a mostaninál rosszabb semmi nem lehet.
    Pedig jól rá fognak faragni.

  4. Hugi szerint:

    Csepel Mûvek szétbarmolása, Csepel SC szétbarmolása; ez aztán az életmû!

    Ugyanakkor sajnálom a sportvezetõket, nem csodálom, hogy volt, aki ezt nem élte túl.

  5. miska72 szerint:

    Hűha? Nemrég arról olvastunk, hogy „Nem lesz Csepelen uszoda sem „!
    „A Csepelen működő 11 sportegyesület közös nyilatkozatban támogatja a Csepel SC Alapítvány napokban nyilvánosságra hozott 62 milliárdos beruházási tervét.” Ki a befektető? Melyik ZS dó fekteti be a pénzét? Észak-Csepelért nettó 9 milliárdot kaptak az elvtársak. Abból már elköltésre is került és feleslegesen kidobott kifizetett megrendelések is vannak, továbbá vannak még sejtéseim.

  6. Mózsi szerint:

    Egyet értek az elöttem, felettem szólókkal. Nagyon korrekt Szilárd nyílt levele. Mi lesz a legközelebbi ajánlata az alapítványnak, amit megint elfogadnak az egyesületek? Meddig hátrálnak még?

  7. Attila szerint:

    “A Csepelen működő 11 sportegyesület közös nyilatkozatban támogatja a Csepel SC Alapítvány napokban nyilvánosságra hozott 62 milliárdos beruházási tervét. Az egyesületek vezetői és neves kerületi sportolók a koncepciót ellenző politikusokat álláspontjuk megváltoztatására kérik – írja a Sportfórum a Kajakkenusport.hu-t idézve.”

    Innentől csak annyi kérdés, hogy 62 milliárdos beruházásból hány (száz)millió az emberek lefizetése.

  8. miska72 szerint:

    Atilla észrevettem az írásodban egy jó kérdést.
    “Az egyesületek vezetői és neves kerületi sportolók a koncepciót ellenző politikusokat álláspontjuk megváltoztatására kérik”

    Magyarul, Németh Szilárd is támogassa a beruházást. Mert neki más a véleménye.

  9. miska72 szerint:

    Csak azt nem tudom, hogy a sportolók miért akarnak lakásokat, irodaházakat, üzlethelységeket a területen? Továbbá pihenőpark? Margit NÓÓÓÓRMÁLIS? akkor a park közterület lesz? Ott az Imretér.

  10. Politikamentesen szerint:

    Ha valaki tudja, írja meg, hogy miért kellett jelzáloggal terhelni az ingatlant, főként ilyen öszeggel?

  11. Attila szerint:

    Szilárd válaszából egy részlet:

    “nem az számít, hogy mit akar néhány politikus, sportvezető, befektető a Csepel SC kapcsán, hanem az a lényeg, hogy mit akarnak a csepeli választópolgárok.”

    Ezen nincs mit magyarázni. Én is elszeretném dönteni, hogy beépítsék-e, vagy sem!!!
    Ez igaz Észak-Csepelre és a Duna partra is.
    Ha továbbra is eladnak mindent a fejünk felett, akkor ki kell rúgni alóluk a széket, őket pedig kidobni az ablakon.

  12. miska72 szerint:

    Attila én a székkirúgásghoz még tennék egy kelléket. 😉

  13. kovács Ernő szerint:

    Egyetértek Szilárdal!

  14. Szkepti szerint:

    Halkan jegyzem meg, Magyarországon Szilárd nem talál olyan ingatlanfejlesztőt, aki nem köthető offshore céghez. Előbb törvényt kéne hozni, addig meg minek ofsórozni… Egyébként, ha megszavazzuk a kizárólagos sportcélú felhasználást, akkor utána készítsük el a csoportbeosztást is, hogy mellik hétvégén ki vállal egy kis társadalmi melót, mert anélkül a spotterületünk elrohad…

  15. infósferi szerint:

    A kérdéseim a következők:
    1./ A sportvezetőt hány szakosztály kérte fel a nyilatkozat tételre?
    Netán egy ember nyilatkozik az egész csepeli sportéletről?
    2./ Melyik csepeli sportvezető tett nyilatkozatot amikor elterjedt a hír, hogy az alapítvány tulajdont cserélt ? Mennyire aggódtak akkor akkor a sportéletért?
    3./ A kajak telep kerítését évek óta kibontották a napközis tábor felől.
    Nem vették észre? Kinek jelentették, mi volt a válasz?
    4./ A sporttelepet anno nem a liberális korban ügyeskedő menedzserek haszonszerzésére építették. A kerület lakóit szolgálta.
    Ma azok beszélnek a lepusztulásáról, akik valamikor a kerület irányítását elvállalták. Amikor a megválasztásuk előtt önmagukat fényezték, nem azt ígérték, hogy a kerület teli lesz lepusztult létesítményekkel.
    A telep a munkájuk tükre!
    Sajnálom a tisztelt sportvezető urat, de miért nem akkor szólt a politikusoknak, hogy ne avatkozzanak a sportéletbe, amikor fű alatt átment a tulajdonjog. A politika már vakkor benne volt, könyékig.
    Kérem, tartsa tiszteletben a kerületben lakók többségének az akaratát, a népszavazás kiírására vonatkozóan és próbáljon pártatlanul nyilatkozni!

