Folytatódik az MSZP ámokfutása?

Személyesen alapította-e a Jobbikot Szilvásy György?

HVG, Index

Valóság és MSZP kommunikáció – meddig tart még?

A magyar politikai rendszer végérvényesen átalakult, semmi sem mehet tovább úgy, ahogy a rendszerváltás után megszoktuk. Az MSZP – szavazótáborának méreteit tekintve – egy kategóriába került a Jobbikkal; mindkettő középpárt lett. Az egyik oda süllyedt, a másik oda emelkedett. Az SZDSZ gyakorlatilag eltűnt a politika porondjáról (bár a parlamenti frakció néhány hónapig még úgy csinálhat, mintha egy fontos párt nevében űzné a politikát).

A régi reflexek még ebben a helyzetben is előjönnek, akadályozva a tisztánlátást. Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke, közvetlenül a választási eredmények nyilvánosságra hozatala után szemrebbenés nélkül közölte: az eredmény megerősítette, hogy a választók a jelenlegi kormány fennmaradását akarják. Nem örül annak, hogy a Jobbik a Fidesz részéből hasított le magának szavazatokat.

Mint a statisztikákból kiderült, Lendvai Ildikó alaposan tévedett. Éppen hogy az MSZP szavazói pártoltak át tömegesen a Jobbikhoz. Vona Gáborék éppen azokban a megyékben aratták a legnagyobb sikereiket, ahol eddig a szocialisták voltak a legerősebbek. Könnyen lehet, hogy amennyiben a választásokat jövő tavasszal tartják, a Jobbik a Fidesz után a legtöbb mandátumot fogja megszerezni a Parlamentben, és akár évekig e két jobboldali párt hatalmi harca fogja meghatározni a politikát. Hasonlóan Lengyelországhoz, ahol a Donald Tusk vezette mérsékelt Polgári Platform konfrontálódott (sikerrel) a Kaczynski fivérek Jog és Igazság nevű radikális nacionalista pártjával.

A Jog és Igazság Párt két éven át volt hatalmon Lengyelországban. Jóllehet, antikommunista demagógiájában, a liberálisok elleni dühödt támadásaiban hasonlított a Jobbikra, annál sok tekintetben szalonképesebb, a nyugati közvélemény számára elfogadhatóbb volt. Kaczynskiék igyekeztek távol tartani magukat az Amerika-ellenes, anticionista demagógiától, amely viszont a Jobbik programjának fontos részei. Vona Gábor, Morvai Krisztina sűrűn emlegetik a zsidók ellen harcoló kisemmizett palesztinokat, akiknek sorsa a „saját hazájukban elnyomott magyarokéra” emlékezteti őket. Az antiszemitizmusnak ez a politikailag korrekt változatát egyébként Nyugaton is sokan űzik, és nemcsak a szélsőségesek.

Jelentős társadalmi csoportokat tudott megszólítani a Jobbik, illetve segédcsapata, a Magyar Gárda, azzal is, hogy élt az etnikai feszültségek adta lehetőségekkel. Rendet és biztonságot ígértek a helyieknek olyan térségekben, ahol az utóbbi időben elszaporodtak a bűnesetek, és az emberek már nem érzik magukat biztonságban. A statisztikák szerint nyolc megyében a Jobbik több szavazatot szerzett, mint az MSZP, pedig ezek korábban az MSZP biztos bástyái voltak. (Az MSZP a legtöbb százalékos szavazatot Esztergom-Komárom megyében kapta, ahol a roma népesség százalékos aránya viszonylag a legalacsonyabb)

Feltűnően hallgat lemondása óta a szocialisták üdvöskéje, az “őszödi igazmondó”, Gyurcsány Ferenc, akinek nem kis része volt abban, hogy a magyar társadalom immunrendszere ennyire legyengült a radikális jobboldallal szemben. A Jobbik előretörése nemcsak azzal magyarázható, hogy a családok nagy része már saját bőrén érzi az elmúlt hét év elhibázott gazdaságpolitikájának következményeit, amelyet csak súlyosbított a globális válság beszűrődése. Nemcsak azzal magyarázható, hogy Magyarország egykor virágzó mezőgazdasága vegetál, az ipar termelése vészesen csökken, a munkanélküliség folyamatosan nő, az egészségügy pedig romokban hever. Hanem azzal is, hogy a Gyurcsány vezette ballib oldal fő gondja – ha már a gazdaságpolitikában kudarcot kudarcra halmoztak – az volt, hogy demonstrációkat szervezzenek a szélsőségesek, a „fenyegető fasizmus” ellen. Oly mértékben lejáratták például a Magyar Demokratikus Chartát, hogy annak legutóbbi rendezvényére az MSZP és az SZDSZ vezetőin kívül már csak néhány száz, múltbeli emlékein rágódó „szépkorú” ment el. Szili Katalin szavaival, az „agyonvert” szocialistáknak, és szavazataik számát tekintve gyakorlatilag megsemmisült szövetségesüknek, a liberálisoknak, most főhet a fejük. Oly sokszor kiabáltak farkast, hogy most – amikor a farkas a kertekben kószál – már kevesen hisznek nekik.

Könnyen meglehet, az MSZP ámokfutása folytatódik. Vezetőik nyilatkozatai arra vallanak, hogy nem vonják le a választók döntéséből adódó következtetéseket, nem dobják be a törülközőt, folytatják a kormányzást. Bajnai Gordon újabb kemény intézkedéseket ígér, mindezeket egy maximum kilenc hónapig hivatalban lévő kormány akarja bevezetni, olyan kormány, amely pillanatnyilag csupán 20 százalékos támogatást élvez. ( Ne legyenek illúziói az MSZP-nek, aki nem ment el szavazni, jórészt azért tette, mert ki van ábrándulva a jelenlegi vezetésből). Kisebbségben kormányozva, egy végső felbomlás szélére jutott szövetségessel, porhintés lenne a 2010-es költségvetés vitája, hiszen jórészt már nem a jelenlegi kormány regnálása határozná meg a jövő évi gazdaságpolitikát. Legjobb lenne tehát abbahagyniuk az amúgy is bizonytalan eredménnyel járó “válságkezelést”. Ősszel előrehozott választást kell tartani Magyarországon. Eredményes gazdaságpolitikával, a rend és biztonság helyreállításával a Fidesz vezette kormány feltartóztathatja a radikáljobb menetelését. De ha a szocialisták tovább húzzák az időt, és arra várnak, hogy jövő tavaszra “megfordul a szél”, a maradék esélyeiket is eljátsszák, s jóvátehetetlenül károsítják a magyar baloldal távlati esélyeit. A jelenlegi trendeket figyelembe véve, törpepárttá zsugorodhatnak.

hvg.hu

Személyesen alapította-e a Jobbikot Szilvásy György?

Csak azért nem hiszem, hogy a Jobbikot az MSZP titkos szakmunkásai találták ki, és alapították saját kezüleg, mert túl profin sikerült ahhoz, hogy bármilyen szocialistának köze legyen hozzá. Ettől eltekintve ennek az egész vasárnapi választásnak az volt az értelme, hogy a kommerek és SZDSZ nevű jelentéktelen alfrakciójuk végre megették, amit főztek.

Az MSZP legnyilvánvalóbb, éveken át, folytatólagosan elkövetett bűncselekménye nem is a pimasz lopkodás, az ötlettelenség, az ország gazdaságának romba döntése, hanem az, hogy annyit manipuláltak a szélsőjobbal, hogy végül tényleg sikerült életre kelteniük.

Nem kevesen veszik készpénznek, hogy az elmúlt évek összes nagy antirasszista megmozdulása, minden hirtelen feltűnt, aztán ugyanolyan gyorsan eltünt médianáci Bácsfi Diánától a jegyirodás botrányig, Budaházytól Tomcatig, minden összekapaszkodó tiltakozás, fáklyalengetés meg aljas fasiszta provokáció az MSZP műve. De persze jelentős tömegek képzelik azt is, hogy a Hold túlsó oldalán titkos amerikai rakétabázisok vannak, már amennyiben maga a Hold eleve nem egy NASA-trükk. Ufószkeptikusként annyit azért nagyobb bátorság nélkül jegyzőkönyvbe vehetünk, hogy sok-sok éve mindig akkor ugrott elő egy bizarr operettnáci a zsákból, amikor az MSZP-nek már tényleg semmi más mondanivalója nem maradt, mint hogy ha jön Orbán Viktor, itt koncentrációs tábor nem marad szárazon.

Azontúl, hogy maga a célba juttatni kívánt üzenet nyilvánvaló hazugság, az ügyeskedő kommerek az antirasszizmust az MSZP-s manipuláció szinonímájává tették. Ha ma Magyarországon tíz ember összegyűlik, hogy bármilyen jogosan és őszintén tiltakozzon a nácik ellen, egyszerűen nem lehet nem arra gondolni, hogy megint a rettegett Orsós Benito árnyéka remeg a háttérfalon. Ez pedig ocsmány dolog, nem beszélve arról, hogy mennyire megalázza azt pár naiv demonstrálót, aki nem Orbán Viktort, hanem tényleg a nácikat gyűlöli.

Alapvetően persze mit is várhattunk egy olyan párttól, amelyiknek a közvélekedés szerint messze legtehetségesebb XXI. századi vezetője – saját bevallása szerint, ahogy az Debreczeni „Szeretlek, Ferenc!” József könyvében olvasható – azzal büszkélkedik, hogy a két dolog, ami őt kiemelte a szürke MSZP-s tömegből, és miniszterelnökké tette, egy szimpla hazugságra épülő populista-xenofób uszítás (23 millió román munkavállaló rohama) és egy szimpla hazugságra épülő trükkös hazugságkampány (Kövér László köteles beszéde) voltak. Mindkét esetről maga Gyurcsány vallja be, hogy kitervelt, tudatos hazugság volt, de ezt szerinte igazolta, hogy szent cél, a gonosz Fidesz legyőzése érdekében vetette be őket.

Szóval a szocialisták, évek szívós munkájával egyenlőségjelet tettek az antinácizmus és a központilag vezérelt, Orbán-fóbiás komcsi hiszti közé. Jó érzésű ember, de mondjuk, hogy a jó érzésű emberek 85 százaléka az elmúlt hét év hatására csak fintoroghat a komcsi hiszti hallatán. Ha csak minden tizedik jó érzésű emberben kicsit félrecsúszik a logika, és azt gondolja, hogy ha az antirasszimus = kommunistaság, akkor az antirasszmus ellentéte kúl dolog lehet, máris sikerült jelentős gyűlölködő tömeget teremteni.

Ezek után jött az EP-választási kampány, ahol az MSZP-nek és az SZDSZ-nek annyira nem maradt semmi ötletük, hogy jobb híján, kissé azért meglepő húzással, saját maguk helyett a Jobbiknak kampányoltak.

A választási estén a Fidesz bulihelyszínéről twiteltem. Akárhány emberrel beszéltem, mindenki biztos volt benne, hogy a Jobbik kampányát közvetlenül az MSZP pénzelte. Óriásplakátárakkal meg hasonlókkal jöttek. Lehet, hogy igazuk volt, lehet, hogy nem, de önmagában az a plakátfelület, amit nyíltan Jobbik-plankolásra fordítottak a szocialisták, bőven elég ahhoz, hogy a Jobbik közel tizenöt százalékát bátran odaszámolják a saját tizennyolcukhoz, és úgy már nem is annyira szopó a helyzet, bőven megvan a tömegtámogatottság a reformok végigviteléhez.

Forrás: Index

179 hozzászólás “Folytatódik az MSZP ámokfutása?” bejegyzésre

  1. Attila szerint:

    Ez hihetetlen, hogy az ország legnagyobb problémája a Jobbik. Szerintem meg az a hazaáruló banda, aki ma is a parlamentben bratyizik egymással.

  2. Emese szerint:

    Tudod Attila, lehet hazaárulózni meg zsideszezni, lehet szétverni, leragasztani más pártok plakátjait, mindezt azoknak, akik elvileg nagyobb rendet ígérnek.

    De azért elgondolkoztató, hogy egy olyan párt, amely a 2004. december 5-én NEM-et mondókat gyűjtötte most össze, és ön is, aki szintén MSZP szavazó volt korábban – azaz pont a nemzetellenes politikát támogatta a szavazatával – most így beszél.

    Javaslom ne így kompenzálja korábbi hibás döntéseit, mert csak cseberből vederbe esik a többi Jobbik-szavazó volt MSZP-ssel együtt!

  3. bianka szerint:

    Nem tudom olvastok-e gazdasági híreket, de érdekesség, hogy milyen törvényjavaslatot terjesztett be Podolák elvtárs az országgyűlésben?
    (amit azóta sajnos az mszp-szdsz-mdf el is fogadott)
    Eladhatóvá váltak a MOL B sorozatú illetve a Richter 25+1%-nyi részvényei.
    Ezek afféle utolsó védbástyák voltak, hogy nehogy teljesen külföldi kézbe kerüljön a két cég. Sőt a MOL a legutóbbi taggyűlésen különleges vétójoggal ruházta fel a B sorozatú részvényeit.
    Hajrá Surgut, köszönjük Podolák elvtárs!
    (tényleg magyar érdek!!!)

  4. Csepel-sziget szerint:

    Kedves Emese! Nem minden Jobbik szavazó volt MSZP-s. Sőt: A Jobbik szavazóinak egy része a 18-21 éves korosztályból kerül ki (akik még korábban nem is szavaztak), van köztük sok radikális “fideszes”, valamint korábbi MIÉP-es, meg olyanok is, akik eddig egyáltalán nem, vagy csak a 90-es években szavaztak. Mellettük valóban van néhány ezer, tízezer kiábrándult szocialista, de nem jelentős többségben.

  5. Emese szerint:

    Csepel-sziget: javaslom nézze meg a választási eredményt.

    Ha önnek lenne igaza, és inkább a Fidesztől vett volna el szavazatokat a Jobbik, akkor a jobboldali kerületekben lenne erős. De pont fordítva van: a Jobbik ott lett nagyon erős, ahol az MSZP volt korábban fölényben, és ahonnan leolvadt ez a fölény.

  6. Csepel-sziget szerint:

    Másrészt, amit ír a cikk, hogy “Amerika-ellenes és anticionista demagógia” Látszik, hogy a HVG jelent meg. Mondja meg nekem valaki, hogy mi hasznunk van az USA-val való barátkozásból, az ő egyoldalú támogatásukból (más szóval ezt s*ggnyalásnak nevezik), valamint az ország termőföldjeinek, természeti kincseinek kiárusításából, valamint bizonyos külföldi állampolgárok sorozatos betelepítéséből. Ha valaki erre meggyőző érveket tud felhozni…
    És aki ezt szóvá teszi, az rögtön demagóg, antiszemita, szélsőséges. Persze mit is várhatunk egy olyan országtól, amelynek papíron nemzeti, jobboldali legerősebb pártja, a Fidesz (igen róla van szó) nyíltan barátkozik az izraeli, nacionalista Likuddal.

