Nyílt levél Csepel országgyűlési képviselőihez

Csepeli Fidesz-KDNP frakció

 

 

 

 

Parlametn

Tisztelt Avarkeszi Dezső, Podolák György
és Eörsi Mátyás képviselő urak!

Önök mindannyian Budapest XXI. kerületében vállalták a 2006-os országgyűlési választásokon való részvételt, megmérettetést. Itt, ebben a kevésbé tehetős emberek által lakott kerületben beszéltek a dübörgő gazdaságról, ötéves adócsökkentési programról, több munkahelyről, erősebb szociális hálóról, jobb és mindenki számára elérhető egészségügyi ellátásról, és egy igazságosabb Magyarországról. Ma már mindannyian tudjuk, hogy mindez hazugság volt.

Magyarország december 17-én válaszúthoz érkezik. Önök arról fognak dönteni, hogy a kormány javaslatának megfelelően a Csepelen élő választópolgáraik rosszabb egészségügyi ellátást fognak-e kapni, egyáltalán lesz-e esélyük egy súlyosabb betegségből kigyógyulni, vagy – ahogy Szili Katalin is javasolta – esélyt kap a magyar társadalom egy olcsóbb és igazságosabb, de legfőképpen egészségesebb egészségbiztosítási rendszer kidolgozására.

Bármilyen furcsán hangzik is, nem azt kérjük, hogy mondjanak ellent Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek. Gyurcsány Ferenc Orbán Viktorral folytatott választási vitájában 2006. április 6-án a következőt mondta az egészségbiztosítás átalakításáról: “Azt gondoljuk, hogy ma együtt kell maradni biztosítási oldalon, mert különben el fog válni a szegények biztosítója a gazdagok biztosítójától. Ezt láttuk az Egyesült Államokban, és ezt látjuk Svájcban. És ez nem jó.”

Gyurcsány Ferenc most egész mást mond. De ahogy eddig, úgy most se zavartassa ez Önöket! Úgyse tud már senki kiigazodni azon, hogy mikor hazudik, és mikor cáfolja egy újabb hazugságával a régieket.

Csak azt kérjük Önöktől, hogy Gyurcsány Ferenc 2006. április 6-i ígéretéhez híven vegyenek részt a december 17-i zárószavazáson, és ezzel képviseljék azt, melyre – többek között – Ferge Zsuzsa, Tamás Gáspár Miklós, Borbély Szilárd, efZámbó István, Forgács Zsuzsa, Györe Imre, Havas Gábor, Kende Tamás, Kóczé Angéla, Krausz Tamás, Schiffer András, Sinkó Eszter, Sükösd Miklós is kérte Önöket!

Németh Szilárd
frakcióvezető
Fidesz-KDNP frakció

15 hozzászólás “Nyílt levél Csepel országgyűlési képviselőihez” bejegyzésre

  1. Bubus szerint:

    Nem emlékszem rá, hogy a csepeli szoci képviselők bármilyen fontosabb csepeli témábam megszólaltak volna, arra meg végképp nem emlékszem, hogy kiálltak volna a csepeliekért. Persze, ezt meg kellett tenni, de ezek ki fognak tartani a hazug Gyurcsány mellett, hiszen ők is tevékeny részt vettek a hazudozásban, a csepeliek átverésében.

  2. Csepeli Galvániszap szerint:

    Avarkeszi úr a Kis-Duna partján épülő lakópartról azt sem tudta, hogy eszik vagy isszák. Vagy nem akarta tudni. Lakossági fórumot tartott róla, amikor már nagyon nagy volt a felháborodás, aztán szép csendben jól meghúzta magát. Azóta se szólt egy mukkot sem, pedig épp ő volt, aki a Csepeli Strand előtt fényezte magát, hogy majd milyen klassz uszoda épül oda.

  3. kovács ernő szerint:

    Kedves barátaim! Ki emlékszik még arra , hogy hogyan nézett ki a csepeli SZTK? És, most hogy néz ki, belülről is! Lehet, hogy ez a mai sztrájk is erről szól? Lehet, hogy jobb lesz majd az orvosi ellátás? Vagy maradjon minden olyan omladozó állapotban, mint az egészségügy is? A kérdéseket a folyton bíráló, kritizáló, támadóktól kérdezem!

  4. Csepeli Galvániszap szerint:

    Ernő koma, a Népstadiont nem Rákosi alatt építették véletlenül? Vagy a német autópályákat nem Hitler alatt építették fel? Ne keverjük a szezont a fazonnal, különben is, Csepel az egyetlen település ebben az országban, ahol az SZTK-t tíz évvel azután újították fel, hogy kellett volna, és az volt az ára, hogy bezárták a kórházat.

    Amúgy szerintem nem néz ki rosszul az SZTK, csak nyáron 40 fok van benne, és akár szaunának is lehetne használni. Mert ugyebár a XXI. században a légkondira már elfelejtettek gondolni. Csepelen. Máshol ezért “fővesztés” járna, csak megjegyzem.

