Egyedül maradt az olimpiai bronzérmes kenus

Helyi Téma

Bár Kozmann György gondolkozott a folytatáson, olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok kenusunk a múlt hónapban mégis a visszavonulás mellett döntött. A pekingi olimpián társa a csepeli Kiss Tamás volt, aki viszont így pár nélkül maradt.

Az idén májusban 22. születésnapját ünneplő versenyző élete tavaly nyáron bolydult meg, Kolonics György halála után ő lett Kozmann György új társa. Augusztus végéig az olimpiai felkészülés és a verseny, azt követően pedig az élménybeszámolók sora „forgatta” fel az életét.

– Az olimpia után több hónapig szinte mindennap élménybeszámolókra vagy díjátadásokra jártunk – mondta Kiss Tamás. – Nem mondom, hogy nem tetszett a dolog, de azért egy idő után már sok volt. Sokkal jobban szeretem, ha nyugalom van körülöttem. Novemberben aztán leültünk edzőmmel, Ludasi Robi bácsival, és megbeszéltük, hogy a továbbiakban, ha lehet, inkább mellőzzük ezeket. Miután Tamás életében minden visszaállt a rendes kerékvágásba, év végén újra megkezdte az edzéseket és az alapozást. Ekkor még abban a tudatban, hogy idén is Kozmann György párostársa lesz. Ők és edzőjük nem mentek el a válogatottal a márciusi sevillai edzőtáborba sem, mondván: idehaza jobban tudnak készülni. Közben aztán Kozmann inkább pályafutása befejezése mellett döntött.

– Az elsők között voltam, akikkel közölte elhatározását. Sajnáltam, hogy így döntött, de nem próbáltam meggyőzni arról, hogy változtassa meg elhatározását. Ludasi Robi bácsi azonban igen, de Gyuri hajthatatlan volt, azt mondta: ennél szebb befejezést nem tudna pályafutásának. Ebben igaza is van. Ugyan napi egyszer még lejár edzeni, de ez már kevés ahhoz, hogy komoly eredményeket érhessen el. Ő már inkább az új, civil életével foglalkozik.

Kozmann-nal szinte bérelt helye lett volna Kissnek is a válogatottban, így viszont nagy kérdés: hogyan tovább?

– Az alapozó időszakban mindenki egyedül, egyes hajóban készül. Bár év elején elég sokat voltam beteg, úgy érzem, az alapozásom elég jól sikerült, mindenképpen szeretnék bekerülni a vb-csapatba, lehetőleg egy olimpiai számban. Bár egyesben is próbálkozom, ott az olimpiai bajnok Vajda Attilát kellene legyőznöm, ezért elsősorban továbbra is a párosban, ott is az 1000 méteres távban gondolkodom. Edzőmmel több lehetséges társat is kinéztünk már, de hogy végül ki lesz az, a májusi első tájékoztatóra már biztosan el fog dőlni.

helyitema.hu

Egy hozzászólás “Egyedül maradt az olimpiai bronzérmes kenus” bejegyzésre

  1. atlétaa szerint:

    Kiss Tamás! Nem vagy egyedül sokan drukkolunk neked,sok sikert…………..Hajrá CSEPEL……..

Itt lehet hozzászólni !