  7. Csepel-sziget szerint:

    Emese! A Jobbik ott a leginkább erős, ahol komoly incidensek vannak nap mint nap a magyar és cigány lakosság között (BAZ, Szabolcs, Nógrád, Heves és Pest megyében).
    A Fideszt maximálisan 16 mandátumra taksálták, ehhez képest 14-et szereztek.
    Az igazán érdekes az, hogy a hagyományosan balos médiában például azt hangoztatják, hogy a Fidesztől vette el a szavazókat. Mindenki tudta, hogy az MSZP mire számíthat a sorozatos hazudozásait, sumákságait, politikai tisztátlanságait követően, ha nem lenne Jobbik, akkor sem kaptak volna egy grammal sem több szavazatot, maximum még kevesebben mentek volna el szavazni.

  8. Gordon szerint:

    Igen, ez valóban nagyon érdekes. Az inkább baloldali kötődésű területeken érte el a Jobbik a legjobb eredményeit. A fent említett “volt miépesek” ezeken a területeken nem sok vizet zavarnának, nem röpítenék esetenként 20% fölé a Jobbikot. A fiatalokat meg nem érdekli a politika.

    Kérdés csupán az, hogy az mszp tudatosan pumpálja-e fel a jobbikot. Én – ismerve politikai felelőtlenségük eget rengető mértékét – kinézném ezt belőlük.

    „Állítólag mindig a konzervatív álláspont védelmezőjének kell érvekkel bizonyítania. (…)Valójában azonban nem a konzervatívokat terheli a bizonyítás kényszere, hiszen az éppen létezőt védik és végül is kimutatható, hogy mit akarnak.”

    /Roger Scruton/

  9. Attila szerint:

    Emese!

    A választási eredményben le van írva, hogy xy előzőleg az mszp-re szavazott, most pedig a Jobbikra?
    Nagyon egységes próbál lenni a fidesz ezzel az emeszpézéssel, de pont ez az amitől az emberek kifognak ábrándulni.
    Még egy dolog:
    Attól mert valaki az mszp-re szavazott (sajnos) nem lesz egy sz@r ember, amit ti próbáltok sulykolni.
    Ugyanúgy bedőltek a szövegnek, mint ti.

  10. Gordon szerint:

    Kár hogy a csepel-sziget által felemlegetett külföldi állampolgárok egyetlen statisztikában sem jelennek meg. Talán azért mert butaság az egész.

    Van egy ismerősöm, aki a hetedik kerületben él, és folyamtosan azt hagoztatja, hogy kizárólag a hetedik kerületbe 450 ezer (!) ilyen külföldi állampolgárt telepítettek be. Sehogy sem tudom lebeszélni erről az ostoba fantazmagóriájáról, hisz 450 ezer ember megjelenése azért látszana a hetedik kerületben, de az országban is. Az ilyen marhaságokkal egy hozzám hasonló nyugodt, konzervatív ember nem is foglalkozik. Ezt tipikusan azok veszik be, akik 2002-ben és 2004. dec 5. előtt a “23 millió románozást” is bekajálták.

  11. Csepel-sziget szerint:

    Úgy gondolom, hogy nagyjából egyforma mértékben vettek el szavazatot mind a Fidesztől, mint az MSZP-től.
    Ha ez mégsem így lenne, hanem mondjuk a Fidesz rágalmai igazak lennének, s a Jobbik az ő táborukat gyengítené, azt csakis maguknak köszönhetik, ugyanis az elmúlt 7 év hitegető, impotens, Pató Pál úr politikájának eredményeképpen nem is érdemelnének mást. A 2010-14-es időszak az utolsó lehetősége Orbánéknak, hogy végre valóban bizonyítsanak, hogy a valós problémákkal foglalkozzanak, utána (ha ez nem történik meg, akkor akár még a Jobbik is kormányra kerülhet).
    Félő azonban, hogy ez a mostani fideszes generáció (a hiteltelen, “ki ha én nem?” Kövérrel; a liberálisok irányába húzó, Gyurcsánnyal közösen tüntetgető Deutsch Tamással, a tanulatlan Áderrel és a populista, nagy népvezér Orbánnal) erre képtelen.

  12. Emese szerint:

    Látod Csepel-sziget, nem csak a Jobbik szavazói, de a Jobbik duma is MSZP-s.

  13. nem is ment el az eszünk szerint:

    http://index.hu/velemeny/2009/06/08/szemelyesen_alapitotta-e_a_jobbikot_szilvasy_gyorgy/

    No, most akkor Jobbik vagy Balabbik?

    Adjon Isten! Ébresztő seggfejek!

  14. Csepel-sziget szerint:

    Gordon! Pont egy fideszes (“rendkívül konzervatív) törzsválasztótól nem várna az ember, hogy a naivitást, a “birkaságot” emlegesse. Kik azok, aki vakon és elszántan követik vekker-Viktort 98 óta? Kik azok, akiknek az sem tűnt fel, hogy 2006-ban a vezér magukra hagyta őket az utcán a REBISZ-esek kényére kedvére? Ki az, aki azt nyilatkozta, hogy kettőt kell aludni és kormányváltás?
    Egyetlen párt tudná eltávolítani innen ezt a kormányt és az a Fidesz, de az az igazság, hogy jelen helyzetben nekik sem érdekük ezt megtenni, megvárják, míg libás Gordonék megszorítják a nadrágszíját és vérrel-vassal stabilizálnak.
    450 ezerről nem tudok, annyi biztosan nincs, de elég végig menni a Nagykörút egyes részein, az Andrássy úton, vagy javaslom a Dohány utca környékét és körülnézni, belehallgatni beszélgetésekbe. Magyar szót nem igazán fogsz hallani… és nem azért, mert annyi a száját tátó turista.

  15. Csepel-sziget szerint:

    Talán azért hasonló a jobbikos és az mszp-s duma, mert mindkettő a Fidesz ellenlábasa.
    Attól, hogy látom a Fidesz hibáit és azt, hogy mivé lett a ’89-es rendszerváltó pártból, s összességében egylényegű az MSZP-vel (közös panamák, közös országrombolás, ami ott proli, az itt polgár), az nem azt jelenti, hogy ne vetném meg szocikat.
    Összességében azonban veszélyesebbnek tartom a bárány köntösbe öltöztetett farkast (Fidesz), mint a nyíltan farkasként létező MSZP-t.

  16. Csepel-sziget szerint:

    S várható, hogy a lakájmédia (Indexestől, RTL Klubostól, Magyar Hírlapostól) megpróbálja majd befeketíteni a Jobbikot (kezdve a tagok múltjával, a gazdasági részekkel, az eredetével), mivel az eddigi elhallgatás nem vált be. A Jobbik azonban bebizonyította egy esztendő alatt, hogy egy professzionális szerveződés, aki tudják, hogy mit csinálnak. Talán nem véletlen, hogy az EP-választások után nyüszített a hatalom (Lendvai Ildikó révén), nyüszített az 5%-os törpepárt (Dávid Ibolya révén) és vélhetően belül aggódnak a Fidesznél is, bár ezt egyelőre nem mutatják ki.
    A vasárnapi nyílt hadüzenet volt a parlamenti pártoknak. Véget ért az “aranykor”, a “Kánaán” számukra.
    Egyetlen esélyük van, ha még idejében, azaz a választások előtt kicsinálják a Jobbikot, erre pedig egy valaki képes csak, Orbán Viktor.

  17. Attila szerint:

    “Összességében azonban veszélyesebbnek tartom a bárány köntösbe öltöztetett farkast (Fidesz), mint a nyíltan farkasként létező MSZP-t.”

    De szép megfogalmazás. A farkashoz nem mész oda, a “bárány” rögtön a seggedbe harap, amint hátat fordítottál. Ez aljas dolog.

  18. Emese szerint:

    Csepel-sziget: a Jobbik nem a cigány-népességgel korrelál elsődlegesen (viszont kétségtelenül van kapcsolat), hanem az MSZP-vel. Jobboldali önkormányzatokban, ahol nem kevés a cigány népesség, nem ért el komoly sikert a Jobbik. Baloldaliakban, akár kevés a cigány, akár sok, igen. Mellesleg az az igazi katasztrófa, amikor a magyar társadalmat már nem a pártok teljesítménye, hanem a cigány népesség számarány mozgatja egy választásnál.

    1998-2002 között jó volt magyarnak lenni. Fejlődött az ország, működött és növekedett a gazdaság, visszaszorították a bűnözést és az addig hetente robbantó maffiát, növekedett az életszínvonal, felkarolták a vidéket, amennyire az adott körülmények között lehetett. Nekem, nemzeti érzelmű embernek az egyik legszimpatikusabb dolog a várfelújítás volt.

    Ha bárki azt állítja, hogy ez nem munka volt, vagy ez mutyi volt az akkor vérgőzös tekintettel hőbörgő, hazudozó, románozó MSZP-vel, az vagy rosszindulatú, vagy komplett idióta.

  19. Csepel-sziget szerint:

    http://barikad.hu/node/30633
    Egy valaki tudja csak igazolni a Jobbikot, az idő. Egy éven belül kiderül, kinek van igaza.
    Mindenesetre ne felejtsétek el, hogy a weimari köztársaságban kik álltak össze Hitlerékkel. Persze ez most túlzás, a Jobbiknak köze nincs az NSDAP-hoz, de ha már sokan szélsőjobbozzák, akkor nézzük meg így. Találjátok ki, hogy az NSDAP kampányát meg a kommunisták vagy a szociáldemokraták finanszírozták, hogy így támadják a jobboldalt.
    Az lesz a vége, hogy a két “nagypárt” acsarkodásából a Jobbik fog kikerülni győztesen és akkor már teljesen lényegtelen lesz a kérdés, hogy ki kreálta, pénzelte.

  20. Csepel-sziget szerint:

    Emese! Nem az 1998-2002 közötti időszakról beszélek. Az az időszak az eddigi legjobb, de közel sem az abszolút jó kormányzás időszaka volt. De kérdezzél meg erről pár millió nyugdíjast, hogy mennyi pénzt vettek ki a zsebükből akkoriban.
    A mutyik a 2002-2009-es időszakra vonatkoznak. Elsősorban.

  21. Csepel-sziget szerint:

    http://www.election.hu/

    A választási eredmények részletes tanulmányozása céljából ajánlom figyelmedbe ezt a honlapot.

    És kíváncsian várom a véleményedet a rakamazi, tiszalöki vagy a mezőkeresztesi választásokról. Előbbi kettőn Jobbik,Fidesz, MSZP, utóbbinál Fidesz, Jobbik, MSZP sorrend született. Miért olyan nehéz elhinni, hogy naponta rettegésben élő egyszerű emberek foglaltak állást a Jobbik (és az ő logikájuk szerint a Gárda) mellett. Nagyon erős a Jobbik északon és keleten is, Ózdon, Miskolc környékén, Nyíregyháza környékén, s ez egyáltalán nem véletlen, míg nyugaton, Zalában és Győr-Moson-Sopron megyében kevésbé.

  22. Attila szerint:

    Emese, kicsit visszább kellene tekinteni.
    A fidesz-fkgp-mdf egy mszp-szdsz kormányt váltott. Azt be kell vallani, hogy a egy szoci kormányzásnál nem nehezebb egy sokkal jobb kormányzást produkálni.
    Túl volt az ország egy bokros csomagon. E tájt már az is emelte az életszínvonalat, ha kicsivel többet kerestél.
    Azt pedig nem szabad elfelejteni, hogy nem csak a fidesz kormányzot, hanem másik két párt is. Kisgazdák voltak a vidék pártja, nem fidesz.
    Ez is terelés.

  23. Gordon szerint:

    Jelenleg nincs olyan alkotmányos eszköz a parlamenti mandátumokat figyelembe véve kisebbségben lévő ellenzéknek, melyel a parlamentet feloszlathatná. Az Ogy. feloszlatásáról népszavazást sem lehet kiírni, mert az alkotmány ezt tiltja (az alkotmány világosan felsorolja, hogy miről nem lehet népszavazást tartani).

    Akárhányszor is lenne szavazás az Ogy. feloszlatásáról az eredmény mindig ugyanaz lenne. Ha kevesebb mandátumod van a szükségesnél, akkor nem tudod feloszlatni az Ogy-t. Ez szerintem világos.

  24. kovács Ernő szerint:

    Itt nincs Jobbik, és még is elegük van az embereknek! Ezért nem kell fikázni a Jobbikot! Érdemes elolvasni a cikket! http://www.kommentalok.comze.com/news.php?readmore=126

  25. Csepel-sziget szerint:

    A Fidesz egymaga 5x annyi embert tud kivinni az utcára, mint a Jobbik. Ha a két párt szimpatizánsai az utcára vonulnának, elsöpörnék a fenébe ezt a gyenge kormányt. Van az a méretű tüntetés, aminek következtében elhúznának. Én ebben hiszek, na meg abba bízom, hogyha valaha kiderül, hogy tévesen vádaskodtatok, akkor bocsánatot fogtok kérni. Addig meg keressetek kézzel fogható bizonyítékokat a Jobbik ellen, hátha találtok valamit. Sok sikert hozzá!

  26. Gordon szerint:

    Más:
    De igen, szerencsére azért sok külföldi megfordul a belváros frekventált helyein. A Dohány utcai zsinagóga meg Budapest székesfőváros egyik kultúrális remeke (úgy tudom, hogy a második legnagyobb zsinagóga a világon).

    Ez lenne a Jobbik-féle turisztikai koncepció? Vagyis hogy aki nem magyar nyelven beszél sétálgatás közben a főváros utcáin, az biztos azért van itt, hogy egyszer majd őket leszavazza? Tehát: ki velük az országból? Nem is oly régen volt ehhez hasonló gondolkodás térségünkben. Épp a Jobbikhoz hasonló jellegű politikát folytató Partidul Romania Mare (PRM – Nagy-Románia Párt) részéről. Őket mindig zavarta, ha például én, vagy valaki más magyarul beszélt Kolozsvár utcáin (meg máshol is).

    Tavaly nyáron találkoztam egy ilyen fura ürgével (bár lehet, hoy nem PRM-es volz) a Szent Mihály-templomnál. Adni akart valami szóróanyagot, mire én megkérdeztem magyarul, hogy mi az. Szó nélkül kivette a kezemből és durcásan odébbállt.

    Na ez az a stílus amiből kontzervatív emberként nem kérek Magyarország közösségi/politikai szinterein.

    “Ez az emberi képesség, melyre legnehezebben tehetünk csak szert, ez a tulajdonság, mely ellen lényünk legtitkosabb ösztönei lázadoznak, mert halandók vagyunk, mert időnk kimért, mert csillagunk lefut: ez a legfájdalmasabb kötelesség, önmagunkkal, sorsunkkal s annak legmélyebb értelmével, munkánkkal szemben. Nincs igazi alkotás végtelen az ember legtitkosabb alkata fölött úrnak maradni tudó türelem nélkül. Mert az alkotás soha nem bűvészmutatvány villámgyors kunszt, sanzsé-passzé, a cilinderből nem tud az alkotó műveket előhúzni. Nem csak a lángész: türelem – maga a mű is türelem, az organikus fejlődés türelme, a visszatartás és érlelés csodája. Megtanulni a türelmet életben és munkában, annyi, mint megtanulni a Teremtő titkát. (…)”

    /Márai Sándor – A türelemről…/

  27. Csepel-sziget szerint:

    Ne forgasd ki a szavaimat. Semmi bajom a turistákkal, legyenek bár németek, angolok, afrikaiak, japánok, kínaiak, tudom is én kicsodák. A bevándorlást is egy bizonyos mértékig tolerálom (pláne, hogy nincs is más választásom). Azzal van a probléma, mikor egyes nem honi körök próbálnak meg itthon diktálni. Na velük azt mondom, kifelé az országból, hogy egy klasszikust idézzek, “el lehet menni Magyarországról”. S hogy egy másik lassan klasszikussá válót: “Mert Magyarország a magyaroké!”