  16. Szkepti szerint:

    asszem nem kéne cseszegetni szegény Ludasi urat, mert ő, mint edző, csak egy jól működő egyesületet szeretne a sportolóinak, nem ő az, aki politizál… Egyébként, hogyan is volt az a tavalyi történet, a Neuchatel Financial LTD-vel? Azon kívül, hogy ciprusi kötődése révén nem is kicsit offsór, azé elég hamar elhúzott, anélkül, hogy legalább annyit mondott volna, leszarom az egészet… A blablán, meg a gyermekkori szép emlékeken kívül azé Szilárd is lehetne konkrétabb…. Legalább egy ötletet, könyörgöm, ne má mindig ez a “hatalmat a népnek” duma menjen! Azt már egyszer megszoptuk, ha ma sokan nem is akarnak emlékezni rá…

  17. spori szerint:

    Ha mégis beépítenék a sporttelepet, már meg is vannak az első lakók.
    Aki a leghamarabb lefeküdt, az kapja a legjobb fekvésű lakást majd és aki legutoljára, az csak egy benzinkútra nézőt? Nagy verseny lehetett.

    A sportolóik felé hogy számolnak majd el? Hát gyerekek, nincs hol edzenetek, de van egy szépen felújított öltözőtök meg nekem egy csinos lakásom? Nem ezt várná az ember a sportvezetőktől.

    Ha már eddig kihúzták valahogy, akkor ezt a kis időt, ami a népszavazásig hátra van már igazán kibírhatnák, ha tényleg a sport érdekli őket.

  18. Szkepti szerint:

    spori, holnaptól sportolj minden nap 10 hektáron, garantáltan belepusztulsz 🙂

  19. G21 szerint:

    Semmit nem szeretnék jobban mint azt, hogy a CSEPEL SC mindig CSEPEL SC maradjon, hiszen csepelen születtem,lakom és itt sportoltam végig a gyerekkoromat és még most is űzöm gyerekkori sportomat hobbi szinten, és ott vagyok minden csepeli focimeccsen. Tehát elhihetitek, hogy van személyes érintettségem. Sok mindenben egyet értek Szilárddal,de azért ebben a valóban korrekt nyílt levélben, a múltra eső témákban azért van egy-két történelmi bibi.
    1. A belvárosi vívótermet a Csepel SC nem adhatta el, mert sosem volt az övé. Bérelte az V. ker. önk.-tól a József Nádor téren, és a bérleti jogot adta el jó pénzért az OTP-nek.
    2. A két szálloda kb. 2-3 évig volt a klubbé, ár alatt vették majd haszonnal eladták.
    3. A benzinkút helyén nem sportcélú ingatlan állt, hanem szovjet katonai temető. A halottakat exhumálták majd felépült a benzinkút.

    De az nem igaz,hogy nem lett modernizálás, ill. fejlesztés, hiszen felépült a FI-SU, az új labdarugóépület, atlétikai pálya, eredményjelző, autómata öntöző rendszer a stadionban stb.
    Jólehet a köztartozás óriásira nőtt, de a rendszerváltás utáni finanszirozási vákuum az egész magyar sportra, így csepelre is lecsapott.
    Éppen azért volt jó ötlet átvinni az ingatlant az alapitványba 91-be, mert a köztartozás az egyesületé volt, így az állam, az apeh stb. nem tehette rá a kezét az INGATLANRA, csak az ingóságokra, ezért van még ma is sporttelep. Ellenkező esetben, most nem lenne miről beszélnünk.
    Tehát összegezve, jó dolog megmenteni az SC-t, de tisztában kell lenni a múlttal, és nem felhasználni politikai előny kovácsolására, és a jövőre nézve pedig össze kell hangolni az emberek véleményét és az észszerüséget. Nehéz. HAJRÁ CSEPEL!

  20. pepe szerint:

    Értelek G21, világos amit írtál, de szerinted az emberek véleménye nem lehet ésszerű?

  21. G21 szerint:

    pepe, természetesen lehet az, SŐT. Mégegyszer mondom, egy véleményen vagyunk, de tisztában kell lenni a gazdasági, társadalmi és egyéb korlátokkal.

  22. pepe szerint:

    HAJRÁ CSEPEL!

  23. Emese szerint:

    Gulyás Gábor, tudjuk mi, hogy mennyi az igazság a beszédedben. Inkább le kellene mondanod de gyorsan.

  24. Öreg halász szerint:

    Megérkezett az MSZP G pontja is? Hát igen, nagy buli lesz. 62 ezer millió forintosra tervezik. Ennyi pénz már képes eltakarni a stadion és a lámpák hűlt helyét.

  25. Borka-Szász Tamás szerint:

    Ahogy látom, immáron a vita a Fidesz frakcióvezető és a sportegyesületek vezetői (és a sportolók) között zajlik! Érdekes fordulat.

