A Fidesz szerint hátrányosan érinti a csepelieket az új BKV-menetrend

Csepel.info, Fidesz-KDNP frakció

Buszra várók járatritkítás előtt: felférnek majd?

Komoly felháborodást válthat ki, ha 2009. augusztus 22-től kevesebb 159-es és 151-es busz jár majd a reggeli csúcsidőben, és munkanapokon 15 percről 20 percre nő a 152-es buszok követési ideje Csepelen.

A tervezett változtatások miatt Németh Szilárd és Gárday Balázs csepeli Fidesz-KDNP-s képviselők levélben fordultak Demszky Gáborhoz és Hagyó Miklóshoz – értesült a Csepel.info. Lapunk úgy tudja: a 159-es buszokra a reggeli csúcsidőben a túlterheltség miatt már most sem lehet mindig felszállni, a csepeli „Királyerdőbe” tartó buszok sűrűségét pedig eddig is keveselték az utasok.

159-es busz csúcsidőben

Három módosítás érinti Budapest XXI. kerületét a BKV 2009-es paraméterkönyvében – értesült a Csepel.info. A VEKE oldalán is megjelent összefoglaló alapján a 151-es és 159-es autóbuszokból augusztus 22-től a reggeli csúcsidőben egy járművel kevesebb közlekedik majd, a 152-es autóbuszok pedig munkanapokon, napközben 15 helyett 20 percenként fognak járni.

„Megdöbbenve olvastuk a fentieket, hiszen Önök ennek pontosan az ellenkezőjét ígérték csepeli kampányukban” – fogalmazott Németh Szilárd Fidesz-KDNP-s frakcióvezető és Gárday Balázs képviselőtársa Demszky Gábornak és Hagyó Miklósnak küldött levelükben.

Az önkormányzati képviselők hangsúlyozzák: mind az MSZP, mind az SZDSZ, és személyesen Demszky Gábor is a tömegközlekedés fejlesztését, arányának növelését ígérték. Nagyon helyesen, hiszen csak a BKV erősítésével, korszerűsítésével tudjuk kiváltani az autókat, motorokat, a légszennyezést és zajterhelést növelő egyéni közlekedési eszközöket – fogalmaznak.

Az ellenzéki képviselők szerint a paraméterkönyv olyan csepeli külső területeket – Királyerdőt, Kertvárost és a „Sétányokat” – érintenek, ahonnan eddig is nehezen érhették el az utasok a kerületi központját, az átszállási lehetőségeket. Másrészről a csökkentés azokat az időpontokat érintik, amikor – a reggeli munkába, iskolába, óvodába járás miatt – nagy a zsúfoltság a járatokon.

„Mi itt élünk Csepelen, az érintett területeken, mi tapasztalatainkból, az emberekkel való beszélgetésekből vettük a fent leírtakat, nem íróasztal mögül beszélünk. Tisztelt Főpolgármester úr! Tisztelt Főpolgármester-helyettes úr! A csepeliek érdekeinek védelmében, a társas közlekedés elsődlegességének hangsúlyozása és környezetvédelmi megfontolások alapján határozottan tiltakozunk a járatok számának csökkentése miatt – hangsúlyozzák a Fidesz-KDNP frakció képviselői, akik azt kérik a városvezetőktől: a választási kampányban tett ígéretüket tartsák be, s ezért vonják vissza a csepelieket hátrányosan érintő döntésüket!

Csepel.info

A fővárosnak a teli busz is kevés?

A Fidesz-KDNP-s képviselők levele

Budapest – Csepel Önkormányzata
Képviselő-testület
Fidesz – KDNP Képviselő – csoport

Dr. Demszky Gábor és Hagyó Miklós urak részére

Tisztelt Főpolgármester úr! Tisztelt Főpolgármester-helyettes úr!

A VEKE honlapján már olvashatók a főpolgármesteri kabinet által jóváhagyott 2009. évi BKV paraméterkönyv lényegi elemei:

http://www.veke.hu/index.php?fc=cikk&par=460

A főváros XXI. kerületét, Csepelt augusztus 22-től ebből három módosítás érinti:

151-es autóbusz: a reggeli csúcsidőben egy járművel kevesebb közlekedik majd a vonalon,
152-es autóbusz: munkanap napközben 15 helyett 20 percenként fog közlekedni,
159-es autóbusz: reggeli csúcsidőben egy járművel kevesebb közlekedik majd a vonalon.