  28. Emese szerint:

    Kedves Csepel-sziget!

    A Fidesz valóban ötször annyi embert tud kivinni az utcára, mert a párt egész lénye, temperamentuma, kiállása arról is szól, hogy ez az ötször annyi ember haza is jut a szeretteihez.

    A kormányt csak és kizárólag az MSZP és az SZDSZ tudja megdönteni. Ott dől el ezekben a percekben, napokban, hogy mi lesz. És könnyen lehet, hogy előrehozott választás. Eddig mindegyik elvesztett választásuknak lett következménye. Meglepne, ha nem lenne.

  29. Csepel-sziget szerint:

    Akkor lesz előrehozott választás, ha az SZDSZ kihátrál az áldozatszerepből (mert ha marad, akkor végre valahára örökre eltűnik a gyűlöletpárt a magyar közéletből) és így nem marad többsége a kormánynak a parlamentben. Ebben az esetben egyszerűen lehetetlenné válik bármilyen tervezetet is végigvinni, ergo lehetetlen kormányozni.
    Más esetben a kormány önmagától nem fog megbukni, ahogy a sorozatos fideszes ülésteremből való kivonulósditól sem bukott meg (milyen meglepő).

  30. Emese szerint:

    Kedves Csepel-sziget: nincs SZDSZ!

    Az SZDSZ a vasárnapi szavazásnál megszűnt. Az SZDSZ-es politikusok most, ezekben a percekben kötik meg a maguk kis bulijait a fennmaradó időre vagy 2010-re. Szerintem Kál úr is szépen visszamegy az MSZP-be vagy átáll az LMP-be.

    Azt, hogy lesz-e előrehozott, az MSZP-s önkormányzati lobbi fogja eldönteni. Ha úgy döntenek, hogy 2010 őszén meg tudnak tartani pár pozíciót, ha most lesz az előrehozott, akkor garantáltan lesz.

  31. Prendick szerint:

    Emberek, csak szólok, hogy az elvert liberálisok /HVG, Index/ ordas rinyálásán vitáztok. Mindjárt kiderül, hogy kik is vannak itt egy nézeten velük. 😉

  32. Gordon szerint:

    Az az igazság, hogy egyetlen szakpolitikai téren sem látom a Jobbik koncepciót. Semmit. Csak ezt a dohány utcázást, meg az állítólag betelepítettek százezreit (tudjuk: csak a hétkerben 450 ezer “él” belőlük) hallom. Nekik az a fő elképzelésük, hogy hallgassunk bele az utcai beszélgetésekbe, mert abból biztos sokminden kiderül. 🙂

    Kiváncsi vagyok, hogy az EP-ben milyen ügyek mentén fognak dolgozni. Milyen ügyek mellett fognak kiállni. Meglátjuk. A Fidesz e téren már bizonyított. Örültem annak is, hogy Tőkés püspök úr külön gratulált a Fidesznek, hiszen Orbán Viktor is megtette ezt a gesztust az összes EU-tag határon túli magyar politikai csoportosulás irányába. REmélem az EU bővülése után a követekző, vagy az azt követő EP megméretettésen már egyéb határon túli magyar közösségek is képesek lesznek gyarapítani a jelenlegi 27-28 magyar képviselő számát.

    A Jobbik egyenlőre még semmit nem tett le az asztalra, csak azt látjuk, hogy jelentőset merítettek az mszp kommunikációból, és minden mondatuk Orbánra és a Fideszre végződik. Talán emiatt is támogatta őket az egykori mszp tábor egy része (lásd. Kovács Ernő).

  33. loastman szerint:

    http://csakajobbik.blog.hu/2009/05/27/morvai_krisztina_multja_jelene_es_jovoje

    Én ezek miatt gondolom, hogy mint trójai faló működik a Jobbik.

    Az is érdekes, hogy tűzzel vassal fel fog lépni a multik ellen. Ez jó és érdekes, csak akkor minek megy az EP-be, ahol multik vannak jelen? Ha a multik ellen harcol, az nagyon áttételesen azt is jelenti, hogy ellenzi Magyarorszag EU tagságát. Ha ellenzi, akkor minek megy oda képviselősködni?

  34. Gordon szerint:

    Ez a ki velük az országból c. PRM logika nekem nagyon nem tetszik. A jövő Magyarországát szabad, nyitott országként képzelem el, mely a nemzeti érdekei mentén politizál ugyan, de mégis képes lesz élni a politikai szempontból egységesülő Európa adta lehetőségekkel (gondolok itt pl. a magyar nemzet határokon átívelő egyesítésére). Egy 12,3 milliós szellemi/kulturális teret képzelek le leginkább, mely egy tehetséges konzervatív kormány segítségével jelentős sikereket érhet majd el.

  35. Prendick szerint:

    loastman, az ellenséggel ott kell harcolni, ahol van. Nem gondolod?
    Nagyon karcsú lenne a világ túlsó feléről lövöldözni.

  36. Gordon szerint:

    Milyen ellenség Prendick? Magyarázd már el!

  37. loastman szerint:

    Prendick: ne haragudj, de nem esik most le, mire gondolsz. 😳

  38. Prendick szerint:

    Csepel-sziget, az SZDSZ most jutott el az alkupozíció csúcsáig. Mivel ennél lejjebb nem eshetnek egy választáson sem, nem bukhatnak, ha előrehoznak egyet.
    De ennek nagyon meg fogják kérni az árát. Már a cikkeken is látszik, hogy elindult a B-terv. Riogatják a Fideszt a Jobbik-veszéllyel, lebegtetik a náci hatalomátvételt az elvesztett táboruk felé.

    Ennek két erdeménye lehet. Ha odaállnak a Fidesz mellé és indítják az előrehozott választásokat, azért szép mennyiségű ellenszolgáltatást kérhetnek, a saját választóik felé pedig komunikálhatják, hogy ők az egyedüli hős antifasiszták, akik feláldozzák a mandátumaikat a nácik legyőzéséért.

    Mindig van B-terv. 🙂

  39. Csepel-sziget szerint:

    Gordon! Nagy csalódás számomra ,ha te abból következtetsz a Jobbik politikájára, hogy jómagam (aki bizalmat szavazott nekik) miket írok egy relatíve kis látogatottságú hírblogra. Mi van, ha ügynök vagyok? 😀
    Akármit is írtok, gondoltok, 400 ezer ember megtisztelte bizalmával Vonáékat, az pedig az elkövetkezendő időkben fog kiderülni, hogy megérdemlik-e, rászolgálnak-e. Az EP-ben végzett munkájukat nehéz ellenőrizni, ugyanis egyik párt kampánya, ígéretei sem az EU-ról és az ottani érdekérvényesítésről szóltak, pláne, hogy az Európai Parlament tudtommal egy ellenőrző testület, tehát nem olyan kulcsfontosságú szerv, mint az Európa Tanács, vagy az Európai Bizottságok.
    A Jobbik bizonyításának ideje 2010-től érkezhet el, ha sikerül parlamentbe jutniuk, akkor egyértelműen minden szem rájuk fog szegeződni, s pusztán az a kérdés, van-e (inkább lesz-e) annyi és olyan képességű pártkáderük, akik fel tudják majd venni a kesztyűt a Fidesszel és az MSZP-vel.

  40. Prendick szerint:

    loastman, bocs. Hiába, itt a hasonlatok nem ülnek, nem az a közeg. 😉
    Ez volt a kulcsmondat, amire válaszoltam:
    “akkor minek megy az EP-be, ahol multik vannak jelen?”

    Erre mondtam volt azt, hogy oda kell menni harcolni, ahol az ellenség van. Ha Brüsszelben vannak /márpedig oda koncentrálnak a hatalmi lobbik/, akkor oda.

  41. Csepel-sziget szerint:

    Pendrick! “Mindig van B-terv”, pláne a libsiknek, akiknek a kezében ott van a magyar “mainstream” média 70% (lásd Index, HVG, Hírszerző, Origo stb.)

  42. loastman szerint:

    Prendick: ok, így már értelek. De akkor mégis csak trójai nem? 😳 :mrgreen: És ha trójai, akkor mely rendszer nem szereti a konkurenciát? 😳

  43. loastman szerint:

    Prendick: szerintem az SZDSZ meg fogja tudni mutatni ➡ van még lejjebb… %ban… 😉

  44. Prendick szerint:

    “De akkor mégis csak trójai nem?”

    Persze. Csak nem itthon van Trója, hanem Brüsszelben. Mennek is oda egy csomó országból most a vitézek. Megy is a sipánka a “szélsőségesek előretöréséről”
    Mert aki nem szereti az EU-t, két módon próbálhatja meg lebontani:
    1) Kirobbant egy európai háborút
    2) Belülről éri el a felszámolását
    Olyan ez mint nálunk az előrehozott választások ügye. Vagy belülről robbant valaki, vagy egymillió tüntetővel le kell bontani a Parlamentet, mint Moldáviában, vagy Ukrajnában.

    “mely rendszer nem szereti a konkurenciát”

    Ha igazán jól megnézed, egyik sem. Mindegyik meg van győződve, hogy az övé a tökéletes és igyekszik is a másikét szétütni. A nyugati típusú demokrácia a legrosszabb, mert az teljesen farizeus. Egyrészt a szabadságról szaval, másrészt rém hisztérikus, ha más módon képzeli valaki.

  45. Gordon szerint:

    Prendick! Lenne egy nyugodt, konzervatív, de egyértelmű tanácsom: el a kezekkel a magyar Országgyűlés több mint száz esztendős épületétől.

    Ezt fogadd meg. Hidd el te és radikális barátaid jobban jártok így.

  46. Prendick szerint:

    “szerintem az SZDSZ meg fogja tudni mutatni”

    loastman: Az SZDSZ ebben a harcban csak a horngáborait vesztheti. Azokat, akik ott állnak a háttérben mindenütt, az újságoknál, az igazgatótanácsokban, a felügyelőbizottságokban, a diplomáciában, meg fognak maradni. Már sokat áttoltak az LMP-be, Fideszbe, MSZP-be, tán még a Jobbikba is /bár annak még nincs hatalma, de biztos ami biztos/.

    Mivel ők a liberális (TM) fogalom bírtokosai, ezért is szép jogdíjat fognak felszámítani. Meg hát elég profik is a manipulációban.
    Úgy alakítják majd Dugovics Tituszt, hogy mindenki nyerjen rajta.
    Lesz majd előrehozott választás, de nem túl hamar. Így időt nyer az MSZP a csomagoláshoz, Döngetheti a Fidesz a mellét, hogy csak sikerült előbb leváltani a kormányt és minden olyan kormánypárti képviselőt akinek nem lesz esélye a választáson, el tudnak helyezni jó kis állásokba.

    Ne legyen igazam!

    De azt hiszem, hirtelen a közvéleménykutatók elkezdik “mérni” a Jobbik népszerűségét és mit tesz isten, folyamatos növekedést fognak látni. A média meg tele lesz sírással az ország elnáculása miatt.
    Még az is lehet, hogy az MSZP egy részét is beveszik, akkor viszont jön Fletó a hős antifa lovag és a maradék MSZP lelkét megdobogtatja.

    Vagy most lépik meg, bár azt kétlem, vagy tél végén. Akkor március körül választhatunk, ami már tökmindegy lesz, de jól komunikálható.

    Majd emlékezzetek rám, ha így történik. 😉

  47. toto szerint:

    azzal teljesen egyet tudok érteni, hogy a szocik direkt és indirekt eszközökkel járult hozzá a jobbik felemelkedéséhez. a direkt részét hagyhatjuk, mert bizonyíték nincs rá, hogy ők hozták volna létre, vagy pénzelték volna.

    De a csapnivaló kormányzással felerősítette a radikálisokat, erre rápakolt a válság is egy lapáttal. Kiengedték a szellemet a palackbol.

    Számomra egy kicsit fura, hogy a jobbikosok itt a fórumon is, a fideszt támadják. sok embernek elmondom, aki a Fideszt fikázza, hogy ne feledjék, az mszp van kormányon. ezt ti se felejtsétek el, jobbikosok.
    Azt meg, hogy Attila a Bokros csomagot élteti hozzászólásában, az csak a feketeöves kommunisták sajátja.

  48. Prendick szerint:

    Gordon, én azt nem szeretem a “konzervatívokban”, hogy bármilyen beszélgetést meg tudnak akasztani azzal, hogy bedobnak valami időn és téren túli igazni nagy marhaságot és szemmel láthatóan komolyan gondolják.

    Ez ügyből csak gratulálni tudok a parlamentes hozzászólásodhoz, mert ez az, aminél egy társaság tagjai összenéznek, valaki széttárja a karját és biztosan meghallatszik, ahogy valaki súgja “Hagy rá!”. 🙂

    Viszont megerősítetted azt a meggyőződésemet, hogy Gyurcsány gumilövedékkel lövette a tüntetőket, de ti Orbánnal élessel fogjátok. Ez úgy meglátszik.

  49. Prendick szerint:

    toto, az MSZP vesztett. A Fidesz meg azt mondja, hogy a Parlamentben kell a kormányt leváltani. Mi más lenne a jobbikosok reakciója, hogy bökdösik a Fideszt, hogy Nosza! Elvégre ti vagytok bent, hát mutassátok meg, hogy csak duma van, vagy lesz eredmény is.

    Az utcán lenne, de oda nem akartok jönni, a Jobbiknak meg még nincs elég embere a sikerhez. A Fideszen múlik, hogy mikor lesz kormányváltás.
    Nem sietitek el, az biztos, ezért kapjátok is a kritikát. Csodálkozol?

  50. Torro szerint:

    Mindegyik magyarázatban van egy kis igazság, ettől lett olyan nagy a vita.

    A Jobbik a Fidesz radikális oldalából valamennyit, az MSZP-ből sokat, a fiatalok közül is sokat vitt el, és ott is erős lett, ahol komolyabb cigány népesség él nyomorban, munka nélkül, segélyből és sokszor bűnözésből.

    Ami szembetűnő, az a következő. Az baloldali és liberális média valóban támogatta és nyomta a Jobbikot. Meghökkenve néztem a TV 2-őn (!!!) a gárda és a oláhcigány vajdák baráti találkozóját, vagy a totálisan balos Napkelte “bebarnulását”.

    Szerintem ezzel az MSZP-nek az volt a szándéka, hogy a Fidesz radikális részét vigye el a Jobbik, és így legyen kisebb különbség az MSZP és a Fidesz között. Ez bizonyos szintig sikerült. Szerintem azzal is számoltak, hogy egy ilyen eset után folytatódik a fasisztaveszély-politika, és kihúzhatják a választásokig, amíg még eladják ami eladható.