    Ők is csepeli emberek, és már le is tettek valamit az asztalra. Milyen kár, hogy nem lehet (vagy igen nehéz) lesz lekommunistázni őket…. 🙂

  26. Attila szerint:

    “második és harmadik ütemben egészségügyi rendelők, lakások, irodaházak, üzlethelységek”

    Nem értem, hogy mi szükség van: lakóparkra, irodaházra, üzlethelyiségre?
    Továbbá az uszodát miért kellett bezárni, miért nem lehetett a régit “korszerűsíteni”?
    Miért kell egészségügyi rendelőt építeni, miért nem a kórházat keltik életre?
    Erre csak hazug választ lehet adni, mert épeszű érv nincs.
    Ingatlan és telek spekuláció az egész, amiből megint el lehet lopni jó sok ropogós forintot.

  27. Gordon szerint:

    “Levenni” nehéz volt őket, Borka-Szász (Red Bull, Csapajev stb.) úr?

  28. LB szerint:

    Kedves Tamás!

    Látom, komoly erősítést kaptatok a Csepel SC területeinek kiárusításához.
    Meg tudnád adni a sportvezetők nyilakozatának elérhetőségét? Mert én hiába keresem, nem találom. 🙁

    Ha jól emlékszem, 2006-ban írtam le először az akkor még működő fórumotokon, hogy a csepeli MSZP vezetése fél a nyilvánosságtól, mint ördög a tömjénfüsttől. Az azóta eltelt idő csak megerősítette, hogy jól gondolom. A fórumotokat bezártátok, a csepeliek véleményét nem halljátok meg. Azt hiszitek, erőből bármit át tudtok nyomni.

    Ennek egyik legszebb példája a Csepel SC és a kis-dunapart eladása.
    Eszetekbe se jutott a terület lakosait megkérdezni, hogy ők, a közvetlenül érintettek mit szólnak a terveitekhez? Elfogadják, támogatják-e azokat?
    Amióta a helyi Fidesz a terveket ellenzők mellé állt, és népszavazást kezdeményezett, ti mindent elkövettetek, hogy megakadályozzátok azt!
    Számomra ez is azt bizonyítja, hogy féltek a csepeliektől, mint ördög a tömjénfüsttől!

    Ha valóban komoly és támogatandó a Csepel SC alapítvány vezetőinek a terve, akkor szervezzetek lakossági fórumokat, amelyen a csepeli sportvezetők kiállnak és meggyőzik a lakosokat, hogy a korábbi tervekkel szemben ez most nem átverés, nem lenyulás, hanem valóban a csepeli sport megmentése érdekéban van rá szükség. És hogy a csepeliek hisznek-e nektek, az majd a népszavazáson kiderül!

  29. hollósi szerint:

    T.Borka úr! Nagy a fazék és sürget az idő.
    A sportvezető is ember. Ráadásul kiszolgáltatott. A politikának is. Megértem, hogy bármilyen ígéretre rámozdul.
    Meg hát bíztatták is egy kicsit, jól ismerjük a körülményeket és az érintetteket. Miattuk, semmi garanciát nem látunk, hogy bármiféle sport marad az ingatlanon.
    Kérem, Borka úr,világosan válaszoljon: egyetért a népszavazással ?

  30. Demeter J. szerint:

    Ha már úgy sem lesz sportélet az ingatlanon, jó lenne ha a telek ára a kerület számlájára érkezne, nem pedig egyes magánszemélyek amúgy sem üres zsebébe.

  31. kispajtás szerint:

    T. Borka úr!

    Attól, hogy összefrakcióztak a csepeli sportolókkal, úgy gondolja, hogy sikerre vihető a helyi mszp szándéka? A sportvezetők közül hányan csepeli lakosok? A sportoló (gyerekek) rendelkeznek-e szavazati joggal (+18) a szájukba adott szándékaikon kívül? Aljas dolognak tartom a sorokon átérezhető kéjes vigyort, amire az ad Önöknek okot, hogy a kerület lakosait megkerülve, úgy gondolják, hogy majd a sportolók döntsék el a kérdést a kerületi vezetés manipulációja szerint. Kétségtelen, nagy falat a sportpálya, nagy buli lehetősége rejlik benne. Már csak az a kérdésem, hogy a csepeli vezetők közül senki nem fél a törvénytől??? A nép haragjáról, ítéletéről nem is beszélve. Amit eddig csak gondoltam, most le is merem írni: jellemtelen, köztörvényes bűnözők vezetik a kerületet. A múlt, a jelen és a felvázolt jövőkép mind-mind ezt igazolják.

  32. balszélső szerint:

    Aljas dolognak tartom a sportvezetők sarokba szorítását.
    A választások eredményéből kiszűrődő közhangulattal szembe menni és a népszavazást elutasítani ma már nem tévedés, hanem a köztulajdonnal szembeni tudatos cselekedet!
    Hihetetlen, mennyire gátlástalan harácsolók egyesek!

  33. kispajtás szerint:

    Némi adalék a fentiekhez, hogy a sportvezető, a Nemzeti Fejlesztési Hivatal volt tárcanélküli minisztere, a csepeli alpolgármester kebelbarátja felfüggesztette mszp-s párttagságát…
    Úgy tűnik, Baráth Etelének még maradt némi szégyenérzete, ami megmozgatta a lelkiismeretét.

  34. Emese szerint:

    Én meg úgy látom, hogy itt csak az MSZP frakció vitatkozik itt a sportszeretőkkel. Ha a sportvezetők őszintén nyilatkoztak volna a lakópark építésről, ők lettek volna az elsők, akik a védelmükbe is veszik a fórumon véleményüket. Most már hiába rendelik ki őket Borka úr!

