Két autónyi volt a “több száz fős” maffiózó banda?

ATV, Csepel.info

Három nappal az “afgán-roma bandaháború” után az ATV is megpróbált utánajárni, mi történt Csepelen szombat este, amikor nagy erőkkel szállt ki a rendőrség a kerületünkbe. A Csepeli Polgármesteri Hivatal nem nyilatkozott az ATV-nek, amely ezek után megkereste az ügyben a BRFK sajtóosztályát is.

A hivatalos rendőrségi állásfoglalás alapján igazoltatások voltak, “közbiztonságra veszélyes eszközök” is voltak, de szó sem volt bandaháborúról vagy autós üldözésről. Az alábbiakban az ATV beszámolóját olvashatják, melyből a hivatalos rendőrségi álláspont az újdonság.

A hivatalos rendőrségi álláspont és a sajtóhírek nem egészen fedik egymást…

Bűnbandák háborúztak Csepelen – Több száz afgán és roma bűnöző ugrott össze szamurájkardokkal – olvashattuk a szalagcímet hétfőn.

Mint a Blikk írja, Maffia leszámolást hiúsítottak meg a zsaruk szombat este. A lap információi szerint mintegy 250, karddal, kaszával, baltával felfegyverzett keményfi ú szállta meg a csepeli Hollandi utat és környékét. Az összecsapás éppen Batiz András volt kormányszóvivő háza előtt kezdődött, amikor a rendőrség buszokkal, teherautókkal megérkezett a helyszínre.

Cikkünkben összegyűjtöttük az ügyben jelenleg elérhető információkat.

A hivatalos álláspont

A BRFK sajtóosztálya az atv.hu-nak eljuttatott nyilatkozatában a következőképp reagált az ügyre:

2009. május 23-án a kora esti órákban állampolgári bejelentés érkezett, miszerint Szigetszentmiklósról több autóból álló karaván halad Budapest XXI. kerület irányába. A Budapesti Rendőr-főkapitányság több egysége ellenőrzést végzett Csepel területén, de több autóból álló konvojt vagy nagyobb csoportosulást nem találtak.

Két gépkocsit és azok utasait igazoltatták, de olyan esemény, ami rendőri intézkedésre adott volna okot, nem történt. Az egyik autóban tartózkodó személynél közbiztonságra veszélyes eszközöket találtak az intézkedő rendőrök, ezért vele szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

A bulvársajtó

A Blikk ennél kicsit bővebb információkat tárt a nyilvánosság elé. Mint írják, a rendőrök kiérkezése után a főként romákból álló „hadsereg” fejvesztve menekült. Voltak, akik a közeli folyóparton a vízbe ugrottak. Egy, a Blikknek név nélkül nyilatkozó horgász látott egy maffiózót Kalasnyikov gépfegyverrel a vízbe ugrani. A környező utcákban lakó emberek riadtan szaladtak az utcára, a szirénázást és az autógumi-csikorgást hallva.

– Mi éppen akkor értünk haza Andrisékkal, amikor a rendőrök megérkeztek. Autók száguldoztak, a rendőrök fölalá járkáltak, s keresték a rosszfi úkat – mesélte Magdolna, Batiz András anyósa.

Egy kutyáját sétáltató szemtanú, K. Péter még lövést is hallott, s elmondása szerint a bűnözők hatalmas Mercedesekkel, BMW-kkel érkeztek.

Amíg a rendőrségi akció tartott, teljesen megbénult a BKV-közlekedés is, a buszok feltorlódva, hatosával várakoztak. Információink szerint a harc a szigetszentmiklósi romák és afgánok között zajlott a csepeli éjszaka i élet uralmáért. – írja a Blikk.

Helyi hírek és fórumozók

A Csepel.info portál szerint is szombat este nagy erőkkel szállt ki a rendőrség a kerületbe. Ezt egy helyi lakos is megerősítette az atv.hu megkeresésére.

A csepeli oldal információi szerint egy csepeli afgán és egy szigetszentmiklósi roma család között zajlott le a konfliktus, amelyhez közel háromszáz rendőrt mozgósítottak, de más források szerint két roma család konfliktusa vált nyílt ellenségeskedésbe, melyet a rendőrség “rekesztett be”.

Mint írják, ha a rendőrség nem lép közbe, könnyen lehet, hogy a csepeli éjszakai élet átvételére irányuló akcióból leszámolás robban ki. A Csepel.info úgy tudja, hogy Tarlós István, a fővárosi Fidesz frakcióvezetője és Németh Szilárd, a csepeli Fidesz-KDNP frakcióvezetője azonnali tájékoztatást kértek a rendőrség fővárosi és kerületi kapitányaitól.