    De arra senki sem számított, hogy a Jobbik az MSZP korábbi szimpatizánsai közül ennyire sok embert fog elvinni! A Jobbik térnyerése tudott dolog volt, de a szavazói “rejtőzködő szavazók” voltak, azaz nem lehetett lemérni az elszívás mértékét.

    A Fidesz természetesen megorrolt a Jobbikra, hiszen a Jobbik is első sorban, szándékosan és célzottan a Fidesz radikális oldalára szállt rá. A 2006-os tragikus október 23-án pl. a tüntetők kifejezetten szánt szándékkal átvonultak előbb a Fidesz nagygyűlésére érkezett tömegen, és próbálták elcsábítani az embereket (ott voltam, láttam).

    A Jobbik ezek után megorrolt a Fideszre, amiért az megorrolt rá. Bár teljesen természetesnek vették, hogy a Fideszből harapnak ki falatokat, mégis megsértődtek azon, hogy a “prédának” ez nem tetszett.

    Most azt látom, hogy a fideszes és jobbikos sapat itt is egymást osztja, miközben a Borka Szász MSZP-s frakcióvezető időnként beszáll, és beszúr egyet-kettőt a Fidesznek. Látványosan nem bántja ugyanakkor a Jobbikot, még akkor sem, ha azok zsidóznak vagy cigányoznak. Borka Szász Tamásnak csak a Fidesz szúrja a szemét.

    Nos, ez is azt mutatja, hogy van egy ilyen politika. Na de mi mutatja, hogy valóban van valami összeesküvés? Semmi. Azt nem mutatja semmi, és amíg bizonyíték nincs rá, kár erről beszélni. A Jobbiknak a Fidesz az ellensége, az MSZP-ből csak szavazókat kap és a fasisztázással mindig erősítést, az MSZP-nek szintén a Fidesz az ellenfél, és annál jobb, minél erősebb a Jobbik, mert annál jobban lehet csak a fasisztázást nyomni a nem létező kormányzati teljesítmény helyett.

    A kormányt pedig csak az MSZP vagy az SZDSZ tuja megbuktatni. Aki mást hisz vagy mond, az téved. Az elmúlt években is azért nem oszlott fel a Parlament, mert hiába akarta ezt a többség, az MSZP és az SZDSZ ezt nem így akarta, és ők vannak hatalomban. A választások ugyanakkor hatalmas lelki nyomást is jelentenek ezekre a pártokra, ilyen helyzetekben megroppanhatnak, ha magukkal foglalkoznak. A Jobbik tüntetős tervét én ezért tartom helytelennek, csak arra lenne jó, mint az őszödi beszéd utáni tüntetések, hogy az MSZP a felerősödő ellenségkép miatt ne önmagával foglalkozzon, és feleméssze magát.

  51. Csepel-sziget szerint:

    A Bokros-csomag egy kegyetlen, szemét dolog volt, mert a Kádár-rendszer és az addigi 5 év fokozatosan halmozott adósságait a népen verték el, a néppel fizettették meg. Nulla szociális érzékről tanúskodik az a csomag, Bokros mégis 1 mandátumot ért az MDF-nek. Rájuk vajon kik szavaztak?
    Közgazdasági szempontból nézve azonban az a kiigazító csomag, ahogyan azt Attila is írta (és nyilván úgy is gondolta) hasznos volt, ugyanis a gazdaságnak jót tett (az embereknek már kevésbé, pláne rövidtávon).
    Tehát ha megkérdezel egy közgazdászt a Bokros csomagról, akkor azt fogja mondani, hogy szociális szempontból kérdéses, de közgazdaságilag hasznos csomag volt. Pedig a közgazdászokról sok mindent el lehet mondani, de azt, hogy kommunisták lennének, azt azért mégsem.

  52. Csepel-sziget szerint:

    Torro! A mondanivalód javával tökéletesen egyetértek.

  53. Prendick szerint:

    Torro, “a Jobbik tüntetős terve” ügyes taktikai húzás. Illik az eddigi stratégiába, ezért számukra veszélytelen, hiszen a “szélsőségezés” már így is csúcson van, nincs hova fokozni. Viszont megerősíti azt a képet, hogy ők egyedül gondolják komolyan a kormány buktatását, a többiek meg csak a Parlamentben pofáznak.

    Ez PR. Lényegtelen a valóságtartalma, de szép érzelmi hozadéka van. További fideszes szavazókat hoz. Közben a Gárda, vidéken, menetelget majd, ami a csóróbb emeszpések számára csalogató.

    Nem hülyék ezek.

  54. Gordon szerint:

    Egyszer beszélgettem Csíkszereda pályadvarán (épp valami vonatot vártam, mert én nem csak beszélek a hazámról, hanem járom is azt) egy székely bádogossal. Szó szót követett és elmesélte nekem, hogy annak idején milyen nagy megtiszteltetésnek érezte, hogy dolgozhatott a magyar Országház épületén. Amikor csak lehetősége nyílt rá bizony büszkén emlegette az otthoniaknak is. Érdekes és hasznos beszélgetés volt…

    A magyar Országház épülete számomra, konzervatív, hagyománytisztelő ember számára gyakorlatilag szent. Még a legvadabb radikálisoknak is tiszteletben kell tartaniuk ezt az épületet, és semmilyen valós, vagy mondvacsinált oknál fogva sem rongálhatják meg azt. Még csak kísérletet sem tehetnek rá.

  55. Prendick szerint:

    Gordon, nyugodj már meg, a világon senki nem akarja az Országházat lebontani. Nem kell minden stilisztikai fordulatot szó szerint venni. Több fantáziát, ha kérhetném. 🙂

  56. Torro szerint:

    Tisztelt Csepel-sziget!

    Financiális szempontból hasznos volt a Bokros-csomag. A gazdasági szemponttal már vitába szánnék, ugyanis nem csak az adott pillanatban, de stratégiailag is rontott a gazdaság helyzetén.

    Ennek egyetlen, de mindent eldöntő oka van, a népességcsökkenés.

    A Bokros-csomag családtámogatási megszorításai miatt kb. egy nagyvárosnyi magyar ember nem született meg. Ezek az emberkék – gazdasági szempontból fogyasztók – ma 13-14 évesek lennének, és a hiányuk miatt veszítette el sok-sok tanár az állását, zárta be kapuit esetleg pár bébipapi-gyártó meg hasonlók.

    És ezek az emberkék álltak volna munkába 4-9 év múlva, hasznos, termelő tagjaiként a társadalomnak, hogy adózva megteremtsék a mai negyvenesek nyugdíját.

    Előre bocsátom, hogy nem vagyok cigányellenes, de az kétségtelen, hogy közöttük van a legtöbb inaktív honfitársunk, és bűnözésben is sajnos ők jeleskednek. Nos, a Bokros-csomag ugyanakkor a cigányságnak ezt a részét nem érintette kedvezőtlenül, azaz, amíg a társadalom termelő része megfogyatkozott, a sajnos neveletetésük és életkörülményeik miatt majd nagy valószínűséggel segélyből vagy bűnözésből élők tovább sokasodtak.

  57. toto szerint:

    prendick, annak ellenére, hogy nyilvánvalóan az mszp kormány romba döntötte az országot, gazdaságilag és mentálisan is, nem érzek kormányváltó hangulatot. nem a hülye emeszpés szöveget szajkózom, de az emberekkel beszélgetve elmondják, hogy jaj, de rossz a helyzet, mikor mennek már el, de senki nem menne az utcára. Véleményem szerint, nem a fidesznek, de nem is a jobbiknak kell ezt szervezni, fontos, hogy spontán jöjjön az emberekből. de hangsúlyozom, hogy én most nem érzem ezt a hangulatot.

  58. Gordon szerint:

    Prendick! Örülök, hogy megfogadtad a tanácsomat, és visszatáncoltál Országház ügyben. Tudod, én nem díjazom az ilyen “stilisztikai fordulatokat”.

    Mindenesetre nem látok a fejedbe, és a hozzád hasonló radikálisok fejébe. Nem tudom, hogy valójában mire gondoltok. A magam részéről a fentiekben egyértelművé tettem, hogy mit nem lehet megtenni az Országházzal (és egyébként Magyarország többi jelentős épített örökségével).

    Remélem világos voltam. A jövőben te és radikális társaid ehhez tartsátok magatokat.

  59. Prendick szerint:

    toto, azért mondtam, hogy taktika. Demonstrálnia kell a Jobbiknak azt, hogy ő tettekre is hajlandó, a Fidesz meg csak beszél. Eddig ez bejött.

  60. Prendick szerint:

    Könyörgöm, Gordon ne fokozd! Fáj tőled az oldalam. 😀

    De hogy még egy kicsit rettegj: vannak célok, amiknél nem ár egy épület. Bármit fel lehet újra építeni. 😉

  61. Torro szerint:

    Jut eszembe: mivel az MSZP érdeke ma nyilvánvalóan az, hogy a Jobbik és a Fidesz kioltsák egymást, szerintem ezeknek a pártoknak nem egymással, hanem az MSZP-vel kellene foglalkozniuk. Elvégre az MSZP (meg az SZDSZ) a kormánypárt.

    Abban a pillanatban, ahogy lenne két, egymással versengő baloldali párt Magyarországon, nem állna már fenn a “egy tábor egy zászló” szöveg kényszere. Az LMP erre még láthatóan nem alkalmas, az SZDSZ-nek vége, a fából vaskarika MDF pedig önmaga élő abszurditása.

    Én még nem látom a kiutat ebben a tekintetben, de ha nem lesz az MSZP-nek versenytársa a baloldalon, akkor egyszer majd törvényszerűen meg fog erősödni. Kérdés, hogy az az egyszer mikor lesz, mert ha elég hamar, akkkor nem lesz 2/3-ad 2010-ben, pedig valljuk be, kellene.

    Egyrész baljóslatúnak és szégyennek tartom, hogy az ország alkotmánya 1949-es, és valójában a diktatúra megalapozására szánták Rákosiék. Olyan ez, mintha egy nyaktilóből készítettek volna szülőszobát: morbid.

    Másrészt, szükség lenne a politika megújítására is, amit kellő tapasztalat nélkül nem lehet megtenni. Most minden együtt lenne ahhoz, hogy az Országgyűlés létszámát csökkentsék, hogy az önkormányzatok számát és létszámát csökkentsék, hogy a pártfinanszírozást rendbe tegyék (ezt pl. növelni kellene a butító hiszti ellenére), és az is fontos, hogy politikust csak 2/3-dal lehet kiadni a bíróságnak, márpedig rendbe kell tenni az országot, és ehhez a politikai maffiát is el kell kapni.

  62. Gordon szerint:

    Ha esetleg mégis megpróbálnátok amit a fentiekben “stilisztikai fordulatként” megemlítettél, akkor aggódnom nem nekem kell majd. Ebben biztos lehetsz.

  63. Csepel-sziget szerint:

    Pendrick! Ezzel nem értek egyet. Ha most valaki valamiért lerombolná a Hősök terét, a Parlamentet, a Kisföldalattit vagy az Operát, hiába építed fel, a lerombolással és újjáépítéssel elveszti az eredeti értékét. Az antikvitását ha úgy tetszik. Persze senki épeszű embernek ezek lerombolása eszébe sem jut, nyilván neked sem jutott, csak Gordon kicsit túlreagálta a nagy konzervatívság közepette. 🙂

  64. Csepel-sziget szerint:

    bocs *Prendick

  65. Prendick szerint:

    Csepel-sziget, Hollandia védekezett háborúban úgy, hogy a fél országát elárasztotta. Tehát azért van olyan dolog, ami indokolja az értékek feláldozását. Mondjuk tény, hogy Gyurcaányért, Orbánért egy disznóol lerombolása is kár, nem az Országházé.

    Ilyeneket csak Gordon hisz el. Tisztára, mint a Malacka. 🙂

    Sajnos mindig elfelejtem, hogy a fideszesek zömével orbánosan kell beszélni. Lassan, tagoltan, tőmondatokban. Ha hasonlatra vágyom, meg kell elégednem a dakota közmondásokkal. Most mit csináljak, mindig elragad írás közben az ihlet, aztán fordíthatom le dedósra. 🙁

  66. Prendick szerint:

    Gordon, ha ebben az országban annyira elfajul a helyzet, hogy az Országházat kell lerombolni, akkor elég jól teszed, ha aggódni kezdesz. Talán ez még neked is világos.

  67. Csepel-sziget szerint:

    Ne oltsátok már egymást, könyörögve kérlek!

  68. Attila szerint:

    Gordon!

    Légyszíves ne Te döntsd el, hogy az Országházba ki teszi be a lábát, vagy közelíti meg. Ne legyél már ilyen átlagos liberális kirekesztő. Ha fáj neked 2,2 %, ha nem.
    Ha ennyire akarsz sikítozni, akkor mondjuk azok ellen tiltakozz, akiknek nem tetszik a Szent Korona.

  69. miska72 szerint:

    Nekem mindegy, hogy a Fidesz vagy a Jobbik, csak rend legyen ebben a QRVA országnan! Valahol európában!
    Könyörgöm ……………fel! FELELŐSÉGREVONÁST!

  70. miska72 szerint:

    Az MSZP csinált belőlem szélsőségest! Hát egyék mag amit főztek! 😉

  71. Gordon szerint:

    Nem a 2,2% fáj, hanem az hogy egyes radikális megmondóemberek az Országház lerombolását vetítik előre. Természetesen egyenlőre csak “stilisztikai fordulatként”. Magam konzervatív ember vagyok, így a liberálisok 2,2 %-át csak üdvözölni tudom. Remélem hogy ennél több egy darabig nem lesz.

    Az elkövetkezendő évtől kezdve a várhatóan konzervatív kormány jóvoltából rend lesz a városban, és rend lesz az országban. Ebben biztos vagyok. Sívalkodni a radikálisok, a liberálisok, a szocialisták, a kommunisták, és a hozzájuk csapodó ilyen-olyan anarchisták fognak. Meg a bűnözők. De ennek ellenére rend lesz, és nyugalom.

    Igazán az a szomorú, hogy a szocialistáknak a rendszerváltoztatás óta egyedüliként volt rá lehetőségük, hogy két ciklust végigvigyenek. Nem tudtak élni a lehetőséggel, sőt meg sem közelítették a legutóbbi konzervatív kormány teljesítményét (pedig annak csupán négy éve volt a munkára).

  72. Attila szerint:

    “Magam konzervatív ember vagyok, így a liberálisok 2,2 %-át csak üdvözölni tudom. Remélem hogy ennél több egy darabig nem lesz.”
    Ha ezt így gondolod, akkor hidd el, hogy nagyon örülök neki.

    “Igazán az a szomorú, hogy a szocialistáknak a rendszerváltoztatás óta egyedüliként volt rá lehetőségük, hogy két ciklust végigvigyenek. Nem tudtak élni a lehetőséggel,”

    hmm…nem is volt céljuk, hogy jól csinálják. Ők csak kiszolgálták, akiket ki kellett szolgálni.