  35. G21 szerint:

    Mellélőttél Emese: sok férfi keresztnév kezdődik még a Gáboron kívül G-vel, így az enyém is. A 21 pedig szerintem nem szorul magyarázatra. Olvasd el még egyszer figyelmesen amit írtam, és akkor rájössz, hogy itt szó sincs semmilyen párt, semmilyen frakciójáról. Bár sajnos a politika csúnyán beleszól a sportba itt csepelen is.

  36. csepeliiszap szerint:

    Az meg végképp ténykérdés, hogy hetente, ha a barátaimmal focizni szeretnénk egy műfüves kispályán, kulturált körülmények között, akkor egészen Angyalföldig kell mennünk. Mert itt Csepelen szar sincs.
    Miről is beszél Borka-Szász Tamás???

  37. szeplőtlen szerint:

    Kedves G21!

    1.Nem mindegy, hogy bérleti jogot adott el, vagy ingatlant?

    “A belvárosi vívótermet a Csepel SC nem adhatta el, mert sosem volt az övé. Bérelte az V. ker. önk.-tól a József Nádor téren, és a bérleti jogot adta el jó pénzért az OTP-nek.”
    2.Örülsz annak, hogy az sc nem fizette meg a járulékokat? Ez olyan off-shoros (nem Soros) ügyeskedés volt amit a Podolák által vezetett kuratórium intézett el.Közel 1 milliárd köztartozást írt le az állam, mert nem tudta behajtani.
    Legyünk büszkék reá?

    Szerintem, ha Te nem kisgé,vagy 3gé vagy akkor is szocialista.A gondolkodásodon érezni. Olyan jogászos?

  38. LB szerint:

    Úgy látszik, nagyon béna vagyok, mert sehol sem találom a csepeli sportolók és sportvezetők nyilatkozatát. Tudna nekem valaki segíteni?

  39. kispajtás szerint:

    Bizonyára olvasható lesz hamarosan a csepel.hu-n

    Csak úgy, csendben megkérdezném, hogy a sportolók, sportvezetők véleménye hányszoros szorzóval számítódik a kerület lakosságának véleményével szemben???

  40. Borka-Szász Tamás szerint:

    “Ha valóban komoly és támogatandó a Csepel SC alapítvány vezetőinek a terve, akkor szervezzetek lakossági fórumokat, amelyen a csepeli sportvezetők kiállnak és meggyőzik a lakosokat, hogy a korábbi tervekkel szemben ez most nem átverés, nem lenyulás, hanem valóban a csepeli sport megmentése érdekéban van rá szükség. És hogy a csepeliek hisznek-e nektek, az majd a népszavazáson kiderül!”

    Kedves LB!
    Sokszor elhangzott már nagyon sok fórumon Csepelen, de láthatóan falra hányt borsó: a CSEPEL SC területe sok éve az ALAPÍTVÁNY tulajdonában van, azaz “magántulajdonban”. Az önkormányzatnak jogilag semmilyen ráhatása nincs arra, hogy az ALAPÍTVÁNY (ismétlem, nem az önkormányzat) milyen fejlesztéseket kyván ott megvalósítani, ha ehhez támogatást szerez. Azaz az Ön által felsorolt feladatok az Alapítvány és a sportegyesületek feladata, nem az önkormányzaté. Ne legyünk már szereptévesztésben!

    És még egy nagy csúsztatás: a sportegyesületek nem a telep felszámolása és beépítése mellett álltak ki, hanem részben beépítés + részben a sportlétesítmények felújítása mellett. Ez nem ugyanaz!
    És semmi köze nincs ahhoz, hogy pl. nekem mi a véleményem erről az egészről.

    Kedves Kispajtás:
    “Attól, hogy összefrakcióztak a csepeli sportolókkal, úgy gondolja, hogy sikerre vihető a helyi mszp szándéka?”
    Már megbocsásson, de ezen mondata súlyosan sértő a csepeli sportolók és sportvezetők számára (és rám nézve is). Olyan embereket próbál itt alázni, akik Csepel számára szállítottak scodálatos eredményeket. Olyankor meg dagadt a kebel, nem igaz? Most meg a köpködés, meg a sértegetés – ezt ki-ki értékelje maga.

    Ja, és személy szerint sem jellemtelennek, sem köztörvényes bűnözőnek nem érzem magam, ennél fogva a törvényektől sincs semmilyen félnivalóm.

    Kedves Emese!
    “Én meg úgy látom, hogy itt csak az MSZP frakció vitatkozik itt a sportszeretőkkel.” – az új fejlemények tükrében ez a mondata teljességgel értelmetlen. Lehet persze mantrázni tovább, csak éppen nem igaz.

    Kedves Demeter J.!
    Az előzőek alapján látható, hogy bármilyen pénz csak az alapítvány számlájára érkezhet, nem pedig a kerületére vagy magánzsebekbe…

    Kedves Hollósi!
    Egy demokrata számára nincs olyan, hogy nem ért egyet a népszavazással. Kérdés, hogy a népszavazás eredményes, a csepeliek döntő többsége kimondja, hogy KIZÁRÓLAG sportcélú fejlesztés lehet a területen. Remek. Visszatértünk a mai kiindulópontra.
    Hogyan tovább? A megoldási javaslatokra is kiváncsi lennék, amit a kezdeményezők eddig elfelejtettek előadni. Bocsánat, az volt a válasz: majd ha győztek az igenek, akkor ráérünk ezen gondolkodni (idézet testületi ülésről, Németh Szilárd úr szájából).
    Tényleg ráérünk?????