A Csepel.info forumózóitól is begyűjtötte a használhatónak vélt információkat. Ezekből kiderült, hogy letartóztatásról a fórumozók sem tudnak, előállítás történt, de az autós üldözés és az igazoltatások, a kardok és kaszák lefoglalása után nagyjából mindenki hazament (akik a Kis-Dunán keresztül, úszva próbáltak menekülni, remélhetően tudtak úszni – más információk szerint viszont a bűnözők nem úszni akartak, hanem kézifegyvereiket dobálták bele a Kis-Dunába).

A rendőri aktivitás egyébként egész hétvégén érezhető volt Csepelen, egy fórumozó szerint pedig már pénteken lehetett előzménye a Béke téren a szombati erődemonstrációnak. Szerinte akkor meg is sérült valaki.

A Csepeli Polgármesteri Hivatal nem nyilatkozott az atv.hu megkeresésére, mondván, hogy a helyi rendőrséget keressük.

Forrás: ATV

34 hozzászólás “Két autónyi volt a “több száz fős” maffiózó banda?” bejegyzésre

  1. Bubus szerint:

    Tehát igaz volt a hír, csak nem találtak meg mindenkit a rendőrök, mert a delikvensek valóban a Kis-Dunán keresztül menekültek.

    Egyébként a fentiek iskolapéldái annak, hogyan fogalmaz a rendőrség, ha nem akar semmi feltűnést, és hogyan fogalmaz a bulvársajtó, ha igen.

  2. Lexon szerint:

    De azért az is érdekes, hogy egy pecás az esti sötétségben hogyan ismer fel egy Kalasnyikovot egy rohanó és vízbe ugró ember kezében… 🙂 Blikk… LOL

  3. Gordon szerint:

    “A Csepeli Polgármesteri Hivatal nem nyilatkozott az atv.hu megkeresésére, mondván, hogy a helyi rendőrséget keressük.”

    Polgár elvtárs! Azért valamit nyögni kellett volna Csepel védeni kívánt békéjéről, nyugalmáról, és az itt élő emberek biztonságáról. Vagy ez Önöknek nem fontos?

  4. Prendick szerint:

    Na, akkor ahogy vártuk, kezdődik is az eltusolás.
    Viszont kiderült, miért kellett egy kilométerről szirénázni. Hogy legyen idejük elpucolni és a rendőrség nyilatkozhassa, hogy ők nem láttak semmit.

    Ez a szokásos rendőri intézkedés cigány bandák esetén: “Fuss, mert ha utolérünk, kenytelenek leszünk elkapni!”

  5. Prendick szerint:

    Lexon, a Kalasnyikov a világ legismertebb formájú fegyvere. Nem is túl kicsi. Tehát ha nem volt olyan sötét, mint a zsákban, és nem volt, ezért simán felismerhető.

  6. admin szerint:

    Lexon, akkor még nem volt sötét.

  7. Lexon szerint:

    Prendick: volt hozzá szerencsém, jól ismerem a Kalasnyikovot is.
    Ha nem volt teljesen sötét, akkor már hihetôbb a dolog.

    Az meg hogy a politikusok nem akartak nyilatkozni, teljesen érthetô. Minek ebbe belekeveredni?! Ráadásul nem a helyi rendôrök intézkedtek, így ez “fôvárosi ügy”, ettôl kezdve “nem a mi dolgunk…” Ismerôs? Gerincút, csatornázás, útfelújítás…

  8. Öreg halász szerint:

    Ha nem lett volna igaz a Csepel.ino-n felröppent hír, kéjes örömmel cáfolták volna a helyi MSZP-s városvezetők.

    A hír tehát javarészt igaz lehetett, már csak azért is, mert itt a fórumon is több különböző ember szólalt meg és mondott hasonló dolgokat. Túlságosan is sok volt a hasonlóság a beszámolók között.

  9. Borka-Szász Tamás szerint:

    Egy kis jó hír a sokk rossz között (ha már a csepel.info ilyen jellegű cikket soha nem tenne fel, inkább elharapná virtuális nyelvét):

    Az élen vagyunk az uniós pénzek felhasználásában

    Magyarország az élen jár a régióban az európai uniós források felhasználásában, a rendelkezésre álló forráskeretek több mint egynegyedét már lekötötte, szemben a régió 11 százalékos átlagával – derül ki a KPMG könyvvizsgáló, adó- és üzleti tanácsadó cég tanulmányából.
    Az elemzők megállapították, hogy a régióban az időarányosan várható ütemnél lassabban halad az uniós források 2007 és 2013 között rendelkezésre álló keretének lehívása, a régió országai közül Magyarország jár az élen a források lehívásában.