  5. Anyóca szerint:

    Kedves Ernő!
    Evett már olyan tortát a gyermeke születésnapján, ami nagyon szép volt, csupa hab, a díszítése tökéletes, alig várták, hogy végre megkóstólják…aztán, amikor elkezdte enni a család kiderült, hogy készítője nem tett cukrot a krémbe…? (Azaz ehetetlen!) -Ráadásul egy vagyonba került?
    Nos, ez a “mi SZTK-nk” pont ilyen. Kívülről szép, aztán ha jobban megnézi (pláne, ha használja), rájön, hogy nagyon sok dolog hibádzik.
    A gyermekrendelő várója zsúfolt, alig férnek el a BETEG csöppségek; az egészséges rendelésre várakozóknak az utcán kell állniuk, mert csak két anyuka fér be a váróba a babakocsikkal -télen, és esőben is!-; a plafonon ujjnyi repedések ólálkodnak;
    Ha szakrendelésekre szeretne menni, először sorba kell állnia időpontért, aztán még egyszer, akkor, amikorra -több hét elteltével!-, előjegyzésbe vették; a milliós vizitdíj automaták rendszeresen rosszak, szóval lehetne még sokáig sorolni. Az emberek nagy része már csak alig, vagy nem tudja kiváltani a gyógyszereit!
    Ez Ön szerint “fejlődő egészségügy”? Én inkább hanyatlónak nevezném! Addig örüljön, amíg nincs dolga vele!!!

  6. munkásököl szerint:

    Totál nem ide tartozik, de szeretném tudni, hogy mi a bánatért kellett üzembe helyzni a Kvassay híd és a Soroksári út között elkészült új jelzőlámpákat, és miért kellett azokat úgy beállítani, hogy még a Soroksári úti lámpánál is jobban megfogja reggel a sort??? Nem tudom feltűnt-e valakinek, de ma reggel csak emiatt a lámpa miatt egész a Corvin utcáig beállt a Szabadkikötő út. Más forgalmi akadállyal nem találkoztam…

    Ha kocsival megyek a városba, azért szívok, ha HÉV-vel, azért (idióta birkakarámok kerülgetése Csepelen és a Boráros téren egyaránt, nem is beszélve a praktikus átszállásról akár a Borároson, akár a Lágymányosi hídnál, ahol csak alig 4-500 métert kell kutyagolni pl. a 24-es villamoshoz vagy a 103-as buszhoz).

    Az egészségügyhöz csak annyiban kapcsolódik a probléma, hogy emiatt megy fel korán reggel a vérnyomásom… 🙁

  7. Maminti szerint:

    Kedves Ernő és a többiek!

    Igen, nagyszerű a felújított rendelő. Sokkal szebb, mint régen. És nagyon jó, hogy a beteg embereknek nem kell feltétlenül egy náthában meghalniuk. Sőt! Egy csomó betegségre van orvos, és van gyógyszer is. Ezt nem vonhatja kétségbe senki. Sőt! Ezek nagy része (vagy talán mind) Magyarországon is elérhető. …azazhogy elérhető lenne, ha az “igazságosság” a mi hőn szeretett vezéreink számára nem azt jelentené, hogy akinek pénze van, az megengedheti magának azt a luxust, hogy beteg legyen, és abból fel kívánjon gyógyulni.
    Ugye érthető, hogy ez azoknak, akiknek nem futja arra, hogy (pl. hat gyermeke egyike betegsége esetén) kifizesse mindazt, ami ezzel jár?
    Azért volt már ennél sokkal több együttérzés és szolidaritás az ország vezetőiben.
    Ugye érthető, hogy nem az az igazságos, hogy aki úgymond “élhetetlen”, mert nem megy bankárnak, politikusnak, hanem olyan szakmát választott, amellyel minket, mindnyájunkat szolgál (orvos, tanár, édesanya, takarítónő, postás, élelmiszerbolti eladó és még hosszan sorolhatnám), annak egy betegség az életébe, de legalábbis a létbiztonságába kerüljön?

  8. Maminti szerint:

    Sajnos, egy mondatom hibásan küldtem el. Tehát :
    Ugye érthető, hogy ez azoknak, akiknek nem futja arra, hogy (pl. hat gyermeke egyike betegsége esetén) kifizesse mindazt, ami ezzel jár, a betegség a megrokkanást jeletse?

  9. Ice szerint:

    A gyerekrendelőhöz meg annyit,hogy aki ezt tervezte,azt költöztetném bele,s nem kellett volna a királyerdei gyerekrendelést abba a kis zsúfolt kis putriba költöztetni,télen a mínuszokba állandóan kinyílik a szupermodern fotocellás ajtó,hogy fázzon meg még jobban aki amúgy is beteg,se egy ruhafogas,se elég ülőhely,a nyamvadt rozoga hangszórón meg csak recsegést hallani,nem a sorszámot!Ez a királyerdei embereknek(igen itt is emberek laknak!!!)egy óriási visszaesés,minőségromlás,arról nem is beszélve,hogy aki nem jár autóval,annak a beteg kisgyerekkel kell végigszenvednie odáig az utat,ami idáig egy megállónyira volt maximum!Az ígérgetésüket meg az hiszi már el akinek kevesebb jutott egy kerékkel…pl.a Toboz utcában is már évek óta mondják,hogy építenek egy élelmiszer diszkont áruházat.De a lakóparkok úgy látszik jobban jövedelmeznek!Ki kellene tiltatni ilyen társasházfürtöket a Királyerdőről,nem engedélyezni,ez egy kertvárosi családi házas környék,nem hiszem,hogy az itt élő emberek örülnek annak,hogy túlzsúfolják ilyen vackokkal a házuk táját!Gyáva népnek úgy sincs hazája,ugye?!