  41. Demeter J szerint:

    Köszönöm válaszát. Mindent értek, csak azt nem, hogy amikor az Alapítvány tulajdonost váltott, mi lett a vételárral?
    Mert gondolom, nem ingyen kapták birtokba jelenlegi tulajdonosai.
    Erről valahogy elfelejtenek tájékoztatni bennünket.

  42. kispajtás szerint:

    Tisztelt Borka Úr!
    Idézek válaszából, azt hiszem, itt van a kutya elásva:

    Kedves Kispajtás:
    “Attól, hogy összefrakcióztak a csepeli sportolókkal, úgy gondolja, hogy sikerre vihető a helyi mszp szándéka?”
    Már megbocsásson, de ezen mondata súlyosan sértő a csepeli sportolók és sportvezetők számára (és rám nézve is). Olyan embereket próbál itt alázni, akik Csepel számára szállítottak scodálatos eredményeket. Olyankor meg dagadt a kebel, nem igaz? Most meg a köpködés, meg a sértegetés – ezt ki-ki értékelje maga.

    Azt, hogy súlyosan sértőnek gondolja a csepeli sportolókra és sportvezetőkre nézve a fent idézett megnyilatkozásomat, ezzel saját maga minősíti a saját pártját. Valóban sértés, ha csepeli mszp bárkivel is szóbaáll, merthogy a hozzáállásukkal vérig sértik a választóikat, honfitársaikat, a csepelieket.

    Az olimpiai- és világversenyeken elért eredményeket meg mintha a szocialista párt gyártotta volna…??? “Olyan embereket próbál itt alázni, akik Csepel számára szállítottak csodálatos eredményeket. Olyankor meg dagadt a kebel, nem igaz? Most meg a köpködés, meg a sértegetés – ezt ki-ki értékelje maga. ”
    Fura megjegyzés, pláne olyasvalaki szájából, aki akkortájt, amikor a csepeli sport eredményei egy országot töltöttek el büszkeséggel, még valahol az ország másik részén a szavak formálását tanulta az Édesanyjától. Az eredményes sportolók mellé pedid szívesen odaálltak a csepeli vezetők fényképeszkedni (lásd: Orosz és a kenusok), mintha a felkészítésükre szánt anyagiakat a saját zsebükből adták volna.

  43. sasmadár szerint:

    “Szóval, teljesen legatyásították az egész sporttelepet. Sőt, már a tulajdonjog is inog! Az egyik kereskedelmi bank 8 millió Euró (2,4 milliárd Ft) és járulékai erejéig jelzálog és vételi jogot jegyeztetett be a Béke téri Csepel SC sporttelepre.
    És mindezeknek nincs felelőse? Sőt, ma azok az elv- és üzlettársak akarják 62 milliárdos „befektetéssel” megmenteni a központi sporttelepet „a reménytelen helyzet konzerválásától”, akik leginkább felelősek a kialakult helyzetért. Ha Csepel MSZP-s politikai vezetése nem a „befektetőkkel” kacsintott volna össze, akkor ma nem ez az áldatlan állapot jellemezné a kerületi sportéletet.”

    Úgy vélem, ez a lényeg! Borka-Szász úr-elvtárs csak zavarórepülést játszik, mindenhova lövet, csak a konc meglegyen! El akarják orozni a tulajdonjogot!!!!!!!

    Adjon Isten, ébresztő csepeliek!

  44. Nagyapó szerint:

    Ötletem nekem is van, amíg libák vannak. A kajak kenu telepet adják el, és területén létesítsenek teniszpályákat, amit jó pénzért lehet bérbe adni. Minek egy olyan sportág, amelyet csak néhány országban űznek, sokba kerül, és kevesen végzik. A kajak-kenusoknak, a sok lapátolásban úgy látszik, meghajlik, elpuhul a gerincük, különösen idősebb korban. A „kitűnő” edző is átadhatja helyét egy fiatalabb, még kitűnőbb edzőnek (l. Real Madrid, Chelsi, stb.).
    A Csepel SC pedig legyen a sportolni vágyó csepelieké!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop!

  45. Gigi szerint:

    Nem sportoltam soha a Béke téren. Társadalmi munkában sem építettem egyes részeit. Ha lehet úgy fogalmazni, madártávlatomat nem befolyásolják érzelmek. Ilyen megvilágításban merülnek fel kérdéseim:

    # Ha a politika velejéig átitatta az egyébként nemes sportkérdést, akkor legalább itt, ezen a klassz vitafórumon miért nem akartok szakítani e “hagyománnyal”?

    # Ismeritek-e egyáltalán ama koncepció részleteit, amely kiváltotta a sportolói egyetértést?

    # Miért elképzelhetetlen, hogy az alapítványi koncepció valóban méltó teret hagyna a sportnak (mind a csepeliek, mind a lakosság számára)?