Megdöbbenve olvastuk a fentieket, hiszen Önök ennek pontosan az ellenkezőjét ígérték csepeli kampányukban. Mind az MSZP, mind az SZDSZ és személyesen Demszky úr is a tömegközlekedés fejlesztését, arányának növelését ígérte. Tegyük hozzá, nagyon helyesen, hiszen csak a BKV erősítésével, korszerűsítésével tudjuk kiváltani az autókat, motorokat, a légszennyezést és zajterhelést növelő egyéni közlekedési eszközöket.

Azonban Önök ígéreteikkel szögesen ellentétes döntést hoztak most is. Ráadásul olyan nagy kihasználtságú, csepeli külső területeket (Királyerdő, Kertváros) és lakótelepeket (sétányok, Erdősor, Szent László) vonalak járatcsökkentését rendelték el, ahonnan eddig is nehezen érhették el az emberek a kerületi központot, az átszállási lehetőségeket. Másrészről a csökkentés azokat az időpontokat érintik, amikor – a reggeli munkába, iskolába, óvodába járás miatt – nagy a zsúfoltság a járatokon.

Mi itt élünk Csepelen, az érintett területeken, mi tapasztalatainkból, az emberekkel való beszélgetésekből vettük a fent leírtakat, nem íróasztal mögül beszélünk.

Tisztelt Főpolgármester úr! Tisztelt Főpolgármester-helyettes úr!

A csepeliek érdekeinek védelmében, a társasközlekedés elsődlegességének hangsúlyozása és környezetvédelmi megfontolások alapján határozottan tiltakozunk a járatok számának csökkentése miatt.

Egyben arra kérjük Önöket, mint a város vezetőit, hogy a választási kampányban tett ígéretüket tartsák be, s ezért vonják vissza a csepelieket hátrányosan érintő döntésüket!

Budapest, 2009. április 16.

Tisztelettel:

Németh Szilárd sk.
csepeli és fővárosi képviselő

Gárday Balázs sk.
csepeli képviselő

23 hozzászólás “A Fidesz szerint hátrányosan érinti a csepelieket az új BKV-menetrend” bejegyzésre

  1. lolka szerint:

    A teljesáru bérlet azért kell mi? Azt is csökkenteni kellene !

  2. Jeniszej szerint:

    Minek járjon sűrűn?
    Jár dolgozni még valaki?

  3. miska72 szerint:

    Az elvtársak kocsival járnak. 🙂

  4. Jeniszej szerint:

    Éljetek egészségesen!
    Van kerékpárút.
    Van kétéltű vízibusz.
    Vagy járjatok lamborghinivel. „Csepel nem proli kerület”

  5. miska72 szerint:

    Jeniszej 🙂 🙂 🙂 🙂

  6. ikszdé szerint:

    Minek járjon 15 percenként a 152-es napközben(nem a csúcsidő..)?? Üresen megy végig a vonalon.Az az egy jármű 151,159-ről meg nagy szám, mint csepp a tengerben, majd nem 3 fog egymás után jönni hanem 2 🙂

  7. hugi szerint:

    Fél év alatt legalább háromszor nem fértem fel a 159-es buszra. Ha ingyen lenne, legyintenék arra, hogy õsztõl ez rendszeres lesz. De nincs ingyen, így is kevés busz van, és így is elég embert szagolok. Mert a tömeggel azt is el kell viselni.

  8. Papi szerint:

    ikszdé!
    Ha te normális vagy akkor én vagyok a miniszterelnők! A 151-esre 15-20 percet kell várni, úgyhogy ne írjál hülyeségeket ha megkérhetlek! Nem tudom, hogy te mere laksz de inkább te várjál 20-25 percet! Ha ennyi hülyeséget írsz.

  9. Gordon szerint:

    ikszdé! Akár azt is írhattad volna, hogy egyáltalán ne járjon a 152-es, meg semmi egyéb. Egyébként azzal se foglalkozz, hogy a tömegközlekedés sokkal környezetbarátabb, mintha az emberek (már aki tud) autóba ülnek át. Végülis biztos nincs még elég dugó a városban. Így kell ezt csinálni elvtársak!

  10. bhu szerint:

    én már most is írogatok a BKV-nak, hogy a 151 nem csak ritkán jár, de már nincs is a HÉV-hez igazítva.
    csinálják meg, de akkor nekem sem lesz tovább bérletem.