  73. Prendick szerint:

    Gordon, nem az a rend, ha a kormány ellen nem lehet tüntetni. Az a diktatúra. Tényleg azt akarod?
    A rend az lesz, ha megfékezi valaki a bűnözőket /különösen a cigányokat, mert már nagyon sokan vannak/, az állam korrupciót és politikai mutyizást.
    Bár arra várhatunk…

    Viszont ha ez nem lesz meg, arra már akár az Országház is rámehet.
    Úgyhogy hátrébb az agarakkal és ne vizionálj fideszes diktatúrát. Az ugyanúgy nem kell a kutyának sem, mint a komcsi.

  74. miska72 szerint:

    IGAZSÁGOT MAGYARORSZÁGNAK!

  75. Hugi szerint:

    Attila szerint egy zsideszes csak addig zsidó SZDSZ-es, amíg be nem lép a Jobbikba. Onnantól magyar lesz.

    A kelekótya butaságaitokkal kezdtek önmagatok paródiájává válni.

    Ha folytatjátok a választók folyamatos zsidózását, cigányozását, végül a saját pártotokon belül is csak ellenségeket fogtok keresni, és úgy jártok, mint a kommunisták.

  76. Prendick szerint:

    Á, Hugi, nem úgy van az. Megvárjuk, hogy a magyarok átlépjenek a Jobbikba. Ti meg maradjatok a Fideszben és nácizzatok keményen. Az SZDSZ is beomlott, a fiókája is mehet majd utána. Idő van, elég lesz, ha miniszter lesz Deutsch Tomi meg Rogán. 2014-re olyan népszerűek lesztek, mint most az MSZP. 🙂

  77. Hugi szerint:

    Ezek szerint az MSZP-ben, akik a magyarság összefogása ellen szavaztak 2004-ben, több magyar van? Csak mert onnan szavaztak át többen…

    Õszintén mondom; ha nem kezdtek el valami kevésbé bunkó politikát, egyszer csak olyan gyorsan eltûnik a szavazótàborotok, amilyen gyorsan jött.

  78. Prendick szerint:

    Egyszer a magyaroknak is fel kell ébredni. És erősen ügy néz ki, hogy most kezdődik.
    Különben se aggódj, ahogy látom épp most nem túl aktuális a szavazótábor csökkenése. Sőt, a sivalkodásból látom, hogy vannak akiket kifejezetten aggaszt a Jobbik látványos erősödése.
    Ezzel már együtt kell élni. 🙂

  79. Attila szerint:

    “Attila szerint egy zsideszes csak addig zsidó SZDSZ-es, amíg be nem lép a Jobbikba. Onnantól magyar lesz. ”
    Hugi, kicsit porold le magad, mert ez a jó öreg libsi szöveg már csak 50.000 embert érdekel. Másrészt, Te tértél rá erre témára megint.

    “Ha folytatjátok a választók folyamatos zsidózását, cigányozását, végül a saját pártotokon belül is csak ellenségeket fogtok keresni, és úgy jártok, mint a kommunisták.”
    Ez már kritikán aluli.

  80. Attila szerint:

    “Őszintén mondom; ha nem kezdtek el valami kevésbé bunkó politikát, egyszer csak olyan gyorsan eltûnik a szavazótàborotok,”
    Ezt mondtad a választás előtt is, és el is tűnt.
    Az mszp és a fidesz szavazótáborán belül van egy elhatárolható tömeg, ami azért szavaz az mszp-re, mert ezzel a fidesz ellen szavaz és fordítva. Semmi több.
    Ezeknek az embereknek most lesz alternatívájuk.

  81. Prendick szerint:

    Attila, ez olyan tipikus libsi szöveg volt Hugitól, hogy kezdek gyanakodni.
    Olyan jellegzetes, hogy elkezdenek “zsidózni” ott, ahol nyikk nem esett a témáról, aztán utána visítanak, hogy itt zsidóznak a nácik.

    Kiváncsi vagyok, hogy a mi a fideszesek véleménye arról, hogy ellepték a pártjukat az ilyen eszdéesz szökevények, mint Hugi. 🙂

  82. Prendick szerint:

    Különben érdekes a felvetés. Én úgy vélem, hogy ha egy cigány, zsidó, vagy akár egy kínai belép a Jobbikba és elfogadja a párt hitvallását, az van olyan hazafi, hogy bírja minden rokonszenvünket.
    Még magyar is lehet, ha akar. Ugyanis az nem faji kérdés, bármennyire is annak akarják beállítani a nácizó libsik.

    Olyan egyszerű a kritérium. Magyar az, aki annak tartja magát. Aki eltérő identitást követ, az meg nem.

  83. Hugi szerint:

    Nem vagytok képesek feldolgozni, hogy az MSZP-nek több szavazóját szívtátok el, és Fidesznek nem okoztatok érzékelhetõ veszteséget.

    Majd emlékeztetek, amikor már párton belül is zsidókat meg cigányokat kerestek.

  84. Csepel-sziget szerint:

    Prendick ez nehéz kérdés, de azzal nem tudok egyetérteni, mármint, hogy magyar az, aki annak tartja magát.
    Isten ments, hogy én vagy bárki megmondja, hogy ki a magyar de vegyük figyelembe Márai Sándor gondolatait:
    “Magyarnak lenni nem állapot, magyarnak lenni magatartás.”
    Ennek tudatában számomra a zsidó Radnóti inkább magyar, mint a magyar gyökerekkel bíró Gyurcsány.
    De ugyanezek miatt nem tudom igaz magyarnak tekinteni Eörsit, Gusztost, Hornt és nagyjából az egész SZDSZ-t, MSZP-t és a fél jobboldalt.

  85. Hugi szerint:

    Prendick, csak a jobbikos komcsi nem komcsi, csak a jobbikos cigány nem cigány, csak a jobbikos zsidó nem zsidó?

    És ha valaki nem jobbikos, akkor libsi zsidó cigány.

    Ja, akkor értem 😉

  86. Csepel-sziget szerint:

    Hugi! Ha a Fideszed folytatja impontens, populista lufipolitikáját, akkor nemsokára felnyílik a “viktorhívőknek” a szeme is és 2014-re ismét 30 %-on lesztek.
    Ki fog derülni, hogy ez a nemzeti köntösbe öltöztetett, szenteskedő, a judeokeresztény KDNP-t pénzelő, a Hitgyülivel parolázó párt is csak egyike a magyar nemzet kiárusítóinak, idegenkézre játszóinak.

  87. Andromeda szerint:

    Fáj a Fidesznek, hogy csak 14 helyet szereztek meg. Elgondolkodtató ! Talán a Fidesznek nem csak az mszp-ben és jobbikban kéne keresni a hibát, hanem ÖNMAGUKBAN is. Ne csodálkozzanak, hogy ennyien szavaztak a jobbikra ! Rengeteg ember kiábrándult a Fideszből is, nem véletlenűl. Erőtlen, tesze-tosza párt . Ha nem vonja le a konzelvenciákat időben, a parlamenti választásokon is kellemetlen meglepetés érheti őket. Bár bízom benne, akkora azért nem, hogy elveszítsék ismét a választást !

  88. Emese szerint:

    Nem veszitek észre menyire bunkók vagytok a mindenki mást lezsidózó szövegetekkel? Mi a populista, visszautasítani ezt a primitív bunkó stílust?

  89. Emese szerint:

    Attila, a Kurucon, ami a Jobbik legfőbb médiatámogatója volt, Szálasit nevezik “A Nemzetvezető”-nek, és folyamatosan éltetik, bálványozzák.

    Szálasi milyen pártnak volt a vezetője szerinted?

  90. Attila szerint:

    “Még magyar is lehet, ha akar. Ugyanis az nem faji kérdés, bármennyire is annak akarják beállítani a nácizó libsik. ”
    Prendick, ez a lényeg.

    Hugi!

    “Prendick, csak a jobbikos komcsi nem komcsi, csak a jobbikos cigány nem cigány, csak a jobbikos zsidó nem zsidó?”

    Elég nehéz kettős életet élni. Én személy szerint (és most bármennyire nemtetszést fog kiváltani), úgy gondolom nincs olyan hogy magyar zsidó, magyar cigány. Vagy zsidó valaki, vagy cigány, vagy magyar.
    Mindegyik megkövetel egy saját kultúrát, saját gondolkozás módot, nyelvet és számos más dolgot. Cselekedeteidet pedig az vezérli, amelyikkel a leginkább azonosulsz.
    Amennyiben valaki (legyen az cigány, zsidó, sváb hottentotta), magyarként gondolkozik, cselekszik és él, akkor az már magyar. Ellenkező esetben

  91. Attila szerint:

    A vége lemaradt:

    Ellenkező esetben, az aminek vallja magát, de akkor meg nem kell megsértődni, ha kimondják ki is vagy.

  92. Csepel-sziget szerint:

    Emese! Hagyjuk már a Kurucot, teljesen lényegtelen, hogy a Kuruc mit csinál.
    A Jobbiknak hivatalosan semmilyen kapcsolata nincs a Kuruccal, és akár én magam is kitehetem száz linkjüket a blogomra, ha úgy kívánom.
    Szálasi pedig valóban “Nemzetvezető”-ként híresült el a magyar köztudatban, történelemből is úgy tanítják.
    Nem kell bálványozni Szálasit, a helyén kellene kezelni, ez pedig sajnálatos módon a mai oktatáspolitikában nem így történik, Szálasi módszerese befeketítése, egyoldalú bemutatása történik.
    Írom ezt úgy, hogy semmi közöm a hungaristákhoz és Szálasihoz sem, mert úgy vélem, hogy röpke féléves kormányzásuk többet ártott, mint használt az országnak.

  93. Attila szerint:

    Emese, Ti zsidótok, nem mi. 😀
    A kuruc azt fogad el vezérének, akit akar, gondolom itt azért megemlíthetnénk számos anarchista vagy kommunista lapot, ami kádárt vagy még rosszabbat tekinti példaképének.
    Gondolom ez neked nem egy súlycsoport, de ez már a te bajod.
    És végezetül, ha nincs más hátra, akkor bunkók vagyunk, mert leírjuk, amit tapasztalunk. Nem a tv mondta meg, hogy kik vagyunk, hanem érezzük és tudjuk.
    Azt hiszem számos hazafi nevében mondhatom ezt!

  94. Emese szerint:

    Csepel-sziget!

    A Jobbik kivétel nélkül valamennyi hivatalos honlapján és kivétel nélkül valamennyi hivatalos kiadványán hirdeti a neonáci Kurucinfót, amely Szálasit a legnagyobb nemzetvezetőnek tartja.

    Ez olyan tény, amit nem lehet letagadni. Ha nem hiszed, nézd meg bármelyik jobbikos honlapon!

    Szálasit pedig nagyon a helyén kezeli a történelem. Mocskos féreg volt, aki az utolsó csepp kiontható vérig, az utolsó aranyrúdig, műkincsig, pengőig eladta, kiszolgáltatta és elárulta az országot. A legaljasabb hazaáruló volt!

    Attila, te kezdted el a Fidesz zsideszezését. Te, aki MSZP szavazó voltál, és feltételezem 2004. december 5-én is NEM-mel szavaztál, te zsidózod le azokat, akik mindig is hittel álltak ki magyarságukért???

  95. Attila szerint:

    Hugi!

    “Nem vagytok képesek feldolgozni, hogy az MSZP-nek több szavazóját szívtátok el, és Fidesznek nem okoztatok érzékelhetõ veszteséget.”

    Kérlek szépen emlékezz vissza mivel telt a “kampány” első fele.
    Itt is leírtátok vagy 20 milliószor, hogy a Jobbik a Fidesztől akar elszívni szavazatokat. Tényleg ennyire zavar van nálatok? De most komolyan kérdezem!

  96. Attila szerint:

    “Attila, te kezdted el a Fidesz zsideszezését. Te, aki MSZP szavazó voltál, és feltételezem 2004. december 5-én is NEM-mel szavaztál, te zsidózod le azokat, akik mindig is hittel álltak ki magyarságukért???”

    1. Ki mit kezdett el, mi volt előbb a tyúk vagy a tojás?
    2. az a választás nem a ti, hanem Magyarok Világszövetségének a kezdeményezése volt. Nem kisajátítani. Az, hogy benned egy dátum és egy párt ragadt meg, az rólad árul el sok mindent, nekem nincs mit megmagyaráznom.
    3. Köszönjük Emese!

  97. Csepel-sziget szerint:

    Emese! Még a legaljasabb balosok is tudják, hogy Szálasinak köszönhetően maradtak épségben a koronaékszerek. Ne legyél már ennyire korlátolt!
    Most mindjárt felhozod a zsidókártyát, meg a 600 ezer deportált zsidót is gondolom, már az is elvárható tőled.

  98. Emese szerint:

    Miért, kitől akartátok elszívni a szavazókat volt MSZP-s Jobbik-fan, zsidózó Attila et. úr?

    Kiknek a plakátjait rongáltátok meg Csepelen is?

    Miért a fideszes rendezvények meghívóit bombázzátok szét a zsideszezéssel?

    Miért hallgat mindig a helyi MSZP-s frakcióvezető, amikor beindultok?

    Miért kaptatok 25 milliót Gyurcsányéktól?

  99. Csepel-sziget szerint:

    Eszemben sincs Szálasit mentegetni, mert nem érdemli meg, de amit tudunk róla, azt általában balosoktól, zsidó származású történészektől (?) tudjuk.
    Ez olyan, mintha az alkoholról írna véleményt egy antialkoholista.

  100. Emese szerint:

    Attila, én nem sajátítom ki.

    De te NEM-mel szavaztál, mint akkor még hithű MSZP-s!!!!

    Van az arcodon bőr ezek után jobbikosként bennünket zsidózni????? És igen, te kezdted el a zsideszezést.

  101. Emese szerint:

    “Az MSZP legnyilvánvalóbb, éveken át, folytatólagosan elkövetett bűncselekménye nem is a pimasz lopkodás, az ötlettelenség, az ország gazdaságának romba döntése, hanem az, hogy annyit manipuláltak a szélsőjobbal, hogy végül tényleg sikerült életre kelteniük.”

    Igaza van az Indexnek.

  102. Csepel-sziget szerint:

    Emese! Nézd már meg a plakátversenyt a Kurucon, hogy hogyan lettek kidekorálva az SZDSZ és az MSZP plakátjai. Gyönyörűek lettek azok is.

    Hogyan tudod bizonyítani azt a 25 milliót? Jaa, hogy azt mondta Mari néni a szomszédban, meg Bayer Zsolt a Magyar Hírlapban. Ki kell ábrándítsalak, ez még a gyanúhoz is édeskevés.

    A támadást pedig a Fidesz intézte a Jobbik ellen, ne csodálkozzatok, ha visszaüt a sértett.
    A Jobbik módszeres elhallgatása zajlott mindezidáig a Hír TV-n, Echo TV-n, a Magyar Nemzetben és a Magyar Hírlapban is. Ahol írtak róla, ott meg gyalázták. Elveszett szavazatokról papolt Orbán, megpróbálta elfojtani a Jobbikot. Nem sikerült és most sírtok, hogy összefirkálták a plakátjaitok.