    # Biztosak vagytok benne, hogy azok a csepeliek, akik politikai nézetüknél fogva a kizárólagos sportfelhasználásra szavaznak majd, azok értenek is hozzá, hogy mit választanak?

    # Ahogy már előttem szólók is felvetették: ha csak a csepelieknek és csak sportcélra rendeltetett a terület, ki és milyen pénzből fogja rendbe tenni?

    Örülnék érvelő, politikamentes válaszoknak…

  46. Demeter J. szerint:

    T. Gigi! Az a helyzet, hogy a kerületi FIDESZ tavaly egy súlyosnak tűnő vádat fogalmazott meg, a kerület egyik prominens vezetőjének az érintettségével kapcsolatban.
    A válasz elmaradt. Senki nem tiltakozott, nem olvastuk, jogy perrel fenyegették volna a vádaskodót.
    Innentől kezdve lőttek a politika mentességnek, nég ha próbálnátok most ezt látszatot kelteni.
    Jegyezd meg: politikus soha se papoljon politika mentességről.
    Politikus ne adja a civilt. Lassan perszeott tartunk, hogy más se nagyon. Aki ma előhozakodik bármivel, nagy a gyanú, hogy meghajlott (ld. a cikkírót).

  47. LB szerint:

    Gigi!

    Az előzmények, ahogy az egész ügyet eddig kezelték, tálalták, teszik számomra hiteltelenné a mostani javaslatot is.

    1.) Tavaly nyáron, amikor az egész ügy kipattant, mind Tóth Mihály, mind a Csepel SC Alapítvány kuratóriumi elnöke teljes erővel tiltakozott, hogy nem igaz az egészből semmi.

    2.) Az MSZP frakció hónapokon keresztül megakadályozta, hogy a KT megtárgyalja a témát.

    3.) Összel a semmiből előálltak egy tervvel, amiről azt mondták, hogy a terület 1/3-án lesz nem sportcélú beruházás.

    4.) Aztán kiderült, hogy pont fordítva, jó ha a beruházás 1/3-a kapcsolódik valamilyen módon a sporthoz.

    5.) Megjelent Ludasi úr állásfoglalása, ami új új beruházási tervre és közös sportvezetői, sportolói nyilatkozatra hivatkozik.
    Viszont sem új tervet, sem közös nyilatkozatot nem találok!

    6.) Június 7. óta úgy gondolom, ez az önkormányzati vezetés már egyetlen olyan beruházással kapcsolatban se hozzon döntést, amit az ellenzék nem hagy jóvá.

  48. Öreg halász szerint:

    LB szépen összefoglalta. Ezek a tervek pont azok, amikről Tóth és Zárai azt mondták, hogy Németh Szilárd hazudik, és ilyen terv nincs. Aztán kiderült, hogy akkor az sem igaz, hogy 2/3-on lesz sport, mert 2/3-on terveztek nem sportcélú beruházást.

    Én nem hiszem, hogy egy ilyen vezetésnek, ezek után bárki is hihet. És akkor még nem beszéltünk Zárai László múltjáról. Mert ugyebár tudtommal Zárai volt a Csepel Művek felszámolója. A Csepel Művek felszámolása a felszámolások állatorvosi lova – vagy ha egy kicsit őszintébbek vagyunk, a rablóprivatizáció mintapéldája.

    És persze jól tudjuk, hogy kiknek a kezére került a CSM, és mi lett ennek a következménye galvániszapostól, munkanélküliségestől a gyári utak nem vállalkozói pénzből való felújításáig. Mert most még oda ömlik majd az a közpénz, ha jól tudom, amiből Királyerdőben lehetett volna utat-csatornát építeni.

  49. Borka-Szász Tamás szerint:

    Kedves Kispajtás!
    Legyen szíves ne magyarázza már félre (félek szándékosan) a szavaimat. Az Ön sejtetését (a csepeli sportolók bármilyen okból összebútoroztak volna a csepeli mszp-vel, hogy segítsék annak aljas, Csepelt vesztő céljait) a súlyosan sértő minden fél számára.
    Ha ezt nem akarja megérteni, akkor tényleg sajnálom, akkor már rosszindulat túltengés esete forog fenn…

    Mégis ki állította, hogy a sport győzelmeket a csepeli MSZP gyártotta? Mégis melyik mondatomból olvasta ki ezt az emeletes baromságot, tisztelt uram????? Ki mondott ilyet?
    Végezetül: gondolom nem baj, ha pl. a csepeli kajak-kenusok sikereinek (volt a közelmúltban is) az ország távoli pontjain élők is örülnek és büszkék rá.

    A származásomra való célozgatása pedig teljesen megnyugtat: mikor az érvelő személyét támadja valaki, mert más megalapozott dolgot (indulatokon kívül) nem tud mondani, akkor tudom hogy jó úton járok…

  50. Borka-Szász Tamás szerint:

    Jellemző, hogy Gigi érzelmektől és politikától mentes felvetéseire (és jogos kérdéseire) egyetlen válasz sem érkezett….

    Ja egy igen: Gigi hiteltelen! (röhejes)

  51. Borka-Szász Tamás szerint:

    Kedves Demeter J.!
    Egy alapítvány alapításakor NINCS vételár. Az alapító INGYEN beleteszi a pénzét, vagyonát, telkét stb. az alapítványba (lásd Béke téri sporttelep), és onnantól azzal az alapítvány vezetése gazdálkodik (ügyészség felügyeli, hiszen nem saját tulajdonát kezelgeti).