    A KPMG tíz kelet-közép-európai ország – Bulgária, Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Románia, Szlovákia és Szlovénia – együttműködésével készített felmérése szerint a régió országai összesen mintegy 266 milliárd euró lehívható kerettel rendelkeznek, amelynek nagy része a Strukturális, kisebb hányada pedig a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési, valamint Halászati Alapokból származik. Ennek több mint felével Lengyelország és Csehország gazdálkodhat, Magyarországgal és Romániával kiegészülve pedig közel 80 százalék áll ezen országok rendelkezésére.
    A régió országai a 266 milliárd eurós forráskeretből összesen csaknem 30 milliárd eurót, vagyis a források több mint 11 százalékát kötötték le 2007-08-ban. Magyarország a felhasználható keret 25 százalékát kötötte le, ami egyedülállóan magas érték a közép-kelet-európai régióban. Magyarország mellett Csehország és Szlovénia halad jól a források lekötésével, 23-23 százalékos lehívási aránnyal. Az átlag alatt marad azonban Lengyelország és Románia, 3, illetve 9 százalékkal.

    A vizsgált, 2007-2008-as időszakban a régióban a közlekedés-, valamint a környezeti és a humánerőforrás-fejlesztés tartozott a fókuszterületek közé – a régió országai erre a három területre fordították a rendelkezésre álló keret több mint 50 százalékát. Ezt kiegészítve a negyedik és ötödik legnépszerűbb fejlesztési területtel (gazdaság- és vidékfejlesztés) 83 százalékra emelkedik a lekötött összeg aránya, ami csaknem 25 milliárd eurót jelent. Magyarország a legtöbb forrást a közlekedés-, a gazdaság- és a vidékfejlesztés területén használta fel 2007-08-ban, összesen mintegy 6,5 milliárd euró értékben.

    A vizsgált 10 ország ezidáig az egészségügyi és energetikai beruházások támogatására fordította a legkevesebbet – igaz, hogy a legszűkebb forrás is ezeken a területeken áll rendelkezésre. Magyarország az egészségügyre fordítható keretek közel felét már lekötötte, és energetikai beruházásaink is előrehaladottabbak, mint a régió legtöbb országában.

  10. Öreg halász szerint:

    Látjuk, hogy néz ki ez a “felhasználás” a Csepeli Szennyvíztisztító és a 4-es Metró árnyékában.

    A kettő együtt hetvenmilliárdos bukta, ha jól emlékszem?

  11. Mózsi szerint:

    Na végre kiderült admin személye. Miért kellett ennyit várni erre?
    Örömmel olvasom Borka et. hírcsokorját, de elszomorít, hogy ez nem látszik meg az országon. Igaz-e az az állítás, hogy a Baráth Etele sikeresebb volt ezen a területen, mint a Bajnai? Igaz-e, hogy Bajnait miniszterként sokkal több “vád” érte a lehívott támogatások jelentős részének szabálytalan felhasználásáért, eltüntetéséért? Borka et., ha lenne szíves..!

  12. Mózsi szerint:

    Javítva:hírcsokrát!

  13. Prendick szerint:

    Mózsi, nem illik találgatni adminról, viszont az is elég rutintalan fórumozó, aki pár röpke hónap alatt nem jön rá, kik azok, akik egy körrel beljebb ülnek. 😉

  14. miska72 szerint:

    Öreg halász úgy ahogy mondod.
    Borka úr, ezt is meg kellene említeni, hogy június 7.-én becsülettel tudjak választani. 🙂 🙂 🙂 🙂

    Meg ezt! :21789 milliárd forint az államadósságunk

    Idézet Menyustól:

    “Menyhért Péter:

    2009. május 24. 23:00-kor
    Kedves csepeliek!

    Hogy pontosan láthassátok a helyzetet, fontos a kiindulási alap ismerete is!
    Gyurcsány puccsa évében (2004. végén) 11.592 milliárd volt az államadósság.
    Ehhez képest a 21.789 milliárdos teljesítmény kiváló eredmény, hiszen a kádár rendszer negyven éve alatt is csak 1.386 milliárdos adósságot tudott felhalmozni!
    Több mint 10.000 milliárdot vajon mire költöttek a megkérdezésünk nélkül?
    (Az adatok az Álamadósság kezelő hivatalos közlései!)
    Gyurcsány és Bajnai tehát annyi adósságot rak a nyakunkba, amennyit a szocializmus 300 év alatt lett volna képes!