  103. Csepel-sziget szerint:

    Az Index, meg az igazság. Az két külön dolog. Menjenek, csinálják a fingóversenyüket, amit néhány hete meghirdettek! Az való nekik.

  104. Csepel-sziget szerint:

    Az a gyanúm, hogy itt egyesek szándékosan provokálják a zsidózást, cigányozást, kirekesztést, és már nem csak az MSZP-SZDSZ szimpatizánsokról van szó, hanem a Fidesz is rálépett erre az irányra. Elég szomorú, hogy erre játszotok, hogy utána antiszemitázhassatok.

  105. Andromeda szerint:

    Mi lenne, ha végre a Fidesz is képes lenne önkritikát gyakorolni, és felfogná, hogy igenis tehet arról, hogy több fideszes átszavazott a jobbikra !!! Ne akarják már megmagyarázni, hogy erről is az mszp tehet egyedűl. Ők is, de a Fidesz is. Töketlen párt 🙁

  106. Attila szerint:

    “Miért, kitől akartátok elszívni a szavazókat volt MSZP-s Jobbik-fan, zsidózó Attila et. úr?”

    Elszívni csak attól lehet, aki valamit nem csinál jól, vagy csalódnak benne. Ha ez a épp a Fidesszel esik meg, akkor nem a Jobbikban van a hiba.
    Annyira belendültél kedves Emese, hogy mindenki számára nyilvánvaló butaságokat írsz: “MSZP-s Jobbik-fan, zsidózó ” 😀 Felülmúlsz sok mindenkit. 😀

    “Kiknek a plakátjait rongáltátok meg Csepelen is?”
    Szerintem indíts büntetőpert. Egyébként lépj ki Csepelről, nem fogod elhinni mennyi Jobbikos plakátot rongáltak meg, matricáztak át, de ez ügyben nem hallottam össznépi sikítozást.

    “Miért a fideszes rendezvények meghívóit bombázzátok szét a zsideszezéssel?”
    Nem tudom miről van szó, erre nem tudok válaszolni.

    “Miért hallgat mindig a helyi MSZP-s frakcióvezető, amikor beindultok?”
    Nem tudom, hogy jön ide az mszp-s frakcióvezető, vagy önkormányzati ülést kellene tartani, mert pár “másként gondolkodó” hozzászólt a fórumhoz?

    “Miért kaptatok 25 milliót Gyurcsányéktól?”
    A Fidesz ugyan ebben az ügyben, ugyan ebből a csapból 530 milliót kapott,
    kissé feledékeny teccik lenni.

    “De te NEM-mel szavaztál, mint akkor még hithű MSZP-s!!!!”
    Mondom én, egy évszám és egy párt. Nem szavaztál félre véletlenül és most ezzel helyre akarod hozni?

    “Van az arcodon bőr ezek után jobbikosként bennünket zsidózni????? És igen, te kezdted el a zsideszezést.”
    Emese, ennek nem mese a fele se 😀

  107. Hugi szerint:

    Csepelen kizárólag a Fidesz plakátjait rongálta meg a Jobbik, miközben egyetlen jobbikos plakátnak sem esett bántódása. Tény.

    Minden más kerületben, ahol jártam, a Fidesz plakátjait ragasztották, festették át legnagyobb számban a primitív vandál jobbikosok. Tény.

  108. Attila szerint:

    Országosan kizárólag a Jobbikról hazudott a Fidesz. Élén Kósa, Orbán, Kövér.

  109. Csepel-sziget szerint:

    Sír a Fidesz, érzi a bajt, jön egy hitelesebb nemzeti erő.

    Akkor mit mondjon a Jobbik, amikor “Nyilas Barbie” plakátok terítették be Budapestet az utolsó hetekben?

  110. Prendick szerint:

    Csepel-sziget, az identitás egy rangsor. Vannak csoportok, amikhez csatlakozunk, vagy tartozni akarunk. Ezeknek egy jól definiálható csoportja az etnikai identitás. Na ezen belül viszont szigorú a rangsor.
    Tehát vallhatja magát valaki eszkimó-hottentottának, de csak áltatja magát, vagy vakítja a környezetét. Egyszerűen fel kell tennie a kérdést, hogy melyik az első. Vagyis eszkimók között élő hottentotta, vagy hottentották között élő eszkimó.

    És akkor itt lép be, amit mondtam.

    Úgy vélem, az a kínai, aki hajlandó belépni egy Jobbikba, ahol pillanatnyilag a többi politikai csoportosulásnál erőteljesebbek a kritériumok a nemzeti identitás kapcsán, kitűnő magyar lehet, hiszen az elérhető legmagasabb feltételeket vállalta, elkötelezettség terén.
    Őt szívesen látom.

    De nem látom szívesen a felsoroltakat. Nem azért, mert zsidók, meg hottentották, hanem azért, mert hangsúlyozottan más identitással próbálkoznak meg diktálni.
    Igazán csak a leghülyébb neonácik és libsik hisznek abban, hogy az az érdekes, hogy ki milyen templomba jár, vagy milyen színű. Egyedül az érdekes, hogy kit képvisel.

    Ha Magyarországon minket, akkor nincs gond, bárhova is húz a szive. De ha nem, akkor legyen szíves elfáradni azokhoz, akiket képviselni szeretne. Vagy ha itt akar maradni, legyen kedves nem dirigálni, követelőzni, hanem alkalmazkodni a helyi élethez, mint oly sokan, akik távol élnek a hazájuktól.
    Ha meg gyakorolni akarja a kulturális sajátosságait, ne az én rovásomra tegye, hanem illedelmesen zárkózzon be.
    Ne a házigazda alkalmazkodjon, hanem a vendég.

  111. Hugi szerint:

    Attila nemmel szavazott 2004. december 5-én, de most nagy magyarként zsidóz le mindenkit, aki nem a Jobbikra szavazott. Tény.

    Szálasi hazaáruló tömeggyilkos volt. Tény.

    A Jobbik által reklámozott, neonáci Kuruc Szálasit élteti. Tény.

    Attila egy banki reklámszöveggel emesézik. Emese õsi nevünk. Álmos édesanyja volt. Tény.

  112. Prendick szerint:

    Mindig azon vigyorgok, hogy csak arról megy a találgatás, hogy a Jobbiknak mitől lett 15%-a. De mitől lett 57 a Fidesznek, amikor sose volt annyi az életben?

    Talán csak nem ott landolt az SZDSZ fele és az MSZP jó egyharmada? Mert akkor értem már a Fidesz új stílusát. 🙂
    Honnan jöttek volna, ha nem onnan?

  113. Csepel-sziget szerint:

    Hugi! Agymosott fideszes provokátor vagy. Tény.

  114. Prendick szerint:

    Hugi, itt ma te zsidózol. Ez tény.

    Gusztos összes szövegét ismétled. Tény.

    Sokkolt, hogy a Jobbik ekkorát nyert és visítasz, mint a malac. Ez is tény.

    Kihagytam még valamit? 🙂

  115. Hugi szerint:

    Nem látsz a szemedtõl. Tény.

  116. Prendick szerint:

    És ezt hogy szeretnéd… Tény. 😉

  117. Attila szerint:

    Szerintem liberális devianciát képviselő álláspontotok van. Tény

    A Fidesz lehet, hogy jobboldali, de nem nemzeti. Tény

    A történet nemcsak ennyi, gondolom azért nem írod tovább, mert hányingered lesz tőle.
    Képes krónika:
    „Álmos vezér anyjának álmában egy héja-forma(Értdsd: Turul) madár jelent meg, rászállott és ettől teherbe esett, méhéből sebes patak fakadt, mely nem a saját földjén növekedett meg. Ezért történt, hogy ágyékából dicső királyok származtak”
    Szerintem így kerek a történet, bár Emesének nagyon szép a neve, attól még vitázhatok vele.

  118. Prendick szerint:

    Figyelni kell a hozzászólókra, mert kihagyhatatlan stratégiai lépése a bukott ballibeknek, hogy a jobboldalt ugrassák össze, amíg ők kicsit magukhoz térnek.
    Már a választás napján deklarálta Török Gábor, hogy a Fidesz ellenfel mostantól a Jobbik. Nem volt ez véletlen.

    Előtte egy nappal hajnalig vitáztam egy vad fideszessel, akiről csak kibukott, hogy eszdéeszes.
    Most Gusztos huga próbál itt egy jó kis zsidózást provokálni, hátha sikerül és akkor lehet szélsőségesezni.

    Elég sok ilyen lesz még.
    Nem kell beugrani.

  119. Csepel-sziget szerint:

    Nem szabad felülni a provokációnak, csak magunknak ártunk vele, például vészesen emelkedik a vérnyomásunk.

  120. Prendick szerint:

    A Fidesz valamilyen vegyes, keresztény-szocialista középpárt. Annyira üres és programnélküli, hogy a szavazói zömének lehetőséget ad, hogy a saját nézeteit helyettesítse be a párt nem létező nézetei helyére.

    Ezért van az, hogy pl. Gordon úgy véli, hogy konzervatívok, mert ő az, Huginak liberálisok, Emesének nemzetiek. A 80%-os szociális népszavazáson és az állandó szociális követelések kapcsán kiderült, hogy rengeteg embernek szocialista. Voltak aki sokáig úgy gondolták, hogy elkötelezett nemzetiek, mert ők maguk azok voltak. Ez utóbbiak közben felébredtek.

    A többiek felébredése is várható a következő évtizedben.

  121. Hugi szerint:

    Attila, te egy bankos reklámmal cukkoltad a neve miatt Emesét. Tény.

    Én húsz éve szavazok a nemzeti oldal pártjaira. Te, egy december 5-én nemmel szavazó MSZP-s jelented ki, akarod bebizonyítani itt nekem, hogy ez nem így van?

    Pendrick, ez rád is igaz, te is voltál MSZP-s!

  122. Prendick szerint:

    Hugi, ne kamuzz. Lebuktál, mint a kacsa. 😉

  123. Hugi szerint:

    Én buktam le? Te hencegtél azzal, hogy MSZP-szavazó voltál!

    Nekem a Jobbik sokáig szimpatikus volt. Jobbnak tartom, ha több párt van mindkét oldalon. A Jobbik viselkedése teljesen ellentétes lett azonban az állítólagos céljával. Csak a hülye nem látja, hogy ti is itt a szocik mellé állva fröcsögitek, zsidózzátok le a Fideszt.

  124. Attila szerint:

    Hugi!

    Neked tényleg a 2,2 fáj legjobban.
    Igazatok van Prendick, Csepel-sziget. Felültem a lóra.

  125. Prendick szerint:

    “Nekem a Jobbik sokáig szimpatikus volt.”

    Ja, amikor még nem létezett. Most meg esz a pánik, hogy igencsak létezik. 🙂
    És még mindig csak te foglakozol “zsidózással”. Le akarod valahogy záratni a témát?

  126. Attila szerint:

    Le bizony, mert már kellemetlen, hogy az eddig megtűrt libsiket elnyomják a magyarok.

  127. Attila szerint:

    “A Fidesz elnöksége levélben szólítja fel az MSZP elnökségét, hogy támogassák az előrehozott választás lehetőségét, mert a vasárnapi európai parlamenti választások eredményei egyértelműen erre szólítják fel a kormányt – jelentette ki Orbán Viktor szerdán Budapesten.”

    Ez igen! Gyerünk OV, langyosítsd az állóvizet. Ez kell ma, levelezni. 🙂

  128. Gordon szerint:

    Az a kedvenc képem Szálasiról, amikor a bitófán lóg. Örülök neki, hogy felkötötték. 🙂

  129. Hugi szerint:

    Attila, nekem az fáj, hogy magyarellenes MSZP-sek beálltak a Jobbikba, és õk mondják rám, hogy liberális vagyok.

    Felfordul a gyomrom az ilyenektõl, és nem érdekel, hogy most éppen MSZP-s vagy jobbikos plakátot ragaszgatnak a Fideszére. Nekem ez a mentalitás és ez a stílus ugyanaz, mindegy, hogy most éppen hogy hívják magukat.

    Én magyar vagyok, és ha ötvenezerszer zsidóztok le azért, mert nem váltogatom a pártszimpátiám úgy mint ti, akkor is az maradok.

  130. Prendick szerint:

    Gordon, azért csak kijön belőled a sok duma mögött a valódi éned.
    Tegnap diktatúrát reklámoztál, ma örülsz neki, hogy a komcsik milyen szépen akasztottak anno.
    Mindenkiről kiderül itt, hova húz. 🙂

  131. Prendick szerint:

    Hugi, nem unod a zsidózást? Leállhatnál már.
    Miért foglalkoztat ez téged ennyire?
    Ha például engem lecigányoznának, röhögnék rajta, annyira nem igaz. Biztos nem sivalkodnék itt, mint te.

  132. Hugi szerint:

    Én csak azt sajnálom, hogy a hazaáruló és tömeggyilkos Szálasi mellé nem kötötték fel Rákosit is. Sokkal jobban alakulhatott volna az életünk.

  133. Prendick szerint:

    Attila, a Fidesz már hullatja a leveleit, pedig még hol van az ősz.
    Vajon akkor mit csinálnak, ha már teljesen lekopaszodtak? 😉

  134. Attila szerint:

    Hugi, de Te liberális vagy, én is ezt mondom, nemcsak az mszp.
    Mindig Szálasival jöttök, de egyikőtök szájából sem hallottam még mondjuk egy kommunista vezért, akiről lesújtó véleményetek lenne. Pedig a kommunizmus ma is szedi az áldozatait, ami több, mint 100 millió embert jelent.
    Gordon, gondolom neked, mondjuk a lelőtt Ceausescuról készült kép már annyira nem is kedvenc?

  135. Hugi szerint:

    Szegdfûs Prendick, mikor bújsz vissza az MSZP-s köpönyegedbe?

  136. Prendick szerint:

    Fura, hogy gerjednek a fideszesek az akasztásra, aztán meg szélsőségeznek. Ki érti ezt?
    /Én, de azt eddig is tudtuk. ;)/

  137. Prendick szerint:

    Hugi, majd ha Orbán lesz az MSZP elnöke.
    Egyből fogok jelentkezni, rögtön mögötted állok majd a sorban. 🙂

  138. Hugi szerint:

    Szegfûs Attila mikor fogsz újra az MSZP-re szavazni?

  139. Attila szerint:

    Hugi, nem maradt más, mint az mszp-s kártya? Kevés.

  140. jómunkás szerint:

    Emberek, áruljátok már el, mivel keresitek a kenyeretek !!!! Nagyon ráértek egész nap osztani az észt….

  141. Attila szerint:

    “Amíg Magyarországon a pártok és a közvélemény nagy része aggodalommal, addig a határon túli magyarok szimpátiával és az autonómia iránti újult reményekkel fogadták a Jobbik sikerét az EP-választáson.”

  142. élmunkás szerint:

    Jómunkás …. szerintem egy részük “politikus” 😀 😀 😀

  143. Emese szerint:

    Mivel? Mivel eddig MSZP-sek voltak, és most jobbikosok.