    Az önkormányzat az elmúlt 15 évben (évente több tíz millió Ft-ttal számolva) már majdnem összesen 1 miiliárd Ft-tal támogatta az alapítvány működését, ami közvetve az ottani sportegyesületek dotálását jelentette. Azaz működésre felélték!
    Ebből nem jutott felújításokra, a telep folyamatosan de biztosan lerohadt. Ez tény.

    Az már az alapítvány (és vezetőinek) felelőssége, hogy a 15 év alatt plusz pénzeket, szponzorokat, befektetőket nem tudtak felhajtani, plusz pénzeket képtelenek voltak bevonni a telep működtetésébe. Amit kaptak pluszpénzeket (pl. benzinkút telek eladásból) azt is felélték. Mindent. Könnyebb volt a szűkös közpénz emlőket szívni, mint valami mást kitalálni.
    És a telep pedig tönkre ment, mert a beruházásokra, felújításokra súlyos százmillió (milliárdok) kellenének..

    A magántőke bevonásának a lehetősége is csak MOST merül fel, mikor országszerte már 10 éve túl vannak sok városban az ilyen jellegű beruházásokon (Győr, Tiszaújváros stb.). A Frasinál hosszú évekig ment a töketlenkedés, de még ott is célba értek (és senki nem tüntetett, hogy viszik a pályát vazze!)

    Szóval ha valaki az alapítvány és vezetői felelősségét keresi ebben a folyamatban, akkor azt jogosan teszi. A tehetetlenség, a hozzá nem értés is bűn, még ha nem is büntetőjogi….

  52. Bubus szerint:

    Borka úr, ugye arról a Csepel SC-ről van szó, ahol Tóth Mihály és Zárai László szerint hazugság, hogy lakóparkot, plázát terveznek. Ja, hogy ezt másfél éve mondták, most meg ennek az ellenkezőjét mondják?

    Ki higgyen ezeknek? Józan ember nem hisz nekik!

  53. Bubus szerint:

    Valamelyik másik kerületben is volt egy ilyen sportközpont-tervezés, amiről kiderült aztán, hogy plázának tervezik. Persze, ott a botrány után elutasították a terveket.

    Itt meg azok erőltetik, akik letagadták, és a Csepel Művek esetében meg bemutatták, hogy nem a közjó érdekli őket.

  54. LB szerint:

    Tamás!

    Tisztában vagy vele, mit írtál 10:18-kor?

    “…az alapítvány (és vezetőinek) felelőssége, hogy a 15 év alatt plusz pénzeket, szponzorokat, befektetőket nem tudtak felhajtani, plusz pénzeket képtelenek voltak bevonni a telep működtetésébe. Amit kaptak pluszpénzeket (pl. benzinkút telek eladásból) azt is felélték. Mindent. Könnyebb volt a szűkös közpénz emlőket szívni, mint valami mást kitalálni.
    És a telep pedig tönkre ment…

    …ha valaki az alapítvány és vezetői felelősségét keresi ebben a folyamatban, akkor azt jogosan teszi. A tehetetlenség, a hozzá nem értés is bűn, még ha nem is büntetőjogi…. ”

    Légy szíves felsorolni időrendben az alapítvány kuratóriumának vezetőit! 🙂

  55. kispajtás szerint:

    Kedves Borka Úr!

    A tegnapi, Önhöz intézett hsz-em után azon töprengtem, vajon miként lehetne pártszínektől és fertőzöttségtől mentesen a köz javát alázattal szolgálva párbeszédet folytatni és cselekedni. Bár hozzáteszem, hogy én semmilyen pártnak és felekezetnek nem vagyok tagja, de van elkötelezettség bennem a szociális érzékenység, az emberség és a tisztesség okán.
    Vastagon ráfizettem már a “csepeli lét”-re, de mindezek ellenére tántoríthatatlanul idealista vagyok és hiszek benne, hogy egyszer mindkét, egymással jelenleg szembenálló pártnak benő a feje lágya és arra használják a rájuk ruházott hatalmat, hogy a választóiknak minél élhetőbb életteret teremtsenek. A jelenlegi, rengeteg energiát felemésztő, “csakazértse, mertamásikaztakarja” gyermeteg, önző és kicsinyeskedő politizálást a legkevésbé sem tartom célravezetőnek. Ettől nem fog előrébbjutni a lakókörnyezetünk, amellyel kapcsolatban elég siralmas a kép bennem, ha elhagyom a kerület határait. Ferencváros, Pesterzsébet vagy délről Halásztelek, Szigetszentmiklós, Dunaharaszti fejlődése nagyban köszönhető annak, hogy vonzóvá tették ipari,-szolgáltató és kereskedelmi központok kialakítására. Amiből nyilvánvalóan a helyi önkormányzat ill. az ott élő emberek többszörösen profitálnak.
    Hát, jó lenne már valami hasonlót látni Csepelen is!

    Nem óhajtottam megbántani és sajnálom, ha megsértődött azon, hogy a hőskori sportsikerek idején Ön a koránál fogva nem sok mindent tudott élvezni, értékelni. Tiszteletteljes gondolat volt, Ön csavart rajta egyet.