  11. batan szerint:

    A 152-es tavaly nyar vegeig 20 percenkent jart napkozben es estenkent. A legutobbi menetrend valtozasnal kiprobaltak a 15 percet. Gondolom nem jott be, gyakorlatilag senki nem utazik napkozben az erintett vonalon. Vagyis csak az egy evvel korabbi viszonyokat allitjak vissza. Miert kell ezen fennakadni?

  12. Öreg halász szerint:

    Én a 159-est ismerem jobban a három közül, ott pofátlanság a ritkítás. Reggelente tömeg van, és szerintem eleve nem jár elég busz. Még egyszer: pofátlanság.

    A 152-es és 151-esről nincs tapasztalatom, azokkal nem járok napi szinten.

  13. Gordon szerint:

    Batan! Régen meg az 52-es (most 148-as) nem ment végig teljesen a Szent István úton. Esetleg azt is visszahozhatnák. Egy kis séta még jót is tesz az embernek (“főleg” az időseknek, két nagy cekkerrel a kezükben).
    A tömegközlekedés – bár üzletileg nyereségessé nehezen tehető – mégis minden egyéb tényezőt figyelembe véve (pl: környezetvédelmi szempontok) gazdaságosabb mint az egyéni közlekedés.
    Persze lehet hogy állambácsi a üzemanyagok és gépkocsik utáni adó- és járulékbevételek emelkedésében érdekelt, valamint a tömegközlekedési kiadások csökkentésében.

  14. Mesi szerint:

    Azért ez elég félelmetes… Reggelente, bár én csak a Védgát-Szent Imre távolságot teszem meg busszal, de mióta Királymajor felé csak a 151es jár, azóta már itt esélytelen felférni a buszra…És ezt még ritkítani is szeretnék..Mi lesz itt…?!

  15. husss szerint:

    Nem kellene ritkítani egyiket sem a vonalon.. így is mint a heringek úgy közlekedünk reggelente!

  16. Gordon szerint:

    husss! Állambácsi számára ez így a leginkább költséghatékony. Nem vélelenül szervezik így tömegközlekedést.

  17. Gordon szerint:

    Ja, és a hitelezőink is nyugodtabban alusszák álmukat, ha látják, hogy az adós takarékoskodik. Avagy: Adós fizess!
    Ők és akik felvették a hiteltelekt az elmúlt hét évben nyiltkozhatnák is az S Merci hátsó üléséről (sofőrjük van azért ülnek ott), hogy:
    “Csak időben ki kell menni a megállóba, és ha tudod, hogy nem fogsz felférni a buszra, akkor indulj el otthonról két-három busszal előbb.”
    Tehát nagyjából egy órával előbb.
    Ja, és tapasztald ki, hogy a megállóban általában melyik szegélykövekhez jön ki a busz ajtaja. Javíts az “állóképességeden” (más utasok ne tudjanak ellökni arról a helyről ahol állsz). Hidd el sokat segíthet, tapasztalatból beszélek.

  18. Öreg halász szerint:

    Ma hajszálon múlott, hogy nem szálltam le a 159-esről. Utastársaink között három-négy eszméletlenül büdös hajléktalan volt. Gondolom nem bérlettel utaztak, mint én. El tudom képzelni, mi lesz, ha a zsúfoltság miatt össze is kell ezekkel bújni.

  19. Cápa szerint:

    Egy négyzetméteren legalább 8 ember elfér… A drága szoci + szadeszos döntéshozókat össze kéne terelni egy ilyen buszra…

  20. ikszdé szerint:

    Bocs Papi hogy ilyen hülye vagyok, de az az 1 darab busz általában áll az egyik végállomáson…Egyébként meg a 152-es a 2008-as PK előtt 20 percenként járt napközben.

  21. DFK szerint:

    Szeretettel várjuka BKV és főváros vezetőit a ritkítani kívánt járatokon…

  22. Emlékszem szerint:

    Kedves Uraim és Hölgyeim!

    Azt javasolnám, hogy amint bejelenti a BKV a járatcsökkentést, ne mutassák be bérletüket, jegyüket az ellenőröknek az összes járaton Csepel területén!

    Ha ez nem elég hatásos, a következő hónaptól egyáltalán ne vegyenek jegyet.

    Gondoljanak bele, tömeges bojkott esetén biztos a győzelem.

  23. Rocko szerint:

    a 159-es így is el van baszva, direkt úgy van kiszámolva, h az orrod elôtt menjen el a hÉV, HÉV-rôl átszállni meg nem tudsz, mert akkor a busz megy el az orrod elôtt.
    és ezt szervezik?

Itt lehet hozzászólni !