    Hugi, kösz 😉

    Attila, volt már arra példa, hogy te jobbikosként az MSZP-t bármiben is bíráltad volna? Nem rémlik, pedig jópár hozzászólásodat olvastam. Az nem megy ugye? Korábbi pártod azért nem hűlt ki annyira a szívedből, hogy a december 5-i NEM szavazatod után, mondjuk csak azért, mert átvertek, szidjad őket. Ugye-ugye?

    Prendick, Orbán mint az MSZP elnöke: marha jó, gyere még elő néhány ilyen vízi(l)óval!

    Nem marad más, mint az MSZP-s kártya? Nem elég? Az SZDSZ egyelőre nem derült ki. De nem lepne meg.

  144. Prendick szerint:

    Lopjuk itt a napot, meg még ki tudja mi mindent…
    //

  145. Prendick szerint:

    Emese, Orbán erre bármikor hajlandó. Már annyi köpönyeget kifordított, hogy már csak rutin lenne neki. 🙂

  146. Attila szerint:

    Emese!

    Bíráltam az mszp-t, sőt nem egyszer egyet is értettem itt az mszp ellenében.
    Ezért érzem, hogy most jó helyen állok, mert ha úgy látom, akkor Fidesz impotenciáját is bírálhatom. Egyébként halkan súgom, meg, hogy az mszp, már említésre sem méltó, inkább saját házam táján sepregetek, amíg lehet.
    Gyere és próbáld ki 🙂

  147. Gordon szerint:

    Igen, konzervatív rendpártiként mondhatom, hogy szimpatikus számomra, ha a bűnözők megkapják a méltó és egyben szigorú büntetésüket. Ezért örülök, hogy Szálasit felkötték. Komcsi és nemzetiszocialista egyébként egy csecsről való, vagyis: “egykutya”. Ez mindig is így volt, és mindig is így lesz. Az más kérdés, hogy a saját ideológiai szemétdombjukon egymást sem tűrik meg.

  148. Csepel-sziget szerint:

    Gordon, akkor fogalmad sincsen a két eszmének a lényegéről, alapvető elveiről.
    Ha az össze bűnöző megkapná a méltó büntetését, akkor üres lenne a Parlament, s zsúfolásig az Andrássy út.

  149. Attila szerint:

    “saját ideológiai szemétdombjukon egymást sem tűrik meg.”
    Szerintem ez még mindig jobb esett, mint amikor látszólag más elveket valló pártok igencsak megtűrik egymást a saját kis erkölcstelen szemétdombjukon.

  150. Prendick szerint:

    Gordon, te szoktad idézni mindig, hogy a konzervatív a meglévőt védelmezi. Hát az a te esetedben valóban így van. Ne is változzon semmi, így jó minden. Ugye? 😉

  151. Gordon szerint:

    Hidd el sziget, hogy van róla fogalmam. Mindkét eszme megveti az egyént és a családot; mindkét eszme megveti az alapvető emberi jogokat és az emberi mélróságot; mindkét eszme eszközként tekint az emberre és nem partnerként; valamint egyik eszme sem tűr meg maga mellett egyéb véleményket/irányzatokat, sőt azok teljes megsemmisítésére törekszik.

    Láthattuk mindkét eszme tombolását. Láthattuk, hogy a magyar nemzetiszocialisták a német nemzetiszocialisták érdeke miatt hogyan áldozták fel a korabeli Magyarország szinte teljes addig elkészült infrastruktúráját (a hidakat, a vasútvonalakat,az utakat), valamint az épületeket, gyárakat,és az általam szeretett székesfővárosunk épített kulturális örökségét – gyakorlatilag a teljes országot. Mindezt azért, hogy a német nemzetiszocialisták tartani tudják a zalai olajmezőket, és egyéb katonai állásaikat, hogy meghosszabíthassák az ostoba háborújukat. Emellett pusztították az ország lakosságát, és leszereltek, kifosztottak mindent ami a kezük ügyébe került. Mikor már nyílvánvaló volt hogy bukni fognak.

    Őket követte a kommunista szabadrablás…

  152. Gordon szerint:

    Sajnálom, hogy nem sikerült a Claus Schenk Graf von Stauffenberg- féle puccs. Egy 1944 nyarán bekövetkező sikeres puccs fordulatot hozhatott volna, és a hazánk jelentős része, anyagi és tárgyi, és főleg emberi értékai megmenthetőek lett volna a pusztulástól.

    Szálasit és társait hazaárulónak tekintem, mert idegen érdekek oltárán áldozták fel Magyarország anyagi, tárgyi, és személyi javait. A hazaárulóknak meg kötél jár. Nos, megkapta ami neki járt. E tekintetben mindegy, hogy ki tette a kötelet a nyakába. Sajnos orosz emgszállás alá kerültünk, de ha nem így lett volna (pl.: a nyugatiak a BAlkánon szállnak partra), és a háború után szabad és demokratikus országgá válhattunk volna, valószínűleg akkor is lógott volna. Ahogy az rendjén is van.

  153. Prendick szerint:

    Gordon, mintha elfelejteni látszanál, hogy szeretett Európád és Amerikád bombázói rombolták porig az országodat és magyar katonák védték, hogy ne jöhessenek be nőket erőszakolni az oroszok. Sajnos vesztettek.
    De nyugodtan ismételd a komcsi propagandát.
    Így kell azt. Gyalázni azokat, akik meghaltak, hogy ne jöhessen be az ellenség. Mert biztos mind szutyok, nemzetiszocialista, nyilas, fújabelemjönki náci volt.

    Köszi, írj még ilyeneket. Ne hagyj kétséget a pártállásod felöl.

  154. Gordon: szerint:

    Gordon:

    Ha Kádár is lógott volna, akkor lenne minden a rendjén..

  155. Papasa szerint:

    Gordon:

    Bocsi az előbbi én voltam, csak rossz helyre írtam a megszólítást.

  156. Gordon szerint:

    Miről szól az én konzervativizmusom? Nos:

    Az alapvető értékeket meg kell őrizni, a család becsületét, az egyén szabadságát és biztonságát. Az alapvető szabadságjogokat, politikai jogokat biztosítani kell az egyén számára.

    Védeni kell a magántulajdont, a tulajdon és a szemly biztonságának becsületét; a bűnözést vissza kell szorítani, a bűnszervezeteket szét kell verni. A megkezdett kedvező politikai folyamatokat folytatni kell (Európa politikai egységesítésére tett kísérletek, utazási, munkavállalási, tanulási, könnyítések, határokon átívelő gazdasági kapcsolatok, kulturális együttműködések, decentralizáció).

    Meg kell őrizni az ország és Európa kulturális, szellemi értékeit. A kontinens veztő szerepét a tudományos és technikai fejlesztések terén. Ebből minden állam kivehetné a részét. Van pár gyorsan felemelkedő baljós árny (pl.: Kína), melynek féktelen nyomulása bizony aggaszt.

    É-Amerikát és Európát (valamint Ausztráliát és Új-Zélandot) tekintem annak az erőtérnek, melyben a mi helyünk is van. Ezért is ódzkodok attól, hogy holmi ukrán, orosz modelleket kövessünk a jövőben. Az általam elképzelt közös szövetségi/politikai erőtér tehát nagyjából Alaszka nyugati partjainál kezdődik, és jelenleg valahol az EU keleti határainál végződik. Jó lenne még valamilyen formában keletebbre tolni ezt a határt, de kockáztatni sem érdemes. Csak az egyértelműen demokratizálható, és “nyugatiasítható” államokat venném fel az EU-ba.

    folyt. köv.

  157. Gordon szerint:

    Továbbá:

    Csak a rosszul működő politikai struktúrákon kell változtatni, javítani.

    Emellett csillapítani kell a társadalmi feszültségeket, és csökkenteni a jövedelmi/életszinvonalbeli különbségeket. Vissza kell állítani a munka becsületét, de segíteni kell, hogy belső tőkefelhalmozás megkezdődjön (ezért nem tekintem “gonosz” kapitalistának és “ügyeskedőnek” azt, akinek pl. részvényei vannak otthon).

    Szeretném ha a magyar közép- , és kisvállakozó réteg megerősödne, de nem üzném el a külföldi tőkét sem, mert a gazdaság beindításához bizony pénre, tőkére van szűkség. Anélkül nem fog menni. Szükség lenne egy hosszabb 50-70 éves periódusra (az általam már oly sokszor emlegetett nyugodt építkezésre), hogy nőljön az életszinvonal, és ne a jelenlegi tőkeszegény országban éljünk.

    Emellett fontos feladat, hogy az elcsatolt területeken megőrizzük a demográfiai állásainkat, esetleg javítsunk azon. Továbbá szeretném látni, hogy a gazdaságilag majd lassanként megerősödő Magyarország magyar cégei/gazdasági szereplői mind nagyobb mértékben jelenjenek meg idővel a Kárpát-medence nem hozzánk tartozó többi területein.

    A fejlődéshez szabad, és nyugodt világra lenne szükség.

    Főbb vonalakban ebből áll az én konzervativizmusom, bár a kérdés teljes kibontása túlfeszíti a fórum kereteit, és még magamban sem tisztáztam minden egyes kérdést.

  158. Papasa szerint:

    Gordon:

    “Szeretném ha a magyar közép- , és kisvállakozó réteg megerősödne, de nem üzném el a külföldi tőkét sem, mert a gazdaság beindításához bizony pénre, tőkére van szűkség. Anélkül nem fog menni.”

    A kettő pedig együtt nem fog menni..

  159. Gordon szerint:

    Prendick! Butaságokat írsz, mert nem arról beszéltem amiről te, hanem arról, hogy amikor már egyértelmű volt hogy a németek elveszítik a háborút a magyar nemzetiszocialisták még mindig az ő érdekeik mentén politizáltak/tevékenykedtek és áldozták fel az országot Németország védelmében.

    Aki nem volt teljesen hülye az addigra már rég kiugrott a háborúból. Nekünk is ki kellett volna, csak nemzetiszocialista (nyilas) puccs, és a németbarát magyar hadvezetés ezt megakadályozta. Vakon meneteltek a német nemzetiszocialisták mellett a pusztulásba és odarángatták az országot is.

    Amit a nyugatiak pl. Drezdával műveltek az számomra is vérlázító, de azért azt se felejtsük el, hogy ki üzente meg nekik a hadat (Hitler és a német nemzetiszocialisták), meg pesze később szolgai módon mi. Röhejes volt ahogy megüzentük a hadat a Szovjetuniónak, meg az USA-nak. Röhejes és szánalmas.

    De nem is ez a baj, hanem az, hogy amikor már ki kellett volna ugrani a háborúból, akkor nem tettük, sőt “hála” Horthy töketlenkedésének, a magyar hadvezetésnek, majd a nyilasoknak; az egész ország hadszintérré vált. A románoknak több eszük volt, megpuccsolták Antonescut és szépen átálltak (pedig Besszarábia miatt jelentős nézeteltéréseik voltak a Szovjetunióval), és abban sem lehettek biztosak, hogy minden területet visszakapnak, ha Magyarország is kiugrik. Elqurtuk, nem kicsit, nagyon! Gratula érte a korabeli magyar hadvezetésnek és politikai elitnek. (Tisztelet a kivételnek, pl.: Bethlen Bélának)

  160. Prendick szerint:

    “Az alapvető szabadságjogokat, politikai jogokat biztosítani kell az egyén számára.”

    Ja, a tüntetők közé kell lőni, akasztani kell, akinek nem tetszenek a nézetei… Csak amiket úgy két napja tőled hallottam.
    A többit el sem érdemes olvasni.
    Sajnos az nagyon kevés, hogy hiszel ezekben a szép dolgokban, ha nem látszik meg rajtad a hatásuk.
    Nem izélgetnélek, de utálom a farizeusokat.

  161. Gordon szerint:

    Papasa! Pedig fog menni. A kettő nem zárja ki egymást, csak a szabályokat végre tisztázni kell (pl.: hogy a multik kötelesek legyenek bevonni a gazdasági tevékenységükbe a magyar kis-, és középvállalkozókat stb., stb.). Így a közös tevékenység közös profitjából a kisebb magyar cégek is több nyereséghez, tőkéhez juthatnak, melyet ha megforgatnak, befektetnek, akkor idővel még nagyobbat hoz. Ehhez kell kb. 50-70 év nyugodt gazdasági fejlődés. Időre van szükség mindenhez. Főleg a gazdasági elképzelések véghezviteléhez, és a tőkefelhalmozáshoz.

  162. Gordon szerint:

    A gyülekezési jog alapvető jog. 2006. okt. 23-án ezzel éltek az emberek, mikor közéjük lőttek. A bűnözők tehát a másik oldalon (a tömegbe lövők, és lövetők között) voltak.

    2006. okt 17-én, amíg békés volt a tüntetés addig nem is volt gond, hiszen éltek az emberek a gyülekezési jog által biztosított lehetőséggel a szabad véleménynyilvánításra.

    Gyújtogatni és fosztogatni azonban bűncselekmény. Ez akkor is így van, ha pl. nem akarják valami papírjukat beolvasni. Attól még bűnözni nem lehet. Bünözés (gyujtogatás, fosztogatás) esetén már a közösségi-, és magántulajdon védelme lép életbe a gyújtogatókkal és fosztogatókkal szemben. Sajnos a rendőrség utasítást kapott, hogy ne védje meg a tv székházat, így az a lángok martalékává és a fosztogatók prédájává vált. Az mszp érdeke volt az akkori balhé is.

  163. Gordon szerint:

    Papasa! Kádárt is hazaárulónak tekintem. Ezt már korábban, még Banikóval, és Jeniszejjel folytatott rapidvitáim során kifejtettem. Aki ruszki tankon jön megpuccsolni a szabad és független Magyarország legitim kormányát az nem lehet más csak hazaáruló. Akkor is ha utána 3,60 a kenyér.

    A történelem úgy rendezte, hogy Kádárt nem kötötték fel. Ha nem hal meg, akkor sem lógott volna, mert az 1990-es átalakulás teljesen más jellegű (békés jellegű) volt. A II. vh. utáni nem volt békés lefolyású (hisz hadszintérré vált az ország). Ebből a szempontból Kádárnak szerencséje volt. Ez azonban nem változtat azon, hogy Szálasi fellógatását teljes mellszélességgel üdvözölni tudom.

  164. Prendick szerint:

    “Az mszp érdeke volt az akkori balhé is”

    Urban legend. Simán balfékek voltak a rendőrök. Érthető, mert eddig hasonló sem volt az országban.
    Legfeljebb annyit nyertek a szocik, hogy fideszes középutasok beijedtek és nem mentek neki nagyon Gyurcsánynak.
    Most meg misztifikáljátok.

  165. Csepel-sziget szerint:

    Gordon! Tévedsz! A hungarista eszme alapköve a család. Ideje lenne nem csak a a liberális történelemhamisítók műveiből szemezgetned és akkor talán nem írnál ekkora ostobaságokat. Még jó, hogy azt nem írtad, hogy Istent is elvetik, mert akkor kiestem volna a székből. A kommunistákra mindez igaz, a nácikra részben, de a hungaristák erősen vallásosak voltak.