    Egyetértek Gigi felvetéseivel is, (ugye, mily meglepő???), hiszen a tárgyalt témában az egyetlen, indulatoktól mentes és életszerű kérdéseket feszeget, amelyek átgondolásra érdemesek. De hogy ez megtörténjék, fel kéne hagyni az ellenségeskedéssel, az ostoba hangulatkeltésekkel, amelyeket mindkét párt igen erőteljesen kommunikál.

    Tisztelettel,
    kispajtás

  56. Gigi szerint:

    Jól látom: az elmúlt 11 órában a vádaskodók csak szajkózták szólamaikat, de a felvetéseimet elengedték a fülük mellett? Ez a topic is zsákutcába vész? 🙁

    Kedves kispajtás, túl mély itt az árok, akárki ásta, a másik rásegített. 🙁 De én is bízok egy olyan jövőben, ahol képesek közös nevezőre jutni…

  57. Borka-Szász Tamás szerint:

    Kedves LB!
    Véleményemet fenntartom, még ha talán túl élesen is fogalmaztam a kérdésben…
    Ha egy cég cska vegetál de nem növekszik és fejlődik, akkor a menedzsmentet a tulaj lapátra teszi. Itt ilyesmi nem történt meg, talán az alapítványi forma nehézkessége (nincs igazán tulajdonos, az alapító csak közvetve rángathatja az alapítványt) okozhatta a lassú erodálást…

  58. Borka-Szász Tamás szerint:

    Kedves Kispajtás!
    Külön szeretném megköszönni a rendkívül kultúrált hozzászólását! Mégis él bennem a remény, hogy talán lehet csepeli dolgokról indulatoktól mentesen is beszélgetni.
    Nem kell, hogy egyformán lássuk a világot, de legalább hallgassuk meg a másikat és gondolkozzunk el az érvein.

    Én eze na fórumon is igyekszem érvelő lenni, és nem vádolhat azzal, hogy a szoci paneleket mondom fel. Olykor különutas véleményemet is vállalom, ha kell.
    Remélem, fogunk még gondolatot cserélni ezen a fórumon.

    Tisztelettel,
    Borka-Szász Tamás

  59. LB szerint:

    Tamás!

    Nem válaszoltál a kérdésemre! 🙁 Kik voltak az alapítvány kuratóriumának vezetői??? Légy szíves időrendben felsorolni.

    Ha nem tudod a választ, légy szíves megkérdezni az elődödet a frakcióvezetői székben. Neki tudnia kell, mert ismereteim szerint ő is közéjük tartozik!

    Ebben a kérdéseben egyébként egyet értek veled. A kialakult helyzetért alapvetően az alapítvány korábbi és jelenlegi vezetői a felelősek!
    De ha így van, akkor miért kell elhinnem, hogy hirtelen megvilágosodtak és évtizedes agónia után megtalálták a helyes utat???

    Most is csak ismételni tudom magam. Ha valaki fölgyújtja a házamat – akár gondatlanságból, akár szándékosan -, az oltását nem fogom rá bízni! Ugye érted?

  60. LB szerint:

    Gigi!

    Légy szíves egy linket, ahol az aktuális tervek elérhetők!
    Te egyébként láttad a terveket?

  61. Gigi szerint:

    Kedves LB,

    nem láttam, ezért nem is minősítettem! 🙂

    Kerestem az alapítvány honlapján, de az meg mintha megszűnt volna létezni. 🙁 Kommunikációs szakemberként elhibázottnak tartom azt is, ha a vitát kiváltó eredeti dokumentum nem hozzáférhető, mint ahogyan azt is, ha úgy ítélkezünk valamiről, hogy nem ismerjük a részleteit.

  62. Boni szerint:

    Kedves Ludasi Úr!

    Sajnálatos, hogy a nevét adja egy ilyen kétes vállalkozáshoz. Ráadásul ismert sportolókra utalnak mint támogatókra. Persze itt nem arra a még mindig ismeretlenség homályába burkolódzó egyénre gondolok aki megakadályozta a népszavazást. Miért nem marad azon a területen amihez ért, amiben sikereket ért el? Sok ember tiszteletét fogja igy elvesziteni – már amennyiben érdekli ez Önt!

  63. LB szerint:

    Látod Gigi, erről van szó!

    Bejelentenek valamit – új terv, támogató aláírások -, aztán mikor az ember elkezdi keresni, nem talál semmit! 🙁
    Szerinted komolyan lehet itt bármit is venni?

    A csepeli MSZP frakció vezetője szerint, a kialakult helyzetért az alapítvány vezetőit terheli a felelősség. Ebben teljes mértékben egyet értettem vele! 🙂
    De mikor megkértem, hogy sorolja már fel a kuratórium vezetőit időrendben, eltünt, elhallgatott! 🙁
    Miért nem meri név szerint leírni a felelősöket?! :C

  64. Papasa szerint:

    Tisztlet Borka-Szász úr!

    Lenne szíves közzétenni a kuratórium vezetőinek névsorát időrendben?
    Vagy esetleg valami elérhetőséget, ahol ennek utánna lehet nézni?

    Érdekelne, hogy ki, és hogyan hozta létre az alapítványt, és kik működtették az Ön által említett 15 évben..

Itt lehet hozzászólni !