    Gyurcsány szakértelmét még az unokáink is fizetni fogják!
    Üdv menyus”

    Borka úr? 🙂 🙂 🙂

  15. miska72 szerint:

    Nehogy már 10 ember miatt csináltak ekkora fekhajtást?
    Úgyan már? Itt valami nagyon nem stimmel! Mint a deme Gábor ügyben!
    Lehet, hogy az iskola szerverén vesztek össze?

  16. csepeliiszap szerint:

    T. Borka Úr!

    Szemfényvesztésnek szánta az idézett hírt? Mert az egyre növekvő uniós pénzek lehívásának vajmi kevés a látszata. Az egészségügy, a közlekedés kataszrofális, az energiaszektor egyre nagyobb arányban külföldi tulajdonba kerül. Az átlagemberek pedig inkább tartanak az ilyesfajta “jó hír”-ektől, mintsem örülnének neki.
    A humánerőforrás-fejlesztés háza táján pedig épp Csepelen van mit kapirgálni, már csak a két ember életét követelő zűrös ügyek okán is.

    Egyszóval, ettől a hírtől nem is értem, miért oly nagy az arca?

  17. miska72 szerint:

    “Két autónyi volt a “több száz fős” maffiózó banda?”

    “Ahogy arról a Csepel.info beszámolt, szombat este nagy erőkkel szállt ki a rendőrség a kerületünkbe. Legújabb információink szerint valóban egy csepeli afgán és egy szigetszentmiklósi roma család között zajlott le a konfliktus, amelyhez közel háromszáz rendőrt mozgósítottak, de más források szerint két roma család konfliktusa vált nyílt ellenségeskedésbe, melyet a rendőrség “rekesztett be”. ”

    Két autónyi afgánhoz és romához 300 rendőrt mozgósítottak?
    Nem volt túlerő? 🙂
    Ha gyak max 10 ember volt, (mert egy autó 5 személyes,) akkor ki felel ezért az akcióért?
    Mibe került ez az adófizetóknek?
    A max 10 emberből mennyit kaptak el? 😉

  18. Márta szerint:

    « Bűnbandák háborúztak Csepelen?“Természetes” dugó Csepelen »Kis-Duna parti jövőképek
    Kisdunapart.hu

    A csepeliek a zöld kis-dunapartért KÖZHASZNÚ egyesület tisztelettel meghívja Önt Kis-Duna parti jövőképek című, 2009. május 29-én 18 órakor kezdődő LAKOSSÁGI fórumára.

    Meghívott előadók:

    Kál Károly, Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata SZDSZ Frakcióvezető
    Németh Szilárd, Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Fidesz-KDNP Frakcióvezető
    Szenteczky János, Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata MSZP Polgármester jelölt
    Helyszín: Gyermek és Ifjúsági Sport Centrum

    Budapest, XXI. Hollandi út 8-10

    Elérhetőségeink: http://www.kisdunapart.hu,

    csepel.kisdunapart@citromail.hu

  19. molecool szerint:

    Kedves Fórumozók!
    Csak egy rövide gondolat:
    Volt egy nagy államadósságunk. Ezért eladtunk mindenünket. Energiaszektort, gyárakat, stb. És ennek ellenére mégnagyobb az államadósság. Na, ezt ki adja össze?
    Olyan ez, mintha tartoznál a banknak.Ezért az elveszi a lakásodat. És így mégtöbbel tartoznál.

  20. Prendick szerint:

    Molecool, ismered ezt az alapviccet?

    A cigány tönkremegy és csak egy tévéje marad.
    Elmegy Kohnhoz kölcsönért, hogy ne haljon éhen a télen. Kohn ad neki százezret.
    A cigány nagyon megörül, menne is haza, de Kohn megállítja.
    -Gazsi, ugye tudod, hogy kétszázezret kell visszaadnod és fedezetként kell a tévéd.
    A cigány megrémül, de nagyon kell a pénz. Elhozza a tévét.
    Kohn megint megállítja:
    -Gazsi, egyáltalán nem látom biztosnak, hogy meg tudod adni a kétszázezret, ezért javaslom, hogy a felét hagyd itt nálam, a többit majd megadod tavasszal.
    Hazamegy a cigány és mondja az asszonynak:
    -Hú, bázzeg! Most se pízem, se tévém, és még 100 ronggyal lógok a Kohnnak…