  10. atata szerint:

    Kedves Mindenki!

    Ebbe a kovácsernőket is bele kell érteni. üdvözlöm Önöket az első igazi dél-amerikai karácsonyunk alkalmából. Most már véglegesen banán köztársasággá váltunk, úgyan katona junta még nincs , de rendőr állam már van. “Nagyjaink” (csupán a mondat kezdés okán nagybetűvel!) majomketrec mögött rendőri védelemben szavazzák meg az országos törvényeket,- nyilván a mi érdekünkben, mert mi hülyék vagyunk és nem értjük a jó szándékot.
    Minden fény és ragyogás kívül belül pedig semmi, mint a csepeli SZTK, uram bocsá-Szakrendelő Intézet-az egész olyan, mondaná dédfater, mint majom farkán a stanicli ,-tök felesleges hiszen semmi sem jó, semmi sem hozzáférhető. A régi omladozó épület idején voltak benne belgyógyász végzetségű körzeti, akarom mondani családorvosok, így nem kellett megfelelő személyzet híjján a lépcső előtt , netán a váróban meghalni szív infarktusban, vagy egy életre megnyomorodni sztrók miatt, na de ne aggódjunk, nyilván nem fizették be időben a vízitdíjjat.
    Ma a hatalom a pénz hatalma, ha nem voltál jó időben jó helyen, azaz nem voltál igazi jó et., ha nem tudtak apró plusszokkal megvásárolni, hogy egyszer majd kérünk valamit akkor neked most már annyi. De ne gondold azt hogy ezt ők okosan kitalálták, hanem ők is azok akikket már valahol valakik megvettek csak ők nem a saját családjuk, mikroközösségük árulói, hanem az országot adták, áruták el nemzetközi nagytőke érdekeinek megfeleően -itt értünk vissza Banániába.
    egyébként: Békés Karácsonyt mindenkinek-ha már a boldogság akadályokba is ütközik, korom már vindíkál arra, hogy az egyéni boldogságot csak részének tartsam az általános boldogság érzetnek.

  11. Guzmics szerint:

    Csepel, úgy mond vezetősége mindig is a fenn álló hatalomnak volt a szekér tolója. Soha a büdüs életben nem fog ellent mondani az éppen aktuális hatalomnak. Sajnos most letettük a voksunkat amelett, hogy kipusztuljunk, mi magyarok, Magyarországon, ha csak nem vagyunk miliomosok. Sajnos, amit eddig befizettünk több évtizeden keresztűl az egészdégügyi ellátásunk érdekében, pár év múlva feldughatjuk. Majd a biztósító elfogja dönteni elfogyott a befizetett pénzed, legyél földönfrutó.
    Az az dögölj meg, majd jön helyedre más.
    Akkor amikor még nem szavazták meg az egészségügyi törvényt, és egy 4 órát rendelő gyermekorvos közli, hogy az Ő kiszállása 5000 Ft és a felírt gyógyszer 40000 Ft, akkor csak fokozódik az az érzésem, hogy Magyarországon a legnagyobb ellenség a magyar.

  12. sajnosezvan szerint:

    Kérem az SZTK.-szép, de csak szép. A kerületi vezetés kényszerű szüleménye mivel az elodázott kórházért valamit tenni kellet. Mivel a kerületi vezetés érdekeinek megfelelő de az intézménynek nem megfelelő gazdasági és szakmai vezetése csak erre volt képes nincs min csodálkozni.Tehát csak szép és nem praktikus.Sok minden nem logikus:reggel kinti sorba állás,irányitás,fizetés az emeleten,ha minden rendben ruhatár a föld szinten,ujra az emelet…….Egy gyógyító intézményt nem létre hozni és vezetni kell (végzetség nélkül) hanem szakmailag felelősen irányítani.(úgy tudni még mindig nincs pályáztatott vezetés)

  13. Anyóca szerint:

    Kedves Ezvan!

    Ön tényleg olyan naív, hogy azt gondolja, ha végre kiírásra kerül a pályázat az intézmény vezetésére, az nem lesz előre “lezsírozva”???!!!
    Higyjen nekem, a jelenlegi megbízott lesz a befutó!
    A koalíció megszavazza, a csepeliek meg ezt kapják, akár tetszik, akár nem.

  14. […] Nyílt levél Csepel országgyűlési képviselőihez […]

  15. […] arról a Csepel.info beszámolt, 2007. december 13-án Németh Szilárd Fidesz-KDNP frakcióvezető nyílt levélben arra kérte Podolák Györgyöt, Avarkeszi Dezsőt és Eörsi Mátyást, hogy ne szavazzák meg a […]

Itt lehet hozzászólni !