  166. Gordon szerint:

    “Későbben, 1955-56 években sokszor hallgattam a budapesti rádió beszámolóját, melyben ismertette részletesen azt a jól megszervezettt akciót, ahogy a németek Magyarország nagyobb gyári berendezéseit sorra mind leszerelték és elszállították. Sok-sok uszállyal és rengeteg hosszú tehervonat szerelvénnyel szállították el a felbecsülhetetlen értékű javakat. Ott ennek a kiürítési műveletnek megszervezője és irányítója Kurt Becher német nagyiparos volt. Amilyen szomorodott szívvel hallgattam szegény, letiport Magyarországnak teljes kifosztását, éppen olyan jóleső érzés fogott el a miatt, hogy ezt a kifisztást sikerült nekem itt Észak-Erdélyben megakadályozni. A nemzeti vagyonnak felbecsülhetetlen értékei menekültek így meg…”

    Bethlen Béla: Észak-Erdély kormánybiztosa voltam, 170. oldal, Zrínyi Katonai Kiadó, Bp., 1989.

    No ennyit a hazaárulókról, valamint ellenlábasaikról, tehát azokról akik a nehéz időkben is menteni próbálták a nemzeti vagyont. Sziget! Szabadon megválaszthatod, hogy a két általam említett példa közül melyiket fogadod el követendőnek.

    A nemzetiszocialistáid hazugságait meg ne sorolgasd, mert elég sok vér tapad a kezükhöz hogy már rég hiteltelenek legyenek.

  167. Csepel-sziget szerint:

    Nem az én nemzetiszocialistáim. Mellesleg pedig az általad követett liberális demokrácia nevéhez is elég sok olyan hazugság, sikkasztás, történelemhamisítás, mutyi, panama stb. fűződik, hogy rég hiteltelen legyen.

  168. Gordon szerint:

    Maradjunk annyiban, hogy én konzervatív vagyok. Ezt már többször is kifejtettem. Ennek ellenére elismerem a liberalizmus által az évszázadok során elért eredményeket (politikai jogok általánossá tétele, szólásszabadság, sajtószabadság, törvény előtti egyenlőség stb, stb.,stb..).

    Ha ezek az eredmények, változások nem lettek volna, akkor – kivéve ha nem vagy nemesi származású – akkor jelenleg is jobbágy lennél. Az állam ez esetben “gondoskodna arról”, hogy ne írhasd le itt semmit (már ha egyáltalán engednék, hogy a közoktatásban való részvételed keretében megtanulj írni és olvasni).

    Ha a 19.század közepén élnénk, akkor valószínűleg a nemzeti liberálisok táborát gyarapítanám. Az akkori konzervatív magyar és német nemesség ugyanis főleg Habsburg-párti volt, és hallani sem akart a politikai liberalizációról, vagy arról, hogy Magyarországot a bécsi udvar az örökös tartományaokkal egyenértékűen kezelje, fejlessze. A magyarországi konzervatív udvarhű nemesség tevékenysége kizárólag csak születési előjogainak védelmében merült ki.

  169. Gordon szerint:

    Ha az általad támogatott nemzetiszocialista, vagy nemzetközi szocialista eszmét képviselő politikai csoportosulások kerülnének hatalomra, akkor ők hatalmuk kizárólagosságára törekednének, és mint ahogy az a múltban volt, akár fegyverrel is üldöznék a más véleményen lévőket. Egyaránt üldöznék a demokratákat (konzervatívokat, liberálisokat, szociáldemokratákat stb.), és a beteg ideológiájukban megnevezett, vagy hatalmuk gyakorlása során később megnevezendő társadalmi csoportokat (meg pesze egymást is mészárolnák, ahogy az a szélsőségeseknél előbb vagy utóbb lenni szokott).

    Már írtam, és most megerősítem: egyetlen korábbi rendszert (így a Szálasi nevű hazaáruló vezette rendszert) sem tekintem a mai berendezkedésünk életképes alternatívájának. Megvetem Szálasit és rendszerét. Megvetem a “rövid 20. századi” történelmünk többi diktatórikus berendezkedését is. Tény hogy volt olyan gazfickó, akit felkötöttek, és volt aki megúszta (pl.: Rákosi, Kádár). Ez azonban nem változtat semmit a rendszerükhöz fűzödő kritikám megalapozottságán.

  170. Prendick szerint:

    A liberális demokraták épp nemrég gyilkoltak le százezer irakit. Korábban pár millió vietnámit. Meg itt-ott még sokakat. Nem támadták meg a liberális demokratákat, csak útban voltak.
    De mindig a nyertes az isten, a vesztes az ördög.

  171. Csepel-sziget szerint:

    Nem támogatom a nemzetiszocializmust, de nem szívlelem ezt az elvtelen, demokráciának beállított rendszert sem.
    Szólás-és sajtószabadság? Hány embert állítottak elő csak napjainkban azért, mert ki mertek mondani, le mertek írni valamit. Németországban egy gúnyos megjegyzésért, vagy egy zsidózásért képesek valakit komolyan meghurcolni. Olyankor hol vannak az emberi jogok, a szólásszabadság?
    Szomorú és egyben szánalmas, hogy hova jutott a liberalizmus. Drog-,homokos-, és deviánspárti mozgalom lett ,az ő jogaik érdeklik, mi meg le vagyunk ejtve, rohadt kirekesztők vagyunk.

  172. Gordon szerint:

    Prendick! Az USA-t épp a konzervatívok vezették, amikor az afganisztáni és iraki háborút megelőző események zajlottak, valamint a fenti két háborúba is ők kezdtek bele. Előbbit a NATO is támogatta, utóbbi kezdetben inkább csak a angolok. Angliában meg a baloldal volt egyébként az, aki meghamisította a titkosszolgálati adatokat, hogy a parlamentet és az angol közvéleményt megnyerje a háború mellett. Ennyit arról, hogy a liberálisok kezték-e a háborút.

    Magam sem támogattam a 2003-as iraki offenzívát, mert bár Husszein egy véreskezű diktátor volt (aki egyébként szintén megérdemelte a kötelet), de valamilyen formában rend volt az országban. Most teljes káosz és anarchia uralkodik.

    folyt. köv.

  173. Gordon szerint:

    De persze azt is tudom, hogy ami Irakban zajlik, az nem szabadságharc, semmi köze sincs hozzá. Ha valamikor volt is hozzá köze, akkor is eljátszották a becsületüket a civilek elleni támadásokkal. Igaz ez a Közel-Keletre is. Mindkét fél lejáratta magát. Ezt jó láthajuk, amikor a szélsőségesek, vagy kormányok a civileket sem kímélő véres merényleteket, támadásokat hajtanak végre. Irakban ráadásul a siíták és a szunniták meg egymást is mészárolták.

    Egy gyermekekkel és felnőtekkel teli busz felrobbantásának semmi köze sincs a szabadságharchoz, vagy az “igazsághoz”. A mi ’56-os szabadságharcunk ezért volt mindvégig tiszta. Nem robbantgattunk házakat és buszokat Moszkvában, nem vezettünk repülőket a Kreml-nek.

    Mert egy hozzám hasonló demokrata számára egyértelmű, hogy repülőgépeket toronyházakba vezetni becstelen és aljas dolog. Én magam (a nyugati kormányok disznóságai ellenére – pl.: Ruanda) nem felejtem New Yorkot, Londont, és Madridot. Valamint utóbbi terrorcselekmény magyar áldozatait.

    folyt. köv.

  174. Gordon szerint:

    Megint ugyanott tartunk: nem a nyugatias berendezkedéssel van baj, hanem egy-egy nyugati kormány külpolitikájával. A kettő pedig nem ugyanaz. Bár a részemről nem tenném kockára egyetlen magyar vagy nyugati katona életét sem annak érdekében, hogy olyan országokat próbáljunk erőszakosan demokratizálni, melyek semmilyen hagyománnyal, és semmilyen törekvésekkel nem rendelkeznek e téren. Egyedül Törökország világias jellegének megtartása a fontos. Azt sem lett volna szabad megengedni, hogy az atomfegyverek megjelenhessenek a térségben (lásd: Pakisztán). Akkor sem, ha ellenlábasának, Indiának lehetett.

    Ha a szélsőségesek kezébe kerülnek ezek a fegyverek, akkor abból nagy baj lehet. Most már állandó felügyeletre lesz szükség Pakisztánban, hogy a nukleáris fegyverek biztonságban legyenek. Úgy tudom (vagy legalábbis remélem), hogy az amerikai hadsereg alakulatai őrzik, nem pedig valami helyi kommandante szedett-vedett serege.

    De ismát úgy érzem, hogy kezdjük túlfeszíteni a fórum adta kereteket.

  175. Prendick szerint:

    Gordon, jelenleg az ún. nyugati demokráciák nincsenek túl széles spektrumon. Valójában a polgári liberális demokrácia a helyes kifejezés az egész 90%-ára. Ennek a szeletei a különböző irányzatok. Furcsa kutyulék az egész. Tehát ez esetben nyugodtan mondhatjuk, hogy a konzervatívok a múlt századi liberális hagyományokban hisznek, akiket kiberálisoknak nevezünk, azok nézetei két részből tevődnek össze. A neokonzervatívok a laissez fair régi elvét forszírozzák és emellett /sőt, mondhatjuk, hogy ezzel együtt/ jellegzetesen anarchista nézeteket vallanak. A baloldali pártok leginkább önkijelölés alapján határozzák meg a helyüket a szociáldemokrata, a marxista reminisztenciák és a liberalizmus között.

    Tehát erős a keveredés és nem igazán használhatóak a XIX. század kategóriái. Mert hát, távolról nézve, képtelenség szignifikáns eltérést találni pl. az USA két nagy pártja között. Olyan árnyalatok látszanak csak, hogy a szimpla sportmérközést, ami köztük zajlik, kissé szinesítsék.
    A konzervatívnak nevezett Republikánus pártban jelentek meg először a feljebb említett gazdasági anarchisták /neokonok/, tán emiatt kapták a neokonzervatív elbevezést, ami fából vaskarika. A Demokrata párt enyhén szocdem, viszont náluk a legerősebb a mai liberálisok anarchista szárnya. Egy kört képzelj el, amin három irányzat van és úgy vágd el, hogy a liberálisok feleződjenek, akkor megkapod az ottani politikai palettát.

    Hasonló igaz a jelentősebb európai nemzetekre is. A határvonal már nem a hagyományos jobb-bal vonalon van, hanem egyre inkább a globalista-nacionalista határnál. Európában óriási globalista fölény van, hiszen pl. az EP-ben a Néppárt és a szocialisták igazából ugyanazon az oldalon állnak, a különbözőségük csak a pozícióharcok miatt látszik. Jó közelítéssel 75%-ban azonos irányt követnek, csak a maradék egynegyed a differencia. Ez is bizonyítja, amit mondok.
    Baroso épp most deklarálta, hogy a nacionalisták /+euroszkeptikusok, +stb./ szemben állnak 750 globalista képviselővel. Ő is tudja, amit én.

    ——–

    Mivel történelmileg úgy adódótt, hogy a liberális demokráciák értelemszerűen szemben állnak a világ többi, dominanciára törő csoportosulásával, össze is zárnak, mivel természetesen ők is dominanciára törnek. Emiatt látszik helyesnek innen az, hogy korlátozni kell mindenki más megerősödését. Tehát pl. el kell tiltani a világ többi részét attól, hogy a technológiai fölényt megtörjék és atombombát bírtokoljanak.

    Ez történelmileg logikus, de erkölcsileg roppant kétes. Önvédelmileg persze szükséges, de a többi oldal szempontjából azzal jár, hogy csorbul az önrendelkezés, nem létezik egyenlőség és állandó a fenyegetettség.
    Ugyanis az nem egyenlő állapot, ha valakinél töltött fegyver van, valakinél meg nincs. Meg lehet magyarázni /magyarázzák is éjjel-nappal/, viszont de facto ellentétes a klasszikus liberális elvekkel, amik a hivatalosan deklarált alapvető törvényei a polgári demokráciáknak.

    Az egyik magyarázat az, amit te is írsz: “Ha a szélsőségesek kezébe kerülnek ezek a fegyverek, akkor abból nagy baj lehet.”

    De felmerül a kérdés, hogy milyen jog alapján deklaráljuk őket “szélsőségesnek”? A saját érdekeink jogán?
    Vajon nem attól szélsőségesek a megnyilvánulásaik, mert szabadulni akarnak az alávetettségtől és nincs más eszközük hozzá, mint amit szélsőségesnek nevezünk? De.

    Tehát a világ szélsőségeseit mi magunk teremtjük.
    Állandó szöveg, hogy nézzünk szembe a múlttal és vállaljuk a múlt bűneit.
    Vajon ki vállalja például azt, hogy a polgári demokráciák vezető állama, úgy zárt le egy már megnyert háborút, hogy százezreket gyilkolt le atommal Japánban. A világ összes terroristáinak és szélsőségeinek évszázadok kellenének, hogy ugyanannyi ártatlan polgári áldozatot gyilkoljanak le.

    A liberális polgári demokráciák /az EU és az USA/ diktatúrát tartanak fent. Nem a saját polgáraiknak diktálnak, hanem a világ nagyon nagy részének. Ez brutálisabb dolog, mint bármelyik helyi diktatúra a világtörténelemből. Emiatt a Pax Americana miatt semmiféle erkölcsi fölényünk nincs. Sőt, kifejezetten kőkori az a vezérgondolatunk, hogy bárkit beletaposunk a földbe, aki másként képzeli a világot, mint mi.

    Látod, te is innen akarod megmondani, hogy szuverén országok milyenek legyenk. Pakisztán, Törökország, Irak. Hadd legyen már az ő dolguk.
    De nem hagyjuk, nyomjuk őket, bojkottokat szervezünk, ellenzékeket pénzelünk, felkeléseket szítunk. Aztán ha ők az általuk elérhető eszközökkel visszacsapnak, bedühödünk és nyílt háborút kezdünk velük.
    Ezután még veregetjük a mellünket? Ugyan már…

  176. Gordon szerint:

    Látom belelendültél, egy alkalmasabb pillanatban válaszolni is fogok rá. Mielőtt még nagyképűen beírnád, hogy téged az nem érdekel el kell mondanom, hogy valójában számomra ezek a válaszok jó alkalmat teremtenek arra, hogy saját gondolataimat is egységesítsem, rendbe rakjam. Tehát valójában nem is neked szólnak, hanem magamnak.

  177. Prendick szerint:

    Ha ennyire szereted a monológokat, miért nem írsz blogot? Az pont az a műfaj.
    Valaha, zsengébb koromban, amikor rajtam is kijött az ilyesfajta íráskényszer, teleírtam az asztalfiókot regényvázlatokkal, publicisztikákkal, meg filozófiai értekezésekkel. Ez annyival hasznosabb mint a neten írni, hogy ha utódaim megtalálják amivel még nem fűtöttem be, kiadathatják majd, mint XX. századi klasszikusokat.

    Úgyhogy érdemes megfogadnod a tanácsomat. Itt úgyse olvassa senki az arasznál hosszabb hozzászólásokat, legfeljebb én, a válaszaim meg nem tesznek jót a közérzetednek. Ha én se olvasom, menthetetlenül elsüllyednek a mélybe. Nem rossz az a blog dolog. Hátha befutsz vele.

Itt lehet hozzászólni !