    Valahogy így vagyunk az államadóssággal is. 🙂

  21. tiborc szerint:

    Üdv mindenkinek!
    Aznap éjjel 23 óra körül, 5 kigyúrt sitten, és konditeremben edződött , /öten nem tudnak összehozni 8 osztályt, és 1 év bejelentett munkát/, darabonként 1kg súlyú “árány” nyakláncos cigánnyal találkoztam a sóderbányák kijáratánál lévő Zöldségesnél, az egyikőjük, Sz. Oszkár, aki ingajáratban van a sitt, és a friss levegő között.
    Éjfél után párologtak el, gondolom miután elült a vihar!
    http://www.youtube.com/watch?v=TGVWm9UxX9o
    Csak azért, hogy nevetni is tudjunk…………..

  22. Szila szerint:

    Borka-Szász Tamás!
    Meglep ez a hír. Leginkább az a meglepő, hogy mit keres itt?! Ez a gyengém, amikor egy “életbe vágó” esemény megtárgyalása során a figyelmemet ilyesmivel terelik mellékvágányokra. Kicsit hülyén érzem magam ilyenkor. Megjegyzem ezért váltam el a férjemtől annak idején. De ez legyen az én bajom. Ha meg már mindenáron az erdőbe kíván vinni, hát legyen! Menjünk. A válaszom erre a következő:
    http://tdyweb2.wbteam.com/TF_Estek_128.htm
    Ajánlom figyelmébe, és azt a tényt is, hogy az emberek nem csak innen “táplálkoznak”.

  23. Szila szerint:

    tiborc, Te meg nevessél ezen egyedül. Én meg addig sírok rajta.

  24. tiborc szerint:

    Horák Nóri feltételezett gyilkosai megszólalnak…

  25. Prendick szerint:

    Tiborc, az egy nagyon érdekes zöldséges ott kint a semmiben. Árujuk elég kevés van, viszont a forgalom elég szép. Sok drága autó fordul ott meg. Mindig elcsodálkoztam azon, milyen háziasak némelyek. Pl. vadi új, nagy BMW-vel leugranak két répáért meg petrezselyemért. Szívderítő látvány. 😉

  26. tiborc szerint:

    Kedves Prendick, örülök, hogy észrevettél egy-két furcsa dolgot, igen …..
    ugyan én gyalog mentem, és nem a répáért, hanem kíváncsiságból, de ez maradjon az én titkom. /P_nz_m s_?/
    Lehet.

  27. Prendick szerint:

    Tiborc, én bevallom, bizonyos növényre gyanakszom, végülis zöldséges. De lehet, hogy paranoiás vagyok.
    Megesett egyszer, hogy megérdemelt ebédemet fogyasztottam egy belvárosi arab kajáldában, ahol arra lettem figyelmes, hogy beül a szomszéd asztalhoz egy vendég, körülnéz, kicsap egy ötezrest és nyomatékos hangon megkérdezi, hogy “Tea van?”. Ott is azt éreztem, hogy nem biztos, hogy a kuszkusz és a baclava a fő bevételi forrás.
    Aztán ki tudja, hogy igazam volt-e? 😉

  28. Szila szerint:

    Tiborc!
    Elképesztő érzéked van a betűrejtvények létrehozásában. Nagyon meg kellettt eröltetnem az agyamat, hogy rájöjjek a megfejtésre.

  29. dragon szerint:

    Ez a hivatalos reakció várható volt. Bájos, mennyire ostobának nézik az embereket. Bizonyára azért özönlött ki az utcára a több száz környéken lakó ember, mert nem láttak még ilyen nagyszabású igazoltatást. Nem is értem, hogy mertek rácsodálkozni ilyen történésekre. Azt sem értem miért is menekültek azok az igazán “becsületesnek” látszó szépreményű hazánk fiai. Hisz csak hétvégi igazoltatásról volt szó… tényleg ennyire ostobának látszik a magyar lakosság, hogy ezzel meg lehet bennünket etetni? Szomorú, sőt szánalmas. :((

  30. tiborc szerint:

    cigányterror!!!!!!!!

  31. munkásököl szerint:

    Két autónyi, aha… A végén kiderül, hogy csak hárman voltak. Név szerint: Árpi, Kati, Lali! 🙂 🙂 🙂

  32. Attila szerint:

    Ez jó 🙂

  33. […] rendőrség csak napokkal később, és sokkal árnyaltabban számolt be az esetről: “2009. május 23-án a kora esti órákban állampolgári bejelentés érkezett, […]

Itt lehet hozzászólni !